Owsianka z bananem, brzoskwinią i rodzynkami Składniki: - 100g płatków owsianych - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - 1 dojrzała, miękka brzoskwinia - 2 łyżki rodzynek - 2 suszone daktyle - 1 łyżeczka miodu - 4 połówki orzechów pecan - ¼ łyżeczki cynamonu - sól himalajska Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać więcej wody
Wegańska kuchnia orientalnatalerzu :) Taki omlet to nie tylko wsparcie dla twojego układu pokarmowego, ale także pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie. Składniki na 1 omlet: 2 jajka łyżka mąki żytniej łyżka płatków owsianych łyżeczka otrębów pszennych łyżeczka łuskanego słonecznika szczypta soli garść owoców leśnych (jeżyny, maliny, jagody, poziomki) Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać żółtka
Banana Smilespracować!!! Polecam! Składniki na truskawki z bananem w jogurcie kilka truskawek (ja użyłam 5 sztuk) 0,5 banana garść rodzynek jogurt naturalny (150-180 g) 3 łyżki prażonych płatków owsianych ewentualnie trochę cukru Truskawki i banana myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Na dnie miseczki rozkładamy 2/5 truskawek (jeśli są kwaśne można posypać je cukrem
Rozpustne gotowanieporcje, ale placuszki smakują nie tylko na ciepło. Spokojnie można je zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie. Składniki: ok. 1 ½ kubka mleka kubek płatków owsianych ¾ kubka mąki pszennej pełnoziarnistej ¼ kubka mąki owsianej lub otrębów owsianych ¾ kubka jagód (świeżych lub mrożonych / u mnie duży banan / pokrojone truskawki) ½ kubka posiekanych orzechów włoskich
Sto kolorów kuchnilatach odkryłem ją na nowo i doceniam jej nie tylko walory smakowe, ale przede wszystkim odżywcze.Czego potrzebujemy, by zrobić przepyszną owsiankę, którą chętnie zjedzą nawet najmłodsi?Składniki:-płatki owsiane pszenne 4 łyżki-pół startego na papkę banana-twaróg półtłusty zmielony, przeciśnięty przez praskę-jogurt naturalny-2cm laski wanili-miód lub cukier brązowy-kilka orzechów laskowych zgniecionych w moździerzu-skórka
BaRepasSkładniki: 1 szklanka mleka 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżka otrąb pszennych 1 łyżka błonnika owsianego 2 łyżki rodzynek 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru waniliowego domowej roboty 4 szt. śliwek 1 łyżka podróbki cini-minis z Aldi'ka Przepis: Śliwki kroimy na połówki. Do garnuszka wlewamy mleko i gotujemy. Dorzucamy płatki owsiane razem z otrębami
Emcia PichciOwsianka, która "robi się sama" ;) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych górskich, 1 małe jabłko słodkie, ok 200 ml mleka, 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika (bez mąki!) 1 łyżeczka nasion chia Przygotowanie: Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do mleka wraz z przyprawą, nasionami, oraz płatkami. Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki
Lena Gotujepewno będę kombinować z innymi wersjami. Robiąc taką owsiankę na dwie porcje możesz się z kimś podzielić lub zostawić sobie na drugi dzień :) Składniki (2 porcje): 100 g płatków owsianych (Rosies) 200 ml zagotowanej wody 200 ml napoju roślinnego (u mnie ryżowy) 1 łyżka rodzynek 1 łyżka pokruszonych orzechów pekan (Targroch) 1 łyżka ksylitolu 1 średnie jabłko
Zdrowie na języku :Pwypieków) 9. Korzenny tort jabłkowo-orzechowy 10. Ciasto "Bukiet róż" 11. Pieczeń bawarska 12. Jabłka pieczone z bakaliami 13. Jabłkowe różyczki 14. Jabłkowe crumble z migdałami i płatkami owsianymi 15. Sorbet z jabłek 16. Smalec z cebulą, jabłkami, mięsem i skwarkami 17. Ryż zapiekany z jabłkami 18. Rolada kakaowa z jabłkami i wiśniami 19. Kuchen borracho - chilijski jabłecznik
Przepisy Aleksandryskładników. Rano uśmiech na twarzy dziecko i słowo "Upiekłaś" - bezcenne. Składniki (na 12 - 14 sztuk): 250 g mąki orkiszowej jasnej 90 g cukru trzcinowego 50 g płatków owsianych zwykłych lub górskich 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej (może być też proszek do pieczenia) 1 banan 50 g groszków czekoladowych (lub posiekanej czekolady) 250 g jogurtu naturalnego
Sto kolorów kuchniOwsianka z jabłkiem, nektaryną i orzechami Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 1 jabłko (ja użyłam jonagored) - 1 dojrzała, miękka nektaryna - 1 łyżeczka suszonej żurawiny - 3 suszone daktyle - 1 łyżeczka miodu - 4 połówki orzechów pecan - ¼ łyżeczki cynamonu - sól himalajska Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać
Wegańska kuchnia orientalnaSkładniki: 1 szklanka płatków owsianych 1/4 kostki masła 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka sody 2/3 szklanki mąki 1 łyżka wody 1 łyżka pokrojonej żurawiny kilka orzechów włoskich połamanych na mniejsze części Sposób przygotowania: 1. Masło roztopić i ostudzić. 2. Płatki, sodę, mąkę, żurawinę i orzechy wymieszać ze sobą. Dodać pozostałe składniki i wszystko połączyć. 3. Z wyrobionej masy
A Ty Smakuj MnieSkładniki: Słoik po masełku orzechowym (z około 2 łyżkami masła w środku) 4 łyżki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki mleka 2 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżka błonnika owsianego 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka rodzynek 1/2 owocu kaki Przepis: Mleko przelewamy do garnuszka i wsypujemy płatki owsiane. Gotujemy na średnim ogniu do wrzenia. Zmniejszamy ogień i dodajemy błonnik, cukier, rodzynki
Emcia Pichcisłodko-kwaśny z dojrzałej polskiej czarnej porzeczki ;-) To będzie dobry dzień! DZIEŃ DOBRY! ŚNIADANIE PODANO! SKŁADNIKI : (mi wyszło 14 placuszków, 3 porcje) 1/2 szklanki namoczonych przez noc płatków owsianych 1/2 banana 2 białka 1 żółtko 2 słodziki rozpuszczone 1 płaska łyżka mąki pszennej opakowanie borówek Namoczone płatki owsiane miksujemy z bananem, żółtkiem, mąką i słodzikami. Białka ubij
SMYKWKUCHNIochoty na nic słodkiego :) Owsiankę można podać z ulubionymi dodatkami, ja polecam podać ją z masłem orzechowym i bananem oraz oczywiście kawałkami gorzkiej czekolady. Składniki (1 porcja): 5 łyżek płatków owsianych 1 szklanka mleka (u mnie roślinne) 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki cynamonu słodzik: u mnie 2 tabletki stewi 1-2 kostki gorzkiej czekolady dodatki np. pokrojone
Healthy food explorer