bardziej niż planowałam, nic nie przywarło do patelni. Całość nie wyszła też na szczęście gorzka. Mogę powiedzieć, że kolejny test patelni pozytywnie zaliczony;) Moje nowe kulinarne odkrycie to ekspresowa pizza z patelni. Również przygotowana całkowicie beztłuszczowo. Nic nie przywiera. Pizzę smaży się na małym ogniu pod przykryciem – na szczęście teraz mam pasującą do patelni pokrywkę. Zdecydowanie będziemy wracać
Smaki Na Talerzubardziej niż planowałam, nic nie przywarło do patelni. Całość nie wyszła też na szczęście gorzka. Mogę powiedzieć, że kolejny test patelni pozytywnie zaliczony;) Moje nowe kulinarne odkrycie to ekspresowa pizza z patelni. Również przygotowana całkowicie beztłuszczowo. Nic nie przywiera. Pizzę smaży się na małym ogniu pod przykryciem – na szczęście teraz mam pasującą do patelni pokrywkę. Zdecydowanie będziemy wracać
Smaki Na Talerzuskładników nadaje daniu wyjątkowy smak. To cytryna, czosnek i zioła. Składniki: 300 g makaronu spaghetti opakowanie świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 200-250 g śmietany 30-36% zioła do pizzy, ok. 1 kopiatej łyżki sól lub ekologiczna jarzynka do smaku, świeżo mielony pieprz 100 g tartego parmezanu oliwa do smażenia skórka starta z 1 sparzonej cytryny 4 łyżki soku(...)łyżki oliwy. Dodać obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodać szpinak i odrobinę wody. Dusić aż szpinak zwiędnie. Wlać śmietanę i około 3/4 szklanki wody. Dodać zioła do pizzy, skórkę i sok z cytryny. Gotować aż sos nabierze odpowiednią gęstość. Doprawić do smaku solą (jarzynką) i pieprzem. Zdjąć z palnika. Makaron odcedzić, przelać do niego sos i dokładnie wymieszać. Makaron
Czerwień i błękittosty) Składniki : 4 paluszki rybne od FRoSTY , przygotowane zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu 2 bułki, przekrojone na pół i opieczone w tosterze lub piekarniku 4 łyżki sosu do pizzy lub innego gotowego pomidorowego 1/2 szklanki startej mozzarelli Przygotowanie: Rozsmaruj 1 łyżkę sosu pomidorowego na każdej połówce bułki. Przekrój każdy paluszek rybny na 3 części i ułóż je na sosie pomidorowym(...)podawaj. Smacznego! English version Fish sticks and mozzarella toasts (4 toasts) Ingredients: 4 FRoSTY Fish Sticks, cooked according to package directions 2 buns, halved and toasted 4 tbsp pizza or tomato sauce 1/2 cup shredded mozzarella cheese Preparation: Spread 1 tablespoon of sauce on each toasted bun half. Cut the sticks into bite size pieces and place
karmelowyKocham wszelkiego rodzaju wypieki drożdżowe i dobrze to wiecie! Ciasta drożdżowe , słodkie drożdżówki , wypieki na słono , pizze , focaccie , bułki i wiele wiele innych wypieków drożdżowych wyrasta w moim piekarniku! Dziś drożdże znów królowały w kuchni, ale tym razem w innym wydaniu. Przygotowałam dla Was pyszne drożdżowe, bezglutenowe racuchy z jabłkami . Łatwe do zrobienia i niesamowicie pyszne! Gwarantuję, że takie bezglutenowe(...)przygotowania użyłam produktu o nazwie Mix B – Brot Mix ze swojego ulubionego, bezglutenowego sklepu Schär. Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Idealnie nadaje się również do placków, racuchów i pancakes. Polecam! SKŁADNIKI: * Mix B – Brot-Mix – 250 g * świeże drożdże – 25 g ( nie zanieczyszczone glutenem ) * kefir – 250 ml * sól – 1 szczypta
Ostra na Słodkosię prezentują i szybko znikają z talerza :). Można je jeść na ciepło i na zimno. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego keczup szynka lub kiełbasa żółty ser przyprawa do pizzy WYKONANIE Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy keczupem.Wzdłuż dłuższego boku układamy plastry szynki lub pokrojoną w plastry kiełbaskę.Na wędlinę układamy plastry sera żółtego.Oprószamy delikatnie przyprawą do pizzy
