pizza - 8481 przepisów (strona:284/566)

,,Pizza z cukinią’’ 110

Jeśli macie dość smażonej cukinii, placków z cukinią i lecza z cukinią, ten przepis na pewno Was zainteresuje. Cukinia może być całkiem niestandardowym dodatkiem do pizzy. Na koniec lata warto się o tym przekonać! Składniki: Ciasto: 3 dag drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju 1 szklanka mleka 3 szklanki mąki Farsz 1 mała cukinia

Podróż w kulinaria
Filet z kurczaka z szynką i serem w sezamowej panierce 208

oraz serem. Do panierki dodałam też niewielką ilość ziaren sezamu. Drobna zmiana, a podziałała na korzyść. 4 pojedyncze małe piersi kurczaka kawałeczek żółtego sera (u mnie mozzarella, żółta, do pizzy) 4 plasterki szynki niewielkich rozmiarów 2 małe jajka 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki sezamu 3 łyżki mąki krupczatki sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso oczyszczamy z ewentualnych

Smaki Na Talerzu
Zimne cannelloni z mozarellą, ricottą, bakaliami i szynką parmeńską 149

jest bardzo zróżnicowana w zależności od regionu a jedzenie dla Włochów jest bardzo ważne,   potrafią godzinami przebywać w kuchni , rozkoszując się każdym daniem i winem. Najlepsze makarony, najlepsza pizza, bruschetta, obłędne tiramisu, długo by wymieniać-kocham tą śródziemnomorską kuchnię. Z chęcią mogłabym mieszkać w tym bogatym kulinarnie i nie tylko kraju. Z wszystkich włoskich dań na szczególną uwagę zasługują

Wanilia i Kardamon
Smażone pomidory z fasolką - eliksir długowieczności 113

efekcie czego otrzymacie danie, które, ceteris paribus, robi z Was drewniany chodak zwany sabotem, wrzucony w tryby maszyny jaką jest Zakład Ubezpieczeń Społecznych.  Ostatnio się komuś podobało zdjęcie pizzy z cukinii, to zrobiłem podobne :) Składniki: - pomidory - fasolka szparagowa Wykonanie: Strąkom fasolki obcinamy końcówki i gotujemy.  Pomidory kroimy na grube plastry, podsmażamy z dwóch stron, dodajemy fasolki i jeszcze

Kryzysowa Książka Kucharska
Zupa z pieczonych pomidorów z chipsami z parmezanu i kaszy quinoa 117

okrągło robię sos z pieczonych pomidorów i w ten sposób przerabiam wszelkie nadwyżki pięknych, słodkich, dojrzałych i pełnych smaku pomidorów. Sos potem wykorzystuje do różnych dań- zapiekanek, makaronów, naleśników, pizzy itp, itd. Stwierdziłam więc, że w zasadzie nie ma przeciwwskazań, żeby zrobić z niego też i zupę. A ponieważ do pomidorówki zwykle dodaję też marchewkę ( zblendowana zagęszcza dobrze pomidorówkę powstałą

Cooking for Emily
Ketchup z cukinii 108

wspaniały! Pełen dobrych składników bez konserwantów, barwników i chemicznych dodatków. Ma lekko słodki smak, z nutką kwaśności oraz pikanterii o której intensywności możecie zdecydować sami. Wspaniały dodatek do kanapek, pizzy i wielu dań. Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 hr 5 min Czas przygotowania 1 hr 20 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania

Wędrówki po kuchni
Krakersy z siemienia lnianego - super fit 155

zmielone siemię przy pomocy łyżki wymieszać z wodą i solą ciasto rozwałkować na cienki placek, około 2 mm. Rozwałkowałam na papierze do pieczenia pod folią spożywczą. Nożem do pizzy pociąć ciasto na kawałki piec w 180`C około 25-30 minut. Czas pieczenia uzależniony jest od grubości krakersów. Po upieczeniu zostawić krakersy do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Przestudzone połamać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Papryka nadziewana kaszą gryczaną i wołowiną 135

mielonego wołowego 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku 4 duże pomidory malinowe 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka wędzonej papryki w proszku 2 płaskie łyżki ziół śródziemnomorskich lub do pizzy ok. 200 g sera mozzarella w kostce olej do smażenia Kaszę ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić

Czerwień i błękit
Brioszki sycylijskie col tuppo 103

jakiejś szalonej różnicy prawdę mówiąc nie poczułam, ale jak każą, Monisia robi. Gdzieś czytałam, że ta mąka 00 to wielka ściema, z kolei w innym, że np. ciasto do pizzy to tylko z tej mąki. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Ja bułeczki smarowałam białkiem, bo akurat miałam takie osierocone W oryginalnym przepisie jest to żółtko. Przepis pochodzi

Mieszam w Garnku
Mozzarella zapiekana z figami i szynką parmeńską w cieście makaronowym (bez glutenu) 152

coś pyszniejszego. Były cienkie, kruche i miejscami lekko przypalone.     Kiedy już byłam trochę starsza rodzice zabierali mnie i siostrę nad Adriatyk, gdzie raczyłam się prawdziwą włoską pizzą, lodami i makaronem, a dostępność świeżych owoców i warzyw wprawiała w osłupienie. Szczególnie zapamiętałam świeże figi, których próżno było szukać w polskich sklepach w latach 90-tych

Quinoa Raz!
Tarte Flambée 145

kolejny minął.... dzień co nic nie przyniósł....." Piekarnia zajęła myśli, zajęła ręce, czas goi rany, wspomnienia pozostają. Tarte Flambée zaproponowane przez Amber , to można powiedzieć taki rodzaj Alzackiej pizzy. Ciasto musi być jednak cieniutkie! a dzięki temu placek - podpłomyk smakuje wybornie. W Alzacji tarte flambée podaje się zazwyczaj na dużej rustykalnej drewnianej desce. Tradycyjnie używa się sera munster

Moje Małe Czarowanie
Pastéis de Nata - portugalskie babeczki budyniowe z Belem 124

nastaw piekarnik do maksymalnej temperatury. U mnie 260 °C, oryginalnie 3 60 °C. Jeśli Twój piekarnik nie osiąga tak wysokich temperatur, wspomóż się blaszkami do ciasta lub kamieniami do pizzy, ustawiając je z góry oraz z dołu i zostawiając wolne miejsce na blaszkę z  pastéis de nata .  Pierwszy kawałek ciasta wyjmij na 15 minut przed pieczeniem i pokrój

Food Square
Zapiekanka gołąbkowa 138

upieczonej zapiekanki gołąbkowej zdjąć pokrywę, nałożyć duży talerz lub deskę i obrócić do góry dnem. Wierzch zapiekanki udekorować np. liśćmi bazylii. Zapiekankę ciąć ostrym nożem na trójkąty (podobnie jak pizzę

Passions hobbies life
Hurtownia gastronomiczna – co może zaoferować klientom? 106

różnorodne akcesoria kuchenne, – ciągi kuchenne, – meble gastronomiczne (przede wszystkim ze stali nierdzewnej), – piece konwekcyjno-parowe, – sprzęty związane z chłodnictwem, – produkty zmywalniane, – piece do pizzy (gazowe i elektryczne), – urządzenia barowe, – produkty związane z cateringiem i dystrybucją, – akcesoria barmańskie, – środki chemiczne. Taka hurtownia może być oczywiście sklepem stacjonarnym. Jednak równie dobrą

Drinkologia
Sos z cukinii i papryki na zimę 269

jest bardzo aromatyczny i lekko pikantny. Jest świetnym dodatkiem do makaronu, kaszy czy ryżu. Sprawdzi się również jako dodatek do dań z grilla, kanapek, a nawet jako sos do pizzy. Polecam Wam gorąco! Drukuj Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 5 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania