faworki - 1735 przepisów (strona:66/116)

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 93

francuskiego z kiełbasą i serem . Jeżeli chcecie poznać przepisy na ciasto francuskie na słodko, odwiedźcie poniższe przepisy Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Tarta z jabłkami na cieście francuskim Faworki z ciasta francuskiego Przepis na ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Drukuj przepis Porcji: 14-16 Czas gotowania: 30 minut Składniki opakowanie ciasta francuskiego 100 g szpinaku

Kuchnia Bazylii
Racuchy drożdżowe jak pączki 445

pączki[/caption] Zobacz inne przepisy na Tłusty Czwartek: Szybkie Oponki Z Serków Homogenizowanych Mini Pączki Bananowe W 15 Minut Domowe Pączki Z Dżemem Mini Pączki Z Serka Homogenizowanego Faworki Z Piekarnika Artykuł Racuchy drożdżowe jak pączki pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Faworki na piwie - super kruche ;) 91

wybić porządnie wałkiem przez kilka minut. Ciasto włożyć na 30 minut do lodówki. Dzięki temu ciasto łatwiej się nam rozwałkuje. Blat posypać odrobiną mąki i cienko rozwałkować. Im cieńsze faworki tym lepsze. Rozwałkować na prostokąt, następnie na długie pasy i mniejsze prostokąty. Na środku każdego zrobić nacięcie i jeden bok przeciągnąć przez środek. Patrz film poniżej. Smażyć na głębokim

Kulinarne przygody
Chruściki na winie 124

Olej rozgrzewam na wolnym ogniu. Temperaturę sprawdzam wkładając albo kawałek ziemniaka, albo kawałek ciasta. Ciasto musi się zarumienić po około 30 sekundach. Temperatura nie może być za mała bo faworki będą piły olej, a jak będzie za wysoka będą się paliły. Po zrumienieniu z jednej strony przewracam na drugą stronę. Wyjmuję z garnka za pomocą łyżki cedzakowej na talerz

wesoła kuchnia
Babka na białkach 128

Jeśli zostało wam sporo białek z pączków lub faworków i nie wiecie co z nimi zrobić, to zapraszam po przepis na pyszną babkę marmurkową na białkach. Mi właśnie nazbierało się trochę białek, więc postanowiłam upiec z nich jakieś pyszne ciasto. Od kilku dni miałam smak na ciasto marmurkowe, takie tradycyjne, bez udziwnień, żadnych kremów, tylko z polewą czekoladową, takie

Waniliowe Improwizacje
PYSZNE CHRUPIĄCE KOKARDKI 120

Kokardki to takie ciasteczka podobne do faworków.Są bardzo proste w przygotowaniu i szybko znikają z talerza.Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI 400g mąki pszennej 4 duże żółtka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki miękkiego masła 6-7 łyżek śmietany 2 łyżki spirytusu lub octu 10% smalec do smażenia cukier puder do posypania WYKONANIE Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy cukier

Mała w garnku miesza
Faworki na kefirze - Chrupiące na zewnątrz, a mięciutkie w środku :) 91

każdego zrobić nacięcie i jeden brzeg przeciągnąć przez środek. Patrz film poniżej. Na Patelni rozgrzać ok 1 cm oleju. Smażyć na złoty kolor z każdej strony na wolnym ogniu. Faworki te nie muszą być całkowicie pływać w oleju. Na wolnym ogniu dobrze się usmażą. Gotowe wyłożyć na ręcznik papierowy. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego! Zapraszam was również

Kulinarne przygody
Migdałowe Ciasteczka Na Białkach a'la Amaretti 139

takie oto ciasteczka powstały, z wyglądu jak kokosanki ;) ale w smaku już nie. Wypróbujcie przepis zwłaszcza że w czasie karnawału często zostają białka jaj np. po pączkach czy faworkach ;) Składniki na około 15 ciasteczek: 2 białka 1/3 szkl cukru pudru (30 g ) 125 g tartych migdałów (grubo mielonych) kilka kropel esencji migdałowej 1. Białka ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy

Gotowanie...to proste !
Tarta na herbatnikach z kremem cytrynowym i bezą 100

środku puszysta. Taka też jest beza na mojej tarcie, z czego jestem bardzo dumna, ponieważ jak wiecie mistrzynią ciast nie jestem Do tej pory na blogu widzieliście jedynie faworki z ciasta francuskiego , ciastka owsiane czy muffinki . Jednak po tym wypieku wiem, że słodkości na moim blogu w tym nowym roku musi być zdecydowanie więcej. Tartę przygotowałam w formie

Kuchnia Bazylii
Oponki serowe – przepis 86

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Oponki serowe – najlepszy przepis Karnawał to czas gdzie na naszych stołach częstym gościem są pączki, faworki czy też oponki, są to tradycyjne słodkości przygotowywane właśnie w tym okresie. Ja osobiście uwielbiam oponki zwłaszcza te z dodatkiem twarogu,  najpyszniejsze są jeszcze ciepłe posypane cukrem pudrem, ale można również oponki polać czekoladą czy lukrem i też

Księga-Smaku
Faworki - prosty i szybki przepis 254

Karnawał w pełni więc karnawałowych przysmaków nie może zabraknąć- tym razem faworki,lub chrust jak wolicie.Sprawdzony od wielu lat w mojej rodzinie przepis,który zrobicie na prawdę szybko.Faworki wychodzą pyszne!!!Polecam zobaczcie jakie to proste

Swojskie jedzonko
Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem 117

Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem to słodka przekąska, którą przygotujecie w niecałe 30 minut. Podobnie jak faworki z ciasta francuskiego mogą Was uratować przed wizytą niezapowiadanych gości. Rogaliki z ciasta francuskiego możecie zrobić z dowolnym dżemem, powidłami lub marmoladą. Ja zazwyczaj stawiam na kwaskowate konfitury, ponieważ rogaliki są dość słodkie ze względu na cukier użyty do ich posypania

Kuchnia Bazylii
Malinowe Muszelki 135

Malinowe Muszelki Karnawał to czas na różne słodkości, zamiast faworków zrobiłam muszelki o smaku słodko malinowym. Składniki: ·        3 szk. mąki pszennej ·        3 łyżki cukru ·        Kostka masła ·        ½ szklanki śmietany

Kulinarna Chwila
64 przekąski na Sylwestra – na słono i słodko 110

kalarepą i kaszą owsianą (wegańska) Na słodko: 1. Nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami FIT 2. Koreczki tiramisu 3. Owsiane tartaletki z jogurtem i owocami FIT 4. Odchudzone i błyskawiczne faworki 5. Pieczone mini serniczki na spodzie z ciasta francuskiego 6. Zdrowe szyszki z ryżu i daktyli 7. Banany w cieście kokosowym FIT 8. Odchudzony deser Oreo w słoiczku

Be Fit Be Strong
CIASTECZKA SMAŻONE – ROZETKI 130

Ciasto ma podobną konsystencję do ciasta na naleśniki, tylko gęściejszą. Jeśli ciasto wyjdzie rzadkie dodajemy więcej mąki. Gotowe ciasto schładzamy w lodówce, ok 1 godz. Olej rozgrzewamy jak na faworki, ok 190ºC. Metalową foremkę do rozetek wkładamy na kilka sekund do rozgrzanego oleju, aby się ogrzała. Szybko wyciągamy i przykładamy na sekundę do ręcznika papierowego, aby odsączyć nadmiar tłuszczu

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania