pierś - 15998 przepisów (strona:646/1067)

Kurczak z dynią i pieczarkami w sosie śmietanowym 191

delikatnie słodkie i bardzo pyszne, dynie te są gwarancją, że potrawa z ich udziałem będzie bardzo pyszna. Tak więc do dzieła.     Na 2 porcje: 300 g piersi z kurczaka 400 g dyni hokkaido 200 g pieczarek 1 szklanka rosołu (może być z kostki) 150 ml śmietany 30% 1 łyżka mąki vegeta, pieprz, słodka papryka olej do smażenia Pieczarek

Jadło i czytadło
Warsztaty Lidl z Karolem Okrasą "Kuchnia Polska" 150

dokładnie jest podane jak należy kroić warzywa, jaką mają mieć wielkość.  Karol pokazywał nam jak samumu w domu wędzić potrawy. A wędzić można bez mała wszystko.  Kacze piersi w sosie czekoladowym Wędzona polędwica z jelenia z salsą.  Przepiękne, perfekcyjne podana polędwica.  Serdecznie dziękuję LIDL i uczestnikom za wspaniałą atmosferę na warsztatach

AZgotuj!
Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem 215

się tak bawić do woli. Inne przepisy na risotto znajdziecie TU. Wpis powstał przy współpracy z marką Staub.     Składniki: 200 g ryżu do risotto 1 filet z piersi kurczaka 1/2 szklanki Czytaj dalej... Artykuł Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Kurczak tikka masala 208

jest zawsze pikantniejsze, w miarę jak stygnie, staje się odrobinę łagodniejsze. Jeśli przesadzimy z pikantnością, to dodanie większej ilości śmietany na pewno złagodzi jego ostrość. Składniki: 600 - 700 g piersi z kurczaka Marynata: 1 łyżeczka kuminu w proszku 2 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka imbiru w proszku lub startego świeżego  1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili

Kuchcik gotuje
Szpinakowy makaron z kurczakiem i papryką 157

się na szybki obiad po pracy lub do pracy. Składniki na 3 porcje: 250-300g makaronu np. foglie d'ulivo agli spinaci 1 duża czerwona papryka 1 pojedyncza pierś z kurczaka ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz Parmezan lub inny twardy ser do posypania. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie

Fabryka pomysłów
TARTA BROKUŁOWA Z KURCZAKIEM 133

pożywny obiad : kurczak i brokuły w formie tarty SKŁADNIKI   Ciasto: 300 g mąki 150 g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany sól, papryka ostra w proszku Nadzienie: 1 pierś z kurczaka kilka ugotowanych pieczarek kilka różyczek brokuła przyprawa kurczak ziołowy Skworcu sól, pieprz, bazylia, oregano 150 ml śmietany 18%, 2 jajka, 4 łyżki startego żółtego sera WYKONANIE Ciasto: składniki

słodki bratek
Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem 154

których zgłębialiśmy tajniki kuchni Polskiej.  Królowały zdecydowanie podwędzane tatary. Miedzy innymi przygotowaliśmy tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami.  Wszystkie te przepisy dostępne

Niezły Młynek
Pieczona kaczka z okrą i owocem kaki 148

wlewamy zimną wodę ,dodajemy czosnek , majeranek i sól mieszamy . Wkładamy kaczkę i na noc pozostawiamy  pod przykryciem w chłodnym miejscu . Następnie wyciągamy kaczkę ,płuczemy i porcjujemy ( skrzydełka, udka ,piersi ) Posypujemy tymiankiem , papryką , majerankiem i nie wielką ilością soli z obu stron. Rozgrzewamy piekarnik do 200C Do naczynia żaroodpornego wkładamy kaczkę pokrojonego pora, okrę i owoce kaki uprzednio pokrojone

Viola cooks with passion
Dewolaje w sezamie i słoneczniku 172

żółtego sera ½ pęczka natki pietruszki Sól Pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika 2 jajka Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka dokładnie myjemy i usuwamy błonki. Kroimy na plastry (jak na schabowe), rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy posiekaną drobno natkę pietruszki oraz plastry żółtego

VioletoweKucharzenie
Tartaletki ze szpinakiem i riccotą 133

składniki: ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 150 g masła 1 jajko sól nadzienie: szpinak mrożony 400 g 2 ząbki czosnku sól, biały pieprz 1 mała pierś z kurczaka 200 g serka ricotta 4 plasterki żółtego sera 2 jajka wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i na około 45 minut przełożyć do lodówki. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Na patelni

Ania i Marcin gotują
Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą 195

grzankach, proziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą drużyną stworzyłyśmy pyszne placuszki z gotowanych ziemniaków z suszonymi pomidorami. Pycha! Na koniec odbyła się sesja z gwiazdą spotkania i w końcu udało

karmelowy
Kurczak Gong Bao (po syczuansku) 186

każdym użyte mięso to filet z kurczaka. Otóż, w oryginalnej wersji kurczaka Gong Bao używa się mięsa z udek, ze względu na fakt, że nie są takie suche jak pierś. Drugą ważną rzeczą jest ryż. Zdarza nam się używać zwykły długoziarnisty, który po ugotowaniu jest idealny do jedzenia pałeczkami. Cały sekret polega na jego obróbce, ale o tym niżej. SKŁADNIKI

Kuchnia od dwojga
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 159

temat kuchni polskiej, a także spróbowałam pysznych polskich tatarów, wędlin i innych smakowitych dań, które nawiązują do historii kuchni polskiej. Karol Okrasa przygotowałam dla uczestników warsztatów pyszną, wędzoną pierś z kaczki podaną z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie pyszne

Kuchnia Bon Appetit
Kotlety z indyka w jaglanej panierce 124

doskonałe pasują do jogurtu,owsianki czy deseru. Ja wykorzystałam je do panierowania kotletów i oto efekt. Kotlety wyszły złociste i bardzo chrupiące.    400 g filetu z piersi indyka 150 g pełnoziarnistych płatków jaglanych 1 jajko sól świeżo mielony pieprz olej do smażenia Filet pociąć na kotlety,delikatnie rozbić,przyprawić solą i pieprzem do smaku. Każdego kotleta maczać

Kolorowa kuchnia Elki
Gęś pieczona z jabłkami 148

miodu. Jabłkami nadziać gęś. Do pieczenia gęsi najlepsza będzie brytfanka z rusztem. Ja wykładam brytfankę papierem do pieczenia – mam pewność, że tłuszcz się nie przypali. Gęś ułożyć na ruszcie, piersią do góry. Posmarować tłuszczem, oczywiście gęsim (tym wytopionym). Gęś wstawić do zimnego piekarnika – tłuszcz pięknie się nam wytopi a skórka będzie śliczna i chrupiąca. Łącznie będziemy piec prawie 5 godzin

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję