placki - 22990 przepisów (strona:405/1533)

KETO WRAPY – TORTILLE (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu, jajek i laktozy) 384

konjac, łupinami oraz przyprawami. Dodać wodę i wyrobić ciasto ręcznie do uzyskania elastycznej masy o konsystencji plasteliny. Ciasto umieścić między arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkować średniej grubości, okrągły placek. Ciasto nie może być zbyt cienkie ponieważ jest kruche i łamie się. Podpiekać na suchej, rozgrzanej patelni. Delikatnie obrócić na drugą stronę i również podpiec. Wrapy podawać z ulubionym(...)mięsem, warzywami i sosami. Tortille można przechowywać w lodówce np w bawełnianej ściereczce. Jeszcze nie testowałam mrożenia ale zamierzam sprawdzić przy okazji Smacznego! — BTW 1 placka tortilli: 65 g, 70 kcal, B 3 g, T 2 g, W 3 g. Artykuł KETO WRAPY – TORTILLE (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu, jajek i laktozy) pochodzi z serwisu

Ola la LCHF
placki ziemniaczane z papryką,cukinią... 104

kucharka, pieprz mielony, mąkę, tartą bułkę i dokładnie wymieszać na bardzo mocno rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć porcjami rumiane placki, odkładać na ręcznik papierowy, podawać z czym się lubi - placki ziemniaczane są idealne jako baza do wielu przeróżnych dodatków warzywnych, przypraw, bardzo lubimy i często różne robię............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rollsy z łososiem – koreczki z tortilli 624

wynos do pracy lub szkoły. Placki tortilli można zrobić samemu, jest to bardzo łatwe, a przede wszystkim dużo tańsze niż gotowe, kupne tortille. Polecam!     Składniki: placki tortilli ( można kupić gotowe lub zrobić samemu PRZEPIS TUTAJ ) sałata serek typu Feta jogurt naturalny papryka czerwona papryka żółta łosoś wędzony wykałaczki     *** Serek typu feta mieszamy dokładnie

Blog z Apetytem
Prosto z piekarnika placuszki z marchewki 235

lubianych z czymś nowym. Kto wie, które z tych nowości na stałe wejdą do naszego repertuaru. Dziś nowinka w naszej kuchni. Placuszki z marchewki. Moja starsza córka uwielbia wszelkie placki i to właściwie ukłon w Jej stronę. Placuszki jadamy szczególnie w okresie wiosenno-jesiennym, zimą raczej ich nie robię. Myślę jednak, że te marchewkowe będą się pojawiały(...)Przesmażoną cebule z czosnkiem dodajemy do marchewek. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy aby wszystko się ładnie połączyło. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy małe placuszki. Na jeden placek wystarczy jedna łyżka ciasta. Spłaszczamy je lekko i wkładamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 10 stopni. Po 10 minutach można przełożyć placuszki na druga stronę

Przysmaki Karolki
Chlebki Naan 148

międzyczasie w małym rondelku rozpuścić masło. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Rozgrzać patelnię z grubym dnem. Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej formować kulę. Wałkować na placki o grubości około 5-7mm. Każdy placek smarować po obu stronach masełkiem czosnkowym. Smażyć na gorącej patelni po około 2 minuty z każdej strony. Wartość energetyczna

Zielona Kuchnia
Kremówka 113

cukru 1 cukier waniliowy WYKONANIE: 1. Do miski wsypać mąkę, sól, śmietanę, masło, dokładnie wyrobić. Wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Podzielić na 2 części, upiec 2 placki w temp(...)około 25-30 min. 2. W jednej szklance mleka roztrzepać jajka i mąki. Pozostałe mleko ugotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Składniki połączyć i ugotować budyń. Ciepłym przełożyć placki, odstawić do całkowitego wystygnięcia

Dziś Ja gotuje
Pachnąca historia w kuchni, czyli opowieść o cebularzu 117

ciasto dzielimy nożem na 5-6 części. Z każdej części formujemy okrągłe placuszki (najlepiej ręcznie formować placki, naciągając ciasto, aż uzyskamy szerokość mniej więcej 10 cm, w środku placka powinno być wgłębienie, a boki ciasta powinny być nieco wyższe). Zagłębienia wypełniamy farszem, boki ciasta smarujemy za pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem lub roztrzepanym białkiem. Piec cebularze ok. 20 minut

