pierś - 15998 przepisów (strona:800/1067)

Gofry pizzowe z kurczakiem 354

Wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy ok. 7 minut. ( W połowie czasu pieczenia gofrownicę lekko uchylamy na 3 sekundy ) Przed każdym kolejnym gofrem gofrownicę ponownie rozgrzewamy do maksymalnej temperatury. Pierś z kurczaka tniemy w paseczki , posypujemy przyprawą gyros. Pieczarki kroimy w półtalarki , cebulkę drobno siekamy. Rozgrzewamy olej, smażymy cebulkę. Dodajemy mięso i pieczarki. Wszystko razem smażymy do miękkości. Doprawiamy solą

Ostra na Słodko
Filet z kurczaka w sosie żurawinowym 481

musli … w ciągu dnia podjadam … a od czasu do czasu gości jako dodatek do mięs . Dziś mam dla Was przepis na mięso z dodatkiem sosu żurawinowego. Grillowana pierś z kurczaka w połączeniu ze słodko – kwaśnym sosem tworzy fantastyczną całość , która zachwyci nie tylko wielbicieli nietypowych smaków! SKŁADNIKI - filet z kurczaka – 500 g - jogurt naturalny

Ostra na Słodko
Warkocz z kurczaka ze szpinakiem 234

tradycyjne filety z kurczaka ? Macie ochotę zrobić coś nowego i zaskoczyć rodzinę czy też znajomych na imprezie? Te przepis jest dla Was! Soczysta … zamarynowana … a potem grillowana pierś z kurczaka podana z aromatycznym szpinakiem jest nie tylko smaczna , ale i rewelacyjnie wygląda! Robi się ją błyskawicznie i tak samo szybko znika! SKŁADNIKI: - filet z kurczaka

Ostra na Słodko
Kotlety szarpane z kurczaka 317

mąka – 100 g - majonez – 100 g - jajko – 2 szt - mleko – ok. 150 ml - sól , pieprz , papryka – do smaku - olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pierś oczyszczamy , kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę i pora drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy rozbełtane jajka , mleko i majonez. Dorzucamy mięso , cebulkę i kukurydzę . Wszystko razem

Ostra na Słodko
Brzoskwiniowy kurczak z ryżem 344

sojowy – 1 łyżka * olej – 2 łyżki * sól – 1 szczypta * pieprz czarny – 1 szczypta * cukier – łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Piersi z kurczaka kroimy na polędwiczki , skrapiamy sosem sojowym i podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Dodajemy pokrojone w grube plastry brzoskwinie , zalewamy sokiem z brzoskwiń i dodajemy łyżkę cukru. Na wolnym

Ostra na Słodko
Kurczak w boczku ( ze szpinakiem i groszkiem ) 169

soczystego kurczaka , z dodatkiem chrupiącego , smażonego boczku … podanego z aromatycznym szpinakiem i zielonym groszkiem. łatwo , szybko , smacznie …. i niesamowicie sycąco! Polecam! SKŁADNIKI: * filet z kurczaka – 2 piersi * świeży rozmaryn – garstka * wędzony boczek – 4 plastry * sól – do smaku * pieprz – do smaku DODATKOWO: * świeży szpinak – 200 g * mrożony groszek – 200 g * czosnek

Ostra na Słodko
KURCZAK PO KREOLSKU 308

bulion warzywny – 400 ml * suszona bazylia – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Cebulę siekamy , czosnek rozgniatamy. Paprykę oczyszczamy , kroimy w paski. w miseczce mieszamy mąkę , paprykę i przyprawy cajun. Piersi z kurczaka oczyszczamy , kroimy na kawałki i obtaczamy w przygotowanej mieszance. W rondelku podgrzewamy odrobinę oliwy , wrzucamy cebulę , czosnek i pokrojoną paprykę. Smażymy ok. 5 minut cały czas mieszając

Ostra na Słodko
Kurczak w kremowym sosie z mlekiem kokosowym 292

łyżeczka * sos sojowy – 2 łyżki * świeża bazylia – 1 garstka * mleko kokosowe – ok. 250 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cebulkę drobno siekamy , z chili usuwamy ziarenka i cieniutko kroimy. Piersi z kurczaka oczyszczamy , kroimy na paski / kawałki. W woku podgrzewamy oliwę , obsmażamy cebulę i dodajemy posiekaną chili. Dorzucamy mięso i posypujemy mieszanką przypraw cajun. Przesmażamy ok. 3-4 minuty. Wlewamy

Ostra na Słodko
PĘCZOTTO Z KURCZAKIEM 308

Spróbujcie , a gwarantuję , że nie pożałujecie i na stałe wprowadzicie je do menu ;) Polecam! SKŁADNIKI : ( 2 porcje ) * pęczak – 100 g * bulion warzywny – ok. 1-1,5 l * pierś z kurczaka – 200 g * świeża pietruszka – 1 pęczek * cebula – 1 szt * masło – 1 łyżka * sól * pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kaszę płuczemy . Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy drobno

Ostra na Słodko
KUCHNIA DOMOWA – SYNOWA KONTRA TEŚCIOWA / RECENZJA 135

wpleciona często jest oryginalność, która sprawia , że z wielką przyjemnością ma się ochotę wypróbować ( ja wypróbuję! ) kilka z nich. Suflet czekoladowy … lawendowe ciasteczka … sernik taksówkarza … nadziewane piersi z kurczaka … naleśniki … zapiekane ziemniaki … i wiele wiele innych kuszących przepisów , wśród których z całą pewnością każdy znajdzie coś dla siebie! Minus jak dla mnie : zdjęcia

Ostra na Słodko
Roladki z indyka nadziewane papają z salsą z papai i ogórka 211

papają, opiekane ziemniaki i kalafior gotowany na parze oraz salsa z papai i korniszonów z sosem sojowym. Czas przygotowania: 50 minut Porcje: 5     Składniki: 5 steków z piersi indyka, 1/2 dojrzałej papai, 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub innej dojrzewającej, 1 łyżeczka płatków chili, świeże zioła do przebrania, 2 łyżki przyprawy do kurczaka lub Domowa mieszanka przypraw: 1 łyżka

SzczyptaSmaQ
O grudniowej Kopenhadze słów kilka. I kuskus na słodko 207

krew w żyłach, są liczne sklepiki z pamiątkami oraz restauracje. Po Tivoli można chodzić godzinami, bo za każdym rogiem kryją się nowe niespodzianki. Mi co chwilę zapierało dech w piersiach i wznosiłam okrzyki zachwytu. To naprawdę magiczne, baśniowe miejsce - nie można oprzeć się jego urokowi. Do domu wróciłam pełna wrażeń, z jednej strony żałując, że byliśmy w Kopenhadze tak krótko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym 506

Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 duże lub 2 małe jajka 1,5 szklanki panierki Panko około 5 plastrów ananasa z puszki 2/3 zielonej części cebulki dymki 1 szalotka lub cebulka dymka ½ papryki

Mania Gotowania
Indyk z cuknią i fasolką szparagową 237

Uwielbiam szybkie dania jednogarnkowe. Poniżej propozycja jednej z wielu kombinacji. Jaka jest Wasza ulubiona? Składniki: 0,5 kg piersi z indyka 1 żółta cukinia 1 zielona cukinia 1 marchewka 0,5 kg fasolki szparagowej 500g przecieru pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia, czosnek 1. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na… Czytaj więcej

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Pyszna rolada drobiowa z żurawiną 169

pęczek jabłka suszone- garść przyprawa do kurczaka  3 łyżki sosu sojowego WYKONANIE Kurczaka musimy pozbawić kości, trochę to potrwa, ale nie jest takie trudne, należy przeciąć  wzdłuż piersi i następnie powoli oddzielać mięso od kości.  Chyba najtrudniej przy udkach, ale na pewno  poradzimy sobie . Jak już mamy płat mięska ze skórą, wyrównujemy

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania