kapusta pekińska 1 pierś z kurczaka| 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 1 cebula biała 1 cebula czerwona 150 g sera żółtego ketchup majonez 1 przyprawa do gyrosa olej wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę i podsmażamy na oleju z dodatkiem 3/4 przyprawy do gyrosa. Po usmażeniu odstawiamy do ostygnięcia. Ogórki, cebule, paprykę kroimy
Domowy Smak Jedzenianigdy nie stosuje. Skala smaku- 9/10 trzeba lubić smak szpinaku jest on dość mocno wyczuwalny, gdy dodamy więcej czosnku smak będzie mocno pikantny Składniki: 2 piersi z kurczaka 6 pomidorów suszonych ½ opakowania sera feta sól, pieprz, papryka szpinak mniej więcej dwie garście zioła głównie bazylia w liściach, oregano 2 ząbki czosnku trochę mąki masło śmietankowe Przygotowanie: Piersi
Kubki smakumięsko nadziać pieczarkami i owinąć ciastem, zapiec i gotowe. Danie świetnie smakuje i wspaniale prezentuje się na talerzu. składniki: 2 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka 1 cebula 250 g pieczarek sól,pieprz 2 plastry żółtego sera 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) jajko do posmarowania Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić(...)oleju. Następnie dodać starte pieczarki i smażyć aż odparują wodę. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Piersi kurczaka naciąć tworząc kieszonkę. Mięso oprószyć solą i pieprzem ze wszystkich stron. Na dno każdej kieszonki włożyć złożony na pół plasterek sera a następnie pieczarkowy farsz. Ciasto francuskie rozwinąć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przekroić na dwa równe kawałki
Monia miesza i gotujepiersi z kurczaka przyprawa do Złocistego Kurczaka 1 średnia cebula 1 łyżka masła 250 g sera mozzarella 50 g suszonych pomidorów 4 listki świeżej bazylii olej do obsmażenia Sos grzybowy: 250-300 g leśnych grzybów (mogą być mrożone) 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 drobno posiekana cebula 1 łyżka mąki 1 szklanka bulionu warzywnego 3-4 łyżki śmietany(...)kosteczkę i podsmażyć na patelni, pokładając łyżkę masła. Wystudzić. Bazylię drobno posiekać. Ser i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę. Połączyć bazylię, ser, pomidory oraz wystudzoną cebulę. Tak przygotowany farsz umieść w kieszonkach kurczaka. Boki piersi spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obsmażyć równomiernie z każdej strony na złoty kolor, a następnie zalać je wcześniej przygotowanym sosem grzybowym. Kurczaka
Świat Domowej Kuchnicebula - 1 ,5 łyżki przyprawy grill kurczak - sól pieprz - 2 łyżki masła - kilka gałązek kopru i pietruszki - 10 dag sera żółtego Sposób przygotowania 1. - Mięso z piersi pokroić w drobną kostkę posypać przyprawą grill kurczak(...)koniec pieczenia posypać startym serem podpiec jeszcze 5 minut
W królestwie smaków BeatySKŁADNIKI: 200 g makaronu (np. kokardki) 1 pojedyncza pierś z kurczaka pół opakowania mrożonego szpianku 100 g sera lazur 100 ml śmietanki 18% 2 ząbki czosnku sól, pieprz KROK 1: Makaron ugotować w osolonej wodzie Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę Szpinak rozmrozić, dokładnie odsączyć z wody Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć kurczaka dopóki
smacznieinatematserem – połączenie na jednym talerzu kremu z buraków i kremu z pora. Zupa otrzymała w tym roku tytuł „Perła Kulinarna”, Poznań 2014. Uważam, że całkiem zasłużenie. Ser kozi wytwarzany jest na miejscu. - Pierś kurczaka glazurowana sądeckim miodem spadziowym, podana na lustrze konfitury z derenia z miodem pitnym, podana z kluseczkami oraz bukietem surówek. Danie bardzo ładnie skomponowane. Konfitura dereniowa
królestwo garówpotraw. Dzisiaj prezentuję je z szynką gotowaną i serem. Potrawa prosta w wykonaniu, nie pochłania wiele czasu no i jest smaczna. Polecam. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka ( duże ) 150 szynki gotowanej 150 sera żółtego typu gouda Sól, pieprz czerwona słodka papryka Olej sznurek wędliniarski Wykonania: Każdy kawałek fileta kroimy wzdłuż w taki sposób aby powstały nam duże, płaskie filety
Smaki Ewygrillujemy w plenerze i mamy siłę spędzić chwilę w kuchni - jak zrobił to mój M. Składniki na 6 roladek: 1 średnia pierś z kurczaka (0,5 kg) 6 plastrów masła 2 łyżki siekanego kopru 10 dag sera tartego sól, pieprz olej do smażenia jajko i bułka tarta do panierki Przygotowanie: Pierś dzielimy na kotlety i rozbijamy bardzo cienko. Każdy
Kuchnia po mojemuSkładniki 2 podwójne piersi z kurczaka, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki śmietany 18%; 25 dag żółtego sera, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, curry, tłuszcz do wysmarowania naczynia . Sposób przygotowania : Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i nacieramy czosnkiem z każdej ze stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Następnie w misce łączymy ze sobą śmietanę i majonez. Dodajemy
Pobite gary Barbarydodatkowo dają nam listę zakupów, więc czemu by nie spróbować ;) A wspomniana lista okazała się nawet skromna: - 200 g makaronu rurki - 250 g piersi z kurczaka - cebula sztuk jeden - olej - 50 g tartego żółtego sera - 150 ml wody - 150 ml śmietany 22% Pierwszy raz w życiu widziałam śmietanę 22%, bez kitu. Piersi miałam lekki nadmiar, bo w sklepie najmniejsze
Kulinarne zapędy Kokosajeżeli ktoś piecze tak jak ja na kamieniu do pizzy. Ok. 2 - 3 minuty przed końcem pieczenia układamy na pizzy plastry mozzarelli. Pizze wyjmujemy jak brzegi będą rumiane a ser idealnie roztopiony. Ps. Jak ktoś nie posiada kamienia do pizzy to rozgrzewamy piekarnik do 250 C i pieczemy ok. 10 - 15 min. Tak aby brzegi były ładnie zrumienione(...)dowolnie modyfikować wedle indywidualnych upodobań. Pizzę można podawać z sosem czosnkowo-koperkowym przepis tutaj Polecam takie kombinacje farszu: Margarita: sos pomidorowy, mozzarella, salami Ananasowa: pierś z kurczaka, ananas, cebula, żółty ser Brokułowa: salami, brokuły, pieczarki, mozzarella Smacznego
IMPRESJA SMAKUfasoli czerwonej, 100 g sera półtłustego sałatkowo-kanapkowego, 1 łyżka przyprawy do kurczaka, olej, 2-3 łyżki majonezu, świeży szczypiorek do dekoracji WYKONANIE Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą, smażymy na złoto, studzimy. Ser i jajka kroimy w dużą kostkę, a ogórki w drobną. W misce mieszamy osączone z zalewy kukurydzę, groszek i fasolę czerwoną, dodajemy kurczaka, ogórki
słodki bratekSmaczne, wyraziste, a zarazem rozpływają się w ustach. Składniki: 1duża podwójna pierś z kurczaka, bułka tarta, jajko, mąka, ser żółty, 3 duże łyżki masła, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 0,5 kg ziemniaków, olej, papryka ostra Przygotowanie: 1. Przygotowujemy masło czosnkowe. 3 duże łyżki masła ucieramy z 2 ząbkami czosnku, solą i pieprzem, możemy dodać także zioła prowansalskie. 2. Pierś(...)zagotowania wody. Nastepnie odcedzamy. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego, podlewamy oliwą. Doprawiamy ostrą papryką lub ziołami prowansalskimi. Wkładamy je do rozgrzanego piekarnika (ok.200*) na ok 30-40min. 4. Ser żółty kroimy w plasterki. Układamy na filetach. Zawijamy w ruloniki. Obtoczamy kolejno w mące, jajku i w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy na małym ogniu, kilka
Kuchnia Pełna Pasjiupieczonego czy usmażonego kurczaka - robi się praktycznie sam. Składniki: 6 placków tortilli kukurydzianej (u mnie o średnicy 20cm) 1 pojedyncza pierś z kurczaka, smażona lub pieczona 10 czarnych oliwek 1/2 małego strąka czerwonej papryki 200g tartego, żółtego sera ( u mnie Maasdamer Mlekoma ) kilka łyżek ulubionego sosu pomidorowego lub keczup Przygotowanie: Patelnię grillową lub grilla elektrycznego rozgrzać. Pierś z kurczaka
Cakes By Kejt