pizza - 8481 przepisów (strona:284/566)

Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny 106

zmielonych w robocie ziaren, ale w Kohersen Mycook można przygotować dowolne ciasta drożdżowe, ciasto na słodkie i wytrawne bułki czy wyrobić ciasta kruche, biszkoptowe i naleśnikowe. Zrobienie ciasta na pizzę zajęło nam dosłownie 2 minuty, a chlebków pita 3 minuty. Również ciasto na chałkę, które widzicie na zdjęciu przygotowaliśmy w 3 minuty na podstawie przepisu z dołączonej do   Kohersen

Cztery Fajery
Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru 128

Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru ? Jak najbardziej!!!  Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa przypominającego nieco pizzę. Pochodzi najprawdopodobniej ze słonecznych wybrzeży Ligurii, ale jest popularna na terenie całych Włoch.  Może być cienka lub puszysta, słodka lub słona, ilość wersji i wariantów jest nieograniczona. Można ją traktować jako podstawę kanapek albo jako przystawkę. Wczoraj przygotowałam klasyczną ziołową

Cztery Fajery
Ribollita - toskańska zupa z fasoli 131

Ribollita - toskańska zupa z fasoli, którą dziś możemy znaleźć w menu renomowanych restauracji wywodzi się, podobnie jak pizza,  z kuchni chłopskiej, a jak powszechnie wiadomo, proste potrawy są najsmaczniejsze. Ubodzy mieszkańcy Toskanii, aby nie marnować czerstwego chleba i resztek warzyw dusili je na oliwie, a następnie gotowali. Stąd też nazwa zupy - słowo ribollita oznacza ugotowana ponownie. Ribollita - toskańska zupa

Cztery Fajery
KETO KRAKERSY SEROWE (keto, LCHF, bez glutenu) 359

minut i piec w temperaturze 210-220 ° C (termoobieg) obserwując by nie przypaliły się za bardzo. Po upieczeniu ciasto pokroić na kwadraty lub romby np przy użyciu nożyka do pizzy. Keto krakersy serowe doskonale smakują jako przekąska ale można je serwować także w towarzystwie różnego rodzaju dipów np. czosnkowym, bekonowym, salsą warzywną, guacamole, czy ketchupem z cukinii itp. Jeśli lubicie

Ola la LCHF
Ciasteczka z nadzieniem piernikowo - owocowym, z nutą cynamonu 139

połączą, będą się rozsypywać, można dodać konfitury. Ciasto dzielimy na 4 - 5 części. Każdą z nich po kolei rozwałkujemy (średnica około 22 cm), za pomocą nożyka do ciasta lub pizzy dzielimy na 9 równych trójkątów. Na każdy kawałek ciasta (przy najszerszej str., czyli po obwodzie) nakładamy po jednej łyżeczce nadzienia. Delikatnie zwijamy ciasto, chowając w nim nadzienie. Przekładamy na blachę

Moniki Smakołyki
,,Pizza z cukinią’’ 106

Jeśli macie dość smażonej cukinii, placków z cukinią i lecza z cukinią, ten przepis na pewno Was zainteresuje. Cukinia może być całkiem niestandardowym dodatkiem do pizzy. Na koniec lata warto się o tym przekonać! Składniki: Ciasto: 3 dag drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju 1 szklanka mleka 3 szklanki mąki Farsz 1 mała cukinia

Podróż w kulinaria
Filet z kurczaka z szynką i serem w sezamowej panierce 203

oraz serem. Do panierki dodałam też niewielką ilość ziaren sezamu. Drobna zmiana, a podziałała na korzyść. 4 pojedyncze małe piersi kurczaka kawałeczek żółtego sera (u mnie mozzarella, żółta, do pizzy) 4 plasterki szynki niewielkich rozmiarów 2 małe jajka 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki sezamu 3 łyżki mąki krupczatki sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso oczyszczamy z ewentualnych

Smaki Na Talerzu
Zimne cannelloni z mozarellą, ricottą, bakaliami i szynką parmeńską 145

jest bardzo zróżnicowana w zależności od regionu a jedzenie dla Włochów jest bardzo ważne,   potrafią godzinami przebywać w kuchni , rozkoszując się każdym daniem i winem. Najlepsze makarony, najlepsza pizza, bruschetta, obłędne tiramisu, długo by wymieniać-kocham tą śródziemnomorską kuchnię. Z chęcią mogłabym mieszkać w tym bogatym kulinarnie i nie tylko kraju. Z wszystkich włoskich dań na szczególną uwagę zasługują

Wanilia i Kardamon
Smażone pomidory z fasolką - eliksir długowieczności 108

efekcie czego otrzymacie danie, które, ceteris paribus, robi z Was drewniany chodak zwany sabotem, wrzucony w tryby maszyny jaką jest Zakład Ubezpieczeń Społecznych.  Ostatnio się komuś podobało zdjęcie pizzy z cukinii, to zrobiłem podobne :) Składniki: - pomidory - fasolka szparagowa Wykonanie: Strąkom fasolki obcinamy końcówki i gotujemy.  Pomidory kroimy na grube plastry, podsmażamy z dwóch stron, dodajemy fasolki i jeszcze

Kryzysowa Książka Kucharska
Zupa z pieczonych pomidorów z chipsami z parmezanu i kaszy quinoa 112

okrągło robię sos z pieczonych pomidorów i w ten sposób przerabiam wszelkie nadwyżki pięknych, słodkich, dojrzałych i pełnych smaku pomidorów. Sos potem wykorzystuje do różnych dań- zapiekanek, makaronów, naleśników, pizzy itp, itd. Stwierdziłam więc, że w zasadzie nie ma przeciwwskazań, żeby zrobić z niego też i zupę. A ponieważ do pomidorówki zwykle dodaję też marchewkę ( zblendowana zagęszcza dobrze pomidorówkę powstałą

Cooking for Emily
Ketchup z cukinii 99

wspaniały! Pełen dobrych składników bez konserwantów, barwników i chemicznych dodatków. Ma lekko słodki smak, z nutką kwaśności oraz pikanterii o której intensywności możecie zdecydować sami. Wspaniały dodatek do kanapek, pizzy i wielu dań. Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 hr 5 min Czas przygotowania 1 hr 20 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania

Wędrówki po kuchni
Krakersy z siemienia lnianego - super fit 150

zmielone siemię przy pomocy łyżki wymieszać z wodą i solą ciasto rozwałkować na cienki placek, około 2 mm. Rozwałkowałam na papierze do pieczenia pod folią spożywczą. Nożem do pizzy pociąć ciasto na kawałki piec w 180`C około 25-30 minut. Czas pieczenia uzależniony jest od grubości krakersów. Po upieczeniu zostawić krakersy do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Przestudzone połamać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Papryka nadziewana kaszą gryczaną i wołowiną 124

mielonego wołowego 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku 4 duże pomidory malinowe 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka wędzonej papryki w proszku 2 płaskie łyżki ziół śródziemnomorskich lub do pizzy ok. 200 g sera mozzarella w kostce olej do smażenia Kaszę ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić

Czerwień i błękit
Brioszki sycylijskie col tuppo 99

jakiejś szalonej różnicy prawdę mówiąc nie poczułam, ale jak każą, Monisia robi. Gdzieś czytałam, że ta mąka 00 to wielka ściema, z kolei w innym, że np. ciasto do pizzy to tylko z tej mąki. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Ja bułeczki smarowałam białkiem, bo akurat miałam takie osierocone W oryginalnym przepisie jest to żółtko. Przepis pochodzi

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania