placki - 22990 przepisów (strona:1004/1533)

Placki z kiszonej kapusty 138

jakiegoś czasu w różnych miejscach w sieci trafiałam na placki z kiszonej kapusty. Sposobów na ich zrobienie jest zaskakująco dużo. Postanowiłam więc je zrobić, po swojemu, licząc na to, że będzie jadalne. Starałam się przy użyciu jak najmniejszej ilości składników stworzyć coś smacznego. Moim skromnym zdaniem udało się. 500 g kiszonej kapusty 1 szkl

Polska Zupa
Mini Serniczki Na Ciasteczkowo-Kokosowym Spodzie w dwóch wersjach Pijane z Adwokatem i Trzeźwe Klasyczne z Czekoladą 420

Blond nie wiele myśląc postanowiła, że za jednym zamachem zrobi dwie wersje, dla dziecka i +18 lat. Z upijaniem u mnie jest tak, że upijać to ja wolę placki, niż siebie :) A że nigdy jeszcze nie upijałam sernika na zimno postanowiłam zaryzykować i się zaczęło. Smakowo, genialne! Dziecko zadowolone. Ludziom się podoba, czego chcieć więcej? Każdy czerwony wyraz

Blondynka Gotuje
Pizza z serowym brzegiem 203

bardzo się klei. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy kulkę, rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy na placek.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasto. Dookoła każdej pizzy układamy kawałki sera i zawijamy ciasto do środka. Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi pizzę

Aga w kuchni
Tortilla z udkami kurczaka i warzywami 576

skórki  i pokroić w słupki. Cebulę obrać, przekroić na 2 części i pokroić w cienkie plasterki. Sałatę rozerwać na mniejsze kawałki (nie kroimy sałaty!).  4. Każdy placek tortilli posmarować odrobiną sosu czosnkowego, dodać sałatę, cebulę, pomidora, ogórka i mięso z udek kurczaka. Całość zawinąć (najpierw spód, później bok i zrolować), a końcówkę tortilli zawinąć w folię aluminiową

Ugotować
Drożdżowe paszteciki z pieczarkami 393

pietruszki i doprawiamy do smaku. Ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej części formujemy kulkę i rozwałkowujemy na grubość ok 0,3 cm. Rozwałkowany placek przecinamy na pół jak na zdjęciu i wykładamy na niej farsz posypując startym serem. Wszystko zawijamy i tniemy w poprzek na grubość ok 2 cm. ( jeżeli lubicie większe paszteciki

Niezły Młynek
Orzechowe z brzoskwiniami 166

Wszystko delikatnie mieszamy. Dzielimy masę na 2 części i rozprowadzamy na ciastach które wyłożyliśmy do blaszek . Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.( około 15/ 20 minut ) Przestudzone placki smarujemy z wierzchu masą krówkową. Połowę mleka wlać do garnka , w drugiej połowie rozmieszać budyń z mąką i żółtkami . Wlać do gotującego mleka , gotować aż zgęstnieje. Zimny budyń utrzeć

Sama słodycz i szczypta chili
Rogaliki z cynamonem, pomarańczą i czerwonym pieprzem 226

stopni. Pozostałe masło roztopić razem z    brązowym  cukrem i cynamonem, wystudzić.   Ciasto podzielić na dwa kawałki, każdy oddzielnie rozwałkować na bardzo cienki, okrągły placek (ok. 1 mm gr.) i podzielić na 12 trójkątów. Trójką ty posmarować masłem z cynamo nem, na wierzchu położyć płaską łyżeczkę  konfitury i zrolować w  rogaliki

SzczyptaSmaQ
Babka drożdżowa z czekoladą 428

będzie zwarte i jednolite. Miskę  z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 70 minut. 3. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat i wałkujemy na placek o wymiarach około 40-45 cm. Teraz używamy składników na nadzienie: ciasto smarujemy 3 łyżkami margaryny, pozostawiając 1 wolny cm z każdej strony. Margarynę posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem

My Culinary Art
Rurki z konfiturą jagodową 133

kostka masła szklanka gęstej śmietany 3 szklanki mąki słoiczek konfitury jagodowej cukier puder przepis Mąkę dokładnie siekamy z margaryną ,dolewamy po trochu śmietanę i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy cienkie placki, kroimy na małe kwadraciki , nakładamy konfiturę  i  zawijamy rurki . Układamy spojeniem do dołu na posmarowanej tłuszczem blasze. Pieczemy na złoty kolor i obficie posypujemy cukrem pudrem

Smakowite Dania
Placek z jabłkami 160

pośród  tysiąca  przepisów  w oko wpadł  mi   jeden , na  bardzo prosty  placek z jabłkami . Moją uwagę  zwróciły składniki , które akurat miałam w  lodówce , więc  bez większego zastanawiania się powstał ten wypiek . składniki na 4 porcje szklanka maki 2 jajka pół szklanki cukru pół kostki margaryny łyżeczka proszku do pieczenia

Smakowite Dania
Placek z serem białym 139

biały , który pozostał mi w lodówce postanowiłam wykorzystać i upiekłam pyszny placek z jego dodatkiem , ciasto bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, wystarczy wymieszać wszystkie składniki, upiec i ciasto  gotowe . Do kawy nadaje  się  świetnie. składniki na 4 porcje 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 20 dag sera białego ok 3/4 szklanki mąki

Smakowite Dania
Walentynkowe babeczki z budyniem i truskawką 134

szklanki cukru pudru, żółtko i kostkę masła. Szybko zagniatamy ciasto i formujemy kulę, którą owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy na placek grubości około 1/2 cm, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy widelcem i pieczemy  20-25 minut w temp 200 st.C.           krem Budyń przygotowujemy według przepisu

Smakowite Dania
Prosty placek z brzoskwiniami + film 231

Wyśmienity placek dla niespodziewanych gości , który można przygotować w szybkim tempie z gwarancją na to że uda się każdemu laikowi kulinarnemu . składniki na kwadratową formę  (23/23 cm) 16 połówek brzoskwiń z puszki ( około 1 i 1/2 puszki ) 2 szklanki mąki krupczatki 300 g masła 150 g cukru pudru 4 jajka 4 łyżki soku z cytryny cukier puder

Smakowite Dania
Pierogi z mięsem + film 157

miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy jajko i gorącą wodę ,wszystko mieszamy łyżką a następnie dłonią wyrabiamy ciasto .Gdy będzie zbyt wilgotne można dodać odrobinę mąki . Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek na  stolnicy wysypanej mąką i wycinamy krążki za pomocą szklanki . Na każdy krążek nakładamy farsz wielkości orzecha włoskiego i mocno zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około

Smakowite Dania
Pierogi z jagodami + film 136

szklanki gorącej wody 1/2 litra jagód 200 g śmietany 18% 3 łyżeczki cukru szczypta soli przepis Z mąki, jajka i gorącej wody wyrabiamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy na dość cienki placek i wycinamy szklanką lub kubkiem krążki . Na każdym krążku kładziemy łyżeczkę umytych i dobrze odsączonych jagód i dobrze zlepiamy brzegi ciasta najlepiej widelcem. Na osolony wrzątek wrzucamy pierogi

Smakowite Dania