piersi w sosie - 2000 przepisów (strona:22/134)

Paluszki drobiowe zrolowane w boczku 220

potrawa „rolowana”. Tym razem paluszki drobiowe zrolowane w boczku. Można przygotować na grillu, ale jeśli pogoda nie dopisze, również pyszne są z piekarnika.     Składniki: - 2 duże piersi drobiowe- boczekMarynata:- ciemny sos sojowy- olej sezamowy- sok z cytryny- syrop klonowy- chilli w płatkach- świeżo mielony pieprz- papryka wędzona    Dodatkowo: - mini kukurydza- groszek cukrowy- paprika czerwona- szalotki bananowe- masło- olej sezamowy(...)cytryna (skórka i sok)- sól wędzona Umyte i osuszone filety kroimy wzdłuż na 10 porcji (po 5 paluszków z jednej piersi). Dodajemy wszystkie składniki marynaty (dużo chilli, powinno być ostro), mieszamy z mięsem i odstawiamy na ok. 1,5 godziny. Warzywa myjemy, oczyszczamy. Rozpuszczamy masło, dodajemy sól wędzoną. Kukurydzę wkładamy do woreczka do pieczenia, dodajemy pokrojone na ćwiartki szalotki

mojewypiekiinietylko
Quasedillas z kaczką w sosie bbq / Bbq duck quasedillas 184

kolendrą. Dosłownie niebo w gębie! Wychodzą dużo smaczniejsze niż podobne dania w fast foodach. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Quasedillas z kaczką w sosie bbq (4 porcje) Składniki: 2 piersi z kaczki (kurczaka) ugotowane lub upieczone, posiekane lub pokrojone na plasterki 4 duże tortille 1 szklanka sosu BBQ, gotowego lub zrobionego własnoręcznie 3 szklanki startego sera żółtego

karmelowy
Piersi kurczaka w krakersach 244

Piersi przygotowane w ten sposób będą miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Do przygotowania poniższego dania nie trzeba używać oleju, dzięki temu mięso nie będzie tłuste. Piersi kurczaka w krakersach możecie podać, np. z sosem jogurtowym lub czosnkowym i ulubioną sałatką.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 200 g jogurtu naturalnego 100 g krakersów solonych sól, pieprz przyprawa do kurczaka

Ugotować
Tagin Śródziemnomorski 170

czarne i zielone- pół opakowania sera feta- 1 łyżka kaparów- 8 listków świeżej bazylii- sól, pieprz oraz zioła prowansalskie SKŁADNIKI DO MARYNATY: (będziemy marynować w tym piersi z kurczaka)- pół szklanki sosu sojowego ciemnego- 1 łyżeczka pieprzu cayenne- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego- 1 łyżeczka pieprzu białego- 1 łyżeczka kurkumy- 1 łyżeczka curry- 1.5 łyżeczki ziół prowansalskichPRZYGOTOWANIE:Najpierw przygotujemy marynatę

Zainspiruj się kuchnią
Kurczak w sosie pieczarkowo-śmietanowym 333

sosie pieczarkowo-śmietanowym jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które szukają prostych i pysznych dań… nie może nie wyjść… i jak smakuje! Kurczak w sosie pieczarkowo-śmietanowym – składniki:2 piersi kurczkaok. 400 g pieczarek1 cebula200 ml śmietany 30%sól, pieprz, papryka50 ml wodynatka pietruszkioliwa do smażenia Kurczaka myję, osuszam i kroję w paski. Cebulę obieram i kroję(...)minuty tylko żeby lekko zmiękły i dokładam do kurczaka i cebuli.Doprawiam solą i pieprzem. Dolewam ok 50 ml wody i śmietanę. Całość gotuję kilka minut na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaję poszatkowaną natkę. Podaję z pieczywem, ryżem lub pure ziemniaczanym.Smacznego Post Kurczak w sosie pieczarkowo-śmietanowym pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 57843

