konserwowe, 1 cebula, 1 mała papryka żółta, 3 jajka, 4 łyżki majonezu. ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z piersi kurczaka, cebulę oraz paprykę żółtą kroję w małą kostkę. Mięso razem z warzywami smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą, pieprzem oraz papryką mieloną. Smażę jeszcze przez 3 minuty. 2. Jajka gotuję na twardo, obieram
Tradycyjna kuchnia Kasipracy, gdyż stołówkowa dieta zdecydowanie mi nie służy ;) Dziś chciałabym pokazać moje pudełeczko z lunchem, bo na śniadanie miałam tylko jogurt. Lunch: Grillowana pierś z kurczaka w panierce z oregano i mielonego ziela angielskiego Kuskus z warzywami - papryka kolorowa, cebula, groszek, oliwki i ser feta, koperek, Wszystko skropione oliwa i sokiem z cytryny. Do tego wszystkiego tzatziki. Pomysł
Codzienne Gotowaniegotować, dodajemy tak, jak jest – surowy. Można go użyć zarówno jako dodatek – zamiennik ziemniaków, makaronu i zwykłego ryżu, np. do pieczonej piersi kurczaka, ryby , dowolnego curry czy gulaszu , ale i nadziać nim gołąbki czy warzywa naszykowane do zapiekania. Mogłoby się wydawać, że skoro ryż z kalafiora jest tak prosty, łatwy i przyjemny w obsłudze to tak samo będzie
Karo in the KitchenDziś kolejna propozycja obiadowa. Bardzo smaczny kurczak na parze, z sałatką z cukinii i makaronu chińskiego z dodatkiem mikro liści rzodkiewki. Mięso wyszło bardzo ciekawe w
Parowar Faceta1 pierś z kurczaka 1 młoda cukinia 1 średni pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz bazylia hyzop oregano majeranek 100 g bundzu słodkiego (ser
Gotowanie jest łatwepieprz (ja pominęłam, gdyż dla mnie w smaku była idealna i bez tego) - koperek świeży lub suszony (można pominąć) - do zabielenia: jogurt naturalny Pierś z kurczaka umyć, usunąć "brzydkie kawałki" i tłuszcz. Umyć i obrać wszystkie warzywa, pokroić na małe kawałeczki prócz cebuli (wrzucamy całą). Gotować do miękkości wszystkich warzyw, głównie ziemniaków. W tym czasie zetrzeć ogórki na tarce
Be Fit Be StrongSzparagi nie każdy lubi, albo nie każdy wie jak się za nie zabrać i co można z nimi tak naprawdę zrobić. A można sporo :) A te
Parowar Facetałososia, filet z sandacza z risotto z pęczaku, małżami i sosem grzybowym, filet jagnięcy confit z purée z topinamburu i jarmużem, pierś z kurczaka z rzepą i grzybami, wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczaka po normandzku z cydrem lubelskim oraz spätzlami, carpaccio z ananasa, z estragonem i sorbetem z trawy cytrynowej, duszoną łopatkę
królestwo garówsmaku Wszystkie produkty znajdziecie tutaj taniej Przygotowanie: Pora, selera, marchewki umyć, obrać i pokroić na kosteczkę. To samo robimy z piersią kurczaka. Do garnka wlewamy 2l wody i zagotowujemy następnie dodajemy pokrojonego kurczaka i warzywa. Zmniejszamy ogień doprawiamy lekko solą i pieprzem, dodajemy czosnek, pomidory, trawę cytrynową, pastę chilli i cebulę, wszystko gotujemy ok 30 minut
Niezły MłynekWiosna to czas, kiedy nasze talerze wyglądają bardziej kolorowo niż w zimie :) Można kombinować z różnymi sałatkami, surówkami, a kolory na talerzu pobudzają do życia i
Parowar Facetaczerwonej papryki Przyprawa do kurczaka 1 opakowanie zupy cebulowej 1 opakowanie zupy borowikowej 50 ml śmietany 12% 200 ml wody Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo na cieńsze plastry. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Warzywa myjemy. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach, paprykę kroimy w kostkę a pieczarki w plastry. Wszystko mieszamy. Filety obsmażamy na rozgrzanej patelni
VioletoweKucharzenie2 kabaczki 2 piersi z kurczaka ok. 40 dag sól, pieprz, słodka i ostra papryka, rozmaryn Kurczaka i kabaczka myjemy i kroimy w dużą
Humanistka w kuchniowocami, z warzywami... Tym razem, proponuję kurczaka w orzechach. Delikatny, a zarazem chrupiący, uzupełniony smakiem delikatnego kremowego sosu, ryżem i sałatą ze świeżych warzyw podbił moje serce na nowo :) Składniki - obiad dla 2 osób Kurczak: 2 piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka łagoda sól, pieprz orzechy (włoskie, ziemne, pini, tak naprawdę może to być każdy rodzaj) kolendra, opcjonalnie pietruszka
Mój Smak na Życiespadł śnieg.Trzyma mróz. Świeci słońce.A ja? Chora, siedzę w domu. LEKKIE PIERSI KURCZAKA. (podpatrzone w telewizji;) 2 piersi kurczaka 1 kostka rosołowa 3-4 łyżki oliwy z oliwek łyżka suszonych warzyw Kurczaka umyłam. Kostkę rosołową rozkruszyłam, roztarłam z olejem i wymieszałam powstałą emulsję z suszonymi warzywami. Następnie natarłam kurczaka i usmażyłam go na odrobinie tłuszczu. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkicoraz bardziej się do niego przyzwyczajam i jak na razie nie znalazłam żadnych minusów. Wszystkie warzywa do gulaszu kroiłam nożykiem Victorinox z którego również jestem bardzo zadowolona i tak jak jak zapewnia producent nożyk jest bardzo ostry. Składniki: 2 piersi z kurczaka (około 500 g) 1 mała młoda cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka biała 1 cebula(...)Przygotowanie: Piersi pokroić w średniej wielkości kostkę doprawić solą, pieprzem czarnym, ziołowym, papryką słodką i wędzoną. Wymieszać i odłożyć na około pół godziny do lodówki. W tym czasie pokroić warzywa w kostkę. Dwie łyżki masła klarowanego rozpuścić na patelni dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pozostałe pokrojone warzywa i podsmażać do momentu aż cały płyn odparuje. Warzywa przełożyć
Ala piecze i gotujeweekendowy rodzinny obiad proponuj ę Wam pyszne pieczone roladki z piersi kurczaka z farszem z marchewki oraz żółtej i czerwonej papryki. Do roladek podałam ziemniaki w formie wachlarzyków oraz pieczone warzywa: cukini ę , pomidorki , paprykę i szalotkę . Całość przyprawiłam świeżym rozmarynem, szałwią(...)patate 2 peperoni gialli 2 peperoni rossi 2 scalogni 2 zucchine 2 carote 2 spicchi di aglio origano rosmarino salvia olio di oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Piersi kurczaka przekrawamy w poprzek, aby powstały 4 filety, lekko rozbijamy. Na tarce ścieramy marchewki, pół czerwonej i pół żółtej papryki kroimy w podłużne paski. Na każdy filet kładziemy startą marchew
La grande e la piccola cuocaustach kawałki kurczaka w aromatycznym sosie na bazie mleka kokosowego są wyjatkowo pyszne. Do curry możesz dodać ulubione warzywa, u mnie papryka i cukinia, to co akurat miałam na stanie. Ilośc kombinacji nieograniczona. Polecam! Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 cukinia 2 łyżki czerwonej pasty curry ze słoiczka 1 łyżka kurkumy kawałek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szybko" zajmie nam ok. 30 minut. Wystarczy pokroić składniki, doprawić i podsmażyć. Ja najczęściej podaję ja z ryżem lub makaronem. Jeśli same warzywa wam nie wystarczą i lubicie mięso tak jak mój M, można podsmażyć piersi z kurczaka i je razem z ratatują podać. SKŁADNIKI : 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebula 1 mała cukinia(...)osuszamy. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę, cukinię w talarki, cebulę w drobną kostkę tak samo suszone pomidory. Cebulę, tymianek podsmażamy na patelni, tak aby nie zarumieniały. Dodajemy warzywa, chwilę podsmażamy, dorzucamy pomidory z puszki wraz z całym sokiem. Dusimy do miękkości lub tak jak ja lubię, gdy warzywa są lekko al dente. Całości doprawiamy, posypujemy świeżą natką pietruszki
Basia w kuchnigłębokiej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone piersi z kurczaka i posiekaną cebulę. Smażymy do zrumienienia. Pod koniec smażenia wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy utarte w moździerzu orzechy nerkowca, pokrojoną w kostkę paprykę i dynię oraz pomidory razem z zalewą. Wlewamy rosół, mleko kokosowe i gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw. Doprawiamy sosem sojowym. W razie potrzeby curry
Oryginalny smakprzygotowywaliśmy menu przygotowane przez prowadzącego. Po rozbiórce kurczaka, każdy zostawił sobie pojedynczą pierś ze skórą i kostką ze skrzydełka, oraz dwie pałki, które były potrzebne do przygotowania menu. W trakcie warsztatów na wszystkich stanowiskach pyrkał sobie rosół, który gotował się dosyć długo. Menu: Rosół z kurczaka z warzywami i lubczykiem, był zdecydowanie słabym obiektem do fotografowania, więc na zdjęciu jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzygotowywaliśmy menu przygotowane przez prowadzącego. Po rozbiórce kurczaka, każdy zostawił sobie pojedynczą pierś ze skórą i kostką ze skrzydełka, oraz dwie pałki, które były potrzebne do przygotowania menu. W trakcie warsztatów na wszystkich stanowiskach pyrkał sobie rosół, który gotował się dosyć długo. Menu: Rosół z kurczaka z warzywami i lubczykiem, był zdecydowanie słabym obiektem do fotografowania, więc na zdjęciu jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki (na 4 porcje): pojedyncza pierś kurczaka garść szparagów 2-3 łyżki oleju pół łyżeczki kozieradki płaska łyżeczka ostrej papryki szczypta czarnego pieprzu pół łyżeczki soli + szczypta ok. 70 g roszponki fenkuł (koper włoski) 4 rzodkiewki natka pietruszki dobra oliwa lub olej lniany Kurczaka oczyścić i pokroić na kawałki. Przerzucić na patelnię. Kurczaka polać olejem i posypać przyprawami. Wymieszać(...)powinny być większe). Dorzucić na patelnię. Wymieszać. Smażyć do miękkości szparagów. Do salaterki wrzucić roszponkę. Na roszponce rozrzucić fenkuł i rzodkiewkę pokrojone w cienkie paski. Posypać szczyptą soli, by warzywa zmiękły. Na warzywa przełożyć zawartość patelni. Całość posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać sałatkę polaną w ostatniej chwili dobrą oliwą lub olejem. "Po prostu razem" to moja pierwsza przeczytana książka francuskiej
Weekendy w domu i ogrodzieczasie sezonu na szparagi staram się jeść te warzywa tak często, jak to możliwe. Wczoraj pokazałam wam przepis na zupę szparagową , a dzisiaj przygotowałam roladki z piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i szparagami. To danie może być bardziej dietetyczne, jeśli nie użyjecie do niego bekonu. Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy
Przepisy Aleksandry