Omlet jaglany z dynią Budyń dyniowy z makaronem i karmelizowaną pigwą Placki z dyni makaronowej Dyniowe scramble (pęczotto) z płatków jęczmiennych Dyniowe pancakes Dyniowe pancakes na kompocie śliwkowym Super gęsta gryczanka dyniowa Dyniowe pikelets z karmelizowaną śliwką Dyniowe jednoporcjowe ciastko owsiane Pierożki z dynią i serkiem capri na mleku Dyniowe donuty z chilli Dyniowe placuszki jaglane
Poranek na słodkopiersi z kurczaka 1 niewielka cukinia ok. 200g. boczniaków 100g. kaszy owsianej - pęczak sałata lodowa sos musztardowy: 3 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy miodowej 2 łyżeczki płynnego miodu 40g. oleju odrobina płatków czili 50 - 70ml. przegotowanej ostudzonej wody Piersi z kurczaka oczyścić i pokroić w paski. Zamarynować w pesto szpinakowym , pozostawić na ok. 2 godz. Kaszę ugotować
Lubię to gotujębardzo polubiłem owsianki, więc jedną z nich podzielę się tutaj! Potrzebujemy (2 porcje): ok 10-12 łyżek płatów owsianych (jęczmienne się też sprawdzają) 2 szklanki mleka (szklanka mleczka kokosowego i szklanka zwykłego) łyżeczka miodu 2 łyżeczki ciemnego kakao banan cynamon Płatki gotujemy na mleku około 15 minut. Gdy już będzie widać, że płatki wchłonęły prawie cały płyn, dodajemy miód. Banana
Taste of imaginationsoku z pomarańczy (najlepiej świeżo wyciśniętego) albo mleka roślinnego niesłodzonego (np. ryżowego czy owsianego) lub wody – użyłam soku z pomarańczy 16 daktyli bez pestek 90 ml kakao ciemnego lub karobu 90 ml zmielonych na mąkę płatków migdałowych (lub innych orzechów) 1 łyżeczka sody oczyszczonej skórka otarta z 1 pomarańczy szczypta soli WYKONANIE
Słodko-Słony Świat IlonyTARTA MIGDAŁOWA Z PŁATKAMI CZEKOLADOWYMI Przepyszna, odrobinę dietetyczna tarta z migdałowym nadzieniem i owocami, która ukoi podniebienie każdego! Tartę podarowałabym Wszystkim, którzy uwielbiają słodko-słone smaki, kruche ciasto, smak czekolady oraz Wszystkim, którzy cenią miłość i ukojenie wśród najbliższych oraz w każdej kryzysowej sytuacji jaką niesie ze sobą codzienność, potrafią oderwać się choć na chwilę od rutyny i obowiązków(...)szklanki mąki owsianej; - 1 szklanka mąki pszennej/bezglutenowej; - szczypta soli; - 3 łyżki oleju; - 200g masła; - 1 jajo; - 1 żółtko. Składniki na masę migdałową: - 100g migdałów; - 100g masła; - 1 opakowanie cukru waniliowego Delecta ; - 1/4 szklanki cukru; - 2 żółtka; - 4 orzechy brazylijskie; - 0,5 szklanki mąki pszennej/bezglutenowej. Owoce: - 1 jabłko; - 1 gruszka; - cynamon do smaku. Udekorowanie płatkami czekoladowymi Decorada Delecta . Sposób przygotowania
MintTasteużywam zamiast ubitych białek ;) Pewnie większość z Was kojarzy owsiane ptasie mleczko ;) U mnie dzisiaj pojawia się w wersji wegańskiej i jaglanej. Zamiast białka - woda po ciecierzycy vel aqua faba, a zamiast żelatyny - agar :) Puszyste i pyszne :) A jakie cudowne mango mi się trafiło! ♥,♥ PRZEPIS /1 porcja/ ~60g płatków jaglanych ~350ml mleka roślinnego (u mnie kokosowo-ryżowe) ~3/4 łyżeczki agaru
breakfast of dreamsjagód i pachnącej róży dodaje im ciekawego urozmaicenia. 200 g mąki owsianej bezglutenowej 2-3 łyżki syropu z agawy/klonowego lub innego, którego używacie łyżeczka sody łyżeczka proszku do pieczenia 240 g maślanki 0/5 szklanki oleju jajko dodatkowo: pół szklanki jagód (mogą być mrozone) kopiasta łyżka konfitury z płatków róży opcjonalnie puder buraczany lub truskawkowy W jednej misce mieszamy składniki płynne(...)minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Studzimy na kratce. Jagody miksujemy z konfiturą różaną. Musem dekorujemy babeczki. Przed podaniem możemy posypać pudrem buraczanym. Smacznego :) Artykuł Bezglutenowe babeczki owsiane z jagodami i różą pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogsztuk) 125 g mąki pszennej 100 ml napoju owsianego owocowego /użyłam AdeZ truskawka i banan, dostępny w sklepach 1 jajko klasy M 1 łyżeczka proszku do pieczenia odrobina sody (na czubku łyżeczki) 75 ml oleju 50 g cukru /użyłam cukier różany drobno mielony – połączenie cukru trzcinowego z płatkami róż, jeśli nie macie możecie użyć zwykłego cukru trzcinowego
Słodkie okruszkiJedzmy truskawki! Zawierają o wiele więcej witaminy C niż cytryny i dużo żelaza! No i przede wszystkim są pyszneeee – nie za słodkie, lekko kwaskowate, orzeźwiające… Przepis
Qlinarnie i Qlinarniedodałam do ciasta kremu figowego. Ciasto wyszło pyszne i zdecydowanie mniej kaloryczne, od tradycyjnego. ciasto: 190 mąki owsianej bezglutenowej 10 g cukru kokosowego 40 g oleju kokosowego extra virgin (waga przed roztopieniem) jajko łyżka jogurtu (może być kokosowy) dodatkowo: 2 łyżki płatków migdałów 3 łyżki kremu figowego 4 łodygi rabarbaru Olej roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia. Składniki na ciasto zagniatamy
Mienta blogMoże znajdziecie tu inspiracje do zimowego obiadu:). Na zdjęciu: owsiane sznycle (bez jaj), puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty z czosnkiem, żurawiną i olejem lnianym, marchewka
Qlinarnie i Qlinarniepolecam je dodać . Ciasto z dyni 260 g puree z dyni ((1 szklanka)) 300 g mąki owsianej lub pszennej ((2 szklanki)) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g masła 70 g erytrytolu lub innego słodzidła ((1/3 szklanki)) 40 g płatków czekoladowych lub startej czekolady 30 g żurawiny suszonej 2 łyżeczki cynamonu Puree z dyni Dynię umyj i przetnij
Przepisy na widelcusame smakowitości: 2 opakowania płatków śniadaniowych, jedne z owocami goji i migdałami, a drugie o smaku piernikowym z orzechami włoskimi; batoniki fig bar oraz wieloziarniste chlebki miłości. Wszystkie pięknie zapakowane, z dołączoną etykietą informującą o składzie tych produktów. Najpierw skusiłam się na orzechowy fig bar. Jest to batonik z ciasta na bazie mąki gryczanej, owsianej i amarantusowej, z masłem orzechowym
Obiad gotowyprzepisów. Wszystkie znajdziecie klikając poniższe opisy. Bezglutenowcom polecam, aby te z nich, które zawierają nietolerowany rzez nas składnik przerobić po swojemu ;) Warto skorzystać z tych fantastycznych pomysłów. Batoniki owsiane autor: Camelki | blog: Saudyjskie Wielbłądy gotują Żeberka z miodem autor: Camelki | blog: Saudyjskie Wielbłądy gotują Bananowy shake czyli pożywny koktajl z quinoa autor: Camelki | blog: Saudyjskie Wielbłądy gotują Kokosanki na miodzie(...)Rabarbarowe tiramisu z nutą pomarańczy i pistacjami autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Płatki na śniadanie z owocami i miodem autorka: goga0908 | blog: Marcepanowy Kącik ŁOSOŚ W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM Z JABŁKAMI I ROZMARYNEM autorka: angelinab520 | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Koktajl owsiany z brzoskwiniami i czekoladą autorka: nutristrefa | blog: NutriStrefa Lemoniada cytrynowo-rumiankowa i akcja pomocy pszczołom
Quinoa Raz!rabarbaru 4 jaja od zielononóżki 1/2 szklanki ksylitolu/cukru trzcinowego 2, 5 szklanki mąki owsianej pełnoziarnistej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli pół łyżeczki wanilii w proszku 2 łyżki kakao lub karobu olej rzepakowy 1/2 szklanki migdały w płatkach puder z ksylitolu? lub zwykły cukier puder listki melisy syrop z agawy do polania przed podaniem lub płynnego
AZgotuj!kształt sówki. Możecie oczywiście wybrać ulubione owoce i stworzyć własną kompozycję :) Składniki : 3 łyżki mąki owsianej 2 łyżki mleka 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ciemnego kakao Dodatkowo: plasterki banana winogrona kawałki anansa migdały płatki migdałowe kiwi banan serek kremowy Rozgrzewamy patelnię. Mieszamy wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy
Chocolate Muffin Blog