pizza - 8481 przepisów (strona:299/566)

Paluchy serowe z ciasta francuskiego 248

inne ulubione zioła) sól i pieprz Co do tartego sera, to oczywiście można zastąpić go innym, ale takim który pod wpływem temperatury twardnieje, nie ciągnie się sery do pizzy. Przygotowanie: Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy je żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Następnie smarujemy bardzo cienką warstwą przecierem pomidorowym i posypujemy serem. Ciasto tniemy najpierw wzdłuż, a następnie na około dwu centymetrowe

KasiaiKrzysiu.pl
Dip czosnkowy 167

czosnkowy o wyrazistym smaku czosnku, zapachu ziół i kremowej konsystencji. Może mieć wiele zastosowań. Dobrze smakuje dodany do pizzy, tortilli, kebabu, pieczywa i wielu innych potraw. Do przygotowania w ciągu paru chwil. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
NAJPROSTSZE ROGALIKI Z 3 SKŁADNIKÓW 746

Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Po tym czasie ciasto podziel na 3 części i rozwałkuj każdą na kształt okręgu, a następnie pokrój na trójkąty (jak pizze). Ja kroiłam koła na 8 części. Na każdy trójkąt wyłóż po pełniejszej łyżeczce dżemu lub marmolady - przy szerszym końcu - i zaczynając od niego zwijaj ciasto do środka, po czym wygnij

Słodko-Słony Świat Ilony
Pizza z dwoma serami, figami i szparagami 157

połączenie na pizzy musiało powstać. Uwielbiamy figi i ser kozi. Wyszło pysznie <3 Składniki Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 szczypta soli 7 g świeżych drożdży 1 szczypta cukru 270 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek Pesto z rukoli: 1 garść rukoli 1 łyżka orzechów włoskich 1 ząbek czosnku 70 ml oliwy z orzechów włoskich sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Calzone mini. 235

Pizza w kształcie pieroga. Ja zrobiłam wersję mini :) Polecam bo są naprawdę pyszne, a przede wszystkim wygodne do jedzenia. Duże calzone trzeba kroić nożem, a takie małe można spokojnie jeść  ręką jak bułkę. Składniki na ciasto: 400 g maki 30 g drożdży 250 ml wody z mlekiem 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oleju Wykonanie: Drożdże

Agusiowe smakołyki
Calzone z kurczakiem 238

Calzone   jest to potrawa kuchni włoskiej.   Rodzaj pizzy, zawijanej na kształt pieroga, w którym znajduje się nadzienie . Oryginalne jest z ciasta drożdżowego, ja zrobiłam ten pyszny pieróg z ciasta kruchego. Przepis na ciasto pozyskałam od mojej przyjaciółki Krysi. Nadzienie to kwestia gustu i smaku. SKŁADNIKI: Na ciasto: 50 dag mąki pszennej 20 dag masła 2 żółtka

Kuchnia Beaty
Kurki zwane doryjkami 160

drożdży  3 łyżki śmietany 18 % cukier puder marmolada - najlepiej twarda Z podanych składników szybko wyrabiamy ciasto i od razu wałkujemy na 3 mm placek. Radełkiem lub nożem do pizzy tniemy go w kwadraty o bokach 4-5 cm. Robimy to krojąc ciasto w paski. Najpierw wzdłuż, a następnie wszerz. Na każdy kwadracik wykładamy pół łyżeczki marmolady. Przeciwległe końce kwadracików

Kuchnia od dwojga
Jajka caprese 228

Caprese to klasyczna sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii, ale robiłam już ją w postaci koreczków, oraz łódeczki na liściach sałaty. Na blogu jest też pizza caprese. Tym razem polecam j ajka caprese, gdyż składniki farszu to mozzarella, pomidory i bazylia. Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Olej smakowy. 202

Olej smakowy można zrobić na wiele sposobów. Robię go często i używam do sałatek,surówek, do pizzy. Taki olej zrobiony samodzielnie, bardziej cieszy niż kupiony w sklepie, a przede wszystkim jest tańszy :) Moja buteleczka ma 250 ml .więc podam składniki na taką ilość. Składniki: 250 ml oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku pokrojonego 2 kawałki pomidorów suszonych 3 listki świeżej bazylii

Agusiowe smakołyki
Calzone 168

ciepłego mleka składniki na farsz: 2 papryki pokrojone w kostkę 400 gram schabu podsmażonego do miękkości z cebulą 250 gram żółtego sera 500 gram pieczarek przyprawa do pizzy  dodatkowo: jajko papier do pieczenia Przygotowanie: Ze świeżych drożdży przygotowujemy zaczyn. Do miski wsypujemy mąkę, robimy dołek wlewamy wyrośnięty rozczyn, sól, mleko. Wrabiamy gładkie i miękkie ciasto. Formujemy kulę, smarujemy oliwą

Życie zaczyna się w kuchni
Grzybowe risotto ze szpinakiem i kurczakiem 231

Risotto to po spaghetti i pizzy chyba najbardziej znane danie kuchni włoskiej. Prawdopodobnie ile domów tyle wariantów przygotowania ryżu. Są jednak elementy, które niezależnie od dodatków pozostają niezmienne.  Risotto to wbrew pozorom bardzo proste danie, jeśli pamiętamy o kilku ważnych rzeczach. A najważniejsza jest cierpliwość do mieszania i powolne podlewanie ryżu, aż do całkowitego jego ugotowania przez napęcznienie. :) SKŁADNIKI

Kuchnia od dwojga
Prezenty od my gift dna i przepis na czekoladowe ciasteczka z grawerem... 253

ciasta który wybrała córka a także  foremka do ciastek 3D - idealna na Święta Bożego Narodzenia. Deska świetnie się sprawdza przy dekorowaniu tortów a także jako podstawka pod pizzę, wędliny czy sery. Wałek spodobał się mojej córce, a musze przyznać ze było w czym wybierać bo gotowych  wzorów jest naprawdę dużo. Foremka natomiast oczarowała mnie i już widzę

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka z kuskusem, warzywami i serem 188

przygotowania sałatki użyłam słynnego  sera korycińskiego  swojskiego z Wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec. Ser jest pyszny i powiem szczerze im starszy tym lepszy! Wypróbowałam go na pizzy, w sałatkach, na kanapkach. Wykonany z wyczuciem smaku! 0,5 szklanki kaszy kuskus ¾ szklanki wrzątku 5 rzodkiewek 1 czerwona papryka ½ żółtej papryki 2 łyżki natki pietruszki 1 ogórek szklarniowy

VioletoweKucharzenie
Cebularze 299

Cebularze to bułki w kształcie pizzy z nadzieniem cebulowym. Są zdecydowanie smakiem mojego dzieciństwa.... do dziś pamiętam najlepsze Cebulaki jakie jadłam w życiu. Można było je kupić w Brzozowie w jednej z budek z pieczywem. Kiedy moja mama jeździła w różnych załatwieniach do tego miasta to zawsze kupowała mi  te przepyszne Cebulaki. Miały one złocistą i chrupiącą

kulinarne odsłony pati
Łódki z farszem mięsnym 172

Dzisiaj przepis znaleziony w broszurce Biedronki. Fajne łódki z ciasta na pizzę napełnione farszem mięsno - warzywnym. Przepis z moimi zmianami. Łódki pięknie prezentują się na talerzu, idealne na obiad lub kolację. Do tego są szybkie w wykonaniu.  Można je podawać ze świeżymi warzywami. Polecam!       Łódki z farszem mięsnym   Składniki na 4 sztuki

Smak mojej kuchni