masali. ;) Zwykłe, domowe (zeuropeizowane nawet bym powiedział) curry z kurczakiem. Oczywiście, co ważne, również z brokułem i ananasem. Może zasmakuje dzieciakom? W końcu wiele z nich lubi ananasa (na pizzy na przykład), a niektóre lubią również brokuła. Istnieje szansa, że w zestawie te składniki również zadziałają skutecznie. Poważnie mówiąc, mam nadzieję, że to danie przypadnie do gustu tak samo małym
zadanie-gotowanieniej tylko świeże składniki. Nic gotowanego, duszonego czy smażonego. W naszym kraju sałatka Coleslaw zyskała popularność wraz z popularnością sieciowych restauracji. To w nich jest dodawana do pizzy, czy serwowana w tzw. barach sałatkowych. Warto jednak robić ją w domu, bo jest prosta, szybka, tania, a przy tym pełna wartości odżywczych. Składniki: 4 szklanki białej kapusty startej na grubej tarce
Codzienna kuchnia niecodziennamrożonych!). Łączy działanie pary i gorącego powietrza, tak jak robią to najlepsi szefowie kuchni i posiada specjalne funkcje pieczenia wydobywające z potraw to, co najlepsze (np. specjalna funkcja do pizzy). Dotykowy wyświetlacz ma 15 trybów grzania i funkcję szybkiego nagrzania. Termosonda do mięs to dla mnie zbawienie – teraz już wołowina i steki, za które wyleciałam z MasterChefa nie będą
Ostra na SłodkoPodstawą każdej dobrej pizzy czy spaghetti jest sos. Najbardziej popularnym w kuchni włoskiej jest sos marinara, czyli nic innego jak aromatyczne pomidory, czosnek i zioła. Dziś mam dla Was przepis z serii „basic” na ten właśnie sos. Jest tak prosty i tak smaczny, że nigdy już nie spojrzycie na te napakowane chemią ze sklepowych półek Zobaczcie sami
Mostek w kuchnizwanego quartirolo lombardo dop. Jest to ser z mleka krowiego, konsystencją podobny do dobrej fety. Lekko słony, dosyć zbity, przypomina nieco w smaku chevré…Włosi używają go do pizzy, a ja nadziałam nim hiszpańskie pimientos de pardon. Nadziewane papryczki pardon Składniki: ½ kg papryczek pardon 200 g włoskiego sera quartirolo lombardo dop 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki mieszanki suszonych ziół
codojedzeniamój ulubiony, super prosty przepis na chleb na drożdżach instant. Piekę go według przepisu na uniwersalne ciasto drożdżowe na pizzę . Ten niezastąpiony przepis wykorzystuję tez do innych wypieków na słono. Chlebek pięknie wyrasta, ma chrupiącą skórkę i można go jeść od razu po upieczeniu. Szukasz szybkiego przepisu na chleb, który zawsze się udaje? Bardzo proszę! A przy okazji, zobacz też
AniaGotuje.plmojej rodzinie dla niektórych pizza bez sosu czosnkowego nie istnieje. Nie kupuję tego gotowego, bo - niezależnie od firmy - zawodzi swoim smakiem. Zdecydowanie wolę zrobić własnymi rękoma, bo wiem przynajmniej, jaki czosnek się w nim znajdzie. Składniki : czubata łyżka majonezu czubata łyżka gęstego jogurtu naturalnego 3-4 ząbki polskiego czosnku szczypta soli Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Czosnek wymieszać
Weekendy w domu i ogrodziezwanego quartirolo lombardo dop. Jest to ser z mleka krowiego, konsystencją podobny do dobrej fety. Lekko słony, dosyć zbity, przypomina nieco w smaku chevré…Włosi używają go do pizzy, a ja nadziałam nim hiszpańskie pimientos de pardon. Nadziewane papryczki pardon Składniki: ½ kg papryczek pardon 200 g włoskiego sera quartirolo lombardo dop 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki mieszanki suszonych ziół
codojedzeniaLubicie dynię i pumpkin spice latte, która pachnie piernikiem i świętami. Jej bardziej wieczorową wersją jest grzane piwo dyniowe. W sumie to nie drink tylko prawie warzywo. Do tego pizza, która też jest prawie warzywem i jakoś dotrwamy do maja. Składniki: butelka jasnego piwa 2 łyżki miodu po 1/4 łyżeczki cynamonu, mielonych goździków, imbiru pół łyżeczki kurkumy 2 czubate łyżki
Ugotowane pozamiatanemasę. Przekładamy do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy przez 30 minut. Smacznego Z podanych składników wychodzi 8 słoiczków po 400 ml. Ja ten ketchup najbardziej lubię jako sos do pizzy
słodkie i nie tylko historie kulinarnewyrastania pieczywa to włóżcie do niego uformowane ciasto chlebowe. Bochenki odstawić do wyrośnięcia na około 2-2,5 godziny. Garnek żeliwny albo patelnię żeliwną czy też kamień do pizzy nagrzać w piekarniku do 220 stopni i przełożyć na nie wyrośnięty, okrągły bochenek chleba. Naciąć go ozdobnie i wstawić go do nagrzanego piekarnika. Bochenek w podłużnej blaszce wstawiam po prostu
Pieguskowa Kuchniamiodowym sosie Naleśniki zapiekane z kurczakiem Szaszłyki z kurczaka na grilla Kurczak zapiekany z brzoskwiniami Tortille z kurczakiem Roladki z suszonymi pomidorami i gorgonzolą Kurczak w sosie z gorgonzoli Pizza z kurczakiem i sosem barbecue Lasagne z porem i kurczakiem Kurczak w sosie Teriyaki Kurczak w serowym sosie Roladki zawinięte w boczek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trineklasyczne ciasto na quiche, czyli z dużą ilością tłuszczu (u nas tego nie ma). Zamiast niego użyliśmy naszego ulubionego przepisu na ciasto z południa Włoch – identycznego jak na pizzę, ale z dodatkiem jajka. Zrobiliśmy też inny farsz. Wędzonego łupacza (nazywany też plamiakiem, albo wątłuszem) zastąpiliśmy wędzonym pstrągiem. W roli farszu świetnie sprawdzą się też: wędzony łosoś, ryba maślana
Niedzielny kucharzklasyczne ciasto na quiche, czyli z dużą ilością tłuszczu (u nas tego nie ma). Zamiast niego użyliśmy naszego ulubionego przepisu na ciasto z południa Włoch – identycznego jak na pizzę, ale z dodatkiem jajka. Zrobiliśmy też inny farsz. Wędzonego łupacza, ryby w praktyce w polskich sklepach nieobecnej, zastąpiliśmy wędzonym pstrągiem. W roli farszu świetnie sprawdzą się też: wędzony łosoś, ryba
Niedzielny kucharzwiększe i dłuższe niż typowe paluszki ze sklepu. Takie paluchy drożdżowe można przygotować na wiele sposobów. Najważniejsze jest dobre ciasto drożdżowe. Tutaj zdecydowanie polecam mój przepis na ciasto do pizzy . Z tego właśnie uniwersalnego ciasta drożdżowego wytrawnego wychodzą najlepsze na świecie paluchy chlebowe. Te paluchy chlebowe przygotowałam z makiem. Możesz jednak śmiało zrobić paluchy drożdżowe z czosnkiem, paluchy drożdżowe
AniaGotuje.pl