pierś - 15998 przepisów (strona:652/1067)

Szpinakowy makaron z kurczakiem i papryką 137

się na szybki obiad po pracy lub do pracy. Składniki na 3 porcje: 250-300g makaronu np. foglie d'ulivo agli spinaci 1 duża czerwona papryka 1 pojedyncza pierś z kurczaka ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz Parmezan lub inny twardy ser do posypania. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie

Fabryka pomysłów
TARTA BROKUŁOWA Z KURCZAKIEM 120

pożywny obiad : kurczak i brokuły w formie tarty SKŁADNIKI   Ciasto: 300 g mąki 150 g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany sól, papryka ostra w proszku Nadzienie: 1 pierś z kurczaka kilka ugotowanych pieczarek kilka różyczek brokuła przyprawa kurczak ziołowy Skworcu sól, pieprz, bazylia, oregano 150 ml śmietany 18%, 2 jajka, 4 łyżki startego żółtego sera WYKONANIE Ciasto: składniki

słodki bratek
Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem 135

których zgłębialiśmy tajniki kuchni Polskiej.  Królowały zdecydowanie podwędzane tatary. Miedzy innymi przygotowaliśmy tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami.  Wszystkie te przepisy dostępne

Niezły Młynek
Pieczona kaczka z okrą i owocem kaki 133

wlewamy zimną wodę ,dodajemy czosnek , majeranek i sól mieszamy . Wkładamy kaczkę i na noc pozostawiamy  pod przykryciem w chłodnym miejscu . Następnie wyciągamy kaczkę ,płuczemy i porcjujemy ( skrzydełka, udka ,piersi ) Posypujemy tymiankiem , papryką , majerankiem i nie wielką ilością soli z obu stron. Rozgrzewamy piekarnik do 200C Do naczynia żaroodpornego wkładamy kaczkę pokrojonego pora, okrę i owoce kaki uprzednio pokrojone

Viola cooks with passion
Dewolaje w sezamie i słoneczniku 156

żółtego sera ½ pęczka natki pietruszki Sól Pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika 2 jajka Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka dokładnie myjemy i usuwamy błonki. Kroimy na plastry (jak na schabowe), rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy posiekaną drobno natkę pietruszki oraz plastry żółtego

VioletoweKucharzenie
Tartaletki ze szpinakiem i riccotą 110

składniki: ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 150 g masła 1 jajko sól nadzienie: szpinak mrożony 400 g 2 ząbki czosnku sól, biały pieprz 1 mała pierś z kurczaka 200 g serka ricotta 4 plasterki żółtego sera 2 jajka wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i na około 45 minut przełożyć do lodówki. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Na patelni

Ania i Marcin gotują
Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą 178

grzankach, proziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą drużyną stworzyłyśmy pyszne placuszki z gotowanych ziemniaków z suszonymi pomidorami. Pycha! Na koniec odbyła się sesja z gwiazdą spotkania i w końcu udało

karmelowy
Kurczak Gong Bao (po syczuansku) 166

każdym użyte mięso to filet z kurczaka. Otóż, w oryginalnej wersji kurczaka Gong Bao używa się mięsa z udek, ze względu na fakt, że nie są takie suche jak pierś. Drugą ważną rzeczą jest ryż. Zdarza nam się używać zwykły długoziarnisty, który po ugotowaniu jest idealny do jedzenia pałeczkami. Cały sekret polega na jego obróbce, ale o tym niżej. SKŁADNIKI

Kuchnia od dwojga
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 134

temat kuchni polskiej, a także spróbowałam pysznych polskich tatarów, wędlin i innych smakowitych dań, które nawiązują do historii kuchni polskiej. Karol Okrasa przygotowałam dla uczestników warsztatów pyszną, wędzoną pierś z kaczki podaną z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie pyszne

Kuchnia Bon Appetit
Kotlety z indyka w jaglanej panierce 103

doskonałe pasują do jogurtu,owsianki czy deseru. Ja wykorzystałam je do panierowania kotletów i oto efekt. Kotlety wyszły złociste i bardzo chrupiące.    400 g filetu z piersi indyka 150 g pełnoziarnistych płatków jaglanych 1 jajko sól świeżo mielony pieprz olej do smażenia Filet pociąć na kotlety,delikatnie rozbić,przyprawić solą i pieprzem do smaku. Każdego kotleta maczać

Kolorowa kuchnia Elki
Gęś pieczona z jabłkami 127

miodu. Jabłkami nadziać gęś. Do pieczenia gęsi najlepsza będzie brytfanka z rusztem. Ja wykładam brytfankę papierem do pieczenia – mam pewność, że tłuszcz się nie przypali. Gęś ułożyć na ruszcie, piersią do góry. Posmarować tłuszczem, oczywiście gęsim (tym wytopionym). Gęś wstawić do zimnego piekarnika – tłuszcz pięknie się nam wytopi a skórka będzie śliczna i chrupiąca. Łącznie będziemy piec prawie 5 godzin

królestwo garów
Sałatka z grillowanym kurczakiem 213

Mięso najlepiej przygotować na patelni do grillowania. Do sałatki proponuję sos z wyraźnie wyczuwalnym miodem, czosnkiem i musztardą. Poniżej podaję składniki na dwie porcje sałatki. 200 g mięsa z piersi kurczaka 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju ok. 120 g mieszanki sałat 1/3 szklanki kiełków soczewicy 10 pomidorów koktajlowych 1/3 szklanki

Bullio
Bakłażany faszerowane kurczakiem i pieczarkami 158

smaczne danie. Kurczak przyprawiony ziołami w pachnącym sosie pomidorowym z dodatkiem śmietankowego puszystego serka to idealne połączenie z pieczonymi bakłażanami i serem. Składniki: 2 bakłażany 1 mniejsza podwójna pierś z kurczaka puszka krojonych pomidorów 6 pieczarek 1 cebula 2 suszone pomidory ząbek czosnku 2 łyżki serka naturalnego puszystego Piątnica Twój Smak sól, pieprz, papryka słodka, łyżeczka cukru, oregano, majeranek

Zasmakuj Kuchni
Bakłażan faszerowany kaszą gryczaną i kurczakiem. 193

tygodniu. Maciek zdradził mi jakie będzie następne hasło. Trzeba przyznać, że dzikie! :) Składniki: 2 nieduże bakłażany 1/2 szkl. kaszy gryczanej niepalonej (przed ugotowaniem) 250 g filetu z piersi kurczaka 250 g passaty pomidorowej 2 cebule 1/3 szkl. wina białego wytrawnego 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku sól  pieprz oliwa sos jogurtowy

zadanie-gotowanie
Tartinki śniadaniowe. 128

powszednie praca nie pozwala nam na taką przyjemność. Staram się, żeby zawsze było coś ciepłego- dziś zrobiłam tartinki francuskie w kokilkach. SKŁADNIKI: ciasto francuskie 30 dag. pieczarek 1 mała pierś z kurczaka 4-5 plastrów szynki 4-5 plastry sera żółtego 1 szalotka 1 łyżka kwaśnej śmietany, 4-5 pomidorki cherry 2-3 jajka 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania