pierś - 15998 przepisów (strona:651/1067)

Gęś pieczona w pomarańczach i mandarynkach 170

masłem za pomocą pędzelka. Ułożyć gęś w brytfannie na boku i piec ok. 45 minut bez przykrycia. Następnie obrócić ją na drugi bok i powtórzyć. Odlać tłuszcz. Ułożyć gęś piersiami do góry i piec około 2,5 godziny (do miękkości; ogólnie pieczemy 1 godzinę na 1 kg mięsa). Wyjąć gęś, wyjąć nadzienie, zostawić gęś na ok. 15 minut, żeby odpoczęła

Pociąg Do Kuchni
Kurczak z dynią i pieczarkami w sosie śmietanowym 172

delikatnie słodkie i bardzo pyszne, dynie te są gwarancją, że potrawa z ich udziałem będzie bardzo pyszna. Tak więc do dzieła.     Na 2 porcje: 300 g piersi z kurczaka 400 g dyni hokkaido 200 g pieczarek 1 szklanka rosołu (może być z kostki) 150 ml śmietany 30% 1 łyżka mąki vegeta, pieprz, słodka papryka olej do smażenia Pieczarek

Jadło i czytadło
Warsztaty Lidl z Karolem Okrasą "Kuchnia Polska" 134

dokładnie jest podane jak należy kroić warzywa, jaką mają mieć wielkość.  Karol pokazywał nam jak samumu w domu wędzić potrawy. A wędzić można bez mała wszystko.  Kacze piersi w sosie czekoladowym Wędzona polędwica z jelenia z salsą.  Przepiękne, perfekcyjne podana polędwica.  Serdecznie dziękuję LIDL i uczestnikom za wspaniałą atmosferę na warsztatach

AZgotuj!
Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem 201

się tak bawić do woli. Inne przepisy na risotto znajdziecie TU. Wpis powstał przy współpracy z marką Staub.     Składniki: 200 g ryżu do risotto 1 filet z piersi kurczaka 1/2 szklanki Czytaj dalej... Artykuł Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Kurczak tikka masala 198

jest zawsze pikantniejsze, w miarę jak stygnie, staje się odrobinę łagodniejsze. Jeśli przesadzimy z pikantnością, to dodanie większej ilości śmietany na pewno złagodzi jego ostrość. Składniki: 600 - 700 g piersi z kurczaka Marynata: 1 łyżeczka kuminu w proszku 2 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka imbiru w proszku lub startego świeżego  1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili

Kuchcik gotuje
Szpinakowy makaron z kurczakiem i papryką 142

się na szybki obiad po pracy lub do pracy. Składniki na 3 porcje: 250-300g makaronu np. foglie d'ulivo agli spinaci 1 duża czerwona papryka 1 pojedyncza pierś z kurczaka ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz Parmezan lub inny twardy ser do posypania. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie

Fabryka pomysłów
TARTA BROKUŁOWA Z KURCZAKIEM 123

pożywny obiad : kurczak i brokuły w formie tarty SKŁADNIKI   Ciasto: 300 g mąki 150 g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany sól, papryka ostra w proszku Nadzienie: 1 pierś z kurczaka kilka ugotowanych pieczarek kilka różyczek brokuła przyprawa kurczak ziołowy Skworcu sól, pieprz, bazylia, oregano 150 ml śmietany 18%, 2 jajka, 4 łyżki startego żółtego sera WYKONANIE Ciasto: składniki

słodki bratek
Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem 140

których zgłębialiśmy tajniki kuchni Polskiej.  Królowały zdecydowanie podwędzane tatary. Miedzy innymi przygotowaliśmy tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami.  Wszystkie te przepisy dostępne

Niezły Młynek
Pieczona kaczka z okrą i owocem kaki 138

wlewamy zimną wodę ,dodajemy czosnek , majeranek i sól mieszamy . Wkładamy kaczkę i na noc pozostawiamy  pod przykryciem w chłodnym miejscu . Następnie wyciągamy kaczkę ,płuczemy i porcjujemy ( skrzydełka, udka ,piersi ) Posypujemy tymiankiem , papryką , majerankiem i nie wielką ilością soli z obu stron. Rozgrzewamy piekarnik do 200C Do naczynia żaroodpornego wkładamy kaczkę pokrojonego pora, okrę i owoce kaki uprzednio pokrojone

Viola cooks with passion
Dewolaje w sezamie i słoneczniku 159

żółtego sera ½ pęczka natki pietruszki Sól Pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika 2 jajka Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka dokładnie myjemy i usuwamy błonki. Kroimy na plastry (jak na schabowe), rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy posiekaną drobno natkę pietruszki oraz plastry żółtego

VioletoweKucharzenie
Tartaletki ze szpinakiem i riccotą 117

składniki: ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 150 g masła 1 jajko sól nadzienie: szpinak mrożony 400 g 2 ząbki czosnku sól, biały pieprz 1 mała pierś z kurczaka 200 g serka ricotta 4 plasterki żółtego sera 2 jajka wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i na około 45 minut przełożyć do lodówki. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Na patelni

Ania i Marcin gotują
Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą 184

grzankach, proziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą drużyną stworzyłyśmy pyszne placuszki z gotowanych ziemniaków z suszonymi pomidorami. Pycha! Na koniec odbyła się sesja z gwiazdą spotkania i w końcu udało

karmelowy
Kurczak Gong Bao (po syczuansku) 173

każdym użyte mięso to filet z kurczaka. Otóż, w oryginalnej wersji kurczaka Gong Bao używa się mięsa z udek, ze względu na fakt, że nie są takie suche jak pierś. Drugą ważną rzeczą jest ryż. Zdarza nam się używać zwykły długoziarnisty, który po ugotowaniu jest idealny do jedzenia pałeczkami. Cały sekret polega na jego obróbce, ale o tym niżej. SKŁADNIKI

Kuchnia od dwojga
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 140

temat kuchni polskiej, a także spróbowałam pysznych polskich tatarów, wędlin i innych smakowitych dań, które nawiązują do historii kuchni polskiej. Karol Okrasa przygotowałam dla uczestników warsztatów pyszną, wędzoną pierś z kaczki podaną z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie pyszne

Kuchnia Bon Appetit
Kotlety z indyka w jaglanej panierce 108

doskonałe pasują do jogurtu,owsianki czy deseru. Ja wykorzystałam je do panierowania kotletów i oto efekt. Kotlety wyszły złociste i bardzo chrupiące.    400 g filetu z piersi indyka 150 g pełnoziarnistych płatków jaglanych 1 jajko sól świeżo mielony pieprz olej do smażenia Filet pociąć na kotlety,delikatnie rozbić,przyprawić solą i pieprzem do smaku. Każdego kotleta maczać

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania