pizza ciasto - 4706 przepisów (strona:221/314)

Muffiny angielskie (bułki z patelni) 276

Mięciutkie, pszenne bułeczki przygotowywane na patelni. Doskonałe do klasycznych kanapek, jak również do zapieczenia w opiekaczu z serem i wędliną. Stanowią świetny dodatek do jajek w

Bullio
Bułki z pestkami dyni i ziarnami słonecznika 181

Bułki z mąki pszennej i żytniej razowej. Posypane ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Przepis na 6 średniej wielkości bułek. To jak na razie najsmaczniejsze bułki jakie

Bullio
Bułki czosnkowo-ziołowe 132

Te bułki są rewelacyjne Mięciutkie i baaaardzo aromatyczne dzięki dodatkowi masła czosnkowo-ziołowego. Zdecydowanie polecam. Z przepisu wychodzi 8 dość dużych bułek. 400 g mąki pszennej

Bullio
Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem na drożdżach 125

był zdecydowanie udany dzień. Zjedliśmy pizzę, a nawet dwie (tak, kupione i w dodatku nie wstydzę się do tego przyznać). Oczywiście nie mrożone (bo tego bym nie przeżył), tylko z naszej ulubionej pizzeri. Obejrzeliśmy trzy filmy, objadłem się creme brulee, tartą cytrynową z bezą (przepisy na te smakołyki za będą jakiś czas), a w międzyczasie upiekłem jeszcze dwa chleby(...)świeżych) 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki cukru 100 gram ziaren słonecznika (plus odrobina do posypania chleba) Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Niestety mąką żytnia ma to do siebie, że bardzo się klei do rąk. Dlatego warto użyć miksera. Mikserem wyrabiamy 7-8 minut, ręcznie 12-15 minut. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia

Marder&Marder Manufacture
Chleb razowy z ziarnami 160

Przepyszny drożdżowy chleb bogaty w ziarna, z mieszanki mąki pszennej razowej, żytniej razowej oraz zwykłej pszennej. Chleb długo zachowuje świeżość. 300 g mąki pszennej razowej 50

Bullio
Chleb razowy z ziarnami 175

Przepyszny drożdżowy chleb bogaty w ziarna, z mieszanki mąki pszennej razowej, żytniej razowej oraz zwykłej pszennej. Chleb długo zachowuje świeżość. 300 g mąki pszennej razowej 50

Bullio
Dietetyczna pizza z kalafiora 288

Przyznaję, baczniej ostatnio patrzę na to co jem. Ma być smacznie ale przy tym niskokalorycznie. Pizza na spodzie z kalafiora wpadła mi w oko już jakiś czas temu. Postanowiłam ją wreszcie przygotować. Z racji tego że lubię kalafior sądziłam że będzie mi smakować. I nie pomyliłam się. Ale tego że moje dziecko zje prawie połowę blaszki nie zakładałam nawet(...)sitko a później przez gazę. 2. Odciśnięty kalafior przekładamy do misko, dodajemy jajko i przyprawy. Mieszamy za pomocą łyżki. 3. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blaszkę smarujemy oliwą. Nasze ciasto nakładamy na blaszkę. 4. Podpiekamy spód przez około 20 minut. Wyjmujemy, nakładamy pozostałe składniki, posypujemy serem i ponownie pieczemy przez około 10 minut. Gotowe! Smacznego! Przepis inspirowany http://poprostupycha.com.pl/fit-pizza-z-kalafiora/

Mama z miasta
Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem 326

Jesteście kibicami? Myślę, że jeśli nawet nie na co dzień, to jednak eliminacje do Mistrzostwa Świata większość z Was ogląda. Ja na takie okazje przyrządzam coś

Mienta blog
Ziemniaki księżnej w tarcie z bobem 177

Tarta ziemniaczana z bobem. Ziemniaki księżnej z dodatkiem papryki wędzonej fajnie smakują i wyglądają. Młode ziemniaczki idealnie się do niej nadają. Do jedzenia na ciepło i

wesoła kuchnia
Bułki z pestkami dyni i ziarnami słonecznika 179

Bułki z mąki pszennej i żytniej razowej. Posypane ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Przepis na 6 średniej wielkości bułek. To jak na razie najsmaczniejsze bułki jakie

Bullio
CEBULARZE BEZ MĄKI (keto, LCHF, bez glutenu) 200

ciepło zaraz po upieczeniu, ale i na zimno są doskonałe. Polecam posmarować je dodatkowo masłem dla efektów smakowych, jak i dla podbicia makro. Składniki na cebularze: Składniki na ciasto: 6 jajek 200 g tłustego twarogu 10 g (1 łyżka) odtłuszczonego mielonego siemienia lnianego lub łupin/łuski babki jajowatej opcjonalnie 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu –można pominąć, ponieważ placki(...)między nimi duże przerwy ponieważ urosną a gdy będą grube mogą rozlać się na boki. Czasem wszystko zlewa mi się w jedną całość, ale wtedy za pomocą nożyka do pizzy kroję je po prostu na kawałki. Oryginalnie farsz na cebularze przygotowuje się dzień przed i stosuje sparzoną lub obgotowana cebulę, którą wystudzoną zalewa się w słoiczku olejem z dodatkiem soli

Ola la LCHF
Chlebek caprese 115

Pyszny i aromatyczny chleb z mozzarellą, suszonymi pomidorami i ziołami prowansalskimi, bardzo go lubię jeść na ciepło jak i na zimno. Chlebki upiekłam w foremkach od

Bajeczna Kuchnia
Naleśnikowy torcik ze szpinakiem i botwiną 158

Były naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem i kukurydziane naleśniki ze szpinakiem a teraz ich kolejna szpinakowa propozycja. Tym razem szpinak połączyłam

Monia miesza i gotuje
Calzone ze szpinakiem i mozzarellą 122

Niedawno proponowałam  Calzone z kurczakiem BBQ , więc przyszła pora na wersję bez mięsa. Osobiście szpinak uwielbiam i mogłabym go jeść pod każdą postacią. W połączeniu

Zielona Kuchnia
Bułki z płatkami owsianymi 145

Żytnio-pszenne bułki z dodatkiem płatków owsianych i siemienia lnianego. Z podanej porcji wychodzi około 10 średniej wielkości bułek. 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu

Bullio