piersi z kurczaka z warzywami - 3715 przepisów (strona:66/248)

Kurczak z kuskusem i warzywami po grecku 125

latem i powolnym delektowaniem się kolorowymi, warzywnymi daniami w promieniach słońca. To danie idealnie wpasowuje się w klimat ciesząc oko feerią kolorów. Piersi z kurczaka krótko smażymy na patelni i łączymy z ugotowaną kaszą kuskus i warzywami. Całość posypujemy greckim serem sałatkowym i podajemy z ziołowym sosem, np. greckim sosem ogórkowo-koperkowym. Do tego koniecznie kieliszek białego, schłodzonego wina

Milion Smaków
Barracuda w Gdyni 102

majerankiem i grzybowa (Borowikowa z łazankami) Medaliony z polędwiczki wieprzowej z puree ziemniaczanym, szparagami, kawałkami ciasta francuskiego oraz maślaną gruszką z chili Pierś z kurczaka w świeżych ziołach ,z borowikowym risotto, sezamie z grilla ,z pieczonymi warzywami oraz sosem maślanym z suszonymi pomidorami. Na deser obłędny sernik ( strzał w  10! Idealny, puszysty- genialny) i szarlotka ( bardzo smaczna, domowa

Wielki apetyt
Zapiekanka z makaronem i brokułem 350

obieramy. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy wykładamy wycisnięty czosnek oraz posiekaną drobno cebulę. Kiedy składniki będą miały kolor złoty dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka opruszoną przyprawą gyros.Smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Do podsmażonych warzyw i mięsa dodajemy brokuł oraz mały jogurt naturalny oraz dwie łyżki śmietany. Doprawiamy ziołami oraz pieprzem. Aby sos był bardziej smaczny, możemy także

Kuchnia Pełna Pasji
Pikantna zupa z soczewicą, mleczkiem kokosowym i kurczakiem 154

często niskokaloryczne, a do tego sycące. Doskonale rozgrzewają i zapobiegają infekcjom, nawadniają organizm. Są dobrym sposobem na przemycenie do diety większej ilości warzyw. Czy trzeba jeszcze kogoś przekonywać, że warto gotować i jeść zupy? Składniki: pierś z kurczaka 1 porcja włoszczyzny 4 liście laurowe sól, pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 1 cebula, posiekana 3 ząbki czosnku, posiekane

Smakowity Blog Kulinarny
Blondynka i Ostrza 182

Warzyw. Nie bez powodu. Tu się zdziwicie - to mój "kieszonkowy" pupilek. Na 10 punktów daję mu 100! Ostry jak brzytwa. Szpic konkretny. Wiem, pisze do warzyw, no ale przecież nie byłabym sobą gdybym go używała wyłącznie do warzyw. Więc tak, do obierania czosnku, cebuli, pomidorów ze skórki rewelacja! Jak kroi? Nie potrzeba piłki do pomidora. Kroi wszystkie warzywa i owoce(...)pomocą szybko i sprawnie oczyścimy wątróbki drobiowe. Idę na całość, przyznam się do wszystkiego, filetowałam rybę i nawet wycinałam nim piersi kurczakowi. Od razu zaznaczam nie jestem lekarzem, nie macie szans wpaść mi pod nóż :) Tak więc nóż do warzyw, ja osobiście nazwałabym podręczny i pomocny nóż szefa kuchni. Uważam, że w każdej kuchni powinien się taki maluszek znaleźć

Blondynka Gotuje
Kokardki z salsą ze szparagów, podane z kurczakiem w sosie z tamaryndowca! 175

ZAPRASZAM NA LEKKIE I PRZEPYSZNE DANIE, GDZIE W ROLI GŁÓWNEJ MAKARON LUBELLA Z PRZEPYSZNĄ SALSĄ Z BIAŁYCH SZPARAGÓW I WARZYW, PODANY Z KURCZAKIEM W SOSIE Z TAMARYNDOWCA... ;-) "NIEBO W GĘBIE..." ZAPRASZAM! SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: - makaron Lubella kokardki - 1 pierś z kurczaka  - 1/2 pęczka białych szparagów - 1 ząbek czosnku - 1/2 papryki żółtej - 1/2 papryki czerwonej - 2 łyżki masła(...)dekoracji - paprykę pokrój w kosteczkę - czosnek posiekaj - pierś z kurczaka podziel na 6 równych filetów (małych) - na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, podsmaż Kurczaka po 2 minuty z każdej strony, posól, dodaj sos z tamaryndowca. - na patelni rozpuść masło, podsmaż paprykę, przeciśnięty czosnek i szparagi, czas smażenia około 5-6 minut maksymalnie, warzywa mają być jędrne i chrupkie - wyłóż makaron

SMYKWKUCHNI
Zupa orientalna 111

kapustę pekińską i grzyby. Pamiętajcie, o krótkim smażeniu warzyw-muszą być chrupkie. Warzywa zalewamy wywarem, dodajemy mleczko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, kurkumą ,chilli, imbirem ,limonką i kolendrą. Ugotowaną pierś kroimy w plasterki. Na dnie miseczki umieszczamy ugotowany makaron, dodajemy pierś z kurczaka i zalewamy zupą. Posypujemy pokrojoną dymką i ziarnem sezamu. Smacznego

Kasia i jej kobiecy świat
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i cukinią 1283

Warstwa sprężystego makaronu.Kawałeczki cebuli, papryki i cukini, oblane przecierem pomidorowym.Złociste kawałki podsmażonego kurczaka.I ponownie warzywa, przecier i warstwa makaronu.A wierzch oblany sosem śmietanowym z serem, czosnkiem i natką pietruszki.Pyszna, domowa zapiekanka. Duża porcja.Smacznego!Składniki: 400 g filetów z piersi kurczaka;500 g makaronu penne;700 g cukinii (waga przed obraniem);1 duża, czerwona papryka;1 duża, żółta(...)śmietany o zawartości tłuszczu 18%;150 g startego, żółtego sera;2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki;Olej;Sól;Pieprz.Sposób przygotowania:Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić.Kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa i solą. Podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju (około 1 łyżki) na złoty kolor. Ściągnąć z patelni.Papryki umyć

Gospodyni Miejska
Rolowane , glazurowane udko na risotto z warzywami 120

Rolowane , glazurowane udko na risotto z warzywami Udko to całkiem niezły kawałek kurczaka , soczyste mięso , nieco bardziej ,wyraziste niż filety z piersi .. Ciekawie przyrządzone , nie ma sobie równych . Glazura jest z dodatkiem miodu z mniszka , co sprawia ,że udko apetycznie błyszczy i nieziemsko smakuje . Risotto warzywne , to..po prostu risotto Mój starszy syn uwielbia je , więc często gości(...)Udka z kurczaka nacieramy wyciśniętym praską czosnkiem , octem balsamicznym , solimy , zwijamy w rulonik , łączymy dla pewności ,żeby się nie rozwinęły wykałaczką . Obsmażamy na maśle na złoty kolor , przekładamy do blaszki , glazurujemy skórkę miodem i wstawiamy na około 20 – 30 minut do nagrzanego, piekarnika w temp. 180 C , najlepiej do momentu, aż skórka będzie pięknie zrumieniona . Warzywa na risotto , obieramy

Ogrodnik w podróży
Naleśniki 100% z białej gryki + warzywny farsz 168

się po teflonowej patelni, - jest elastyczne i pyszne. Od dzisiaj mój ulubiony przepis na naleśniki! ;) Dołączam pomysł na lekko pikantny, aromatyczny farsz z dodatkiem sera feta i kurczakiem. W wersji wegańskiej do warzyw można dodać wędzone tofu. Każdy znajdzie coś dla siebie. ;) Składniki:  na ciasto 100 % gryczane: 200 g kaszy gryczanej niepalonej (!) woda odrobina soli Kaszę namoczyć(...)łyżeczka oleju przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryka ostra opcjonalnie: pierś z kurczaka (delikatnie przyprawiona, pieczona ok. 10-15 minut w 180 stopniach C) ser żółty  jogurt naturalny natka pietruszki Cebulę pokroić w piórka, a paprykę i pieczarki w drobną kostkę. Na maśle i oleju zeszklić cebulę, dodać pozostałe warzywa wraz ze szpinakiem. Zalać szklanką wody i passatą pomidorową. Zagotować

Kuchnia Ellie
Tagliatelle z kurczakiem i warzywami 877

Połączenie kurczaka z warzywami i makaronu tagliatelle okazało się strzałem w dziesiątkę. Smaki fajnie się łączą. A co najważniejsze danie jest syte ale mało kaloryczne. 500 g filetu z piersi kurczaka 3 łyżki oleju cytryna z bazylią 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 200 g pieczarek 250 g makaronu tagliatelle 2 łyżki keczupu Pieprz młotkowany

VioletoweKucharzenie
Pyszne placuszki z kurczakiem i warzywami 144

Wspaniały pomysł na obiad, mięso i warzywa razem. Polecam Pierś kurzą pokroić w drobną kostkę, pieczarki umyć i pokroić bardzo drobno, pora umyć i pociąć w

Kuchnia Pokoleń
Papryka nadziewana kaszą jaglaną, warzywami i kurczakiem 209

Składniki: 3 papryki, umyte, pozbawione nasion  pół szklanki kaszy jaglanej szklanka wody  1 mała cukinia  1 pierś kurczaka (około 300 gram) 5 suszonych

Mango Papaja
Pierś z kurczaka na warzywnej kaszy jaglanej. 386

pęczka natki pietruszki mięso: pierś z kurczaka szczypta kurkumy 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki startego imbiru 1 ząbek czosnku pieprz pomarańczowy Skworcu (można wykorzystać inny) sól Kurczaka kroimy na 4 kawałki. Łączymy wszystkie składniki marynaty (kurkumę, oliwę, imbir, posiekany czosnek, pieprz pomarańczowy, sól). Dokładnie mieszamy, wcieramy w kurczaka. Wstawiamy kurczaka do lodówki co najmniej na 2h, najlepiej(...)dodajemy trochę oliwy z pomidorów suszonych. W międzyczasie wrzucamy na rozgrzaną patelnię grillową drobno pokrojonego selera naciowego, pokrojoną w talarki cukinię i szparagi pokrojone na 4 części.  Gdy warzywa będą miały ładne prążki od patelni, łączymy z kaszą, dodajemy jeszcze trochę oliwy z pomidorów. Podajemy kurczaka na kaszy. Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
KOTLETY SIEKANE Z BROKUŁEM 174

Masz dość tradycyjnie podanych, opanierowanych kotletów z piersi kurczaka. Wypróbuj takie siekane kotleciki. Moi synowie oszaleli na ich punkcie. Uwielbiają mięso drobiowe i taka propozycja przypadła

Z Majeczką w kuchni