fetta zdecydowanie zrewolucjonizował mój szpinak. Dzisiaj propozycja, którą możemy wykorzystać jako dodatek do makaronu lub po prostu zjeść bez łączenia. SKŁADNIKI: 450 g. mrożonego szpinaku 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 3-4 ząbki czosnku 1/2 sera fetta 1 mała cebula olej do smażenia sól pieprz do smaku WYKONANIE Szpinak, jeśli mamy zamrożony, to wrzucamy do garnka(...)kroimy w kostkę , lekko podsmażamy na oleju, dodajemy szpinak i chwile smażymy mieszając. Dodajemy ser fetta, przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko mieszamy i chwilę smażymy ok. 5 -10 min. Pierś kurczaka płuczemy , kroimy w kostkę, przyprawiamy i obsmażmy na oleju do zarumienienia. Kawałki kurczaka dodajemy do szpinaku. Dobrze mieszamy. I danie gotowe. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady
W kuchennym oknie Ewyzioła, pestki dyni, brązowy ryż i kąski kurczaka w delikatnej marynacie z nutą mięty.. Brzmi smacznie? Zapraszamy :) Składniki ( dla 4 osób) : 2 opakowania (200g) brązowego ryżu 1 podwójna pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 mała papryczka chili 1 dość duża kalarepka 1 duża cukinia 3 dość spore marchwie ok. 3 cm świeżego, startego(...)zmielona sól i pieprz oliwa z oliwek do smażenia starty ser dojrzewający (np. grana padano) pestki dyni listki mięty Przygotowanie: Całą pracę rozpoczynamy od dokładnego umycia i osuszenia piersi z kurczaka, którą kolejno kroimy na średnią wielkości kostkę. Z wymienionych wyżej składników sporządzamy marynatę, w której umieszczamy kąski z kurczaka. Całość dokładnie mieszamy, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki
Symfonia Smakówtrochę kalorii w postaci sosu-hihi,robię ja często jak zostaje mi upieczony dzień wcześniej kurczak i nie chce mi się jeść go drugi dzień,można również usmażyć pierś z kurczak w kawałeczkach -jak kto woli(pieczony ma trochę mniej kalorii-ale kto by tam liczył.... SKŁADNIKI: (składniki można zmieniać jak kto lubi,i co ma pod ręką(...)bardzo głodnych osób, daje takie: sałata lodowa 2 ogórki 3 pomidory papryka czerwona cebula ser feta oliwki czarne i zielone 3 jajka na twardo pieczony kurczak,lub duża pierś z kurczaka podsmażona w kawałkach z przyprawą do kurczaka, na sos: ząbek czosnku 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany sól,pieprz PRZYGOTOWANIE: na dużych talerzach,układamy najpierw sałatę lodową pokrojoną
Swojskie jedzonkojeśli posypiecie ją suszoną lawendą i tymiankiem, Wasz dom będzie pachniał niczym prowansalski. Składniki: 1/2 dyni suszona lawenda suszony tymianek 3 czerwone cebule gruba sól morska pieprz w ziarnach pierś z kurczaka suszona kolendra kilka łyżek oliwy Wykonanie: Pierś kurczaka myjecie pod bieżącą wodą, osuszacie papierem, oczyszczacie z tłuszczyków, jeśli jakiś by się trafił, kroicie na paski i wrzucacie
GRUBY WAŁEKSkładniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, puszka pokrojonych pomidorów ( 400g ), porządna garść posiekanej natki pietruszki, mąka, olej, sól, pieprz, zioła do drobiu, łyżeczka cukru. Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, posolić, popieprzyć, dodać zioła i wymieszać. Każdy kawałek obtoczyć w mące i podsmażyć do zarumienienia z obu stron. Mięso wyjąć z patelni i wylać z niej tłuszcz. Włożyć
