Smaki Bieszczadów Oczywiście na głównych skrzyżowaniach turystycznych szlaków znajdziecie to, co w każdym kurorcie: pizze, hamburgery, czego dusza zapragnie. Jednak tam gdzie schodzi się ze szlaku po pięciu, czy sześciu godzinach wędrówki człowiek szuka jedzenia, prostego, pożywnego i smacznego. A takie moim zdaniem zawsze było tradycyjne jedzenie. Proste i dające energię na cały dzień. Bieszczady pachną ziołami, tak samo
Gotuj z Rumcajsemzrobiłem w tym roku. Prócz tradycyjnego zastosowania do kiełbasek ketchup możemy użyć jako sos do makaronu (kiedy nie mamy czasu gotować), do kotlecików lub pizzy. Czas wykonania: 3-4 h Ilość porcji: 6 słoików 0,5 l Składniki: 2,4 kg cukinii (1,6 kg po obraniu skórki
KuchniaWeDwoje.plmożna je wzbogacić o ulubione dodatki - u mnie były to pieczarki, papryka i szynka drobiowa, dobrym pomysłem byłby na pewno też ser, bo muffinki w smaku przypominają nieco pizzę :D Robiłam też je w wersji super szybkiej, z samą tylko szynką i również wyszły bardzo smaczne. Muffinki można jeść na zimno, albo na ciepło, można je też przekroić i posmarować
Healthy food explorerpróbował pizze po japońsku??? Okonomiyaki znaczy ,,smaż co chcesz,, a znalazłam to danie w Outlecie książkowym pod tytułem Wegetarianizm na pół etatu i mam tam do wypróbowania jeszcze kilka innych propozycji. Obiad znikł bardzo szybko, dodatki warzyw można dowolnie komponować i wykorzystać to co aktualnie jest w lodówce. Świetne, kolorowe jedzenie... Okonomiyaki Składniki
Apetyczna babeczkaowocami, takimi jak winogrona, melony czy gruszki. Można z niej przyrządzać główne dania, a także przystawki. Sprawdzi się jako główny składnik dania, jak i jako dodatek, na przykład do pizzy czy tortellini. Lepiej jednak unikać łączenia jej z produktami z dodatkiem octu – o ile nie użyjemy sosu vinegret, nada się do sałatek. Włosi uwielbiają szybkie przystawki z szynki, mocno schłodzonego
Mojewlasne.plbyć czymś rewelacyjnym. Okazało się jednak, że jest pyszny, lepszy nawet niż oryginalny keczup. Dodatek curry i ostrej papryki dodaje mu pikanterii. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek, pizzy, parówek, pasztecików a nawet kiełbas z grilla. Jest niezastąpiony. Składniki na 10 butelek o pojemności 200 ml: 1,5 kg cukinii obranej i wydrążonej 1/2 kg cukru 1 szklanka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabyło dylematu ,co zrobić w pierwszej kolejności . Sos opisany w poniższym przepisie , jest słodkawy , pikantny i niezwykle aromatyczny . Doskonały do kanapek , frytek , mięsa , a nawet jako baza do pizzy . Polecam , szczególnie, że jest bardzo łatwy do wykonania i można go długo przechowywać , nawet dwa lata . Składniki : 5 średnich cukinii , takich bez dużych komór nasiennych 6 cebul 4 słoiczki ,koncentratu pomidorowego
Ogrodnik w podróżyCiasto drożdżowe bez zagniatania to propozycja dla wszystkich leniuszków, którzy uwielbiają tak jak ja smak ciasta drożdżowego. To ciasto nie wymaga od Was zbyt wiele pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zapomniał kupić pieczywo?? Mając w domu mąkę, olej i grill możemy przygotować podpłomyki. Ciasto przygotowuje się bardzo podobnie, jak na pizze bez dodatku drożdży. Pieczone na grillu są genialne, smakują jak u babci. Dużo lepsze od tych pieczonych w piekarniku czy na patelni. Składniki 1 szkl mąki pszennej około 80 ml ciepłej wody 1 łyżka oliwy z oliwek
Kulinarne pyszności MolkiZabrzu koleżanka Karolina przyniosła na stół przekąsek drożdżowe chleby w postaci wieńców. Każdy miał inny smak bo do każdego dowala inne składniki. Był oliwkowy, były a’la pizza, były pomidorowe. Tak mi zasmakował że następnego dnia postanowiłam zrobić mężowi na jego imprezę grillową. Wieniec nadziałam po włosku czyli oliwkami i pomidorami, ale wy możecie użyć tego co akurat macie
Bernika - moj kulinarny pamietnikKETCHUP Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ Jest to gęsty, przepyszny sos o słodko-kwaśnym smaku w którym wręcz można się zakochać :)) Ketchup idealnie komponuje się z wędlinami, serami, mięsami, pizzą, i pewnie jeszcze wieloma innymi daniami. Jego wykonanie nie jest trudne i w sumie raczej szybkie. DŻEM Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ Bardzo nietypowy sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii, tym razem
Blog z Apetytembędą wegetariańskie, bezpretensjonalne, zbilansowane, pyszne i kolorowe. Czytając książki o kuchni wegetariańskiej zawsze się zastanawiam jaki był ciąg myślowy, który doprowadził do powstania risotto ze słonecznika zamiast ryżu czy pizzy z pieczarek portobello. Co wyróżnia “Naturalnie i zdrowo”? Sarah Britton pokazuje jak gotować z łatwo dostępnych, tanich składników. Wystarczy trochę pobawić się codziennymi produktami i zastosować kilka nowych technik
Ugotowane pozamiataneminut. Po tym czasie ciasto lekko wyrób i podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na kształt okręgu. Okręg podziel na 6 – 8 trójkątów (jak pizzę). Na każdy trójkąt daj 2 – 3 maliny (zależnie od wielkości). Jeśli maliny są bardzo dojrzałe wymieszaj je wcześniej z łyżką mąki lub bułki tartej. Teraz uformuj rogaliki – ciasto zacznij zwijać
Via GustoJeśli lubicie pizzę i generalnie włoskie smaki, to danie jest dla Was. Łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Dzięki uprzejmości firmy HAŃDEREK , mogłam je przygotować z Ich wspaniałą szynką włoską, polecam :) Składniki: 3 duże pieczarki portobello
Gosia gotujeminut, aby rozwinąć siatkę glutenową w średnim stopniu. Wymagana temperatura ciasta to 24,5 stopnia C. Fermentacja wstępna: 1 godzina Dzielenie i formowanie- Rozwałkowałam ciasto i radełkiem do pizzy wycinałam paski...a pomagala mi córeczka. Zanim przeniesiemy każdy paluszek na blachę trzeba posmarować go oliwą i posypać np.sezamem, solą itd. Pieczenie: Paluszki pieczemy w temperaturze 195 stopni mniej więcej
Z Kuchni Do Kuchni