Mała w garnku mieszaWiem, że dla niektórych to profanacja, ale czasem lubię zjeść pizzę z sosem 😉 Sosy wykorzystuję głównie w przypadku pizzy z dodatkiem mięsa i pieczarek. Jako sos pomidorowy używam nadmiaru
BullioBlaszkę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Upieczone blaty ciasta przyciąć do wymiarów blaszki. Skorzystałam z rady Pani Doroty i przycinałam nożem do pizzy - polecam. Składniki na masę kremową : 2 szklanki mleka (używam 3,2%) 1 szklanka = 0.25 l 1 szklanka śmietany kremówki 36% (używam śmietanki 30%) cukier waniliowy(...)wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta na 12 części za pomocą noża do pizzy. W ten sposób ciasto się nie rozchodzi podczas krojenia:) Kłaść stroną nakłuwaną widelcem podczas pieczenia w kierunku masy śmietanowej. Posypać cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce. PS Myślę że następnym razem
cucinarezielonego pojęcia, kto i kiedy wymyślił calzone, ale dobrze, że to zrobił! Ale zaraz, co to jest calzone? Jest to rodzaj pizzy, zawijanej na kształt pieroga. Innymi słowy – pizza złożona na pół! Moje wegańskie calzone wyszło dużo większe niż się spodziewałem
Vegan Tastemasy jajecznej razem z tuńczykiem. Doprawić wedle uznania. Wymieszać ponownie, wylać na rozgrzaną patelnię, na wierzch wyłożyć pokrojone w plasterki pomidorki (smażyć na odrobinie masła klarowanego, pod przykryciem), kiedy pizza zetnie się, przełożyć na drugą stronę. Na usmażoną, jeszcze ciepłą pizze wyłożyć pokrojony ser camembert. Podawać z serkiem wiejskim. 338 Kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaspewnością będą oryginalną ozdobą stołu. W zależności od tego jakich produktów użyjesz proponowane potrawy mogą być "koszmarnie" zdrowe! 1. Bułeczki dynie http://frosch.blogspot.com/2018/10/bueczki-dynie.html 2. Halloweenowe mini pizze "pająki" https://frosch.blogspot.com/2017/10/halloweenowe-mini-pizze-pajaki.html 3.Drakula drink https://frosch.blogspot.com/2016/10/dracula-drink-dlaczego-warto-pic-sok.html 4. Kiełbaski mumie https://frosch.blogspot.com/2015/10/kiebaski-mumie-na-halloween.html 5. Pizza kości na Halloween https://frosch.blogspot.com/2014/10/pizza-kosci-na-halloween.html 6. "Amerykany" na Halloween
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżki posiekanej natki pietruszki 100 g drobno tartego sera Gruyere lub Grana Padano (robiłam z obydwoma rodzajami sera, pierwszy jest bardziej słodki, drugi nieco bardziej pikantny) zioła do pizzy, ok. 1 płaskiej łyżki sól i pieprz lub domowa jarzynka szklanka słodkiej śmietanki 18% 1 łyżka mąki 2 łyżki masła Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. W czasie gotowania wody(...)posiekane drobno ząbki czosnku. Gotować kilka minut, aby cukinia zmiękła. Dodać 3/4 porcji sera Gruyere lub Grana Padano i mieszać, by nie opadł na dno. Dodać zioła do pizzy i doprawić do smaku solą (jarzynką) i pieprzem. Zdjąć z palnika. Makaron odcedzić, przelać do niego sos i dokładnie wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze. Na wierzchu posypać pozostałą porcją sera
Czerwień i błękitPizze lubi chyba każdy. A co powiecie na placki o smaku pizzy? Pyszne, chrupiące, szybkie w przygotowaniu. Doskonale nadają się na obiad ale i kolację. Najlepiej smakują na ciepło z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Moja rodzina była nimi zachwycona, zniknęły z talerza w błyskawicznym tempie :) Składniki na około 24 placki: * 120 g kabanosów (użyłam kabanosów o smaku sera chedar
Zrób to smacznietelefonie z tamtego wypadu wygląda tak: Nie jestem bogiem fotografii kulinarnej, ale na ogół idzie mi znacznie lepiej Mieszkam bardzo blisko Drugie Dno Tarczyńska, które specjalizuje się w pizzy, więc postaram się wybrać też tam porównać – daleko nie mam. DRUGIE DNO ul.Nowogrodzka 4 ,Warszawa czynne od 15:00 do nocy Strona internetowa Jest też wersja z pizzą
Ugotowane pozamiatane