Zainteresowani? Jeśli tak to zapraszam do przeczytania przepisu. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut + 20 minut pieczenia, 4 porcje. Produkty 1 x pierś z kurczaka, 350 dag mrożonego szpinaku rozdrobnionego, 200 dag sera kolumb dojrzewający, 2 x łyżeczki masła, sól, pieprz, Przygotowanie Pierś z kurczaka umyj i podziel na cztery kotlety. Następnie rozbij je uważając by nie porozrywały
Fit&Fast Kitchenczosnek, pieprz ziołowy i sól. Mięso kurczaka, wysmarowane taką mieszanką i pozostawione na kilka godzin, przechodzi wszystkimi aromatami i pachnie niesamowicie. Sprawa marynaty rozwiązana. Zrobienie nacięcia w piersi kurczaka, obsypanie środka serem grana padano, ułożenie w nim cienkich plasterków ananasa, a następnie zamknięcie tego wszystkiego w mięsie stanowiło odpowiedź na ciekawe podanie dania. Samo mięso na talerzu nie wystarczy. Pomysł
Ciasna KuchniaSkładniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 3-4 łyżki wody 125 g masła zimnego cukinia żółta, zielona pierś kurczaka natka pietruszki ser do zapiekania sól, pieprz ząbek czosnku kilka kropel sosu sojowego cebula 2 jajka 3/4 szkl śmietany 1/2 szkl mleka ostra papryka Przygotowanie: Mąkę, sól, masło i wodę zagnieść i wsadzić do zamrażarki
Gaździnka warzyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane bazylią, suszonymi pomidorami, fetą i orzechami nerkowca. Wymyśliłam je ostatnio na obiad, wszyscy byli zachwyceni ich smakiem
Marta Gotujezwykłego kotleta cz to z kurczaka ,czy schabowego. Oczekują że coś tam w środku siedzi . Nie mogłam ich rozczarować. Skladniki 3 sztuki filetu z piersi kurczaka 3 plastry sera żółtego ( lub innego ale roztapialnego ) 20 dkg fasolki szparagowej ( ja miałam zieloną) sól,pieprz olej i bułka tarta do smażenia Wykonanie Fasolkę myję czyszczę z końcówek i wrzucam
Eli Gotowaniepęczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, woda 3/4 szklanki POZOSTAŁE: bułka tarta 3 łyżki, bakłażan 2 większe, ser żółty 4 plastry, pierś z kurczaka 1 sztuka, olej rzepakowy 3 łyżki, kucharek 1/2 łyżeczki wszystkie składniki z marynaty zmiksować w rozdrabniaczu, usunąć nóż i wsypać tartą bułkę, dobrze wymieszać bakłażany przeciąć wzdłuż
W Mojej Kuchni Lubiębyła uatrakcyjniana składnikami według upodobań smakoszy. Sałatkę tą łatwo można przekształcić w pełnowartościowe danie obiadowe, urozmaicając ją aromatycznym mięsem. Do świeżej i chrupkiej sałaty oraz startego sera można dodać usmażoną pierś kurczaka. Zwieńczeniem będzie Sos sałatkowy Cezar Knorr, czyli kompozycja suszonych przypraw: czosnku, gorczycy i lubczyku. Dokładnie połączy składniki i nada całości wyjątkowy smak. *cyt.Knorr Ja stworzyłam swoja własną wersję
Z Kuchni Do Kuchniszklanka gazowej wody mineralnej -> 3 jajka -> 1.5 szklanki mąki pełnoziarnistej -> 1 łyżka oliwy -> Niewielka ilość soli Farsz: -> 2 piersi z kurczaka -> 1 ser feta -> 1 czerwona papryka -> Sól, kurkuma, chilli, zioła prowansalskie Panierka -> 1 jajko -> 100 g mielonych migdałów/orzechów Wykonanie: Ciasto: Szpinak rozmrażamy na patelni
Jedz zdrowo żyj zdrowo!dania z makaronem. Obie zdecydowałyśmy się na słone smaki, ponieważ bardziej odpowiadały naszym kubkom smakowym. Zamówiłam naleśnika "Grecki kurakos", którego farsz składał się z mięsa z piersi kurczaka, zielonych oliwek, sera fety i sosu czosnkowego. Gosia wybrała naleśnika "Indorek", ale dokonała drobnej zmiany w składnikach farszu. Standardowy farsz składa się z mięsa mielonego z indyka, ser i z wybranego sosu
Projekty ze smakiembułeczką. Składniki: torebka świeżego szpinaku kiść białego winogronu ok. 10 koktajlowych pomidorków garść prażonych pestek dyni oliwa ocet balsamiczny ugotowana pierś z kurczaka (opcjonalnie) ser sałatkowy typu feta Sposób przyrządzenia: Szpinak dokładnie wypłukać, usunąć ogonki, wysuszyć. Pomidorki przekroić na pół.Ser pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć, delikatnie mieszając. Doprawić
pieprzny smaczekPlacuszki te robiłam chwilę temu, ale musiały nabrać mocy urzędowej, żeby zostały opublikowane. Zobaczcie co tym razem dla Was przygotowałam.Kotleciki z kurczaka i pieczarek0,5 kg piersi kurczaka30 dag sera żółtego25 dag pieczarekświeżo skrojony koper2 jajka2 - 3 łyżki mąkibułka tarta2 ząbki czosnkuolej pieprz, sólprzyprawa do kurczakaMyjemy dokładnie mięso, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Posypujemy przyprawą
Kuchnia moimi oczamiszklanka (około 300 g) kuskusu1 papryka żółta1 papryka czerwona1 świeża czerwona papryczka chilli4 dymki1/2 pęczka świeżego koperku200 g świeżego lub mrożonego groszku1 garść czarnych oliwek2 łyżki oliwy40 g sera fetaKurczak2 piersi kurczaka (około 400 g)1 czubata łyżeczka suszonego oregano1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego1 cytrynaoliwaTzatziki1/2 dużego ogórka250 g jogurtu naturalnego greckiego1/2 cytryny1/2 pęczka koperku2 ząbki czosnkuPrzygotowanie:Do miski wsypujemy szklankę
Smakowity Blog KulinarnyCześć :)Dzisiaj mój Mąż serwuje obiadek :) PS: to ciasto dyniowe jest strzałem w dziesiątkę :)PPS : polubcie Pora... na FB KLIK :)Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeśćCześć! Wczoraj zaprezentowałam Wam na porowym fanpage apetyczne zdjęcie zupy. Od razu pojawiły się komentarze z prośbami o przepis, więc przyśpieszyłam trochę pracę i przepis już
Pora coś zjeśćfanów. Pyszne, dość szybkie w wykonaniu i efektowne. Jeszcze lepiej smakują na drugi dzień. Zachęcam do wypróbowania. Roladki z kurczaka z fetą szpinakiem Składniki: 2 piersi z kurczaka 100 g sera feta 250 g świeżych liści szpinaku (może być również mrożony) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka sosu sojowego słodka papryka mielona papryka mielona ostra zioła prowansalskie tymianek sól(...)pieprz Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy i rozbijamy delikatnie tłuczkiem na kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem, paprykami, sosem sojowym i ziołami. Odstawiamy do lodówki. Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Smażymy do momentu, aż liście zwiędną, około 4 minuty. Doprawimy odrobiną sosu sojowego oraz pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Na każdym rozbitym kotlecie
Mania Gotowania