piersi z kurczaka z papryka - 3498 przepisów (strona:151/234)

Pilaff z kurczakiem 182

gramów kaszy jaglanej 1/2 łyżeczki ziela angielskiego ubitego w moździerzu 2 piersi z kurczaka pokrojonego w kostkę 150 ml jogurtu naturalnego sól pieprz W garnku na oliwie smażymy kawałki kurczaka na złoto i odstawiamy na bok W tym samym garnku smażymy cebulę aż będzie złota Dodajemy pokrojoną paprykę, ziele angielskie i czosnek. Smażymy 1 minutę Dodajemy kaszę jaglaną - mieszamy Wlewamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 170

najczęściej przygotowuję kurczaka. Dlatego dzisiaj postanowiłam zastąpić kurczaka - indykiem :) W tym daniu zamiast indyka można użyć oczywiście wcześniej wspomnianego kurczaka lub nawet schab. Składniki: 5 kotletów z indyka (może być pierś, tylko należy ją podzielić na cieńsze plastry) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły 80 ml śmietany 18% 4 łyżki

Szczęśliwa kuchnia
Szaszłyki z kurczaka 122

jest równie pysznie.  Dodatkowo to pomysł na naprawdę szybki obiad - polecam! :) Marynata do kurczaka*: ok. 650 g piersi kurczaka pokrojonej w kostkę 2 łyżki oliwy z oliwek sok wyciśnięty z połowy limonki (może być także cytryna) pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki chilli 1 łyżeczka ziół prowansalskich odrobina przyprawy do kurczaka do smaku sól i pieprz Kurczaka myjemy, pozbywamy

Cooking Monster
Kurczak Tikka Masala 137

idealnie nadaje się dla osób, które uwielbiają wyraziste smaki. Mięso jest soczyste, a sam sos niezwykle aromatyczny. 1 podwójna pierś z kurczaka Marynata: 100-150 g gęstego jogurtu naturalnego 1-3 łyżki oliwy po 1 łyżeczce: cyna­monu, słod­kiej papryki, papryczki chilli, kuminu, zia­ren kolen­dry, imbiru , kurkumy (wg smaku)   1-2 łyżeczki garam masala (płaskie

Di gotuje
Turecki szaszłyk - sis tavuk 213

podawać z dowolną surówką, sosem jogurtowo - ogórkowym lub czosnkowym.  Składniki : 1kg wyfiletowanych udek z kurczaka (można zastąpić piersią z kurczaka, ale mięso z udek jest bardziej soczyste) 200ml jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 0,25 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka płatków chilli 2 łyżki soku z cytryny

Codzienne Gotowanie
Gulasz z kurczakiem i warzywami / Chicken and vegetable stew 186

Gulasz z kurczakiem i warzywami (4 porcje) Składniki: 250-300 g piersi lub mięsa z nadudzi kurczaka, pokrojonego w grubą kostkę 1 duża cebula, pokrojona w grubą kostkę 2-3 ząbki czosnku, pokrojone w kostkę 2 średnie cukinie, pokrojone w kostkę 1 mały bakłażan, pokrojony w kostkę 1 papryka pokrojona w kostkę 100 g fasolki, z przyciętymi końcami i pokrojona

karmelowy
Placki z piersi kurczka z parmezanem. 188

delikatne, puszyste dodaję ubite białka. Robi się je szybko, także polecam! SKŁADNIKI : 40 dag fileta piersi  z kurczaka  2 jajka  1 cebula  1 ząbek czosnku  1 łyżka posiekanej natki pietruszki  1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka papryki słodkiej  sól, gałka muszkatołowa, pieprz czarny świeżo zmielony (wedle uznania) 2 łyżki startego parmezanu

Basia w kuchni
Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami 158

Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami to doskonały wybór dla wszystkich smakoszy szybkich, pełnowartościowych potraw. Składniki:   - mięso z piersi kurczaka (200 g) - 1 sztuka  - szparagi zielone ( około 400 g) - 1 pęczek  - ziemniaki (młode) - 500 g  - pomidorki koktajlowe - 10 sztuk  - papryka czerwona - 1 sztuka  - cebula - 1 sztuka  - ser Mozzarella  (120 g ) - 1 opakowanie  - jajko

Fit-amina
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 270

najczęściej przygotowuję kurczaka. Dlatego dzisiaj postanowiłam zastąpić kurczaka - indykiem :) W tym daniu zamiast indyka można użyć oczywiście wcześniej wspomnianego kurczaka lub nawet schab. Składniki: 5 kotletów z indyka (może być pierś, tylko należy ją podzielić na cieńsze plastry) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły 80 ml śmietany 18% 4 łyżki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 355

sosie słodko-kwaśnym. Bardzo smaczny z ryżem. Sos można przyrządzić samemu, żeby nie dawać kupnego słoiczka:) Składniki: 2 piersi z kurczaka sól pieprz na sos: 4 pomidory (opcjonalnie mała puszka koncentratu pomidorowego) 1 cebula 2 nieduże marchewki 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka ananasa razem z zalewą 1 puszka pędów bambusa 2 ząbki czosnku 2 łyżki ciemnego sosu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Wiosenna sałatka 150

według pr zepisu na opakowaniu i ostudzić. Pomidorki i oliwki przepołowić, selera drobno po kroić, Mozzarellę w kostkę .  Pierś kurczaka umyć osuszyć i podsmażyć n a 3 łyżkach oleju. Przyprawić solą, piepr zem, ząbkiem czosnku, szcz yptą tymianku i papryką. Wlać do niego wino i smaż yć , aż się zredukuje ( ostudzić ).  Wszystkie składniki wymieszać razem z sosem winegret

Gaździnka warzy
Porada dla bohaterek "Kto poślubi mojego syna" 170

wrzucamy do tak przygotowanego sosu i mieszamy. Makaron mamy już gotowy czas na część dla mięsożerców. Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, solimy, marynujemy startym czosnkiem i kuminem, skrapiamy sokiem z cytryny.  Następnie kroimy w kostkę paprykę zieloną, cebulę czerwoną. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojone kawałki kurczaka i podsmażamy pod przykrywką. Następnie wrzucamy skrojoną cebulę

Smaki Brazylii
NADZIEWANY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 315

wersji na stałe zagości w Waszym  codziennym menu. SKŁADNIKI (porcja dla dwóch osób): 2 filety z piersi kurczaka 8 pieczarek 0,5 cebuli 4 plastry chudego boczku 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko sól świeżo zmielony  pieprz papryka słodka oliwa z oliwek WYKONANIE: Ciasto francuskie rozłóż na blasze (nie wyciągaj spod niego pergaminu, w który było zawinięte). Wytnij

Słodko-Słony Świat Ilony
Penne z czerwonym pesto 222

czerwonym pesto         Składniki: 250 g makaronu pene (używam pełnoziarnistego lub makaronu z pszenicy durum) 1 pierś z kurczaka 2 garści rukoli 50 g parmezanu 2 łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka sosu sojowego ½ łyżeczki papryki ostrej pieprz Pesto : 12 suszonych pomidorów w oleju 2 ząbki czosnku 3 łyżki orzeszków piniowych można zastąpić np. ziemnymi

Mania Gotowania
Grillowana pierś prosto z czerwonej marynaty 119

łyżka octu balsamicznego - łyżka suszonego oregano - łyżeczka ostrej wędzonej czerwonej papryki - ząbek czosnku bardzo drobno posiekany - łyżeczka soli i dwie porządne szczypty świeżego pieprzu - mała, płaska łyżeczka cukru (marynata powinna być słodkawa, octowa, słodka i odrobinę pikantna) Łączymy wszystkie powyższe składniki oprócz soli , obtaczamy dokładnie całe piersi z kurczaka. Odstawiamy na minimum godzinę. Jeśli kurczak był bardzo zimny, prosto

Right Behind The Kitchen