łyżeczka warzywka 10 pieczarek 15 dag sera żółtego twardego olej do smażenia bułka tarta ( do panierowania ) 2 jajka ( do panierowania ) Wykonanie Pierś z kurczaka myję osuszam , następnie robimy porcję na kotlety,rozbijamy delikatnie za pomocną przełożenia folią spożywczą aby nie porozrywać mięsa , jak mamy rozbite kotlety , przyprawiamy naszymi przyprawami , przekładam do miski , następnie obraną cebulką(...)stronach . Między czasie pieczarki obieram i ścieram na tarce o średnich oczkach , przesmażam na patelni ,doprawiam solą ,pieprzem i przesmażone pieczarki wykładam na wcześniej przesmażone kotlety z piersi kurczaka i na farsz wykładam starty ser żółty , wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 170 stopni na 10 minut w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem , po tym czasie kotlety gotowe do podania
Mój Smakmojego menu.Na początku przygotować ciasto. Wymieszać razem: jajko, mąkę, mleko, sól i tyle wody, żeby powstało dość gęste ciasto. Na koniec dodać sezam i wiórki. Wszystko dokładnie wymieszać.Piersi z kurczaka poprzecinać w poprzek włókien na plastry o grubości 1 cm a następnie na niezbyt duże kawałki. Tak przygotowane kawałki kurczaka obtoczyć w mące i przełożyć do ciasta naleśnikowego. Wszystko
Świat Domowej Kuchnisałatki z rukoli i pomidorków koktajlowych. Smakowało nieziemsko. To jedno z tych dań, o których mówi się jeszcze przez kilka godzin po zjedzeniu. Zróbcie koniecznie! Mięso: 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 150-200 g boczku w plastrach lub szynki parmeńskiej 3/4 – 1 szkl. śmietanki 30% 100 g sera gorgonzola kilka listków bazylii kilka pomidorków koktajlowych Sałatka
Smaki Na TalerzuNajlepiej jest dość cienko je rozbić, by szybko się usmażyło. Warstwa orzechów jest dość gruba, ale nie przejmujcie się, jeśli całe kotlety nie będą obtoczone orzechami. 1 duża pojedyncza pierś kurczaka 150-200 g orzechów włoskich 2 białka 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej do smażenia Umyte i osuszone mięso dzielimy na mniejsze porcje. Delikatnie rozbijamy je tłuczkiem, nadając
Smaki Na Talerzuobsmażone mięso dopiekałam w piekarniku. Wyszło mięciutkie i soczyste. Bardzo dobre. Jeśli ktoś lubi ser żółty i boczek, to to danie będzie mu smakowało. 2-3 duże pojedyncze piersi kurczaka około 200 g wędzonego boczku około 150 g tartego żółtego sera sól, pieprz Dodatkowo do panierki: 2 jajka mąka bułka tarta Boczek kroimy w małą kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni
Smaki Na Talerzujako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę, ja wolę wersję na zimno. składniki: 250 g żółtego sera (użyłam edamskiego) 3 jajka 5 kopiastych łyżek majonezu 400 g piersi z kurczaka 300 g pieczarek 1 cebula 1 mała papryka czerowna olej do smażenia sól,pieprz słodka papryka czosnek granulowany majeranek Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać(...)pieczenia. Równomiernie rozsmarować masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 15-20 funkcja termoobieg, aż wierzch się przyrumieni. W międzyczasie paprykę pokroić w drobną kostkę. Pierś kurczaka pokroić w nieduże cienkie plastry. Lekko rozbić i oprószyć słodką papryką, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Gdy ciasto serowe się zarumieni wystawić razem z papierem z piekarnika i chwilę przestudzić
Monia miesza i gotujehamburgerów użyłam sosu duńskiego- Remoulady od firmy Fanex .Sos ma wyjątkowy smak i aromat,idealny do hamburgerów. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy Rafex . Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka majonezu Przyprawa Shoarma od Rafex Słodka i ostra papryka Sól Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Bułki: 750 gram mąki pszennej 450 ml. Letniej wody(...)blasze wyłożone papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy ziarnami sezamu, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 10-15 minut. Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku przyprawą do kurczaka, słodka i ostrą papryką oraz solą. Masę dokładnie mieszamy, formujemy małe płaskie okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy
Bajeczna Kuchniazakupywać foremek – zrobiłam większą porcję na blaszce do pieczenia i tym sposobem każdy mógł sobie nabrać tyle, na ile miał ochotę. Samo danie smakuje wyśmienicie. Frytki z podsmażonym kurczakiem, obsypane serem cheddar, same w sobie smakują świetnie (frytki z serem – to dopiero wynalazek! Jadłam po raz pierwszy – pycha!), do tego porcja świeżych warzyw i obowiązkowo czosnkowy(...)się spieszyć, bo po spróbowaniu ma się ochotę na więcej, więc choć porcja jest duża, może braknąć;)) Dla 6-8 osób około 8-9 dużych ziemniaków 3 duże pojedyncze piersi kurczaka 2-3 łyżki przyprawy kebab/gyros około 150-180 g żółtego sera (u mnie red cheddar) 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 czerwona cebula 1 zielony ogórek 2-3 pomidory
Smaki Na Talerzupuszki ananasa pokrojonego w drobną kostkę 1,5 łyżki jogurtu greckiego 1/2 łyżeczki soli solidna szczypta ziół prowansalskich szczypta płatków chili 2 łyżki drobno posiekanej i usmażonej piersi z kurczaka 2 łyżki sera żółtego pokrojonego w kostkę na 6 babeczek kokosowo - limonkowych 150 gram mąki 50 ml mleka 2% 4 łyżki cukru trzcinowego 1 jajko 1/4 puszki ananasa(...)oraz 1/2 puszki ananasa wraz z odrobiną soku. Dzielę na dwie równe części. babeczki chili: do mąki z proszkiem dodaję: sól, chili, zioła, pokrojony ser żółty i podsmażoną, wystudzoną pierś kurczaka (przyprawioną solą, kurkumą, majonezem i pieprzem). Dokładnie mieszam. Do wymieszanych składników suchych dodaję ciekłe. Mieszam łyżką na jednolitą masę (wychodzi bardzo gęsta) Wykładam do silikonowych foremek lekko natłuszczonych
Kuchnia po mojemudomu ich zapas. Makaron w sosie pomidorowym jest jednym z tych połączeń, które nigdy nam się nie nudzą. Doskonale smakuje razem z mięsem drobiowym oraz cukinią. 2 pojedyncze piersi kurczaka (ok 500g) 2 cukinie 2 nieduże cebule 2 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych lub duży słoik passaty bazylia oregano sól, pieprz tarty parmezan do posypania 400 g makaronu farfalle
Smaki Na Talerzugdyż Włosi uważają, że...to afrodyzjak! Składniki maltagliati rustici 100% orkiszu BIO FABIJANSCY majonez KIELECKI bez substancji konserwujących sałata lodowa szpinak baby pomidorki koktajlowe szynka z piersi kurczaka, z szynkowara, którą robiłam TUTAJ koperek świeży parmezan w płatkach czarnuszka W wersji numer dwa, dla drugiej osoby użyłam dodatkowo -glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny -jagody goji -czarny(...)parmezan w płatki . Na wierzch połóż odcedzony i przelany zimną, filtrowaną wodą makaron . Dodaj pomidorki i seler naciowy . Pomidorki udekoruj majonezem. Na wierzch dodaj szynkę z piersi z kurczaka. Posyp czarnuszką, koperkiem. Dla drugiej osoby zrobiŁam podobnie, tylko z tą różnicą, że nie chciała parmezanu w płatkach pod makaronem, ale parmezan musiałam zetrzeć i posypać po wierzchu
Z Kuchni Do Kuchnikasza nie jest nudna, a całość smakuje wybornie. Dodatkowym atutem jest to, że (mając pokrojone wcześniej mięso) całe danie wykonamy w tempie ekspresowym:) Ja jestem zachwycona:) 2-3 pojedyncze piersi kurczaka (około 500 g) 500 g mrożonej marchewki z groszkiem 2 pory około 200-300 g kaszy gryczanej (u mnie niepalona) 1 łyżeczka suszonego tymianku 550-750 ml bulionu szczypiorek
Smaki Na TalerzuZupa jarzynowa z pulpetami ** Zupa fasolowa z kiełbasą ** Barszcz biały bez zakwasu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na około 2,5 litra zupy: 2 duże papryki 500 g piersi kurczaka 4-5 średnich ziemniaków 1,5 litra bulionu duża cebula 2 ząbki czosnku masło, olej lub oliwa 2 listki laurowe 2 ziela angielskie sól i pieprz (lub ulubione przyprawy
Kulinarny S.O.S.szczęście – jak to zawsze powtarzam – nie o wygląd, a o smak chodzi, a do smaku jakoś nie możemy się przyczepić;) 200 g ryżu 2-3 pojedyncze piersi kurczaka (ok. 500g) około 200 g fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej) 350-400 g pieczarek 100 g tartej mozzarelli lub innego żółtego sera szczypta curry 2-3 łyżki sosu sojowego sól
Smaki Na Talerzu