placki - 22990 przepisów (strona:581/1533)

Sernik z powidłami i kakaowym ciastem 47

jeśli chcesz przygotować ciasto na dużą blachę, pomnóż ilość składników 1,5 raza – dwie trzecie schłodzonego kruchego ciasta pokrusz na spód formy i ugnieć rękoma na równy placek. Ponakłuwaj widelcem i piecz 10 minut w 180 stopniach Celsjusza. W tym czasie żółtka oddziel od białek. Zmielony twaróg wymieszaj z żółtkami, powidłami, cukrem pudrem, sokiem z cytryny, wanilią

Via Gusto
Meksykańska zupa fasolowa jeden składnik cię zaskoczy 38

zupa nazywa się sopa tarasca. Jest pysznie kremowa. Zaskakującym składnikiem są przypalane pomidory i cebula. Dla mnie  zaskakujące jest też smażenie placka tortilli pociętego w paski na makaron. Podczas jedzenia przyjemnie chrupią. Zupa jest tak smaczna, że mój mąż skojarzył ją z kuligiem. Tak, z kuligiem. Podczas kuligów jadło się grochówkę. Ta zupa, mimo, że nie zawiera mięsa

AZgotuj!
Pinsa, czyli pizza dla leniwych podbija Polskę. Przepis na włoski specjał 56

zagniataj, następnie podziel na cztery części, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia na kolejną godzinę. Rozgrzej piekarnik do temperatury 240°C, włączając termoobieg. Rozciągnij ciasto pinsa i uformuj podłużny, owalny placek. Ciasto spłaszcz, ale go nie wałkuj. Ciasto może mieć nieregularny kształt i pęcherzyki powietrza. Końcówki brzegów ciasta powinny być tak cienkie jak w pizzy. Jeśli nie masz podłużnej, metalowej

Ugotowane pozamiatane
Ziemniaczane roladki z farszem grzybowym, pyszny obiad 33

się zezłoci. Przełóż zawartość patelni do miseczki. Po ostudzeniu, krótko posiekaj blenderem i dopraw pieprzem. Tylko tyle, żeby rozdrobnić ale nie zrobić z tego pasty. Z kulek ciasta uformuj placki, na każdym połóż plaster sera, farsz grzybowy i zroluj. Brzegi dociśnij i sklej. Następnie obtocz w bułce tartej lekko dociskając. Uważaj żeby ich nie miażdżyć. Przygotowane roladki ułóż

Ogrodnik w podróży
miodownik z masą grysikową i jabłkami 47

jajka 140 g cukru 3 -4 łyżki śmietany 18% 2 płaskie łyżeczki sody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na cztery części. Każdą część ciasta rozwałkowujemy na cienkie placki, przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożoną papierem do pieczenia) Pieczemy w ok. 180 st. C na kolor miodowy, przez ok. 15 min. składniki na masę grysikową

Domowy Smak Jedzenia
Kotlety jajeczne 41

prostych przepisów, kotlety jajeczne są prawdziwą perełką. Dzięki swojej wszechstronności mogą służyć jako podstawa wielu pysznych i zdrowych posiłków. Co to są kotlety jajeczne? Kotlety jajeczne to smażone placki przygotowane z jaj ugotowanych na twardo a następnie drobno posiekanych lub startych na tarce do jarzyn. Kotleciki często wzbogacone są o dodatki takie jak ser żółty, zioła, a nawet warzyła

Moja Książka Kucharska
Sos z opieniek 37

można tez obgotować i zamrozić, żeby poza sezonem również móc ugotować sos z opieniek. Polecam również inne przepisy na grzyby: Pasta grzybowa do słoików na zimę Pierogi z kominkami Placek po zbójnicku z sosem grzybowym Makaron z sosem grzybowym Kanapki z borowikami i jajkiem Zupa grzybowa z mrożonych grzybów Pęczotto z grzybami i boczkiem Uszka i pierogi z kapustą

Obiad gotowy
Dyniowe ciasto z dżemem 39

cieście nie jest ogromna, smak mirabelek jest wyczuwalny – to właśnie siła tych owoców. Niewielka śliwka, a tyle intensywnego smaku! Uwielbiam eksperymentować z różnymi przepisami, tworząc ciasta , muffiny i placki z dynią . Lubicie dyniowe wypieki? Ja bardzo! Ich smak, konsystencja i zapach sprawiają, że nie mogę się im oprzeć. Wypieki z dyni dla mnie to nie tylko pyszne desery

codojedzenia
Naleśniki z twarogiem na słodko: tradycyjny przepis i puszyste smaki 29

Naleśniki z białym serem: doskonałe połączenie smaków Naleśniki z białym serem to kwintesencja delikatności i słodyczy. Biały ser nadaje tym naleśnikom niepowtarzalnego smaku i konsystencji. W połączeniu z delikatnymi plackami tworzy wyjątkową ucztę dla podniebienia. Puszyste naleśniki z serem: sekret doskonałej tekstury Aby uzyskać puszyste naleśniki z serem, kluczowe jest odpowiednie przygotowanie ciasta. W naszym przepisie pokażemy

Ania i Marcin gotują
Drożdżowe cebularze z pieczarkami 41

razem podsmażamy. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto przekładamy na posypaną mąką stolnicę, dzielimy na 6 części i z każdej z nich formujemy okrągły placek. Układamy na blaszce wyścieloną papierem do pieczenia. Na środek każdego z nich wykładamy porcję farszu. Brzegi smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około

Alle Dobre!
Pyszne wypieki z nutą jesieni 34

Upieczone muffinki ozdabiamy kremem z białej czekolady i śmietanki, oprószamy cynamonem – gotowe! Owsiane ciasto ze śliwkami bez cukru Wiele osób na diecie tęsknie zerka na apetyczne tarty i kruche placki w witrynach kawiarni. Szczególnie jesienią, gdy okazji do posiedzenia przy kawie i deserze jest więcej, jest to szczególnie dotkliwe. Dlatego tym razem, specjalnie dla tych, którzy zmagają się

Smakowite Dania
Najlepsze burrito z kurczakiem 33

kurczaka lub 2 mniejsze – 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju – po pół łyżeczki: ostrego chilli, kminu rzymskiego, granulowanego czosnku, wędzonej papryki, soli i pieprzu Składniki burrito: – 2 placki tortilli pszennej lub pełnoziarnistej – 100 g ugotowanego ryżu – sos: 3 łyżki majonezu, 1 łyżka sosu chipotle lub trinidad scorpion, 1 łyżka soku z limonki, 1 łyżeczka granulowanego czosnku

nietylkopasta.pl
Makaron z boczkiem i szpinakiem 35

czasem na przygotowanie i zjedzenie posiłku ma dosłownie kilka chwil, a nie lubię gotowych rozwiązań. A poza tym ja kocham gotować! Wtedy na ratunek idą moje ekspresowe jednogarnkowe, makarony, placki, zupy. Mam mnóstwo takich szybkich pomysłów. Do tego makaronu z boczkiem i szpinakiem wykorzystałam też pomidorki koktajlowe oraz czarne oliwki. W mojej ocenie jeszcze bardziej wydobędą smak tego dania

nietylkopasta.pl
Prawdziwy tatar wołowy 85

pieprzem. Taki tatar robię najczęściej dla siebie w zwykły dzień. Wersję wyglądającą efektownie serwuję na imprezowy stół. Wówczas z mięsa wołowego zmieszanego z oliwą formuję 1 lub 2 okrągłe placki. W środku robię wgłębienie i umieszczam całe żółtko. Wokół mięsa układam pokrojone w kostkę: cebulkę i ogórka oraz opcjonalnie inne dodatki. Pamiętaj jednak, aby wszystkich dodatków było mniej, niż

Ania gotuje