Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka (160g), 125g startego sera żółtego, 4 łyżki kukurydzy, 3 plastry ananasa z puszki, sól, pieprz, olej, 1-2 placki tortilli. Przygotowanie: Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, dodać łyżkę oleju, wymieszać i podsmażyć. Na połowie placka tortilli (lub na dwa placki tortilli rozłożyć po połowie składniki) wyłożyć mięso, kukurydzę, pokrojonego ananasa, posypać starym
W kuchni u MonikiKotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka, które przyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy(...)volaille to przede wszystkim mięso i masło z dodatkiem zieleninki, dziś wzbogacony w szynkę i ser żółty. Składniki na 8 porcji: • 8 filetów z piersi kurczaka • 8 plastrów szynki • 8 plastrów żółtego sera • pół kostki masła • 2 łyżki posiekanej pietruszki • sól, pieprz, • mąka do obtoczenia • 4 jajka • bułka tarta • olej do smażenia + 1 łyżka masła Sposób wykonania: Pół kostki masła
Podróż w kulinariazziębniętą, ogołoconą. No ale nie oszukujmy się - jaka by nie była, trzeba ją kochać! A ta kura... jakie ma piersi! Skusiłem się i zebrałem pozostałe składniki na pierś z kurczaka z kozim serem i białym sosem. A dobrałem mianowicie: - dwa filety z w/w kury - 1 małą cebulę - 2 duże, podłużne ziemniaki - ok. 100 g koziego sera - po 4 szt. liścia(...)drugiej strony "polędwiczki"). Po przewróceniu piersi na druga stronę można przykryć patelnię przykrywką aby mięso szybciej w środku "doszło". Tak przygotowaną część drobiu przekroiłem wzdłuż na dwa mniejsze płaty. Do smażenia wybrałem olej ponieważ ma neutralny smak, a zależało mi na wyeksponowaniu w potrawie aromatu białego sosu i koziego sera. Całość natychmiast podajemy z pokruszonym kozim serem
Right Behind The KitchenPyszna i szybka sałatka o lekko pikantnym smaku, doskonale się sprawdza na uroczystościach rodzinnych. Składniki: 1 pierś z kurczaka 20 dag. sera żółtego 1 puszka fasoli konserwowej 1 puszka kukurydzy konserwowej kawałek pora- zielona część 1 papryka czerwona przyprawa meksykańska 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu ostrego sól,pieprz olej Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę
Bajeczna KuchniaZainteresowani? Jeśli tak to zapraszam do przeczytania przepisu. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut + 20 minut pieczenia, 4 porcje. Produkty 1 x pierś z kurczaka, 350 dag mrożonego szpinaku rozdrobnionego, 200 dag sera kolumb dojrzewający, 2 x łyżeczki masła, sól, pieprz, Przygotowanie Pierś z kurczaka umyj i podziel na cztery kotlety. Następnie rozbij je uważając by nie porozrywały
Fit&Fast KitchenSkładniki: 250 g mąki pszennej szczypta soli 3-4 łyżki wody 125 g masła zimnego cukinia żółta, zielona pierś kurczaka natka pietruszki ser do zapiekania sól, pieprz ząbek czosnku kilka kropel sosu sojowego cebula 2 jajka 3/4 szkl śmietany 1/2 szkl mleka ostra papryka Przygotowanie: Mąkę, sól, masło i wodę zagnieść i wsadzić do zamrażarki
Gaździnka warzyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane bazylią, suszonymi pomidorami, fetą i orzechami nerkowca. Wymyśliłam je ostatnio na obiad, wszyscy byli zachwyceni ich smakiem
Marta Gotujezwykłego kotleta cz to z kurczaka ,czy schabowego. Oczekują że coś tam w środku siedzi . Nie mogłam ich rozczarować. Skladniki 3 sztuki filetu z piersi kurczaka 3 plastry sera żółtego ( lub innego ale roztapialnego ) 20 dkg fasolki szparagowej ( ja miałam zieloną) sól,pieprz olej i bułka tarta do smażenia Wykonanie Fasolkę myję czyszczę z końcówek i wrzucam
Eli Gotowaniepęczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, woda 3/4 szklanki POZOSTAŁE: bułka tarta 3 łyżki, bakłażan 2 większe, ser żółty 4 plastry, pierś z kurczaka 1 sztuka, olej rzepakowy 3 łyżki, kucharek 1/2 łyżeczki wszystkie składniki z marynaty zmiksować w rozdrabniaczu, usunąć nóż i wsypać tartą bułkę, dobrze wymieszać bakłażany przeciąć wzdłuż
W Mojej Kuchni Lubiębyła uatrakcyjniana składnikami według upodobań smakoszy. Sałatkę tą łatwo można przekształcić w pełnowartościowe danie obiadowe, urozmaicając ją aromatycznym mięsem. Do świeżej i chrupkiej sałaty oraz startego sera można dodać usmażoną pierś kurczaka. Zwieńczeniem będzie Sos sałatkowy Cezar Knorr, czyli kompozycja suszonych przypraw: czosnku, gorczycy i lubczyku. Dokładnie połączy składniki i nada całości wyjątkowy smak. *cyt.Knorr Ja stworzyłam swoja własną wersję
Z Kuchni Do Kuchniszklanka gazowej wody mineralnej -> 3 jajka -> 1.5 szklanki mąki pełnoziarnistej -> 1 łyżka oliwy -> Niewielka ilość soli Farsz: -> 2 piersi z kurczaka -> 1 ser feta -> 1 czerwona papryka -> Sól, kurkuma, chilli, zioła prowansalskie Panierka -> 1 jajko -> 100 g mielonych migdałów/orzechów Wykonanie: Ciasto: Szpinak rozmrażamy na patelni
Jedz zdrowo żyj zdrowo!dania z makaronem. Obie zdecydowałyśmy się na słone smaki, ponieważ bardziej odpowiadały naszym kubkom smakowym. Zamówiłam naleśnika "Grecki kurakos", którego farsz składał się z mięsa z piersi kurczaka, zielonych oliwek, sera fety i sosu czosnkowego. Gosia wybrała naleśnika "Indorek", ale dokonała drobnej zmiany w składnikach farszu. Standardowy farsz składa się z mięsa mielonego z indyka, ser i z wybranego sosu
Projekty ze smakiembułeczką. Składniki: torebka świeżego szpinaku kiść białego winogronu ok. 10 koktajlowych pomidorków garść prażonych pestek dyni oliwa ocet balsamiczny ugotowana pierś z kurczaka (opcjonalnie) ser sałatkowy typu feta Sposób przyrządzenia: Szpinak dokładnie wypłukać, usunąć ogonki, wysuszyć. Pomidorki przekroić na pół.Ser pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć, delikatnie mieszając. Doprawić
pieprzny smaczekPlacuszki te robiłam chwilę temu, ale musiały nabrać mocy urzędowej, żeby zostały opublikowane. Zobaczcie co tym razem dla Was przygotowałam.Kotleciki z kurczaka i pieczarek0,5 kg piersi kurczaka30 dag sera żółtego25 dag pieczarekświeżo skrojony koper2 jajka2 - 3 łyżki mąkibułka tarta2 ząbki czosnkuolej pieprz, sólprzyprawa do kurczakaMyjemy dokładnie mięso, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Posypujemy przyprawą
Kuchnia moimi oczamiszklanka (około 300 g) kuskusu1 papryka żółta1 papryka czerwona1 świeża czerwona papryczka chilli4 dymki1/2 pęczka świeżego koperku200 g świeżego lub mrożonego groszku1 garść czarnych oliwek2 łyżki oliwy40 g sera fetaKurczak2 piersi kurczaka (około 400 g)1 czubata łyżeczka suszonego oregano1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego1 cytrynaoliwaTzatziki1/2 dużego ogórka250 g jogurtu naturalnego greckiego1/2 cytryny1/2 pęczka koperku2 ząbki czosnkuPrzygotowanie:Do miski wsypujemy szklankę
Smakowity Blog Kulinarny