sosem czosnkowym. Niezwykle prosty i smaczny pomysł na piersi z kurczaka. Przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis. Dania z kurczaka nr 3/2012 (34).Składniki:ok 50 dag filetów z kurczaka1 szklanka mąkiok 1 szklanka wody 1 jajko,2-3 ząbki czosnkusól, pieprzolej do smażeniaSos czosnkowy:4 ząbki czosnku4 łyżki majonezu300 ml jogurtu naturalnego2-3 łyżki posiekanego koperkuodrobina cukru Sposób przygotowania(...)filety i odstawiamy na 30 minut do lodówki.4. Po tym czasie wyjmujemy mięso z ciasta i lekko osączamy. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.5. Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku. Wsypujemy koperek i mieszamy.6. Mięso podajemy z sosem czosnkowym.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Shaorma z Kurczaka 175

mojego kochanego domownika, a dla siebie wersja okrojona tylko frytki z salatką. Składniki: 500 gram ziemniaków 3 łyżki oleju przyprawa do ziemniaków gotowa mieszanka szczypta chilli pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka Sos czosnkowy: 2 ząbki czosnku 2 łyzki smietany 2 łyzki majonezu(...)podczas pieczenia nie zrobiła się plajda.. Pieczemy około 30-40 min. w tem 160st Pierś z kurczaka kroimy na 3 dość cienkie filety (w zalezności od grubości filetów), a następnie w paski...posypujemy przyprawą do kurczaka bądź swoją ulubioną mieszanką przypraw i smażymy Sos czosnkowy: majonez mieszamy ze śmietaną bądź jogurtem, dodajemy przeciśnięty przez wyciskacz czosnek i dodajemy

NaKońcuJęzyka
Grillowana pierś kurczaka z kalafiorem pod beszamelem 296

Samo zdrowie, a do tego jakie pyszne. Pierwszy raz jadłam tak delikatną i soczystą pierś z kurczaka. Składniki: 1 większa pojedyncza pierś z kurczaka ok. 1,5kg kalafiora sos beszamelowy ( przepis znajdziecie TUTAJ ) przyprawy: sól, pieprz, suszone oregano i bazylia, słodka papryka koperek do dekoracji Pierś myjemy, osuszamy i dzielimy na 2 cieńsze kotlety. Kalafior dzielimy na różyczki, dokładnie myjemy

Pudełko rozmaitości
Zdrowy fast food czyli hamburger drobiowy 151

bułka tarta ok 2 łyżek  ser topiony w plastrach 5 szt. ogórek świeży pomidor  majonez keczup sos czosnkowy przepis sałata 5 liści  sól i pieprz bułka do hamburgera (u mnie z sezamem) 5 szt. Zaczynam od zmielenia piersi z kurczaka oraz cebuli. Do zmielonego mięsa z cebulą dodaję jedno jajko, sól, pieprz, bułkę, formuję kotlety i smażę

Kuchnia Viki
Kolorowa sałatka z kurczaka, kapusty pekińskiej i kukurydzy (188 kcal) 383

Przepis na pyszną, lekką sałatkę. Doskonale sprawdza się na imprezach, czy świątecznym stole. Do sosu można dodać ze 3 łyżki majonezu, ale ja chciałam żeby było bardziej dietetycznie. Składniki na ok 4 porcje: duża pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka czerwona pół główki kapusty pekińskiej mały por ok 150 g oliwek zielonych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka sos: mały kubeczek(...)oliwy, na natłuszczoną stronę układamy pierś z kurczaka i smażymy na patelni na złoty kolor. Paprykę kroimy w paski, oliwki na pół. Ostudzoną pierś z kurczaka kroimy w paski lub kostkę. Wszystkie składniki łączymy i polewamy sosem (mieszamy ze sobą jogurt, musztardę i przyprawy). Całość mieszamy.   Całość ma: 753 kcal w tym: białko 63,2 g, tłuszcze

e-PrzepisyKulinarne
Kolorowa sałatka z kurczaka, kapusty pekińskiej i kukurydzy (188 kcal) 331

Przepis na pyszną, lekką sałatkę. Doskonale sprawdza się na imprezach, czy świątecznym stole. Do sosu można dodać ze 3 łyżki majonezu, ale ja chciałam żeby było bardziej dietetycznie. Składniki na ok 4 porcje: duża pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka czerwona pół główki kapusty pekińskiej mały por ok 150 g oliwek zielonych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka sos: mały kubeczek(...)oliwy, na natłuszczoną stronę układamy pierś z kurczaka i smażymy na patelni na złoty kolor. Paprykę kroimy w paski, oliwki na pół. Ostudzoną pierś z kurczaka kroimy w paski lub kostkę. Wszystkie składniki łączymy i polewamy sosem (mieszamy ze sobą jogurt, musztardę i przyprawy). Całość mieszamy.   Całość ma: 753 kcal w tym: białko 63,2 g, tłuszcze

e-PrzepisyKulinarne
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I RUKOLĄ – 4,50 zł 1169

Możliwe, że sos będzie się rozwarstwiał – nie martwcie się, na smak to nie wpłynie, a wygląd sosu i tak nie ma większego znaczenia, bo zniknie w sałatce. Sos odstawiamy do lodówki. 2. PIERŚ Z KURCZAKA (1 min): myjemy ją i oczyszczamy z błonek. Nie kroimy jej – smażona w całości zachowa soczystość. Obsypujemy ją solą, pieprzem oraz słodką papryką. Odstawiamy(...)będzie gotowy, jeśli wgłębienie po lekkim naciśnięciu palcem na środek piersi natychmiast powróci do poprzedniej formy – ciężko przekazać ten sposób słowami, więc jeśli nie jesteście pewni, po prostu przekrójcie pierś na pół i sprawdźcie, czy jest w środku całkowicie biała. Usmażonego kurczaka zestawiamy z palnika i przekładamy na deskę, dając mu chwilę „odpocząć” – jeśli pokroicie go od razu, duża część

Nerds Kitchen
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń 140

ulubionych zestawień, jest łączenie różnorakich mięs z owocami. Szaszłyki, które dzisiaj zaprezentuję łączą w sobie takie właśnie zestawienie. Są delikatne i soczyste. Doskonale smakują serwowane z sosem czosnkowym.Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić na małe kwadratowe kawałki. Przełożyć do miski i wymieszać je z jogurtem, przyprawą do złotego kurczaka i sokiem z cytryny. Przykryć i trzymać

Świat Domowej Kuchni
Razowe świderki w sosie mocno pomidorowym 368

dziś makaron. Razowe świderki, ale oczywiście kto co lubi i co ma pod ręką, zresztą wszelkie przepisy na sosy do makaronu należy traktować jako inspirację i punkt wyjścia dla naszych ulubionych smaków i upodobań. Składniki dodajemy na oko i na spróbowanie, tu nie ma miejsca na aptekarską dokładność. Jeśli chcemy możemy z mojego przepisu usunąć np. cukinię, lub dodać oprócz(...)polega fenomen kuchni włoskiej :)- 1 litr domowego przecieru pomidorowego- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego- kilka suszonych pomidorów- 2 cebule pokrojone w drobną kosteczkę- cukinia pokrojona w cieniutkie plasterki- pierś z kurczaka pokrojona w kostkę- sól, cukier, pieprz, ostra papryczka, oregano, czosnekW garnku mieszamy przecier, koncentrrat, pokrojone w paseczki suszone pomidory, podsmażoną cebulkę, podsmażoną na złoto cukinię, podsmażoną pierś z kurczaka

Z butelką mleczka w tle
Smażony kurczak z pak choi 135

Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 spora marchewka 1 cebula 150 ugotowanej fasolki szparagowej 1 kapusta pak choi 2 łyżki uprażonego sezamu pierz sos sojowy do smaku olej sezamowy olej do smażenia Wykonanie: Pierś płuczemy w zimniej wodzie, osuszamy i kroimy w paski. Wrzucamy do miski, dodajemy sos sojowy, mieszamy i marynujemy przez 30 minut (może być dłużej). Marchewkę

Kulinarne przygody Gatity
Smażony kurczak z pak choi 151

Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 spora marchewka 1 cebula 150 ugotowanej fasolki szparagowej 1 kapusta pak choi 2 łyżki uprażonego sezamu pierz sos sojowy do smaku olej sezamowy olej do smażenia Wykonanie: Pierś płuczemy w zimniej wodzie, osuszamy i kroimy w paski. Wrzucamy do miski, dodajemy sos sojowy, mieszamy i marynujemy przez 30 minut (może być dłużej). Marchewkę

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję