więc nic więcej nie było potrzeba. Można posypać tartym parmezanem albo świeżą bazylią. Smacznego😃 PS. Jeśli zostanie Wam trochę sosu to można go zużyć jako dodatek np. do placków ziemniaczanych czy z cukinii
Ze smakiem bez glutenujest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Podrzucam jeszcze kikla pomysłów: Pieczarki z czosnkiem Faszerowane jajka z pieczarkami Kremowe risotto z szynką i pieczarkami Krokiety z pieczarkami Placki ziemniaczane z pastrami Omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami Kapusta z grzybami Gryczotto z grzybami ----------------------------------------------------------- Najprostszy sos pieczarkowy Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g pieczarek 300 ml śmietany
Kulinarne przygody GatityDawno nie było placków ziemniaczanych..tak więc oto są, jeszcze ze starych ziemniaków, ale niedługo będą i z młodych.., tym razem do ciasta dodałam resztki rzeżuchy i zamiast cebuli dałam pora. około 1 kg ziemniaków 1-2 jajka 1-2 łyżki mąki por sól, pieprz majeranek rzeżucha Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać pokrojony
Moje domowe kucharzenieholenderskich, która skarży się na swój los „cudzoziemki”, doświadczającej przykrości ze strony gospodyni folwarku wilanowskiego. Przygotowywaliśmy następujące dania: - Brazylijska zupa pomidorowa z pieprzem cayenne i kukurydzą - Placki ziemniaczane z ziemniaków i sera koziego - Bidgot - kwaśna czerwona kapusta z pulpetami z jesiotra i makreli - Pierogi z burakami, twarogiem i miętą - Wołowina na słodko - kwaśno - antrykot z dość
SMYKWKUCHNIHej! Od pewnego czasu staram się wystrzegać smażonych potraw. Nie to, że nie lubię. Po prostu staram się być fit ☺ . Jednak jeśli zajrzę do rodziców to
Tylko pysznieHej! Co zrobić, gdy zostały nam ziemniaki z obiadu? Czasem tak się zdarza, że nie mamy apetytu i ziemniaki pozostają. Wtedy najlepszym wyjściem są placki
Tylko pysznieKrok 1. Bułeczkę namaczam w mleku - odciskam. Krok 2. Obrane i umyte ziemniaki, cebulę oraz czosnek ścieram na tarce do jarzyn na małych oczkach - ale nie tych do placków ziemniaczanych. Krok 3. Wszystkie składniki na sznycelki mieszam razem, doprawiam do smaku, formuję kotleciki i obtaczam w bułce tartej. Krok 4. Rozgrzewam tłuszcz na patelni, układam sznycelki i smażę
Moja Książka Kucharskadwóch odsłonach – jedne zapiekane z pomidorami i serem, a drugie podane z sosem śmietanowym z marchewką. Oprócz podrobów podano nam także kopytka w kilku wariacjach smakowych, chrupiące placki ziemniaczane oraz tagine. Smacznym zwieńczeniem wieczoru było domowe ciasto, na które z pewnością tam wrócę – zarówno szarlotka, jak i sernik rozpływały się w ustach. W Cafe Furkot znajdzie
Kuchnia Bazyliiodsłona aromatyzowanej, domowej oliwy. Oliwa z rozmarynem świetnie nadaje się do doprawiania wszystkich potraw, szczególnie sałatek. Jest również idealna do smażenia, szczególnie smaczne są smażone na tej oliwie placki ziemniaczane. Możemy nią polewać mięso podczas grillowania. Oliwa z rozmarynem jest nie tylko smaczna, ale również bardzo zdrowa. Polecam przepis na domową oliwę aromatyzowaną rozmarynem. W dziale "PRZETWORY DOMOWE
Moja Książka KucharskaCzym są latkes ? Najprościej rzecz ujmując to bardzo chrupiące placki ziemniaczane , pochodzące z kuchni żydowskiej. Latkes są nieodłącznym elementem Chanuki , ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zajadać się nimi przez okrągły rok. Tradycja nakazuje, aby ziemniaki na latkes ucierać na grubych oczkach tarki. Ja tym razem wykorzystałam temperówkę do warzyw , dzięki której uzyskałam długie wstążki z ziemniaków
Okolice Palnikagulasz z e schabu to idealny pomysł na codzienny obiad. Gulasz możemy podać jako oddzielne danie w połączeniu z gnocchi, kopytkami, kluskami śląskimi lub jako dodatek np. do placków ziemniaczanych. W każdej postaci gulasz będzie smakował wyśmienicie tworząc przepyszne, i pożywne danie. Gulasz Wieprzowy (ze Schabu) - Składniki: ok. 6 00 g schabu 3 duże ząbki czosnku 4 liście
Słodka Stronadzieciństwie często co piątek jadło się placki ziemniaczane. Łatwe do zrobienia i smaczne, robiłam kiedyś placuszki z cukinii i są one naprawdę bardzo dobre. Została mi połówka cukinii i tak się zastanawiałam co by tu z niej zrobić i natrafiłam na przepis na placuszki z batatami czyli słodkimi ziemniakami. Brzmi nieźle, co nie? Składniki pół cukinii jeden
Delusional TrineSkładniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 brokuł 1 opakowanie serka grillowana papryka i oliwki Apetina ok. 3/4 kg ziemniaków 2 cebule 2 jajka 3-4
czarrna od kuchnisię głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski to smakowita, pożywna potrawa, którą możemy podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub np. z kopytkami, kluskami śląskimi albo plackami ziemniaczanymi - w każdej wersji smakuje wyśmienicie i z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Najlepszy Gulasz Węgierski - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule ok. 200 g papryki (najlepiej
Słodka Stronagreckim i cytrusami Omleciki biszkoptowe z cukrem pudrem Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Omlet biszkoptowy z pomarańczą i miodem Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki
Moja smaczna kuchnia