curry lub wg. uznania, sól, pieprz, Jabłka obieramy i kroimy w ósemki (najlepiej gdy używamy małych jabłek). Pałki solimy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, curry i miód. Całość polewamy oliwą. Tak zamarynowane mięso najlepiej odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie pałki wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego, układając pomiędzy nimi pokrojone jabłka. Pieczemy
Delicious Titbitsłyżka musztardy, Łyżeczka soku z cytryny , Szczypta soli i pieprzu . Na talerzu układamy liście sałaty, plasterek łososia dzielimy na mniejsze kawałki, a pomidorki i jajko kroimy w ćwiartki . Całość polewamy dobrze wymieszanym sosem. Smacznego
cookplporcje: 3 Ciastka korzenne, 1 banan łyżeczka miodu, 100 ml jogurtu (najlepiej grecki) Przygotowanie: Ciastka kruszymy na mniejsze kawałki i wsypujemy na dno szklanek. Dodajemy pokrojonego banana polewamy to odrobina miodu,a na wierzch wlewamy jogurt. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu. Banan możecie zastąpić każdym innym owocem . ORGANIZATORKI : PAULINA www.mojapasjasmaku.blogspo t.com MARTA www.magicznezyciemarty.pl ZAPROSZONE BLOGERKI
cookpldużych odstępach (ciasto mocno rośnie) koła z ciasta. Pieczemy w 180'C przez ok. 20 min. (zależy od rozmiaru ptysi). Nasze gotowe ptysie nadziewamy bitą śmietaną, a z wierzchu polewamy gorzką czekoladą. Smacznego
cookpljabłko, 3 łyżki płynnego miodu, 4 łyżki nektaru bananowego (lub soku jabłkowego), rodzynki. Banana drobno kroimy, a jabłko razem ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach i polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy płatki owsiane, miód, nektar bananowy i wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na dużą blaszkę - ja używam tej z piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do 160 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4
Delicious Titbitscebuli, jogurt, sól, pieprz. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę. Koperek, szczypiorek siekamy, a cebulę kroimy w kosteczkę i dodajemy do twarożku. Całość doprawiamy solą i pieprzem, polewamy jogurtem i dokładnie mieszamy
Delicious Titbitsparze do miękkości. Mięso przyprawiamy i nacieramy z obu stron. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu elektrycznym z obu stron do zarumienienia. Na talerz wykładamy warzywa polewamy je sosem, nakładamy usmażone mięso. Dekorujemy ulubioną zieleniną natką pietruszki lub koperkiem. Bon Appetit
Pudełko rozmaitościforemek i pieczemy w 200 stopniach przez 30 minut (do suchego patyczka). Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną mleka, dzięki temu nie będzie zbyt gęsta i lepiej się rozprowadzi. Polewamy nasze babeczki i dekorujemy groszkami. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkablenderze przygotowujemy dresing: dajemy bazylię ok. 2-3 łyżek oliwy i sok z cytryny do smaku (ewentualnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek). Całość doprawiamy solą i pieprzem i miksujemy. Polewamy pomidory z serem. Podajemy z grzankami, kanapkami lub samodzielnie. Idealne do potraw z grilla. Bon Appetit
Pudełko rozmaitościKopiec kreta to jedno z tych ciast, które kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako
Ciastkozercyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Solony karmel to doskonały dodatek do naleśników, lodów - czy prażonych owoców. Można nim przekładać wafle tortowe lub rożne ciasta/ciasteczka. Smakuje tak
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis z książki Joanny Drzazgi i Gosi Wieruszewskiej: "Pysznie dla rodziny i przyjaciół". Książkę można nabyć na stronie empik.com
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Nie ma pojęcia skąd mam ten przepis, ale "wyszperałam" go ze swoich starych zapisków (moje zdjęcia również
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Krem jest i dealny do przekładania wafli tortowych i ciast. Sprawdzi się również przy przyrządzaniu innych
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis z blogu: FLOW Mummy . Ciastka są po prostu rewelacyjne i jak trafiłam na ten przepis od razu przystąpiłam do
Di gotuje