W kuchni u Monikibardzo smaczne. Świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Polecam! Scroll down for recipe in English Zapiekanka z kurczakiem, cukinią i kurkami (6-8 porcji) Składniki: 800-900 g piersi z kurczaka 2 małe cukinie, startej na grubych oczkach 6 pomidorów, pokrojonych na plasterki lub ósemki 2 łyżki masła 350 g kurek, większe podzielone na połówki (można zamienić na pieczarki(...)majonezu 1/3 szklanki śmietany 18% 2 ząbki czosnku, drobno posiekanego 3 łyżki startego parmezanu sól pieprz Przygotowanie: Wymieszaj w misce lekko osoloną cukinię i odstaw na pół godziny. Dopraw piersi solą i pieprzem, pokrój w 1 cm paski, po czym ułóż je w naczyniu do zapiekania o wielkości około 25×20 cm. Odciśnij soki z cukinii i rozłóż
karmelowyprzygotowanym na bazie świeżych ogórków i porów. Smażone ogórki miękną, ale pozostają przy tym chrupiące. Wnosząc tym samym ciekawą świeżość do dania. SKŁADNIKI: 1 por 3 świeże ogórki 1 pierś z kurczaka 150g makaronu muszelek 1 łyżka koperku 1 szklanka śmietanki 30% szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz kolorowy masło do smażenia Makaron ugotować al’dente w osolonej wodzie. Pora(...)posiekany por. Chwilę podsmażyć po czym dorzucić ogórki starte na tarce jarzynowej. Nie obierałam ich ze skóry. Smażyć, aż warzywa zdecydowanie zmiękną. Zsunąć na bok patelni i wrzucić posiekaną pierś z kurczaka. Delikatnie przesmażyć, po czym zalać całość śmietanką dodając koperek i przyprawy. Na końcu, kiedy sos będzie wystarczająco gęsty, wrzucić ugotowane muszelki i wszystko wymieszać. Chwilę smażyć, aż wszystko
https:KKuchniaMniampyszna sałatka,która od jakiegoś czasu zagości na moim stole i robię ją naprawdę często bo jest wyjątkowo pyszna-spróbujcie koniecznie SKŁADNIKI: BROKUŁ(ŚWIERZY LUB MROŻONY) SŁONECZNIK ŁUSKANY PIERŚ Z KURCZAKA(JAK MAŁA TO 2) SER FETA KUKURYDZA MAJONEZ I ŚMIETANA 18% CZOSNEK PRZYGOTOWANIE: BROKUŁ LEKKO OBGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE PIERŚ POKROIĆ W KOSTKĘ I PODSMAŻYĆ Z ULUBIONYMI
Swojskie jedzonkoKURCZAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM WITAM SERDECZNIE MAM DLA WAS DZISIAJ SAŁATKĘ,KTÓRĄ WYMYŚLIŁAM OSTATNIO I SMAKOWAŁA WSZYSTKIM PROSTA I SMACZNA SPRÓBUJCIE SAMI SKŁADNIKI: GOTOWANA LUB PIECZONA PIERŚ Z KURCZAKA ŻÓŁTY SER KUKURYDZA OGÓRKI KONSERWOWE SŁOICZEK SELERA CZERWONA PAPRYKA SZCZYPIOREK MAJONEZ, ŚMIETANA I ODROBINA KETCHUPU SÓL , PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: PIERŚ,PAPRYKĘ I OGÓRKI KROIMY W KOSTKĘ, SELER ODCEDZAMY
Swojskie jedzonkomakaronu przekonywali się do niego-szczerze polecam spróbować,tym bardziej ,ze robi się go w 30 min. SKŁADNIKI: ROZDROBNIONY MROŻONY SZPINAK ŚMIETANKA 30%(MAŁA-200G) KOSTKA ROSOŁOWA SEREK TOPIONY PIERŚ Z KURCZAKA 3-4 ZĄBKI CZOSNKU 1-2 MĄKI MAKARON PENNE(RURY) PRZYGOTOWANIE: W GARNKU MIKSUJEMY ŚMIETANKĘ,SEREK TOPIONY I ROZPUSZCZONY W SZKLANCE WRZĄTKU ROSOŁEK,DAJEMY NA MAŁY OGIEŃ SZPINAK(...)ROZMRAŻAMY,PODSMAŻAMY NA PATELNI A JAK ODPARUJE DODAJEMY WYCIŚNIĘTY CZOSNEK,PRZESMAŻAMY JESZCZE CHWILĘ I TEŻ DAJEMY DO GARNKA PIERŚ KROIMY NA KAWAŁKI,PODSMAŻAMY NA ODROBINIE OLEJU,DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM,PODSMAŻONE DODAJEMY DO GARNKA,ZAGOTOWUJEMY NASZ SOS, ROZRABIAMY ŁYŻKĘ MĄKI Z ODROBINĄ WODY I DOLEWAMY DO NASZEGO SOSU ŻEBY TROCHĘ GO ZAGĘŚCIĆ GOTUJEMY MAKARON I MIESZAMY Z SOSEM(MAKARONU
Swojskie jedzonkoAromatyczna pasta z kurczakiem w kremowym śmietanowym sosie z dodatkiem suszonych pomidorów, cebulki i bazylii. Składniki na 2 porcje: duża pierś z kurczaka 200 g makaronu kilkanaście suszonych pomidorów z zalewy 200 ml śmietany do sosów cebula świeża bazylia sól, pieprz Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni podgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulkę. Pierś z kurczaka
wyzwania kuchennewarzywa, jest białko, są węglowodany. Dwie godziny później wyciskamy z siebie siódme poty. Pół roku później jesteśmy misterami trawników, parków, klubów, plaż i wszystkich innych hipsterskich miejscówek. Składniki: 1/2 piersi z kurczaka suszony rozmaryn 1 papryka 2 marchewki 1 cukinia 3 ząbki czosnku 2 małe cebule 6 łyżek oliwy z oliwek ostra papryka mielony imbir ciemny sos sojowy pieprz(...)sól do smaku 100 g kaszy gryczanej Wykonanie: Pierś z kurczaka myjecie, suszycie papierem, oczyszczacie z ewentualnych tłuszczyków tu i tam, kroicie na 3-4 kawałki i wkładacie do szklanej miski. Rozmaryn rozcieracie w moździerzu, posypujecie nim mięso, dodajecie szczyptę soli, wlewacie cztery łyżki oliwy, mieszacie i wkładacie do lodówki na krótkie – let’s say – marynowanie
GRUBY WAŁEKdodatki, którym nie umiem się oprzeć. Mięso na zdjęciach jest dopieczone odpowiednio, nie było surowe. Kolor sosu sprawił, że po zetknięciu z mięsem, dał mu barwę "krwistego". ;) 1 podwójna pierś kaczki sól, świeżo mielony czarny pieprz sos: ok. 80 gram malin 3 łyżeczki sosu worcestershire szczypta suszonego tymianku 1 łyżeczka miodu większa szczypta chilli Pierś kaczki ze skórą dzielimy
Kuchenna KontrrewolucyaProste, szybkie i lekkie danie idealne na obiad, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu. Składniki: 200 gram piersi kurczaka 250 gram brokuł, dzielimy na różyczki 100 gram makaronu sojowego 1/2 puszki kukurydzy 1/2 bulwy kopru włoskiego cebula dymka 3 łyżki sosu sojowego sok z 1/2 limonki 2 łyżki miodu/syropu klonowego/cukru trzcinowego 2-3 cm imbiru 1 ząbek czosnku 1/2 papryczki(...)ostatnie 3 minuty gotowania wrzucamy makaron sojowy i odstawiamy, następnie odcedzamy całość. W woku rozgrzewamy olej z orzeszków ziemnych i dodajemy drobno posiekane: imbir, czosnek oraz papryczkę chili. Następnie pierś kurczaka kroimy w paski i wrzucamy do woku, niech się smaży kilka minut. W tym czasie kroimy koper włoski w paski i również wrzucamy na patelnię- potrzebuje on trochę
Mango PapajaSkładniki: 380g pieczarek, 3 pojedyncze piersi z kurczaka, 2 cebule, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, 155g startego sera żółtego, 9 plastrów bekonu. Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 3 łyżkach oleju. Podczas smażenia popieprzyć oraz delikatnie posolić. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z większą częścią startego sera żółtego. Piersi kurczaka pokroić ( każdą na trzy części) i rozbić. Posolić
W kuchni u Moniki