KulinarneImpresje.pl
MAZUREK POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWY 164

spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 60 min., aby się schłodziło. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części w stosunku 1:2. Większą część rozwałkowujemy na prostokątny placek i przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z mniejszej części ciasta toczymy wałeczki, z których robimy ramkę wokół placka. Ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia MagdaLeny
Quesadilla z kurczakiem i suszonymi pomidorami 177

jest to, że koncepcja tego co znajdzie się w środku zależy tylko i wyłącznie od nas samych :) Polecam z SOSEM CZOSNKOWYM :) Lubicie qusedillę? :) Składniki (na 2 quesedille): 4 okrągłe placki tortilli 3 łyżki masła 500g piersi z kurczaka duża cebula duża czerwona papryka 8 suszonych pomidorów łyżka sosu barbecue lub koncentratu pomidorowego pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej duży(...)sera i 1/2 kurczaka. Całość posypujemy 1/4 sera i przykrywamy drugą tortillą. Za pomocą talerza obracamy quesedillę na drugą stronę i podgrzewamy do zarumienienia i roztopienia sera.  Przygotowany placek wykładamy na talerz i kroimy jak pizzę. Całość zabiegu powtarzamy przy drugiej quesadilli. Podajemy z ulubionym sosem. Smacznego

ChilliJemy
Fit placuszki z cukinii i batata z wiosennym dipem 165

odciskamy sok z cukinii), Cebulę drobno siekamy. Mieszamy warzywa, dodajemy jajko, oliwę ,płatki, otręby i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawiamy na pół godziny. Formujemy placki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Podajemy z dipem -  jogurt  mieszamy z posiekanym szczypiorkiem

Moje Kuchenne Rewelacje
Idealne ciasto na domową pitę 136

uformuj kulę, spłaszcz, posyp mąką i podziel na osiem części. Każdą podsyp lekko mąką (ciasto jest dość wilgotne) i utocz w małą kulkę. Spłaszcz i wałkuj wałkiem na cienki placek (grubości mniejszej niż 0,5 cm). Placki (po 2-3 maks) wstawiaj do nagrzanego piekarnika na 3-4 minuty. Wyciągnij i przykryj ręcznikiem, żeby pod wpływem wilgoci chlebki

Niedzielny kucharz
Tortille z kurczakiem i awokado 216

Kochani jako jedno z nielicznych mieliśmy możliwość spróbować nowości, która niebawem pojawi się w sprzedaży – Majonez Kielecki Lekki . W swoim składzie ma zredukowaną o 30

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis na placek tulipan - kolorowa fantazja 331

Dlaczego tulipan - ponieważ jeden placek(...)łączy w sobie wiele kolorów i różnych składników. Nie podaję aktualnego zdjęcia, wrzucę je za kilka dni, ponieważ teraz będę właśnie go robić. Zobaczcie jak zrobić smaczny i kolorowy placek. Składniki: 9 jajek 1 szklanka cukru  1 szklanka oleju 1 i 1/2 szklanki mąki cukier wanilinowy  1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Z wyżej wymienionych składników

Jak u mamy
Jak szybko ulepić pierogi... 128

szklanka... Moja metoda jest szczególnie przydatna przy lepieniu pierogów bezglutenowych. Ciasto bezglutenowe bardzo szybko wysycha więc należy szybko je przerobić. Zlepianie Na dużej stolnicy rozwałkowujemy ciasto na pierogi - rozwałkowany placek musi mieć kształt długiego paska. Po dłuższym boku ciasta, w równych odstępach układamy porcje nadzienia(...)jeśli nadzienie jest gęste (np. na pierogi ruskie) można nakładać go więcej. Jeśli jest rzadkie nie należy przesadzać z ilością. Następnie zawijamy ciasto po dłuższym boku, przykrywając rozłożone nadzienie. Placek należy nałożyć tak aby nadzienie znalazło się tuż przy miejscu zagięcia ciasta.  Dociskamy lekko przestrzenie pomiędzy poszczególnymi porcjami nadzienia i szklanką wycinamy półokręgi. Wystarczy szklanka normalnych rozmiarów

Ze smakiem bez glutenu
Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami 130

gotowej masy wlej posoloną wodę, mocno dociskając łopatką, a potem palcami. Dodaj więcej wody po kropelce, aż uzyskasz spójne, jędrne ciasto.. Ugniataj je jak najkrócej, żeby uformować placek średnicy 15 cm. Gotowe ciasto owiń papierem do pieczenia i wstaw na godzinę do lodówki. ŁĄCZENIE CIASTA Z MASŁEM – kostka schłodzonego masła, 220 gramów Tuż przed przystąpieniem do następnego etapu(...)żeby je wygładzić i zlikwidować grudki. Masło ma być zimne, ale powinno nadawać się do formowania. Ukształtuj z niego kwadrat o boku ok. 13 cm. Rozwałkuj ciasto na okrągły placek o średnicy 25 cm, po środku umieść masło, a następnie załóż na nie brzegi ciasta; masło musi być zakryte. Nie rozciągaj go na krawędziach masła. Starannie dociśnij na wierzchu

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania