proteinowego". Ciasto w konsystencji jest kremowe, coś między sernikiem a brownie. Dla wszystkich fit manioków idealne! SKŁADNIKI: - 3/4 szklanki daktyli - 1,5 szklanki wrzątku - 3/4 szklanki otrąb owsiane lub orkiszowe (w płatkach) - 1/2 szklanki liofilizowanej lub suszonej żurawiny - 1/3 szklanki chia - 1 łyżeczka pyłku kwiatowego - 1/3 gorzkiej czekolady - 3 płaskie łyżki babki płesznik (zamiennie mąka kokosowa) - 3 miarki odżywki białkowej
SMYKWKUCHNIboxa będzie inna. Jesteście ciekawi co było w środku? Otrzymałam: 1. Napój CHIAS. Pyszna owocowa przekąska z nasionami chia. 2. Granola Chocoloco - Sypkie. Skład: płatki zbóż 35,1% (owsiane, jęczmienne), orzechy 14,1 %(nerkowce, ziemne), suszone owoce 14,1% (daktyl, chipsy bananowe), czekolada gorzka, siemię lniane, wiórki kokosowe, naturalne kakao, olej kokosowy, syrop daktylowy. 3. Krem warszawski
Di gotujebardzo zachęcam.Może Wasze życie ten chlebek też zmieni? Składniki: 1 szklanka ziaren słonecznika 3/4 szkl siemienia lnianego 1/2 szkl migdałów,dyni 1 1/2 szkl płatków jaglanych( mogą być owsiane jeśli nie unikacie glutenu) 10 łyżek zmielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka soli 1 łyżka miodu 3 łyżki oleju kokosowego( rzepakowy też może być) 1 szklanka wody 2 łyżki nasion
Niespełnione zdolności kulinarneśledzi mojego bloga na bieżąco wie, że moje ulubione śniadania to te na słodko. Najbardziej lubię wszelkiego rodzaju placki i placuszki, np: Placuszki dyniowe , Omlet owsiany , Ekologiczne placuszki z płatków Symbio . Ostatnio pracuję głównie popołudniami, więc rano mam więcej czasu na przygotowanie śniadania. I niezmiennie już od kilku dni na moim śniadaniowym stole królują pyszne i szybkie
Zawsze głodna!kalorie. Mi wyszło 13 babeczek, jedna ma ok. 45g = 185kcal . Składniki: - 200g mieszanki orzechów (dałam włoskie, nerkowce, laskowe i migdały) - 70g mąki ryżowej - 60g masła - 30g płatków jęczmiennych - 20g otrębów owsianych - 10g lnu mielonego - 3 jajka - 2 łyżki ksylitolu - 1 łyżka mąki z amarantusa - 1 łyżka soku z cytryny - pół łyżeczki sody oczyszczonej - ziarenka wanilii - szczypta soli Orzechy mielimy
Be Fit Be Strongmożna znaleźć szeroki asortyment produktów BIO. Kasze, mąki, orzechy i suszone owoce, ryże, substancje słodzące, ziarna i wiele innych. Ja w swojej paczce znalazłam: karob, mąkę owsianą, mąkę z tapioki, płatki jęczmienne, jagody inkaskie, proszek maca, sezam łuskany, ziarno canihua, daktyle, quinoa czarna Dodam jeszcze, że paczka bardzo mnie zaskoczyła szybkością jej dostarczenia i dokładnością zapakowania. :) Dotarła do mnie
chili & sugarsmakowych na szczęście to nie zmieniło. Po szczegóły produkcji zapraszam do przepisu źródłowego . Tu skupię się jedynie na poczynionych ulepszeniach. Zamiast bułki tartej użyj skruszonych na miałko płatków kukurydzianych i otrąb (owsianych, jęczmiennych lub razowych). Cebulę lekko zeszklij na odrobinie tłuszczu, a wędlinę podgrzej na suchej rozgrzanej patelni przez chwilę. Placuszki podaj jedynie z gotowanymi w lekko osolonej wodzie warzywami
Kuchnia po mojemuDodatkowo dobrze byłoby przyjrzeć się ile wydajesz na używki, napoje gazowane i słodycze, bo wbrew pozorom na tym też można sporo zaoszczędzić. Kilka prostych przykładów...zamiast słodzonych płatków śniadaniowych kupuj zwykłe, owsiane i dodawaj do nich owoce . Zamiast wód smakowych i coli (która przecież do najtańszych nie należy), pij zwykłą wodę , do której można dodać plaster cytryny czy pomarańczy
Powiedz dietom niesiebie wszystko :) Budyń owsiany jest jednym z moich ulubionych. Delikatny, kremowy, idealnie łączy się na przykład ze słodkimi buraczkami :) ~ Budyń owsiany z tartym burakiem ~ Składniki: 50g mąki owsianej (mogą być zmielone płatki) 200g serka twarogowego 300ml wody/ mleka łyżeczka świeżo mielonego siemienia lnianego słodzidło szczypta soli ugotowany burak Do serka dodajemy siemię, mieszamy i odstawiamy. Następnie zagotowujemy 200ml wody/mleka
Kuchenny Skrawek Niebanastępny rok :). A jak tam u was miną Tłusty Czwartek ?. Macie dość pączków na kolejny rok :)Składniki:1/2 szklanki otrąb pszenne zmielonychszklanka mąki1/2 szklanki otrąb owsianych zmielonych1/2 szklanki płatków jęczmiennych1/3 szklanki cukru2 jajka1/2 łyżeczka sody2 łyżki kremówkicukier waniliowy3/4 kostki masłaWykonanie:Mąkę przesiać dodać otręby, płatki jęczmienne, sodę, cukier waniliowy, cukier wymieszać. Dać masło i posiekać. Następnie dodać kremówkę
Moje pyszne gotowanieWitam Was!Przepraszam za długą przerwę w dodawaniu postów, ale nie miałam dostępu do internetu! Dziś mam dla Was domową Granolę! Do miski wsypałam płatki górskie, orkiszowe i owsiane. Oprócz tego dodałam żurawinę, rodzynki, siemię lniane, wiórki kokosowe oraz ziarenka Cynamonowy Raj. Wymieszałam to też z wcześniej przygotowaną płynną masą z masła orzechowego i oleju(na 3 łyżki
Chocolate Stop TemptingSód 0,1g Witaminy i składniki mineralne Kwas foliowy 41 μg (20,5 %)* Fosfor 162,0 mg (23,1 %)* *% zalecanego dziennego spożycia Musli to pełnowartościowa mieszanka kilku rodzajów płatków zbożowych (owsianych, pszennych, żytnich kukurydzianych) ze smacznymi dodatkami: suszonymi i kandyzowanymi owocami, ziarnami słonecznika, zarodkami pszennymi. To prawdziwy zastrzyk energii, pochodzącej głównie z korzystnych dla organizmu węglowodanów złożonych. Zawiera także błonnik
Emcia Pichcilekko przyklepujemy. Muffiny pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez 20 minut. Po upieczeniu pozostawiamy je do ostygnięcia na kratce. Musli to pełnowartościowa mieszanka kilku rodzajów płatków zbożowych (owsianych, pszennych, żytnich kukurydzianych) ze smacznymi dodatkami: suszonymi i kandyzowanymi owocami, ziarnami słonecznika, zarodkami pszennymi.To prawdziwy zastrzyk energii, pochodzącej głównie z korzystnych dla organizmu węglowodanów złożonych. Zawiera także błonnik pokarmowy, witaminy
Emcia Pichciprzygotowane ciasto smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z każdej strony. Placuszki osuszamy na ręcznikach papierowych. Podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem. Musli to pełnowartościowa mieszanka kilku rodzajów płatków zbożowych (owsianych, pszennych, żytnich i kukurydzianych) ze smacznymi dodatkami: suszonymi i kandyzowanymi owocami, ziarnami słonecznika, zarodkami pszennymi. To prawdziwy zastrzyk energii, pochodzącej głównie z korzystnych dla organizmu węglowodanów złożonych. Zawiera także
Emcia PichciCałe życie człowiek wcinał płatki kukurydziane, płatki czekoladowe albo bardzo popularne owsiane. Kukurydziane i czekoladowe prosta zasada dajesz mleko i wcinasz, owsiane już trzeba kombinować, ale dla mnie osobiście gotowane na mleku ciężko wchodzą i to nie moje smaki. Kiedyś w sklepie wpadły mi w ręce płatki ryżowe i gdy pierwszy raz je ugotowałem powiedziałem to jest to co mogę
Smacznie Pysznie Kalorycznie