polewa - 11092 przepisów (strona:623/740)

OWSIANKA Z PAPAJĄ I GOLDEN SYRUP. 193

imbirem.  Mleko zagotowuję i zalewam wrzącym płatki. Dodaję golden  syrup, szybko i dokładnie mieszam. Przekładam gorącą owsiankę do ulubionego kubka, na wierzchu układam  kawałki papai, polewam dodatkowo golden syrup. SMACZNEGO! Pozdrawiam,  Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami w ajvarze 343

kawałków). Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i dzielimy każdą sztukę na ok. 10 kawałków. Pomidorki myjemy. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski z kurczakiem. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. Polewamy nią składniki szaszłyków. Mieszamy, aby każdy kawałek oblepił się marynatą. Przykrywamy folią i odstawiamy w chłodne miejsce (na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na noc). Nabijamy na 10 drewnianych

Poezja smaku
Chłodnik z groszku z nutą pikantnego oleju rzepakowego i awokado 188

wyjmujemy z lodówki i nalewamy do talerzy. Dekorujemy ziarnami lub strąkami groszku. Na środku kładziemy awokado oraz grillowane pomidorki koktajlowe. Możemy też położyć listek świeżej mięty. Chłodnik z groszku polewamy (lub robimy fantazyjne kleksy) dressingiem z pikantnego oleju rzepakowego oraz słodką śmietanką. Podajemy od razu lub przechowujemy w lodówce. Post Chłodnik z groszku z nutą pikantnego oleju rzepakowego i awokado

Poezja smaku
Mazurek kajmakowy 267

MAZUREK KAJMAKOWY Składniki na ciasto: - 170 gram maki pszennej (trochę więcej niż szklanka) - 3 łyżki zimnego masła - 1/3 szklanki cukru pudru - 1 żółtko - 1 łyżka kwaśnej śmietany Składniki na polewę: - puszka mleka skondensowanego słodzonego (lub gotowa masa kajmakowa) Dodatki: - migdały - gorzka czekolada Mleko skondensowane (nieotwarte w puszce) włożyć do garnka z wrzącą wodą i gotować przez około 2 godziny. Puszka

Zgrabne Gotowanie
Piekielne żeberka 145

duużo :) ok. 1 główka sól pieprz majeranek tymianek słodka papryka oliwa z oliwek liść laurowy ziele angielskie Wykonanie: Żeberka myjemy. Posypujemy solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odrobiną tymianku. Delikatnie polewamy oliwą i obkładamy pokrojonym w cienkie plasterki czosnkiem. Wkładamy listki laurowe i ziele angielskie. Przykrywamy i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, im dłużej tym lepiej. Po czasie oczekiwania

Blondynka Gotuje
Jogurtowa babka czekoladowa 157

formy). Piekłam w temperaturze 150°C przez 45-60 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjęłam z piekarnika, lekko przestudziłam w foremce, następnie wyjęłam i studziłam na kratce. Polać ulubioną polewą czekoladową. SMACZNEGO !!! Źródło : Moje Wypieki

Blondynka Gotuje
Sałatka "Wiosna na talerzu" 157

talerza. Na nim pokrojone wzdłuż awokado, pokrojoną w plastry pomarańczę, pokruszoną w palcach fetę. Całość posypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Oliwę ubijamy z octem, pieprzem i solą. Polewamy sałatkę.  SMACZNEGO :) OPCJONALNIE: 1 filet z kurczaka - nacieramy oliwą z oliwek z kostką rosołową, smażymy, kroimy na plasterki 1 bagietka z czosnkiem lub z ziołami, upieczoną przed podaniem

Blondynka Gotuje
Naleśniki ze szpinakiem w sosie śmietanowym i sałatka z rukoli. 191

IMPROWIZACJA Z RUKOLĄ": 2 garście rukoli 1 pomidor 1/2 ogórka szczypiorek sos sałatkowy Grecki Knorr Sos sałatkowy robimy wg przepisu na opakowaniu, warzywa układamy warstwami na talerzu, po wierzchu polewamy sosem Greckim. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Krewetki w towarzystwie jaśminowego ryżu 182

kilka garści roszponki ogórek pomidorki śliwkowe szczypiorek sos Grecki Knorr Wykonanie: Sos rozrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu.Na osobnych talerzach układamy kolejno: roszponkę, ogórek, pomidorki, całość posypujemy szczypiorkiem i polewamy sosem Greckim Knorr. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Lazania ze Szpinakiem, Cukinią i Serem Camembert 180

Szybko przygotowujemy  sos: na patelnię po szpinaku wlewamy 3 łyżki śmietanki kremówki, dodajemy odłożoną łyżkę sera camembert, mieszamy podgrzewając,aż ser się rozpuści i powstanie kremowy sos, którym polewamy lasagne po odkrytych częściach makaronu. Wierzch posypujemy startym serem żółtym i stawiamy bez przykrycia do nagrzanego piekarnika na 15 minut . Po upieczeniu całość posypujemy listkami świeżego oregano. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Kalafior po Mojemu 169

kalafior się gotuje, na rozgrzaną suchą patelnię wysypujemy bułkę tartą i rumienimy ją na pomarańczowo. Ugotowany kalafior odcedzamy, rozkładamy na talerze, po wierzchu posypujemy zrumienioną bułką tartą i polewamy rozpuszczonym masłem. Na koniec delikatnie posypujemy solą. My uwielbiamy go jeść tak, ale idealnie nadaje się jako dodatek do dań obiadowych. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Pomarańczowe Ciasteczka z Kaszą Manną 173

nadal miękkie i musimy odczekać około 5 minut. Po tym czasie przekładamy je na kratkę kuchenną. Po całkowitym wystudzeniu albo zanurzamy do połowy ciastka w roztopionej czekoladzie, albo polewamy czekoladą po wierzchu jak ja to zrobiłam. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Makaron z Musem Malinowym i Owocami Leśnymi 172

odstawiamy. Płatki migdałów wsypujemy na blachę i prażymy w piekarniku na złotobrązowy kolor. Wyjmujemy i odstawiamy. Makaron mieszamy z pozostałymi malinami i jeżynami oraz jagodami. Przekładamy do miseczek. Polewamy musem malinowym i posypujemy uprażonymi migdałami. Prawda, że szybko? SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu

Blondynka Gotuje
Sałatka Zdrowia 418

oleju z oliwek, saszetka mieszanki przypraw i saszetka prażonych ziaren słonecznika Wykonanie: Warzywa myjemy, obieramy i kroimy tak jak lubimy, nie kroimy tylko roszponki :) Układamy na talerzu warstwami i polewamy oliwą mieszanką przypraw, na końcu posypujemy ziarnami słonecznika i co dalej? Smacznego! Mój przykładowy zestaw to: Ziemniaczki niedźwiedzie Pierś z kurczaka w kokosowej panierce Sałatka Zdrowia SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post

Blondynka Gotuje
Pizza a`la Caprese 178

suszone pomidory i mozarellę pokrojoną w plastry. Pizzę pieczemy w maksymalnej temperaturze piekarnika (240 - 250 stopni) przez około 15 - 20 minut. Ja piekę krócej. Upieczoną pizzę wyciągamy z piekarnika, polewamy cienką strużką octem balsamicznym i posypujemy świeżą bazylią. Podajemy z sosem pomidorowym i czosnkowym. Przepis na oba sosy znajdziecie  TU . SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania