Prosta, smaczna potrawa - nic dodać nic ująć. Oczywiście ilość można zmienić, z 8 pojedynczych piersi mamy 16 roladek. Składniki: 8 pojedynczych piersi z kurczaka 500 gram pieczarek 1 cebula 1 jajko ½ szklanki bułki tartej Sól, pieprz Mielona słodka papryka Nitka/ sznurek Olej Bulion / woda Wykonanie: Każdego fileta kładziemy na desce i przekrajamy tak aby uzyskać dwa płaty ( poziomo ). Następnie
Smaki EwyPierś z kurczaka w stylu chińskim to szybka potrawa na letnie dni. To paleta smaków i aromatów mieszanki warzyw, przypraw oraz ziół. Składniki : 1 pierś z kurczaka 150 g pieczarek 3 łyżki grzybów mun 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 mała cukinia 2-3 ząbki czosnku imbir (około 3cm) 2 pomarańcze 400 ml przecieru pomidorowego 5 łyżek
zobacz ich smakZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na CIASTO FRANCUSKIE. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od Kuchnizbliżonych do tych autentycznych. A jak już złapiecie bakcyla, możecie spróbować gotować curry całkiem od podstaw. Składniki: 1 opakowanie pasty Massaman Curry 1 puszka mleka kokosowego 1 pierś kurczaka 6 dużych białych pieczarek 8 małych młodych ziemniaków garść orzechów nerkowca pęczek zielonej pietruszki 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka sosu rybnego 1/2 łyżeczki brązowego cukru lub syropu klonowego Metoda
MamaOskarkaSzybko się robi, mega smakuje. Zasmakuje i małym i dużym drobiożercom. Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 1/2 kg pieczarek puszka groszku konserwowego 1,5 szklanki śmietany 12 % 2,5 szklanki bulionu warzywnego sól pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy sola i pieprzem, obsmażamy na oleju. Na patelnię dokładamy pokrojone w plastry pieczarki
Z Majeczką w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane pieczarkami i serem Korycińskim. To pyszna propozycja na codzienny obiad jak również jako główne danie na
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety drobiowe zapiekane z pieczarkami, cebulą i żółtym serem. To pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Podałam je z
Marta Gotujeoleju rzepakowym stało się znowu modne. Pamiętajmy, że taki olej ma wyższą temperaturę wrzenia, zawiera kwasy omega 3 i jest polecany przez dietetyków. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 100-200 g pieczarek 2 cebule 500 ml słodkiej śmietany (36%) 3 garście makarony farfalle (kokardki) 100 ml wody olej rzepakowy (Rapso) garść świeżej bazylii 4 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka
IMPRESJA SMAKUpyszne, efektowne. Jednym słowem polecam.SKŁADNIKI2 duże podwójne piersi z kurczaka50 dag pieczarek2 łyżki pasty z suszonych pomidorów1 cebula1 marchewka 1/2 pora1 opakowanie sera mozzarellanici do związania mięsa1 łyżka masła klarowanego2 łyżki sosu sojowegoprzyprawa do kurczakasól, pieprz do smakuWYKONANIEFilety wrzucić do miski, dodać sos sojowy i pół przyprawy do kurczaka wymieszać i zostawić nawet na 24 godziny.Filet(...)przekroić na polówkę, rozbić w woreczku na cienki plaster, ale uwaga niezbyt cienki, ponieważ wypłynie nam farsz. Pieczarki opłukać, pokroić w poprzek. Cebulę w kostkę. Na patelnię dodać łyżkę masła, dodać pieczarki- poddusić, doprawić solą pieprzem.Rozbity filet posmarować pastą z suszonych pomidorów nałożyć łyżkę farszu, na wierzch plaster sera. Zebrać wszystko do środka, Obsznurować nicią tworząc płatki gwiazdy.Kwiatki
W kuchennym oknie Ewypierś z kurczaka1 cebula6 sporych pieczarek1/2 szklanki pędów bambusa1 duża marchewka4 łyżki ciemnego sosu sojowego4 łyżki octu3 łyżki mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki chili1/2 łyżeczki pieprzu2 roztrzepane jajkaolej do smażeniaWykonanie:Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni do zeszklenia.Pierś kroimy w małe paseczki, to samo robimy z pieczarkami i marchewką.Do garnka wlewamy bulion, wrzucamy kurczaka
Kulinarne przygody GatityDzisiaj "Światowy Dzień Makaronu", z tej okazji przygotowałam szybki, pyszny makaron z kurczakiem i sosem Alfredo. Danie popularne, mało składnikowe, a sos jest na
Bernika - moj kulinarny pamietnikKurczak z pieczarkami - proste i pyszne danie- wersja mocno przyprawiona papryką w zdrowym towarzystwie brokuła :) SKŁADNIKI500g piersi z kurczaka2 małe cebule500-600g pieczarek2 małe brokuły sólpieprzpapryka słodkaolej lub oliwa do smażeniaPRZYGOTOWANIECebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni.Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i smażymy na dużym ogniu cały czas mieszając.Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wsypujemy5-6 łyżeczek
Moje Kuchenne Rewelacjesąsiedniej w Austrii, Francji ale w każdym zakątku świata. Ma wiele odmian, mimo że tradycyjna wersja jest z cielęciną, to robi się go także z się wieprzowiny, piersi kurczaka, z nadzieniem z pieczarek, szynka prosciutto. Moja dzisiejsza wersja jest z paprykową kiełbasą. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikZostając w temacie dietetycznym polecam zrobienie drobiowych pasztecików z dodatkiem pieczarek. W cieście nie ma mąki, bułki, jest tylko mięso, jajka i trochę jogurtu i majonezu
Bernika - moj kulinarny pamietnikdaniu i już na stałe zagości w moim jadłospisie ;). Polecam podawać z brązowym ryżem lub kaszą jaglaną dzięki czemu nie dodamy sobie kalorii. Składniki: 2 piersi kurczaka ok. 400 g pieczarek 1 średnia cebula 200 ml śmietany 30% sól, pieprz, papryka 50 ml wody natka pietruszki oliwa do smażenia Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy
Pudełko rozmaitości