polędwiczki w sosie - 1551 przepisów (strona:10/104)

Polędwiczki drobiowe zapiekane w sosie serowym z pieczarkami i boczkiem 97

votes ) Polędwiczki drobiowe zapiekane w sosie serowym z pieczarkami i boczkiem Polędwiczki drobiowe zapiekane w pysznym, aksamitnym sosie serowym, okraszonym smakiem boczku i pieczarek.. Mniam, moja rodzinka jadła by to na okrągło. Nie jest fit ale jedzone z umiarem daje radość większą niż niejeden burger z Maca Danie proste i mega pyszne. Pasuje do wszystkiego a nade wszystko jest(...)pieczarkami, zalej reszta sosu i posyp prażonym boczkiem. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 10 minut. Po tym czasie serwuj z dowolnymi dodatkami Smacznego! Artykuł Polędwiczki drobiowe zapiekane w sosie serowym z pieczarkami i boczkiem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Polędwiczki miodowo-musztardowe 433

Połączenie miodu z musztardą jest jednym z moich ulubionych. Kurczak w takiej marynacie wychodzi naprawdę wspaniały, dlatego postanowiłem poeksperymentować i zrobić polędwiczki wieprzowe w sosie na bazie miodu i musztardy. Wyszło coś wspaniałego! Polędwiczki były bardzo mięciutkie, soczyste, a ich smak po prostu zachwycał. W kolejny raz upewniłem się, że takie połączenie smaku (miód+musztarda+mięso) smakuje w każdym wydaniu(...)miodowo-musztardowy wyszedł także wspaniale, dzięki dodaniu do cebulki octu balsamicznego, oraz słodkiej czerwonej papryki w proszku miał bardzo przyjemny kolorek i wspaniale podkreślał łagodność polędwiczek. Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym - przepis: Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe (po ok. 350 g każda) 1 średnia cebula 1 łyżka octu balsamicznego 100 g łagodnej musztardy 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej

Kuchnia Łukasza
Polędwiczka w sosie musztardowym 311

piękną wrześniową niedzielę przedstawiam Wam prosty, a nawet powiedziałabym bardzo prosty przepis na polędwiczkę wieprzową w sosie musztardowym . Smacznie, prosto i przede wszystkim szybko, bo czas zrobienia obiadu, to czas gotowania się ziemniaków. A więc do dzieła :-) Składniki: 1 cała polędwiczka wieprzowa sól pieprz 330 ml kwaśnej śmietany 18% 2 czubate łyżeczki musztardy stołowej lub sarepskiej 2 łyżeczki musztardy dijon(...)średni gaz) wlewamy olej i po chwili kładziemy polędwiczki. Smażymy krótko, inaczej mięso będzie twarde, ale musi jednak całe się przesmażyć (wieprzowiny nie jemy surowej). Tak więc smażymy około 3-4 min. z każdej strony. W międzyczasie śmietanę przekładamy do garnuszka, dodajemy musztardę, mieszamy i na małym ogniu podgrzewamy powstały sos. Zdejmujemy mięso na talerz i polewamy sosem. Podajemy

Anielska Kuchnia Ani
Polędwiczki wieprzowe w sosie jogurtowo-musztardowym. 167

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}  Polędwiczki wieprzowe w sosie jogurtowo-musztardowym. Składniki: Polędwiczki wieprzowe w sosie jogurtowo-musztardowym ( porcja dla 1 osoby) -> 250g polędwiczki wieprzowej -> 3 ząbki czosnku -> Masło do smażenia(...)dusimy pod przykryciem około 25 minut ( do miękkości). W osobnej miseczce mieszamy jogurt z musztardami, solimy i pieprzymy. Stawiamy w rondelku i podgrzewamy ( nie zagotowywać ). Gdy polędwiczki będą gotowe przekładamy można dodać sos i chwilkę razem podgrzewać, bądź wyłożyć na talerz i polać ciepłym sosem

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym 154

Jeszcze nie zakończyłam sezonu grzybowego i dlatego dziś polędwiczka w sosie grzybowym. Tak przygotowania polędwiczka jest delikatna a grzyby dodatkowo podkreślają jaj wyśmienity smak . Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym Składniki: - 1 poledwiczka wieprzowa - 150 g grzybów leśnych - mała cebula - oliwa - 200 ml śmietany 18% - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - sól - pieprz Przygotowanie: Polędwiczkę myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Podsmażamy

Kulinarne życie
Polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowym 454

które osobiście uwielbiam. Tym razem postawiłam na dodatek żurawiny, którą wykorzystałam do przygotowania sosu. Jeśli jesteście również fanami mięsa ze słodkim dodatkiem, to zachęcam do skorzystania z przepisu. Polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowym   Składniki: około 400 g polędwicy wieprzowej (1 duża polędwiczka) 1 łyżeczka kolendry 1 łyżka miodu 3/4 łyżeczki kminu ¼ łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki tymianku pieprz olej(...)mięso na patelnię i obsmażamy (na dużym ogniu) ze wszystkich stron.  Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 15-20 minut, zależności od grubości polędwiczki. Przygotowujemy sos. Masło roztapiamy na patelni na której wcześniej smażyliśmy mięso. Cebulę kroimy na drobną kosteczkę, podsmażamy na maśle. Dodajemy żurawinę-suszoną i ze słoiczka , miód, wino, skórkę

Mania Gotowania
Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym 157

Dobry wieczór. Dzisiaj zapraszam Was na szybki obiad, pyszne polędwiczki w sosie musztardowym z puree ziemniaczanym. Składniki: mięso: 1 polędwiczka wieprzowa 3 łyżki masła 3 łyżki oleju sól puree: 5 ziemniaków 1 łyżeczka masła 1 łyżka śmietany 2 łyżki musztardy DIJON, np. Develey sos musztardowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki tortowej 1,5 szkl bulionu 1 łyżka musztardy DIJON(...)podlewać bulionem, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na koniec dodać musztardę i przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, podlać śmietanką i wymieszać z koperkiem. Na talerz wyłożyć puree, polędwiczki, całość polać sosem. Smacznego

Trufelkowo
Polędwiczka pieczona w sosie włoskim 221

Polędwiczka pieczona w sosie włoskim Kruche i soczysto mięso pieczone w boczku oraz duszone w pysznym i bardzo aromatycznym sosie. Danie zarówno prezentuje się, jak i smakuje rewelacyjnie. Polecam!     Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 10 plasterków boczku wędzonego papryki w 3 kolorach 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory świeże lub suszone zioła: oregano, bazylia, tymianek 1 łyżka koncentratu(...)przez około 5 minut *** *** Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz miód, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty. Po tym czasie powstałym sosem warzywnym zalewamy polędwiczkę w naczyniu żaroodpornym *** *** Całość przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C , pieczemy przez 30 minut *** *** Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika, odkładamy

Blog z Apetytem
Pizza z indykiem, oliwkami i rukolą 187

smaku, ½ łyżeczka mielonej słodkiej papryki wędzonej,  ponadto: 1 polędwiczka z indyka (można zastąpić polędwiczkami z kurczaka), oliwki zielone, rukola i radicchio  (odmiana cykorii o fioletowych liściach), ok. 50 g sera twardego długodojrzewającego np. bursztyn, świeży szczypiorek, świeży tymianek, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: sos: W rondelku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na nim czosnek pokrojony na kosteczkę (pilnujemy żeby się(...)dodajemy wody lub mąki). Ciasto rozwałkowujemy na krążek o średnicy ok. 40 cm, przekładamy na blachę podsypaną mąką. Brzegi możemy poskręcać, dzięki temu pizza będzie fajniej wyglądać, oraz zatrzyma sos. Polędwiczkę kroimy na cienkie plasterki, skrapiamy delikatnie oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Krótko podsmażamy z obydwu str. na patelni. Ser ścieramy na drobnej tarce. Piekarnik nastawiamy

Moniki Smakołyki
Czwartek: Jak upiec polędwiczkę wieprzową 119

przesuszyć pieczeni, wyjmij ją po 10 minutach i sprawdź stopień wypieczenia termometrem (145 stopni) lub nakłuwając polędwiczkę w najgrubszym miejscu cienki szpikulcem. Gdy wypłynie z niej klarowny, przezroczysty sos, polędwiczka jest gotowa. Zawin pieczeń luźno w folię aluminiową i odstaw na 10 minut. Artykuł Czwartek: Jak upiec polędwiczkę wieprzową pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Polędwiczki w sosie tymiankowo- musztardowym 271

zrobić z polędwiczki, żeby nie była twarda i sucha. Ja tym razem też stanęłam przed takim zadaniem i robilam pierwszy raz w życiu polędwiczkę. Ku mojemu zaskoczeniu wyszła przepyszna! Krucha, delikatna, rozpływająca sie w ustach... Sos(...)mimo, że został użyty do głównej bazy sos sojowy ma posmak myśliwski. Pokusiłabym się, aby w takim sosie przygotować delikatną i szlachetną sarninę ze świeżymi borowikami!    🔪Polędwiczki w sosie musztardowo-tymiankowym SKŁADNIKI: 1 polędwiczka 1 szalotka  1 ząbek czosnku  5-6 gałązek świeżego tymianku 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu  pół szklanki śmietanki

Zainspiruj się kuchnią
Duszone polędwiczki na pierzynce 149

smażenia Sól, pieprz, ostra papryka, cukier, maggi WYKONANIE: Przygotować sos pomidorowo-śmietanowy: rozpuścić w garnku masło, dodać mąkę a następnie zalać ok. 0,5 l wody. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką, cukrem i maggi. Dodać śmietankę i gotować delikatnie do zagotowania. Polędwiczkę umyć, osuszyć, pokroić na około 1cm plastry i rozgnieść dłonią. Doprawić, solą(...)Następnie dodać poszatkowane papryki, cebule, seler naciowy, kalarepę i zalać przygotowanym wcześniej sosem. Dusić pod przykryciem przez 25 minut. Zdjąć pokrywkę i dusić jeszcze około 10 minut do zagęszczenia sosu. Polędwiczki podawać na pierzynce z warzyw w towarzystwie pieczonych z tymiankiem i rozmarynem ziemniaczków

Pyry na Gaz
Makaron z kurczakiem, brokułami i ziołami o nucie ostro miętowej (danie z woka) 197

rodziny szybkie danie makaronowe przygotować, a z pewnością nie będziecie żałować. Brokuł cały wykorzystujemy, różyczki oddzielamy, łodygę na mniejsze kawałki tniemy, który z czosnkiem podsmażamy, następnie zamarynowane w sosie sojowym polędwiczki dokładamy. Różyczki wrzątkiem zalewamy, jak będą al dente to razem z ugotowanym makaronem do mięsa dokładamy. Ziół świeżych dużą ilość dodajemy, mieszamy i z płatkami serowymi zjadamy. Olej rzepakowy(...)dużej patelni) rozgrzewamy 2 łyżki oleju, szklimy na nim czosnek. Następnie dodajemy brokuł, ale tylko pokrojoną łodygę (różyczek nie dodajemy!). Całość podsmażamy, kilka min, często mieszając. Dodajemy polędwiczki razem z sosem sojowym, wszystko razem smażymy, do momentu, aż mięso będzie miękkie. W tym samym czasie nastawiamy wodę na makaron i gotujemy na al dente, soli dodajemy mniej niż zawsze. Szczypiorek

Moniki Smakołyki
Sataye z kurczaka teryaki 93

Tajlandii i Malezji. Są to małe, pikantne kawałki kurczaka na drewnianych patyczkach. Można je upiec w piekarniku lub zgrillować. Podawane są z ostrymi sosami. Składniki: • 4 polędwiczki kurczaka • 2 łyżki sosu teriyaki • 1 ząbek czosnku • kawałek 1 cm imbiru • sól, pieprz • garść makaronu ryżowego Sos imbirowy • kawałek 3 cm imbiru • 1 ząbek czosnku • 1 łyżka(...)masła • 100 ml soku pomarańczowego • 1 łyżka miodu • 5 łyżek sosu teriyaki • 1 kropla oleju sezamowego • 1 łyżka mąki ziemniaczanej/3 łyżki wody Wykonanie: • Zamarynować polędwiczki w posiekanym czosnku, imbirze, sosie teriyaki, soli i pieprzu. • Nabijać każdą polędwiczkę na drewniany szaszłyk. • Obrać z przypraw i zgrillować na patelni grillowej lub na grillu ogrodowym

To co kocham

Proponowane wyszukiwania