piersi - 15384 przepisów (strona:767/1026)

Tortilla z warzywami i kurczakiem 206

warzyw i  mięsa. Składniki: (na 5 porcji)  Tortilla: - 1,5 szklanki mąki pszennej  - 0,5 szklanki wody  - 4 łyżki oleju  - szczypta soli  Farsz: - pierś z kurczaka ( 5 średnich sztuk)  - sałata (np. lodowa) - 2 duże czerwone cebule - 5 pomidorów  - jeden duży ogórek Sos: - 5 łyżek śmietany  - 4 łyżki majonezu  - 1 łyżka

Gotuj Z Muzyką
Polędwiczki z kurczaka – jak z KFC 2743

łyżeczka – sól – 1 szczypta – pieprz – 1 szczypta – chili – 1 szczypta – słodka papryka – 1 szczypta DODATKOWO: – olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek. Kroimy w polędwiczki. Lekko rozbijamy. Z jogurtu , szczypty soli i szczypty chili robimy marynatę. Wkładamy mięso. Obtaczamy. Zawijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki

Ostra na Słodko
Gofry pizzowe z kurczakiem 354

Wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy ok. 7 minut. ( W połowie czasu pieczenia gofrownicę lekko uchylamy na 3 sekundy ) Przed każdym kolejnym gofrem gofrownicę ponownie rozgrzewamy do maksymalnej temperatury. Pierś z kurczaka tniemy w paseczki , posypujemy przyprawą gyros. Pieczarki kroimy w półtalarki , cebulkę drobno siekamy. Rozgrzewamy olej, smażymy cebulkę. Dodajemy mięso i pieczarki. Wszystko razem smażymy do miękkości. Doprawiamy solą

Ostra na Słodko
Filet z kurczaka w sosie żurawinowym 478

musli … w ciągu dnia podjadam … a od czasu do czasu gości jako dodatek do mięs . Dziś mam dla Was przepis na mięso z dodatkiem sosu żurawinowego. Grillowana pierś z kurczaka w połączeniu ze słodko – kwaśnym sosem tworzy fantastyczną całość , która zachwyci nie tylko wielbicieli nietypowych smaków! SKŁADNIKI - filet z kurczaka – 500 g - jogurt naturalny

Ostra na Słodko
Warkocz z kurczaka ze szpinakiem 233

tradycyjne filety z kurczaka ? Macie ochotę zrobić coś nowego i zaskoczyć rodzinę czy też znajomych na imprezie? Te przepis jest dla Was! Soczysta … zamarynowana … a potem grillowana pierś z kurczaka podana z aromatycznym szpinakiem jest nie tylko smaczna , ale i rewelacyjnie wygląda! Robi się ją błyskawicznie i tak samo szybko znika! SKŁADNIKI: - filet z kurczaka

Ostra na Słodko
Kotlety szarpane z kurczaka 314

mąka – 100 g - majonez – 100 g - jajko – 2 szt - mleko – ok. 150 ml - sól , pieprz , papryka – do smaku - olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pierś oczyszczamy , kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę i pora drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy rozbełtane jajka , mleko i majonez. Dorzucamy mięso , cebulkę i kukurydzę . Wszystko razem

Ostra na Słodko
Brzoskwiniowy kurczak z ryżem 341

sojowy – 1 łyżka * olej – 2 łyżki * sól – 1 szczypta * pieprz czarny – 1 szczypta * cukier – łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Piersi z kurczaka kroimy na polędwiczki , skrapiamy sosem sojowym i podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Dodajemy pokrojone w grube plastry brzoskwinie , zalewamy sokiem z brzoskwiń i dodajemy łyżkę cukru. Na wolnym

Ostra na Słodko
Kurczak w boczku ( ze szpinakiem i groszkiem ) 165

soczystego kurczaka , z dodatkiem chrupiącego , smażonego boczku … podanego z aromatycznym szpinakiem i zielonym groszkiem. łatwo , szybko , smacznie …. i niesamowicie sycąco! Polecam! SKŁADNIKI: * filet z kurczaka – 2 piersi * świeży rozmaryn – garstka * wędzony boczek – 4 plastry * sól – do smaku * pieprz – do smaku DODATKOWO: * świeży szpinak – 200 g * mrożony groszek – 200 g * czosnek

Ostra na Słodko
KURCZAK PO KREOLSKU 304

bulion warzywny – 400 ml * suszona bazylia – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Cebulę siekamy , czosnek rozgniatamy. Paprykę oczyszczamy , kroimy w paski. w miseczce mieszamy mąkę , paprykę i przyprawy cajun. Piersi z kurczaka oczyszczamy , kroimy na kawałki i obtaczamy w przygotowanej mieszance. W rondelku podgrzewamy odrobinę oliwy , wrzucamy cebulę , czosnek i pokrojoną paprykę. Smażymy ok. 5 minut cały czas mieszając

Ostra na Słodko
Kurczak w kremowym sosie z mlekiem kokosowym 290

łyżeczka * sos sojowy – 2 łyżki * świeża bazylia – 1 garstka * mleko kokosowe – ok. 250 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cebulkę drobno siekamy , z chili usuwamy ziarenka i cieniutko kroimy. Piersi z kurczaka oczyszczamy , kroimy na paski / kawałki. W woku podgrzewamy oliwę , obsmażamy cebulę i dodajemy posiekaną chili. Dorzucamy mięso i posypujemy mieszanką przypraw cajun. Przesmażamy ok. 3-4 minuty. Wlewamy

Ostra na Słodko
PĘCZOTTO Z KURCZAKIEM 303

Spróbujcie , a gwarantuję , że nie pożałujecie i na stałe wprowadzicie je do menu ;) Polecam! SKŁADNIKI : ( 2 porcje ) * pęczak – 100 g * bulion warzywny – ok. 1-1,5 l * pierś z kurczaka – 200 g * świeża pietruszka – 1 pęczek * cebula – 1 szt * masło – 1 łyżka * sól * pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kaszę płuczemy . Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy drobno

Ostra na Słodko
KUCHNIA DOMOWA – SYNOWA KONTRA TEŚCIOWA / RECENZJA 130

wpleciona często jest oryginalność, która sprawia , że z wielką przyjemnością ma się ochotę wypróbować ( ja wypróbuję! ) kilka z nich. Suflet czekoladowy … lawendowe ciasteczka … sernik taksówkarza … nadziewane piersi z kurczaka … naleśniki … zapiekane ziemniaki … i wiele wiele innych kuszących przepisów , wśród których z całą pewnością każdy znajdzie coś dla siebie! Minus jak dla mnie : zdjęcia

Ostra na Słodko
Roladki z indyka nadziewane papają z salsą z papai i ogórka 206

papają, opiekane ziemniaki i kalafior gotowany na parze oraz salsa z papai i korniszonów z sosem sojowym. Czas przygotowania: 50 minut Porcje: 5     Składniki: 5 steków z piersi indyka, 1/2 dojrzałej papai, 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub innej dojrzewającej, 1 łyżeczka płatków chili, świeże zioła do przebrania, 2 łyżki przyprawy do kurczaka lub Domowa mieszanka przypraw: 1 łyżka

SzczyptaSmaQ
O grudniowej Kopenhadze słów kilka. I kuskus na słodko 205

krew w żyłach, są liczne sklepiki z pamiątkami oraz restauracje. Po Tivoli można chodzić godzinami, bo za każdym rogiem kryją się nowe niespodzianki. Mi co chwilę zapierało dech w piersiach i wznosiłam okrzyki zachwytu. To naprawdę magiczne, baśniowe miejsce - nie można oprzeć się jego urokowi. Do domu wróciłam pełna wrażeń, z jednej strony żałując, że byliśmy w Kopenhadze tak krótko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym 503

Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 duże lub 2 małe jajka 1,5 szklanki panierki Panko około 5 plastrów ananasa z puszki 2/3 zielonej części cebulki dymki 1 szalotka lub cebulka dymka ½ papryki

Mania Gotowania