pizza i - 500 przepisów (strona:3/34)

Mini-pizze na cieście francuskim 222

Banalne w wykonaniu, a jakie smaczne “oszukane” mini-pizze. Dodatki w zasadzie dowolne, kto co lubi. Idealny ciepły poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://coolinarnie.pl/2015/03/16563/mini-pizze-na-ciescie-francuskim&blog=http://coolinarnie.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('5b921526d9dc2362e4a0040d3b793f2a').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Mini pizze na cieście francuskim Drukuj przepis Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków dowolnej wędliny garść tartego żółtego sera ketchup bazylia, pieprz listonic_name = "Mini pizze na cieście francuskim (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content

CoolinarniePL
Ulubiony przepis na ciasto do pizzy 340

Pizza co prawda pochodzi z Włoch i z tym krajem jest najbardziej kojarzona, natomiast w Polsce ta potrawa jest na tyle popularna, że de facto wkrada się już w specjał regionalny. Niejednokrotnie można spotkać tablice na zakopiańskich Krupówkach z reklamą tradycyjnej karczmy góralskiej, w której menu, obok oscypka z żurawiną, znajduje się pizza „po góralsku”. Zresztą pewnie(...)Kaszubach znajdzie się pizza „po kaszubsku”, a nad morzem „morska”. Pizza to jeden z najczęściej wybieranych przez Polaków fast foodów. Często jednak dobra pizza to dobry przepis na ciasto do pizzy . Ja osobiście lubię każdą wersję pizzy. Od cienkiej, tradycyjnie włoskiej po bułkowatą. Byle była smaczna i okraszona pysznym sosem lub podana ze smakową oliwą

Blendman
Pizza domowa -pyszna 1520

Być może wiele pań ma swoje wypróbowane ciasto do pizzy, bo przecież to jest podstawa tego dania. Jeśli jednak dalej eksperymentujecie, to zapraszam  do wypróbowania mojego przepisu. Warunek jednak podstawowy, to wyrabianie ciasta. Dłuuuugo. To podstawa i bez niego nawet dobry przepis nie wyjdzie. Ja swoje wyrabiam ok. 15 min. I widzę, czy ciasto  odchodzi od ręki(...)pojawiają się pęcherzyki powietrza. Jeśli tak to jest dobre. Może odstawić by urosło. Kolejny ważny składnik pizzy to sos, którym smarujemy nasze ciasto. W tym przepisie podaję również smaczny i bardzo prosty sos. SKŁADNIKI Na ciasto ( duża blaszka z piekarnika) 3  szklanki dobrej mąki np. tortowej 1 szklanka mleka ( ciepłego, ale nie gorące) 1/2 szklanki wody ( letniej

W kuchennym oknie Ewy
Pizza z patelni (bez drożdży) 269

pizza w 10 minut bez dodatku drożdży! z ulubionymi dodatkami smakuje wyśmienicie :) Składniki: (na 1 pizzę) CIASTO: -100 g mąki -3 łyżki jogurtu greckiego -3 łyżki majonezu -1 jajko -pieprz i sól do smaki NA WIERZCH: (dowolne składniki) -kilka plastrów dowolnej wędliny -100 g startego sera gouda -ketchup -oregano, bazylia Wykonanie: Roztrzepane jajko łączymy z jogurtem greckim i majonezem, dokładnie(...)używamy trzepaczki. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzewamy olej na patelni i wylewamy ciasto. Warstwa ciasta nie powinna być zbyt gruba. Jeśli posługujemy się małą patelnią, lepiej zrobić 2 pizze z tego przepisu (moja patelnia ma 25 cm średnicy). Zmniejszamy ogień i smarujemy placek ketchupem. Ketchup można posypać ziołami. Następnie na wierzch układamy plastry wędliny i starty ser. Przykrywamy patelnię

KasiekGotuje
Gdzie zjeść najlepszą pizzę włoską w Warszawie ? 230

Lubicie pizzę ? Na pewno ! Ale czy wiecie jak powinna wyglądać i smakować taka prawdziwa, włoska ? Przyznam, że ja długo nie miałam o tym pojęcia. Niestety, w wielu miejscach podaje się placki a'la pizza, które nie maja z nią wiele wspólnego poza nazwą. Żeby zjeść rzeczywiście dobre danie trzeba się nieźle naszukać. Ja mogę Wam już podpowiedzieć gdzie zjecie(...)najlepszą rzymską pizzę. Taką serwują w Cafe D'arte, lokalu mieszczącym się przy ul. Asnyka w Warszawie. To winiarnia, kawiarnia i restauracja w jednym miejscu.ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pizza domowa 198

Światowy Dzień Pizzy ,u nas  na stole ,gościła dzisiaj pizza :). Jeśli nie masz pomyslu na obiad a masz w lodowce dośc dużo rzeczy , które zostaly ci z calego tygodnia, to w sam raz , aby wykorzystac je i móc delektowac sie pysznym smakiem i poczuc piękny zapach pieczonej pizzy w calym domku :)Przepis znaleziony WZSkladniki na blaszke

Słodkości i nie tylko
Pizza 214

macie swój ulubiony przepis na pyszną domową pizzę? Ja mam.   Ciasto, które jest bazą do mojej pizzy jest idealne. Dlaczego? Bo szybko się je robi i zawsze się udaje. Trzymając się dokładnie receptury uzyskujemy   wspaniałe ciasto, które po upieczeniu jest doskonałym spodem do pizzy. Ale oczywiście pizzę trzeba obłożyć ulubionymi dodatkami.   Dzisiaj proponuję Wam najłatwiejszą, najpopularniejszą pizzę(...)blenderem.   Cebulę pokroiłam w krążki. Na patelni rozgrzałam 1 łyżkę oliwy i wrzuciłam cebulę. Smażyłam krótko, ponieważ cebula ma się lekko zeszklić.   Nie kładę surowej cebuli na pizzę. Wolę taką zeszkloną.   Ciasto pięknie wyrosło. Podwoiło a może nawet potroiło swoją objętość.   Piekarnik włączyłam na 220 °C (termoobieg). Pizza musi piec się krótko w wysokiej temperaturze. Ciasto

Kuchnia u Krysi
Pizza z książki - ABC Sztuki Kulinarnej- Paulina Fedak 154

Przepis z 1986 roku na ciasto do Pizzy ABC Sztuki Kulinarnej- Paulina Fedak 2 szklanki mąki, 20 g drożdży, 3/4 szklanki letniej wody, łyżka oleju, sól, szczypta cukru Ciasto przygotował mi mój tato. Dodatki: sos pomidorowy z bazylią ( z przetartych pomidorów) pieczarki czarne oliwki szynka ser czerwona cebula Zdjęcia gotowej pizzy brak :) Nie było już warunków technicznych do jego zrobienia

ClauditteMissCooking
Domowa pizza na cienkim spodzie 188

oglądanie nowego mieszkania mojej siostry i jej chłopaka.  A, że oboje nie lubimy chodzić z pustymi rękami postanowiliśmy przygotować coś domowego i pysznego;) Wybór był prosty, domowa pizza z ulubionymi (naszej całej czwórki) dodatkami. Niestety, zdjęcia po upieczeniu nie mam ale była pyszna- zapewniam;) W gości z anieśliśmy jeszcze mocno kawowe babeczki z bitą śmietaną jednak były tak dobre(...)doczekały się ani wpisu ani zdjęcia, to nic przynajmniej będę miała powód do kolejnego wpisu:) Na pizzę s erdecznie zapraszam:) Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki , u mnie lekko zmodyfikowany. Składniki: 25 gram świeżych drożdży 0,75 szklanki ciepłej wody 0.75 szklanki ciepłego mleka 3,5 szklanki mąki pszennej łyżka oliwy z oliwek 1.5 łyżeczki soli Wykonanie: Ze świeżych drożdży

Krakowskie smaki Ani
Ciasto na pizzę – subiektywnie najlepsze ;) 265

rzadkie dodać odrobinę mąki). Odkładamy ciasto w ciepłe i suche miejsce do wyrośnięcia (mniej więcej do podwojenia jego objętości). Ciasta powinno wystarczyć na dwie duże blaszki, jeśli robicie pizzę na dość cienkim cieście. Spokojnie można część ciasta zamrozić – ostatnio tak robiłam i smakowało tak samo dobrze jak świeże ;) Kategoria: Ciasto drożdżowe , Pizza

kuchcikownia
Pizza z salami i rukolą 173

Wielu z nas dałoby się nieraz pokroić za kawałek pizzy , nic więc dziwnego, że ten okrągły przysmak doczekał się swojego święta. Nie znaczy to bynajmniej, że w pozostałe dni obowiązuje abstynencja – codziennie bowiem sprzedawanych jest na świecie ok. 13 milionów pudełek pizzy. Najpopularniejszym rodzajem serowego smakołyku jest niezmiennie margherita (jeden z wariantów pizzy neapolitańskiej). Swoją nazwę zawdzięcza królowej Włoch – Marghericie(...)Sabaudzkiej – która w 1889 roku podczas wizyty w Neapolu miała zasmakować pierwszej współczesnej pizzy, przygotowanej na jej cześć przez miejscowego piekarza. Dziś neapolitana chroniona jest certyfikatem TSG (ang. „świadectwo szczególnego charakteru”) wydawanym przez Komisję Europejską. Oznacza to, że tę odmianę włoskiego specjału przyrządzać można wyłącznie według ściśle określonej, tradycyjnej receptury. Bo z pizzą jest jak z zespołem rockowym: liczy się

mojewypiekiinietylko
Pizza z serowym brzegiem 211

wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy kulkę, rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy na placek.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasto. Dookoła każdej pizzy układamy kawałki sera i zawijamy ciasto do środka. Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi pizzę w środku. Posypujemy startym lub kawałkami żółtego sera. Układamy rozmrożony i odciśnięty szpinak. Fetę pokrojoną

Aga w kuchni
Pizza z salami 181

Chociaż pizza na telefon jest świetnym rozwiązaniem , gdy nie mamy ochoty i czasu gotować , to nierzadko okazuje się , że przygotowana w domu nie jest gorsza a często wręcz smaczniejsza i tańsza . Ponieważ można ją przygotować wspólnie z dziećmi ze składników aktualnie znajdujących się w naszej lodówce.   składniki na 4 porcje  2 szklanki mąki 1 szklanka letniej wody torebka(...)zagniatamy je  rozwałkowujemy i układamy  na  posmarowanej  tłuszczem  blasze. Pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki smażymy na rozgrzanej oliwie.Doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzch pizzy nakładamy plasterki salami, a na to usmażone pieczarki z cebulą , posypujemy tartym żółtym serem.Pieczemy  około 20 minut w temp

Smakowite Dania
Pizza ze szparagami i mozzarellą 177

Post Pizza ze szparagami i mozzarellą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pizza na cienkim cieście z papryką i salami 356

Kiedyś domowa pizza kojarzyła mi się z wolnym dniem, z zapasem czasu w kuchni, z planowaniem składników. Dziś jest daniem awaryjnym, robionym na szybko, na pamięć i z dodatkami, którym kończy się termin przydatności do spożycia. Proporcje w cieście zmieniam co jakiś czas. Od puszystego, doszłam do cienkiego, ale to, które właśnie pokazuję na zdjęciach, najcieńsze jeszcze nie jest. Najcieńsze

bistro mama

Proponowane wyszukiwania