pizza - 8481 przepisów (strona:274/566)

Muszle zapiekane z serem 136

marca obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Sera... czyli jeden z najlepszych dni w roku! Bez sera nie ma pizzy, tostów i wielu innych pysznych dań. Bez sera nie ma też mojego ostatnio ulubionego obiadu, czyli muszli zapiekanych z serem w sosie pomidorowym.  W całym daniu najważniejszą rolę odgrywa właśnie ser. Najlepiej jest użyć co najmniej 2 jego rodzajów.  Ja użyłam

Czarnawisienka
Chleb pytlowy z dodatkiem mąki pszennej z cebulką 92

zużyć, dodając je do innego chleba, albo wykorzystać je w inny sposób. Moja mąka pochodziła z młyna Braci Górskich.   Jeden chlebek piekłam tradycyjnie w piekarniku na kamieniu do pizzy, a drugi eksperymentalnie w nowym opiekaczu. Różnica widoczna.  Smaczniejszy z piekarnika

Proste Potrawy
Langosze 138

dużej misce wymieszaj mąkę z solą. Gdy zaczyn wyrośnie dodaj go do mąki, powoli dodawaj również ciepłą wodę i zagniataj ciasto. Powinno być odrobinę delikatniejsze od ciasta na pizzę. W razie konieczności, gdyby za bardzo się kleiło, podsyp dodatkowo odrobiną mąki. Ciasto odstaw na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia. W dużym rondlu lub wysokiej patelni rozgrzej olej. Ciasto podziel

365 dni dookoła kuchni
Quesadilla z kurczakiem 157

składając na nią drugą wolną połowę. Tak przygotowaną queasdillę włóż do piekarnika na 6-8 minut, aż się nieco zrumieni i ser się rozpuści. Quesalillę pokrój podobnie jak pizzę – całą na 8 kawałków, połówkę na 4. Posyp kawałki świeżymy papryczkami jalapeno, marynowanymi jalapeno lub świeżymi chilli. Dodaj też listki świeżej kolendry. Quesadillę podawaj z domowym pysznym guacamole , śmietaną

nietylkopasta.pl
Owsiane ciasteczka z cynamonem i recenzja książki - Kuchnia wegańska, przewodnik po produktach zastępczych. 98

najważniejsze - bez sera. Czy tak można? otóż można!  Książka zawiera bardzo dużo przepisów na przeróżne dania. Są to ciasta, babeczki, ciasteczka, zapiekanki, zupy, chleby, naleśniki a nawet pizze czy gofry. Jak się okazuje - mit który głosił ,że weganie jedzą tylko trawę, został obalony. Oczywiście to żart, ale naprawdę można ułożyć sobie rewelacyjny jadłospis i w zasadzie z niczego

Radość kipiąca uśmiechem.
Jamie gotuje po włosku 140

pozycja, która każdy miłośnik włoskiej kuchni powinien mieć na swojej półce, bo co tu dużo pisać jest po prostu pysznie, barwnie i ciekawie. Ten swoisty podręcznik pozwoli fanom pizzy i makaronu znaleźć wiele inspiracji i przenieść się w niezwykły świat włoskiej kuchni wywodzącej się z oszczędności, szacunku i jakości produktów, co w połączeniu z rodzinną atmosferą i radością z tego

Cynamonowe szczęście
Klasyczna jajecznica z kajzerką 191

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa wersja sushi 193

Nie wszyscy lubią sushi, jednak część z Was tak myśli, bo jeszcze nie miała okazji go spróbować. Może domowa wersja sushi zasmakuje Wam znacznie bardziej, aniżeli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos jogurtowy z awokado 116

Jogurt zmiksowany z awokado to idealna podstawa sosu. Do sałatek. Do mięsa. Do pizzy. Do chleba. Do warzyw. No, do wszystkiego. Nawet do wyjadania łyżeczką. 1 dojrzałe awokado 1 mały kubeczek jogurtu, może być roślinny 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki kurkumy Do tego, w zależności od potrzeby, chęci i tego, co pod ręką mamy można dodać

Kucharzyca
Blue cheese dressing... I o jedzeniu bez granic (Pizza Hut) 141

bufety, bardzo niestety popularne tu i ówdzie. My natknęliśmy się na nie podczas październikowego pobytu w Butlins , oraz, nieco wcześniej, bo jeszcze w sierpniu, na przyjęciu urodzinowym w restauracji Pizza Hut. Tam akurat wodzowie i decydenci postawili na opcję zdrowia i do wyboru jest bar sałatkowy. I dobrze. Dla niektórych... Bo akurat i ja i dziecki bardzo warzywno-żerni jesteśmy

Lejdi of the house
LAZANIA Z MIĘSEM, PAPRYKĄ I CUKINIĄ 156

Lazania z mięsem to propozycja na sycący, rozgrzewający obiad. Obok pizzy, to moje drugie ulubione danie. SKŁADNIKI Nadzienie: 500 g mięsa mielonego, 1 cebula, ½ małej cukinii, 1 papryka czerwona przyprawa do mięsa mielonego, bazylia, sól, pieprz, olej 200 ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia słodka papryka w proszku olej Sos beszamelowy: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki

słodki bratek
Kuchnia dla zabieganych 89

choć w praktyce – dzięki wskazówkom, czym można zastąpić podane składniki – w rzeczywistości jest ich o wiele więcej. Wszystkie dania są nieskomplikowane ale też dość oryginalne, bo kto dodaje do pizzy orzechy włoskie? Większość składników znajdziemy w sklepach i wcale nie są one drogie, a dnia które z nich przygotujemy są ciekawe, zdrowe, kolorowe i pozwolą urozmaicić nasze menu o kilka

Cynamonowe szczęście
Wielkanocne ciasteczka 186

Wielkanoc  dla każdej kucharki :) Jeżeli szukacie kulinarnego gadżetu na prezent fajnym pomysłem może być spersonalizowana  deska do serów   lub  obrotowa deska  do podawania pizzy, ciast czy owoców. Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii : Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Mąka pszenna 1262 380 41.8 8.74 239.4 Cukier puder 389 100 0 0 99.77 Masło ekstra

Atlas Smaków
Obiad z resztek - ziemniaki w stylu zero waste 123

smaków" - maksimum efektu, przy minimalnych kosztach.  Sama zasada nie jest nowa, stosowana od wieków w każdym zakątku świata wywodziła się z biedy. Takimi klasycznymi przykładami są chociażby włoska pizza, arabskie tradycyjne pikle z arbuza albo ziemniaki w stylu no waste, które przygotowaliśmy podczas warsztatów z Akademią Smaku Sokołów Kilka lat temu moda na "zero waste" nabrała nowego wymiaru, zyskując

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wegańska lazania – lasagne z soczewicą 91

mleka roślinnego (lub więcej) 2 łyżki (30 ml) płatków drożdżowych nieaktywnych (koniecznie!) 1/4 łyżeczki (1 ml) pieprzu Dodatkowo: makaron do lazanii wegański ser żółty (ja używam VioLife do pizzy) – opcjonalnie Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Surową soczewicę dokładnie płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Wsypujemy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy bez przykrycia na średnim ogniu

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania