też tak macie , że czasem gotujecie coś spontanicznego a wychodzi kulinarne cudo !? U mnie właśnie w taki sposób powstała przepyszna pizza na spodzie warzywnym ! Spokojnie mogą jeść ją również osoby na diecie bezglutenowej gdyż nie zawiera ona mąki. Dodatkowo można ją przygotować także w wersji wegańskiej, wystarczy pominąć mięsny składnik 😊 Przepis jest szybki, prosty i tani - koniecznie
Marcepanowa kuchniatłuszczowy to całkiem inna bajka 😀 Daje mnóstwo energii i jest mega sycące, najadam się takim na 4 godz spokojnie! Dziś dobrałam sobie tak składniki abym mogła cieszyć oczy kozacką pizzą bez mąki 😋 Składniki: -2 jaja -40 g cebuli -pół papryki -2 plastry sera gouda -łyżeczka masła do smażenia, przyprawy Przygotowanie: 1. Jajka roztrzepujemy widelcem i przyprawiamy 2. Paprykę w kostkę
Zdrowie i pysznie na talerzuPizza! Dobrze znana i lubiana przez każdego w różnych wersjach 😋 na redukcji nie można sobie odmawiać smakołyków, wystarczy je odpowiednio podmienić aby niechciane kalorie nam nie zaszkodziły 😇 Składniki: (2 porcje) 120 g mąki gryczanej 150 g papryki 100 g cebuli 150 g marchewki 210 g mięsa (u mnie kurczak) 50 g goudy 5 g oleju, reszta do smażenia pół opakowania
Zdrowie i pysznie na talerzuMoje dziecko uwielbia pizzę pod każdą postacią. Jadłby na okrągło, ale chyba większość tak ma he he :-). Tym razem go zaskoczyłam i zrobiłam w takiej oto formie. Syn stwierdził, że był to najlepszy obiad na świecie i pytał kiedy robimy znowu :-). Naleśniki z dodatkiem kurkumy, dlatego takie żółciutkie, nadzienie to salami, oliwki, cukinia, starta mozzarella i mieszanka warzywna Mexico Bonduelle
kruche babeczkiczęść rodziny się nie skusiła. Pozwolę sobie zacytować córkę (chociaż może nie powinnam, ale pewnie też macie od czasu do czasu do czynienia z podobnymi krytykami ;)): - To wygląda jak pizza z robakami! Nie będę tego jadła! Zaraz z robakami, bez przesady! Pissaladiere jest dobre, spróbujcie sami! :) Składniki: Ciasto: 3 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 i 1/2 szkl. letniej
zadanie-gotowaniepysznymi warzywami Bonduell, na cieście drożdżowym, a do tego w wersji odrywanej i na jeden kęs. Pomysł nieco zakręcony, polecony na imprezowe wieczory albo spotkanie z przyjaciółmi. Trochę przypomina pizzę, nie wymaga krojenia, wystarczy sięgnąć i oderwać kawałeczek dla siebie. Przy okazji chciałabym Wam polecić pyszne, soczyste i chrupiące warzywa od Bonduell. Ich rolnicy stosują płodozmian
Bon appetit mon amieowalny/okrągły kształt i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy sosem i posypujemy częścią sera. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 8 minut. Po tym czasie wyciągamy pizzę, dokładamy pozostałe składniki, posypujemy resztą sera i umieszczamy ponownie w piekarniku na 10 minut
Podwójnaporcjasię w nim zarówno zioła świeże jak i suszone. Dodatkowo można go wykorzystać do wielu różnych potraw między innymi do gołąbków , ale sprawdza się świetnie również jako sos do pizzy Szybki sos pomidorowy Składniki: 500 g passaty pomidorowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek pół łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego oregano łyżeczka suszonej bazylii
PatiGotujeDzisiaj przedstawiam Wam całkowity hit ostatnich dni w mojej kuchni, i nie zmieni tego nawet fakt, że tak naprawdę to trochę mała kradzież Przed Wami pizza z komosy ryżowej! Niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu, do tego wyjątkowo smaczna. Dla mnie to przepis idealny! Jednak zanim przejdziemy do konkretów małe ogłoszenie: całkowite prawa autorskie do tego przepisu posiada babeczka
Gar ZdrowiaDomowa pizza w bardzo wiosennej odsłonie,ze szparagami,cukinią i pomidorkami koktajlowymi. ] ciasto: 200 g mąki pszennej 1/2 szkl. letniej wody 20 g drożdży 1 łyżeczka oliwy sól ponadto: 9 szt zielonych szparagów 1/2 małej cukinii 5 żółtych pomidorków koktajlowych 100g tartego sera mozzarella 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól Do miski wsypać mąkę,rozkruszyć drożdże,wlać wodę,oliwę
Kolorowa kuchnia Elkizyskało piękny kolor dzięki startej marchewce oraz oryginalny smak za sprawa szczypiorku. Z każdego kawałka wypływa ciągnący ser. Tak przygotowane danie może być chlebkiem do dań głównych lub rodzajem pizzy z sosem. Ciasto: 2 ¾ szklanki mąki pszennej 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 1 marchewka ½ pęczka szczypiorku 1 szklanka letniej wody 20 g świeżych drożdży
VioletoweKucharzeniełyżkach ciepłej, ale nie gorącej wody. Mąkę przesiewamy do misy, dodajemy sól, rozrobione drożdże, jogurt oraz ok. 150 ml ciepłej wody ( ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na pizzę ). Zagniatamy ( ręcznie albo robotem z hakiem ) dodając pod koniec olej – ciasto powinno być delikatne, gładkie i elastyczne. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. godzinę ( powinno podwoić objętość ). Ser kroimy w drobną
Ostra na Słodkopiekarnika na 5 minut. 7. Po 5 minutach wybijamy na środek jajko (jeśli chcemy to możemy użyć większej ilości jajek). Wstawiamy do piekarnika na kolejne 5 minut. 8. Wyjmujemy pizzę z piekarnika, posypujemy resztą szczypiorku i porwanymi listkami bazylii. Smacznego
Gocha gotuje!Kolejna propozycja Pizzy. Tym razem z kotletem mielonym. Czasem zostają nam kotlety z obiadu i nie wiemy co z nimi zrobić. Dlatego dziś chcę Wam pokazać inne zastosowanie :) Smacznego :) SKŁADNIKI: Ciasto 10 g drożdży 100 ml ciepłej wody 400 g mąki pszennej Sól do smaku Szczypta cukru 15 ml oleju 100 ml wody średnio gazowanej Dodatki 2 kotlety mielone
Gotowanie Patkiciepłym miejscu pod przykryciem ściereczki. Międzyczasie drobno siekam cebulę, natkę. Ser żółty dzielę na mniejsze plastry. Chorizo kroję w cienkie plastry. Paprykę myję i kroję w plastry. Pizzę dokładnie wyrabiam. Blachę smaruję masłem a następnie posypuję bułka tartą. Przekładam ciasto. Smaruję koncentratem pomidorowym. Następnie kładę ser, cebulę, paprykę.,natkę oraz chorizo. Piekę
Gotowanie Patki