pyszna i ten kurczak soczysty, zamarynowany w jogurcie greckim z przyprawami ... Mmmm po prostu niebo w gębie :-) Składniki: 2 bułki (ja użyłam ciemnego pieczywa z ziarnami) 1 pierś z kurczaka 2 łyżki jogurtu greckiego 1 ogórek kiszony 1 pomidor 1 mała cebula 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżka ketchupu curry sól, piperz vegeta zioła (np. prowansalskie) Wykonanie: Kurczaka
Anielska Kuchnia AniThe post Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeznalazłam je w promocji w sklepie gotowe, miałam też kurczaka w panierce z obiadu. Tak powstała pyszna kolacja. Mojemu smakoszowi bardzo smakowało :) Polecam! Składniki: 8 tortilli 1 podwójna pierś z kurczaka pół główki sałaty pekińskiej dwie cebule 4 małe pomidory 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz przyprawa do kurczaka lub gyrosa Sos: 4 łyżki majonezu 1 mały jogurt
NA MOIM TALERZUodkąd jestem ze swoim szkrabem w domu. Po szpitalnym jedzeniu zaczęłam bardziej doceniać polską kuchnię ...Skończyły się zachcianki, najchętniej to piłabym tylko kawę, a nie jadłabym nic jednak karmię piersią i widząc, że mam za "cienki" pokarm zaczęłam po prostu wmuszać w siebie jedzenie. Przez ten czas mój smakosz spis ywał się wspaniale i gotował dla nas tak jak pilnował
NA MOIM TALERZUkłącza imbiru sok z 1 limonki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki kardamonu 2 ostre papryczki drobno posiekane 1 łyżka miodu 4 łyżki mleka kokosowego sól Przygotowanie: Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Wrzucić do miski razem ze wszystkimi składnikami marynaty. Dokładnie wymieszać rękoma. Odstawić na minimum 3h, a najlepiej na całą
Food SquareKurczaka można podawać na różne sposoby. Przeważnie kurczak jest pieczony, z rusztu, lub grilla. My przygotowaliśmy pierś z kurczaka w sosie koperkowym. -1 filet z kurczaka -3 pieczarki -250 ml śmietany słodkiej 12% -łyżka kopru posiekanego -olej -warzywko -pieprz Fileta kroimy w paseczki, pieczarki w plasterki. Oprószamy warzywkiem. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy paseczki
Maminek kulinarnypieczemy przez 30 minut. Po tym zmniejszamy temperaturę do 140 st. C i pieczemy 30 minut. Teraz wyłączamy piekarnik, ale pozostawiamy termoobieg. Kurczaka odwracamy piersią do dołu, aby soczek spłynął do niej. To zajmuje ok. 10-15 minut. Wyjmujemy z piekarnika, wyciągamy jabłka z rozmarynem i kurczak jest gotowy, pachnący i smaczny. Dodajemy chrzanik
Maminek kulinarnyPrzyda nam się trochę odmiany. Zrobimy coś innego. Potrzebujemy niewiele gotowanego mięsa z kurczaka. Wystarczy ćwiartka lub pierś. Oczywiście bagietki do pieczenia. Do tego warzywa: -kapusta pekińska -cebula -papryka -ogórek -pomidor Do tego kilka plastrów żółtego sera i przyprawy: -tzatziki -kebab-gyros -warzywko -olej -jogurt -majonez Mięso kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i skrapiamy olejem
Maminek kulinarnyporę dnia i roku, na każdą okazję a także bez okazji. Wszystkie produkty można kupić w sklepach przez cały rok. Składniki: -szklanka makaronu ryżowego -jedno wędzone udko lub wędzona pierś z kurczaka -groszek lub kukurydza konserwowa -kilka ogórków konserwowych ( my dodaliśmy 7 ) -kilka suszonych pomidorów ( my dodaliśmy 5 ) -papryka -3 duże liście kapusty pekińskiej -kawałek pora -2 łyżki posiekanego
Maminek kulinarnyziemniaki i wędzony boczek oraz por. Reszta to kwestia wyobraźni a ciasto wszystko idealnie połączy. Składniki naszej zapiekanki: -5 ugotowanych ziemniaków -2 plastry wędzonego boczku -por -20 dkg piersi z kurczaka -1/2 kg fasolki szparagowej -3 łyżki startego żółtego sera -3 jajka -3 łyżki mąki ziemniaczanej -3 łyżki majonezu -sól -warzywko -pieprz Pora kroimy na drobne
Maminek kulinarnyPomysł na szybki, smaczny obiad. Składniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -sól -przyprawa barbecue -słodka papryka -sumak przyprawowy -olej Fileta kroimy w paski. Przyprawiamy solą, papryką, sumakiem, barbecue, układamy w naczyniu, skrapiamy olejem i odstawiamy na godzinę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, kilka razy obracając. Wystarczy dodać frytki, warzywa
Maminek kulinarnyDanie nie jest wierną kopią dania kulinarnej mistrzyni, zmodyfikowałam je nieco, ale było ono dla mnie inspiracją. Jak również wielki estragon rosnący w moim ogrodzie. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku, drobno posiekany jasna część pora, drobno pokrojona 1 łyżka świeżego estragonu 80ml białego wina wytrawnego 1/2 łyżeczki soli 60ml śmietany 18% biały pieprz
Smakowity Blog Kulinarnyużyć dowolnych składników, warzyw, ryb, owoców morza, mięs. W tym przypadku wykorzystałam jagnięcinę, która została mi z obiadu z poprzedniego dnia. Równie dobrze można wykorzystać mięso z rosołu, upieczoną pierś kurczaka lub tuńczyka z puszki. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 posiekana cebula 4 posiekane pieczarki 1/2 posiekanej czerwonej papryki 2 łyżki oliwy 100g upieczonej wcześniej jagnięciny lub innego mięsa
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: ugotowana pierś z kurczaka (150g) 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu 1 łyżka indyjskiej pasty curry sól Przygotowanie: Mięso kurczaka i jajka drobno kroimy lub rozdrabniamy blenderem. Dodajemy majonez, pastę curry i solimy do smaku. Pastą smarujemy pieczywo lub krakersy
Smakowity Blog Kulinarnylekturę! Znajdziecie w niej łatwe przepisy na klasyczne dania zainspirowane podróżami autora. Z pewnością zainspirują także was do kulinarnych eksperymentów. Składniki: 500 g mięsa z kurczaka (filet z piersi lub udek) 4 chlebki arabskie lub pita 1 cytryna pokrojona na cząstki Marynata: kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka, obrany i drobno starty 1 łyżka pikantnej papryki w proszku 1 łyżeczka
Smakowity Blog Kulinarny