placek ze śliwkami - 789 przepisów (strona:23/53)

Podsumowanie IV roku działalności bloga 108

Sałatka makaronowa z chrupiącym salami 5. Surówka z pomidorów i papryki Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Warstwowy placek biszkoptowo-serowy 2. Sernik Isaura 3. Makowiec na kruchym cieście z polewą kajmakową 4. Pijana śliwka 5. Babeczki z kremem z mlecznej czekolady A oto 3 najpopularniejsze przepisy: Miejsce pierwsze: Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem Miejsce drugie

PatiGotuje
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku (Le ricette più popolari del 2017) 323

cukinii i ricotty (Polpettine di zucchine e ricotta al forno) **** Kluseczki z ricotty (Gnocchi di ricotta) **** Owsiane ciasteczka z suszonymi śliwkami, bez cukru i masła (Biscotti con prugne secche e fiocchi d'avena, senza zucchero e burro) **** Placki ziemniaczane z kukurydzą, bekonem i serem cheddar (Frittelle di patate con mais, bacon e cheddar) **** Jabłecznik z bakaliami (Torta di mele

La grande e la piccola cuoca
454. Ponownie gofry. 99

cynamonowe drożdżowe gofry z sosem śliwkowym, twarożkiem i prażonymi płatkami migdałowymiBo skoro są drożdżowe placki, ciasta i całe mnóstwo innych rzeczy, to czemu nie gofry? Od kilku dni chodziły za mną śliwki, ale niestety nie mogłam ich już nigdzie dostać, dobrze, że w tym roku pomyślałam i kilka woreczków zamroziłam :P To nie to samo co świeże, ale zawsze

More food, love and dreams
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 189

podany z ricottą, miodem i gorzką czekoladącukinia faszerowana ryżem jaśminowym gotowanym z mleczkiem kokosowym i łososiem półowsiane cukiniowe placki cytrynowe podane z jogurtem naturalnym,  borówkami i miodem  żytnie pierogi nadziane ricottą z batatemdrożdżówki ze śliwkami i kruszonką, przedi

More food, love and dreams
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 124

cukru 1 jajko 2 łyżki masła 2 dag drożdży ½ szklanki mleka 1 aromat cytrynowy ½ kg śliwek tłuszcz do formy rozmącone jajko do smarowania Składniki na kruszonkę: 3 łyżki mąki 3 łyżki cukru 3 łyżki masła ½ łyżeczki cynamonu Wykonanie placka: Drożdże rozrobić w odrobinie mleka z łyżeczką cukru i mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Jajko utrzeć z cukrem, wymieszać(...)wyrobić. Przykryć ściereczką i pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Odłożyć dwie łyżki ciasta. Gdy ciasto podwoi objętość wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, posmarować rozmąconym jajkiem i położyć na nim połówki śliwek. Składniki na kruszonkę połączyć z odłożonym ciastem drożdżowym i przyrządzić kruszonkę. Posypać śliwki i piec w temperaturze 180 stopni 35 minut

Tradycyjna Kuchnia
Copa kartoflana czyli knedle dla leniwych. 175

nawet w niewielkiej ilości, smakuje o niebo lepiej. W oryginale są ziemniaki tarte jak na placki, moim skromnym zdaniem, ten wariant jest o wiele lepszy i szybciej się piecze. Zapiekanka , bo tak można śmiało powiedzieć o tej potrawie, smakuje jak knedle ze śliwkami. A ile mniej przy tym pracy, a co jak co, ale skróty w kuchni

Dieta moja pasja
Ciasto murzynek 187

Ciasto murzynek jest wilgotne, puszyste i bardzo delikatne w smaku. Jego smak jest przyjemnie kakaowy i znika ze stołu w bardzo szybkiem tempie. Polane dodatkowo czekoladową

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z gruszkami 111

Przedstawiam wam przepis na bardzo łatwe ciasto z gruszkami. Ciasto bardzo wilgotne, delikatne w smaku i ekspresowe do przygotowania. Idealne na lekki i szybki deser. Czas

karolgotuje
Paratha śródziemnomorska z koperkiem 177

doprawiamy pieprzem i chili do smaku, całość mieszamy (można kostki sera delikatnie zgnieść widelcem). Ciasto dzielimy na kulki wielkości śliwki. Rozwałkowujemy, na środku każdego nakładamy po  łyżeczce serka, całość składamy jak sakiewkę. Delikatnie spłaszczamy i rozwałkowujemy na plackiPlacki podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron. Pod koniec smażenia, placki smarujemy olejem i jeszcze chwilę

Moniki Smakołyki
Drożdżowe ciasto ze śliwkami i kruszonką 141

smaku, niewiele mu brakowało, do drożdżowego placka Babci Ani. Może kiedyś, w końcu i mnie się uda taki idealny placek upiec. Póki, co zostaję przy tym. Delikatny w smaku, puszysty, ze słodką, cynamonową kruszonką i lekko kwaskowymi śliwkami. Oj mówię Wam - niebo w gębie :) Jeśli macie tylko drożdże w domu i śliwki - do dzieła - nie będziecie żałować

CookYourself
TOP 7 najlepszych jesiennych przepisów! 181

Jesień to magiczna pora roku. Czas zbiorów, obfitujący w rozmaite warzywa i owoce, jak np. jabłka, gruszki, śliwki, dynia, papryka...  To również czas wzmożonej ochoty na słodycze. W długi wieczór warto poświęcić kilka chwil więcej i przygotować w kuchni coś naprawdę smacznego. Poniżej prezentuję Tobie zbiór moich ulubionych, autorskich przepisów do których wracam często i chętnie. Mam nadzieję(...)Rustykalna tarta owsiana z jabłkami Pozycja obowiązkowa! Kruchy, owsiany placek z jabłkami i cynamonem to prawdziwa kwintesencja jesieni. <3 M I E J S C E  III Mini serniczki ze śliwkami Małe, a jakie efektowne! Serniczki w wersji mini na owsiano-kakaowym spodzie z kremową masą i śliwkami zapieczone pod migdałową kruszonką - po prostu wspaniałe

Kuchnia Ellie
Tarta z kremem budyniowo-twarogowym i śliwkami 127

łyżeczki soku z cytryny Masa: 300 ml mleka 100 g cukru 1 op. budyniu waniliowego 1 op. cukru wanilinowego 250 g półtłustego twarogu, zmielonego dwu/trzykrotnie 300 g śliwek sok wyciśnięty z połowy cytryny Mąkę przesiewamy na stolnicę, mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki lub starte na dużych oczkach tarki masło, siekamy. Dodajemy jajko oraz skórkę(...)Studzimy. Zimny budyń miksujemy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny oraz zmielonym twarogiem. Schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek. Wylepiamy nim spód i boki natłuszczonej formy do tarty. W kilku miejscach nakłuwamy widelcem. Na ciasto wykładamy masę serowo-budyniową. Umyte śliwki kroimy na połówki, usuwamy pestki. Rozkładamy na masie budyniowo-serowej (rozcięciem do góry) delikatnie je w nią wciskając

Smaki Na Talerzu
Farfalle z warzywami i kiełbasą czosnkową pod mozzarellą 191

Zjeść chłodne lub odgrzać w pracy. I tak i tak będzie pysznie smakowało! Składniki orientacyjnie, na oko. To nie placek. Tutaj nie mierzymy,tutaj działa intuicja i nasze zachcianki . Składniki farfalle u mnie  Barilla jasna część pora kilka śliwek suszonych olej kokosowy do smażenia oliwa z oliwek extra virgin brokuł cukinia baby kilka ząbków czosnku sól i pieprz

Z Kuchni Do Kuchni
WSPÓŁPRACA ORZECH 218

POWIDŁA Z RUMEM  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/powidla-sliwkowe-z-rumem Idealny dodatek do ciast, naleśników,placuszków czy do pieczywa.  SKŁADNIKI: śliwki,cukier,rum (0,5),aromat. DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/dzem-czarna-porzeczka Idealny dodatek do pieczywa,naleśników, ciast, placków.  SKŁADNIKI:    czarne porzeczki cukier, woda, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja zagęszczająca (guma guar).  Na moim

Gotowanie Patki
bakaliowy piernik (pieczony w całości razem z nadzieniem) 184

Świętami, dzięki czemu zaoszczędziłam trochę czasu. Pierwszy raz zapiekałam piernik razem z nadzieniem i obawiałam się trochę czy środkowy placek się upiecze ale wszystko się udało. W nadzieniu jest mnóstwo bakalii, które nadają wyjątkowy smak, zwłaszcza pasują tu śliwki suszone. Ciasto owinięte w folię spożywczą trzymam w lodówce, dzięki temu jest świeże i nie wysycha.  *foremka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Paratha z zieloną pietruszką na ostro 154

misce pod przykryciem. Pietruszkę siekamy drobno i mieszamy z serkiem. Doprawiamy pieprzem do smaku. Ciasto dzielimy na kulki wielkości śliwki. Rozwałkowujemy, na środku każdego układamy po łyżeczce serka i całość składamy jak sakiewkę. Delikatnie spłaszczamy i rozwałkowujemy na placki. Placki opiekamy z dwóch stron na suchej patelni. Pod koniec pieczenia, kiedy będą się pojawiać brązowe, przypieczone pęcherzyki, placki

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania