pieczarek i cebuli, siekamy je dość drobno i przesmażamy na odrobinie oleju, w trakcie smażenia solimy i pieprzmy. Polecam przesmażać pieczarki przed dodaniem ich do innych potrwa np pizzy. Dzięki wysokiej temperaturze pieczarki wydobywają cały swój aromat, a smak jest fajnie podkręcony. No to skoro pieczarki i cebula pięknie przesmażone i zapach unosi się w całym domu to działamy
Ale Pyszka!Zabrzu koleżanka Karolina przyniosła na stół przekąsek drożdżowe chleby w postaci wieńców. Każdy miał inny smak bo do każdego dowala inne składniki. Był oliwkowy, były a’la pizza, były pomidorowe. Tak mi zasmakował że następnego dnia postanowiłam zrobić mężowi na jego imprezę grillową. Wieniec nadziałam po włosku czyli oliwkami i pomidorami, ale wy możecie użyć tego co akurat macie
Bernika - moj kulinarny pamietnikKETCHUP Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ Jest to gęsty, przepyszny sos o słodko-kwaśnym smaku w którym wręcz można się zakochać :)) Ketchup idealnie komponuje się z wędlinami, serami, mięsami, pizzą, i pewnie jeszcze wieloma innymi daniami. Jego wykonanie nie jest trudne i w sumie raczej szybkie. DŻEM Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ Bardzo nietypowy sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii, tym razem
Blog z Apetytembędą wegetariańskie, bezpretensjonalne, zbilansowane, pyszne i kolorowe. Czytając książki o kuchni wegetariańskiej zawsze się zastanawiam jaki był ciąg myślowy, który doprowadził do powstania risotto ze słonecznika zamiast ryżu czy pizzy z pieczarek portobello. Co wyróżnia “Naturalnie i zdrowo”? Sarah Britton pokazuje jak gotować z łatwo dostępnych, tanich składników. Wystarczy trochę pobawić się codziennymi produktami i zastosować kilka nowych technik
Ugotowane pozamiataneminut. Po tym czasie ciasto lekko wyrób i podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na kształt okręgu. Okręg podziel na 6 – 8 trójkątów (jak pizzę). Na każdy trójkąt daj 2 – 3 maliny (zależnie od wielkości). Jeśli maliny są bardzo dojrzałe wymieszaj je wcześniej z łyżką mąki lub bułki tartej. Teraz uformuj rogaliki – ciasto zacznij zwijać
Via GustoJeśli lubicie pizzę i generalnie włoskie smaki, to danie jest dla Was. Łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Dzięki uprzejmości firmy HAŃDEREK , mogłam je przygotować z Ich wspaniałą szynką włoską, polecam :) Składniki: 3 duże pieczarki portobello
Gosia gotujeminut, aby rozwinąć siatkę glutenową w średnim stopniu. Wymagana temperatura ciasta to 24,5 stopnia C. Fermentacja wstępna: 1 godzina Dzielenie i formowanie- Rozwałkowałam ciasto i radełkiem do pizzy wycinałam paski...a pomagala mi córeczka. Zanim przeniesiemy każdy paluszek na blachę trzeba posmarować go oliwą i posypać np.sezamem, solą itd. Pieczenie: Paluszki pieczemy w temperaturze 195 stopni mniej więcej
Z Kuchni Do Kuchnikina, do filmu lub od tak by pochrupać z rodziną A co oprócz popcornu polecam na mecz? (Aby przejść do przepisu wystarczy kliknąć w jego nazwę) Cebulowa pizza na suchych drożdżach (dodatki możecie dowolnie zmienić wg własnego gustu) Serowo-paprykowy dip do słonych przekąsek Pomidorki z serem i sosem czosnkowo-ziołowym Chrupiące kęski z kurczaka Kolorowa sałatka z kabanosem
Słodkie okruszkibardzo lekki zrobiony na bazie jogurtu greckiego. Można wykorzystać do wielu dań. Pizzy, placków ziemniaczanych, zapiekanek itp. Bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki Jogurt naturalny duży Grecki 4 ząbki czosnku ( można dać mniej lub więcej) 1/2 łyżeczki pieprzu ( lub wedle uznania) sól wedle uznania sok z 1 cytryny Jogurt wlać do miseczki … Czytaj dalej Sos czosnkowy
gotuj ze mnąsuszonymi pomidorami Kotlety z cukinii Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Makaron z cukinią Makaron z pieczarkami, cukinią i parmezanem Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pizza z cukinią i pieczarkami Sałatka z soczewicy i cukinii
Moja smaczna kuchniakwaśna, z nutką pikantności. Taka konfitura idealnie sprawdza się jako dodatek do burgerów. A wiadomo- domowe burgery najlepsze. Świetna również jako dodatek do innych mięs, sera, tarty, czy na pizzę. Za pierwszym razem przygotowałam z połowy porcji, nie do końca ufając czy smak będzie nam odpowiadał. Nasza poprzednia konfitura wylądowała w koszu, to był ulepek cebulowy..., nie do zjedzenia
Smaczne Zdrowewychodzi, sprawia nam kłopot. Jest kilka trików, które przynajmniej niektóre uciążliwości zlikwidują bądź zmniejszą ich działanie. Zapraszam do wpisu. Podgrzewanie w kuchence mikrofalowej Każdemu z nas zdarzyło się odgrzać pizzę lub czerstwe pieczywo w kuchence mikrofalowej. Niestety ciasto staje się gumowate i niesmaczne. Wystarczy jednak wstawić obok podgrzewanego produktu filiżankę wody. … Czytaj dalej Triki kuchenne
gotuj ze mnąserii "zjedlibyśmy coś dobrego, ale nie chce nam się gotować". Zawsze robię je mojemu narzeczonemu gdy nie mamy pomysłu na nic innego, a nie chcemy dzwonić po prostu po pizzę. Niby nic takiego specjalnego, ale jest to pyszne i szybkie danie obiadowe które wręcz robi się samo. Spróbujcie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron z kiełbasą składniki: 2 kiełbaski śląskie 8 pieczarek
Delusional TrineKuchnia włoska to coś co my Polacy kochamy. Lubimy smakować włoskich specjałów bo są proste w wykonaniu, pyszne i nie wymagają zbyt wielu składników. Zaraz po pizzy i wszelakich pastach, królują ravioli. Te małe włoskie pierożki u mnie najczęściej lądują na talerzu z nadzieniem ze szpinaku lub z dyni. Ale ostatnio poszukuje nowych smaków i nowych połączeń, dlatego postawiłam
SMYKWKUCHNIChaczapuri to gruziński zapiekany chlebek z farszem serowym, mięsnym lub fasolowym. W Gruzji chaczapuri jest jak pizza we Włoszech, knedle w Czechach lub tortilla w Hiszpanii. Chaczapuri to tzw. "potrawa bieda" czyli przygotowanie dania z tanich i łatwo dostępnych składników. Chaczapuri to po prostu chleb z twarogiem. Kiedyś przygotowywanego go z masą twarogową a nie z dojrzałego sera. W dzisiejszych
Kuchnia w oparach