Czy masz już dosyć standardowych zestawów obiadowych ? Jeżeli tak to ta potrawa jest właśnie dla Ciebie. Sałatka z kurczakiem , której smak podkreślają wiórki kokosowe z pewnością
Bazylia kontra RozmarynZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na CIASTO FRANCUSKIE. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od KuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nalesniki z pysznym farszem z kurczaka, warzyw i sera z niebieską pleśnią. Zapiekane w piekarniku aby nadać
Marta GotujePrzyda nam się trochę odmiany.Zrobimy coś innego.Potrzebujemy niewiele gotowanego mięsa z kurczaka. Wystarczy ćwiartka lub pierś.Oczywiście bagietki do pieczenia.Do tego warzywa:-kapusta pekińska-cebula-papryka-ogórek-pomidorDo tego kilka plastrów żółtego sera i przyprawy:-tzatziki-kebab-gyros-warzywko-olej-jogurt-majonez Mięso kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i skrapiamy olejem.Warzywa kroimy w drobną kostkę
Maminek kulinarnyLubicie dania jednogarnkowe? bo ja tak..i taki jest ten właśnie gulasz....przepis znaleziony w książce Kuchnia Polska.. 1 kg mięsa z indyka pokrojonego
Moje domowe kucharzenieMłodszej córce zachciało się nuggetsów... no ,ale ja miałam mięso z kurczaka gulaszowe.. w kawałkach..tak więc powstały pyszne kotleciki nuggetsowe...pomysł na nie podpatrzyłam
Moje domowe kucharzeniePost Galaretka drobiowa pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeSkoro trwa u nas weekend amerykański to postanowiłam zrobić coś innego niż hamburgery. Sięgnęłam do kuchni Nowego Orleanu i odkurzyłam przepis na jambalaye. Ostatnio robiłam ja
Bernika - moj kulinarny pamietnik"Doskonały sos winegret jest tak prosty do przyrządzenia, ze nie widzę najmniejszego powodu, aby korzystać z gotowych dressingów" - Julia Child. Święte słowa i tego
Bernika - moj kulinarny pamietnikTen przepis kroił się w mojej głowie już od dawana, odkąd w jednej z włoskich restauracji miałam okazje zobaczyć makaron, który wyglądał jak płaty lazanii, ale
Bernika - moj kulinarny pamietnikZostając w temacie dietetycznym polecam zrobienie drobiowych pasztecików z dodatkiem pieczarek. W cieście nie ma mąki, bułki, jest tylko mięso, jajka i trochę jogurtu i majonezu
Bernika - moj kulinarny pamietnikŚwięta bez domowego pasztetu to jak oktoberfest bez piwa. A nic nam nie zastąpi dobrego domowego pasztetu, zrobionego z myślą o śniadaniu świątecznym dla najbliższych. Ten
Bernika - moj kulinarny pamietnikOdkąd jakiś czas poznałam inne oblicze tej kaszy i wiem, że pęczak może być pyszny, staram się ją przygotowywać regularnie, jako dodatek do gulaszu czy samodzielne
Bernika - moj kulinarny pamietnikPost Sałatka Gyros pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeTym razem nadziałem piersi pokrojonymi oliwkami i żółtym serem. Do tego surówka i ryż z curry. Pyszny obiad :) Dzisiaj tylko zdjęcie, po przepis zapraszam tutaj
Gotuj z Misiemśmietaną 18% i zmiksowanymi malinami albo truskawkami Propozycja Na obiad : sos: jedną podwójną pierś kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju posypując przyprawą do kurczaka curry i kurkumą następnie do smażących sie piersi wlewamy sok z ananasa, a ananasa (owoc z puszki) kroimy w drobną kostkę dodając do pozostałych składników. Dodajemy ok 0,5 szklanki wody i całość dusimy
Niezły Młynekjednogarnkowe, które posmakuje każdemu. Polecam! Ten rewelacyjny przepis znalazłam tutaj . Scroll down for recipe in English Kurczak z dynią i jabłkami (6 porcji) Składniki: 6 kawałków kurczaka, u mnie udka i piersi, ze skórą sól i pieprz mielony 2 łyżki masła 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 220 g pieczarek i boczniaków, pokrojone w plasterki(...)ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kawałki 250 g dyni, obranej i pokrojonej na 2 cm kawałki 2 jabłka, bez gniazd nasiennych i pokrojone na 2 cm kawałki Przygotowanie: Natrzyj kurczaka z obu stron solą i pieprzem, odstaw. Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na średnim ogniu. Włóż boczek, cebulę, pieczarki i boczniaki, czosnek i rozmaryn i smaż, aż boczek stanie się
karmelowychłodne miejsce. Na drugi dzień rozkładamy mięso wysypujemy śliwki i żurawinę , rozkładamy równomiernie. Przechodzimy do zwijania rolady. Robimy robimy to od strony jednej piersi do drugiej. sznurujemy dobrze nicią. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym , nakrywamy i pieczemy ok 1,5 godz. w temperaturze 200 stopni.Kiedy rolada będzie już zimna możemy usunąć nici.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie EwySałatka gyros już na blogu była. Tym razem trochę zmieniłam składniki i kurczaka usmażyłam z cebulą. Wybrałam mięso z udek kurczaka, bo bardziej mi smakuje niż z piersi. Nie dodawałam też czosnku i sos zrobiłam jogurtowo- majonezowy. Jest idealna na każdą imprezę. Składniki : * około 600g mięsa z udek kurczaka * łyżka oleju rzepakowego * przyprawa do gyrosa * cebula * kapusta
Magiczne Życie MartyGalaretki mięsne robię bardzo często. Wieprzowe, wołowe, z drobiu, mieszane. Tym razem na Wielkanoc w planie była mała porcja galaretek z kurczaka. A , że kupiłam na Święta gęsią pierś to przy okazji po wycięciu połówek do pieczenia okazało się, że zostały mi jeszcze kawałki na inne potrawy. Połączyłam więc gęś i kurczaka w jednym. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnimielone wieprzowe -0,5 kg pieczarki -300 g cebula -1 szt jajka - 2 szt sól i pieprz tłuszcz przyprawa do kurczaka Przygotowanie Z kurczaka usunąć kości, następnie skórę naciąć wzdłuż, zaczynając od piersi udka i mięso z piersi rozciąć tak by było mięso na całej skórze. Dobrze przyprawić mięso przyprawą do kurczaka, włożyć mięso do miski, przykryć
Kuchnia Danusismaku i apetycznie wyglądający kurczak nawiązujący do kuchni węgierskiej. W sam raz na pożywny obiad. Zapisz przepis Drukuj Składniki Składniki (dla 2 osób) 1/2 średniego kurczaka (ok. 800g, np. nogi i skrzydła lub piersi) 1 średnia czerwona papryka (250g) 1 średnia zielona papryka (250g) 1 średnia cebula (150g) 2 ząbki czosnku kawałek skórki z cytryny 200 ml bulionu drobiowego(...)Instrukcje Mięso z kurczaka nacieramy większości soli i pieprzu. Pozostawiamy na kilka(naście) minut. Papryki rozkrajamy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w ok. 1 cm kostkę. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w dość drobną kostkę, czosnek siekamy. Na głębokiej patelni na średnim ogniu rozgrzewamy masło. Gdy się roztopi i zacznie wrzeć, podsmażamy na nim kawałki kurczaka – przez ok. 5 minut
Kulinarna Pokusapisane, szczególnie ci w Was, którzy mają problemy z górnymi drogami oddechowymi i cukrzycą. ---------- Przepisy zgłoszone do akcji w Mikserze Kulinarnym: Czosnkowo-miodowe podudzia kurczaka Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" Zimowa chata bartnika i "Lato leśnych ludzi" Piernikowo-serowy torcik bez pieczenia i "Mój(...)blog: Weekendy w domu i ogrodzie Czosnkowo-miodowe podudzia kurczaka autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia autorka: Badylarka | blog: Weekendy
Weekendy w domu i ogrodziedokładnie wymieszać. 1/3 mieszaniny natrzeć całego kurczaka wewnątrz i na zewnątrz. Mieszaninę starać się tak rozprowadzać aby jak najwięcej wmasować w okolice piersi, najlepiej pod skórę. Odstawić go na 20 minut do marynowania. Kurczaka umieścić na rożnie i piec z użyciem tacki ociekowej. Co 20 minut nacierać kurczaka pozostałą mieszaniną. Kurczak z rożna z sosem z melasy i cherrySkładniki
naRuszciepowiedzieć, wyszły rewelacyjnie. Widziałam dużo różnych przepisów, jednak zrobiłam coś zupełnie innego i mam nadzieje, że i Wam posmakuje. Składniki: bulion gotujemy na całym kurczaku ( można użyć 3 podudzi albo 2 piersi) pęczek pietruszki 2 serki topione 2 ząbki czosnku duża cebula papryczka chili 3 łyżki papryki słodkiej pół łyżeczki curry pieprz, sól do smaku(...)rozwałkowujemy dość cienko i wycinamy szklanką kółka. Przygotowanie farszu: Bulion przecedzam przez sito i odstawiam, wyciągam mięso i oddzielam od kości. Przerzucam kawałeczki kurczaka do miski i dodaję pokrojoną pietruszkę, papryczkę chili, wyciśnięty czosnek, serki topione i obsmażoną cebulę (pokrojona na kosteczkę). Wszystko to doprawiam do smaku i mieszamy. Jeżeli ktoś lubi na ostro
Niezły Młynekwięc troszkę ją zmodyfikowałam. Wszystkie podane proporcje są orientacyjne, każdy sam niech ją zestawi według swojego gustu.Składniki:upieczone i przestudzone mięso z kurczaka, najlepiej nadają się do tego celu dwie piersi, powinny być przyprawione według Waszego smakupuszka czerwonej fasoliugotowany i przestudzony ryż (mniej więcej około 1 szklanka suchego)ok.400 ml. kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtukeczup (kilka łyżek)majonez(...)łyżki lub wcale)sól i pieprz do smakusos pozostały po upieczeniu kurczaka (ale niekoniecznie)Mięso pokroić w kostkę, niezbyt drobną. Fasolę przepłukać na sitku. Ryż do sałatki powinien być ugotowany na sypko, nie może być zbita bryłą. Wszystko delikatnie wymieszać.Śmietanę wymieszać z keczupem i majonezem. Dodać sól i pieprz do smaku. Można do tego wlać również
Codzienna kuchnia niecodziennamasła 10 g cukru - nie użyłam 500 ml creme fraiche - zastąpiłam śmietaną 18% ( Użyłam ok 250 ml) przygotowanie Umytego i osuszonego kurczaka podzielić na 8 części - 2 skrzydełka, 2 nóżki, 2 uda, 2 piersi + korpus. Korpus i skrzydełka odłożyć na wywar. Na dużej, głębokiej patelni roztopić mało, obsmażyć kawałki kurczaka ze wszystkich stron na jasny kolor. Przyprawić solą
Stare Garyłodyga pora (biała część) sól, pieprz4 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy ( w moich stronach babkowy )ugotowany makaronposiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia:Kurczaka pokroić na części i wszystkie oprócz piersi włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą. Posolić, odstawić na pół godzinki. W tym czasie umyć wszystkie warzywa pokroić w słupki. Cebulę przekroić
pieprzny smaczek