pizza - 8481 przepisów (strona:299/566)

Panettone 231

zaczynamy najdłuższe wyrabianie ciasta drożdżowego ever! Składniki (na dwie 13 cm formy do Panettone lub jedną tortownicę 26 cm) Starter: 80 g mąki Manitoba lub mąka 00 (taka do pizzy) 7 g suchych drożdży 40 g letniej wody (ważenie wody jest bardziej precyzyjne). Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać połowę mąki i zmiksować. Dosypywać partiami resztę mąki i dokładnie połączyć. Przełożyć

ladykitchen
Wegańskie kruche rogaliki z makiem – bez nabiału 173

mąką) na okrągły placek o grubości ok. 2-3 mm. Wyrównujemy brzegi (najlepiej jest przyłożyć talerz lub miskę o średnicy ok. 21 cm i odrysować nożem). Kroimy ciasto jak pizzę – na 8 trójkątów. Na podstawę trójkąta nakładamy trochę maku i zwijamy rogaliki. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Poezja smaku
Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) 8719

Kurczak pieczony z warzywami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Makaronowe gniazdka z klopsikami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Kebabowa zapiekanka z kurczakiem i makaronem ( Przepis TUTAJ ) oraz inne ciekawe zapiekanki na które przepisy znajdziesz TUTAJ *** *** Pizza korona ( Przepis TUTAJ ) *** *** Skrzydełka a’la KFC (przepis: TUTAJ ) *** Domowe Stripsy ( Przepis: TUTAJ ) *** Krokiety ( Przepisy TUTAJ ) ***   — RYBY— Często na przyjęciach podawane są ryby i zazwyczaj cieszą

Blog z Apetytem
Francuska przekąska z mięsem i cukinią - z piekła rodem 180

smaku. Całość dokładnie mieszamy. Piekarnik nastawiamy na 190°C. Ciasto francuskie rozwijamy, na całej powierzchni rozprowadzamy równomiernie, przygotowane mięso. Wierzch posypujemy startym, żółtym serem. Za pomocą nożyka do pizzy tniemy po długości na równe 3 części, a następnie po szerokości, po 8 prostokątów w każdym z pasów. W sumie powinno wyjść 24 prostokąty. Każdy prostokąt delikatnie zwijamy i układamy złączeniem

Moniki Smakołyki
Szarlotka z ciasta filo z sosem waniliowym 164

deser, który wykona dosłownie każdy! Jedynym problemem jaki możecie napotkać, to fakt, że ciasto filo nie jest dostępne w każdym sklepie. Ciasto francuskie możemy dostać wszędzie, gotowy spód do pizzy również, niestety ciasto filo dosyć rzadko – a szkoda. Moim zdanie filo przebija ciasto francuskie stukrotnie! A jakie jest Wasze zdanie? Moją przygodę z filo rozpoczęłam przygotowując domową baklavę

Be Fit Be Strong
Imprezowe tortille 238

składniki się skleiły, trzymamy na niewielkim ogniu kilka minut ,smażąc z obu stron aż zrobią się złociste. Tak samo przygotować pozostałe placki tortilli. Usmażone lub zgrillowane tortille radełkiem do pizzy kroimy na 8 prostokątów, polewamy ketchupem, posypujemy posiekaną dymką, podajemy od razu. Smacznego! Wpis dodaję do akcji IMPREZOWANIE #BEZOGRANICZEŃ! #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen

Wanilia i Kardamon
Kurczak w boczku z szynką parmeńską i mozzarellą 299

więcej pisać, spróbujcie sami:) 4 pojedyncze piersi kurczaka szynka parmeńska (tyle plasterków, ile chcemy otrzymać roladek) około 150 g mozzarelli (u mnie kulka bez zalewy; żółta, taka jak do pizzy) boczek w plastrach (1-2 op. surowego) sól, pieprz Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy błonki. Każdą pierś kroimy wzdłuż na pół. Lekko je rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem

Smaki Na Talerzu
Rudolph shortbread - ciasteczka maślane w renifery 133

wielkość okrągłej blaszki o średnicy 20-23 cm, wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Za pomocą widelca uformuj brzegi ciasta, a nożem natnij ciastka na 8 porcji niczym pizzę, nie przecinając ich do końca (dzięki temu łatwiej będzie je potem oddzielić). Wstaw do lodówki na minimum 30 minut. Piekarnik nagrzej do 180°C. Wyjmij ciasto z lodówki i wstaw do piekarnika

Food Square
Foccacia z pomidorkami i rozmarynem 112

jako przekąska. Mimo długoletniej tradycji, a może właśnie z jej powodu, każdy region Włoch ma inny sposób na przygotowanie tego pieczywa. Czasami foccacia to po prostu chrupiące ciasto na pizzę podawane tylko z solą i oliwą. W innych przypadkach do puszyste pieczywo, często robione z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, rozmarynem lub szałwią - podawane na ciepło lub na zimno. Dziś przepis

Milion Smaków
Kotleciki z kurczaka i groszku 135

kurczaka ok. 1,5 szklanki mrożonego groszku 2-3 dymki 2 jajka 3-4 łyżki mąki pół pęczka natki pietruszki sól, słodka papryka, zioła włoskie (np. mieszanka do pizzy), pieprz Groszek ugotować w wodzie z dodatkiem cukru i soli, odcedzić i ostudzić. Dymki i szczypior posiekać. Filety umyć, pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z groszkiem, posikaną dymką ze szczypiorem

Czerwień i błękit
Szwedzkie bułeczki szafranowe lussekatter 161

nadzienie i posmaruj równomiernie placek i posyp odcedzoną z wody żurawiną. Złóż placek na pół wzdłuż dłuższego boku. Otrzymasz placek 25 cm x 30 cm. Używając radełka do pizzy, pokrój placek wzdłuż boku 25 cm na 15 pasków. Każdy pasek zwiń w ósemkę, zwijając końce do środka lecz w przeciwnych kierunkach. Posmaruj bułeczki rozmąconym jajkiem i posyp perłowym cukrem. Przykryj

codojedzenia
Placek z boczkiem i białą kiełbasą 106

Propozycja na kolację we dwoje lub domówkę. To coś na wzór pizzy, ale z ukrytymi kiełbaskami w bokach, dzięki czemu jest pewność, że zostaną zjedzone. Ponieważ nie da się przejść obok nich obojętnie :) Potrzebujemy: Ciasto: 180 ml ciepłej wody 1 opakowanie suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek czarny sezam

MamaOskarka
domowy makaron z semoliny 170

gruboziarnista mąka pszenna otrzymywana ze zmielonych ziaren pszenicy durum. Doskonała do wyrobu makaronów, które mają jasnożółty kolor i nie sklejają się po ugotowaniu. Nadaje się również do wyrobu pizzy, a także do zagęszczania zup czy sosów.  ja kupuje na allegro mąkę semolinę z pszenicy durum 2 kg za  8,90zł   Wykonanie Mąkę wysypać na stolnicę, uformować kopiec

w mojej kuchni
Nie masz pomysłu na szybką przekąskę? Wypróbuj nasze przepisy! 198

trzemy na tarce na dużych oczkach. Rozsypujemy ser na połowie ciasta, posypujemy słodką czerwoną papryką. Ciasto składamy na pół i lekko dociskamy. Przy pomocy noża lub radełka do pizzy kroimy ciasto na paseczki ok. 1 cm. Każdy pasek skręcamy w spiralkę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepujemy  z odrobiną wody. Francuskie zawijasy z serem smarujemy

Słodkie okruszki
Pizzerinki ze szpinakowym pesto, pomidorami, mozzarellą i oliwkami 198

opakowanie ciasta francuskiego XXL kilka łyżek zielonego pesto ( na przykład z tego przepisu ) ok. 300 mozzarelli w kawałku kilkanaście pomidorków śliwkowych pół słoiczka czarnych oliwek, odsączonych zioła do pizzy Ciasto rozwinąć, pokroić na duże kwadraty (ok. 10 cm), posmarować pesto, posypać startą na dużych oczkach mozzarellą. Na wierzch wyłożyć pokrojone w plastry pomidorki oraz przekrojone na pół oliwki. Posypać ziołami

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania