pierś z pieczarkami - 1986 przepisów (strona:19/133)

Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym 181

pieprz olej do smażenia Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i odstawić. Cebulę,marchewkę obrać i pokroić, przełożyć na patelnię z gorącym olejem.Chwilkę smażyć, dodać pokrojone pieczarki. Filet z piersi pokroić , posypać przyprawą do kurczaka , usmażyć ,następnie dodać do cebuli z pieczarkami i dalej smażyć. Pomidory krojone wymieszać z bulionem i dodać do pozostałych składników. Wymieszać i zagotować

Moje domowe kucharzenie
Frykas drobiowy 335

Frykas drobiowy czyli filet z kurczaka w delikatnym, aksamitnym, kremowym sosie śmietanowym. Składniki : podwójna pierś z kurczaka średnia cebula  ok 10 średnich pieczarek 200 ml śmietany 30% olej łyżka mąki kostka rosołowa drobiowa lub bulion ( 300 ml ) przyprawa drobiowa nać pietruszki Przygotowanie : Filet z kurczaka oczyszczam i kroję w kawałki ok 3x3cm mieszam z niedużą ilością przyprawy do kurczaka

Mechanik w kuchni
Gulasz drobiowy z cukinią i pieczarkami 12040

wymaga dużo pracy, wszystko robimy na jednej patelni. Smakuje równie dobrze następnego dnia, po odgrzaniu. GULASZ DROBIOWY Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI (4 porcje) Składniki: - 500 gram piersi indyka - 200 gram pieczarek - 1 cukinia - 1 papryka (ja dałam pół czerwonej i pół żółtej) - 1 spora cebula - 1 marchewka - 200ml przecieru pomidorowego - łyżka koncentratu pomidorowego - natka pietruszki - sól, pieprz, papryka słodka, papryka

Zgrabne Gotowanie
Smaczne kąski w cieście piwnym 634

przepis z użyciem produktów Prymat które otrzymałam w ramach konkursu „Twój sposób na imprezę” . Dziś dipy - czosnkowy i barbecue. składniki: 250 g krewetek tygrysich 250 g piersi kurczaka ok 10-14 szt pieczarek świeżych ( mogą być też marynowane ) 100 g czarnych oliwek olej do smażenia ciasto piwne   3/4 szklanki piwa 1 i 1/2 szklanki maki 1 jajko  szczypta(...)łyżki majonezu Składniki na ciasto  dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą niż na naleśniki. W cieście zanurzać oczyszczone krewetki, pieczarki, osączone oliwki oraz pierś kurczaka pokrojoną w średnią kostkę. Smażyć na głębokim oleju na złocisty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło z dipami.     Dipy przygotować wg instrukcji na opakowaniach

Monia miesza i gotuje
Kurczak smażony z zieloną fasolką i pieczarkami 302

Kurczak smażony z zieloną fasolką to doskonałe danie w diecie bezmlecznej. Fasolka to doskonałe źródło naturalnego wapnia w naszej diecie. W połączeniu z kurczakiem i pieczarkami stanowi bardzo pyszne i pożywne danie. pierś z kurczaka 300 g zielonej fasolki 300 g pieczarek 1 papryczka chili kawałeczek imbiru 4 ząbki czosnku 50 ml sosu sojowego pół pęczka natki pietruszki(...)makaronu ryżowego Zaczynamy od przygotowania wszystkich składników. Pierś kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą. Fasolkę myjemy, usuwamy końcówki i kroimy każdy strączek na 3 części. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w talarki. Makaron ryżowy zalewamy w garnku wrzątkiem i przykrywamy pokrywką. Papryczkę chili oczyszczoną z pestek, obrany imbir oraz czosnek wkładamy do blendera. Zmielone przyprawy wrzucamy na rozgrzany olej

Dieta bez mleka
Roladki z serem i pieczarkami w sosie serowym! :) 164

Składniki: -3 piersi z kurczaka -250 g. pieczarek -50 g. margaryny do smażenia -cebula -ser żółty Do przygotowania sosu użyłam "pomysł na roladki schabowe w sosie serowym" firmy Winiary. -2x "pomysł na..." -300 ml. śmietanki 12% -200 ml. wody Sposób przygotowania: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki a następnie podsmażamy na margarynie. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i doprawiamy solą(...)pieprzem. Smażymy aż będą miękkie. Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy na płaty w poprzek (mi z jednej piersi wychodził 3 płaty). Na piersi układamy kawałek sera, na ser pieczarki, zawijamy roladkę i kładziemy na blaszce. Żeby roladka się nie rozwinęła przykrywamy ją serem. Kiedy wszystkie roladki mamy już gotowe przyrządzamy w małym garnuszku sos według przepisu na opakowaniu

Magia jedzenia.
KURCZAK POD POMIDOROWĄ PIERZYNKĄ 250

Pyszne, sycące, niedrogie danie. Pierś z kurczaka można przygotować na wiele sposobów. Ja przedstawiam Wam kurczaka pod pomidorową pierzynką.  Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * 250 g pieczarek * 2 mniejsze czerwone cebule * 1 puszka  pasty pomidorowej * 2 łyżki oliwy z oliwek * ulubione przyprawy * sól  Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić wzdłuż, przyprawić. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek(...)Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, podsmażyć i zdjąć z patelni. Następnie cebulę pokroić w piórka, podsmażyć. Do cebuli dodać pieczarki i pastę pomidorową, doprowadzić do wrzenia, co chwile mieszając. W naczyniu żaroodpornym ułożyć podsmażone piersi z kurczaka, na wierzch wyłożyć farsz pomidorowy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około 20 minut. Najlepiej smakuje ciepłe

Zrób to smacznie
Pierś z indyka z pieczarkami i ricottą. 152

Składniki: 1 pierś z indyka 250 g pieczarek 250 g sera ricotta papryka ostra mielona, sól, pieprz Pierś z indyka płuczemy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy tłuczkiem (grubość około 5 mm) solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w talarki i smażymy na patelni, kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy woda z pieczarek wyparuje dodajemy ricottę, posypujemy

Moje-pitraszenie
Gulasz drobiowy z pieczarkami. 600

Składniki: 500 g pieczarek 1 duża pierś z kurczaka 1 cebula 1 papryka czerwona sól, pieprz, papryka wędzona mielona, papryka ostra mielona, natka pietruszki, czosnek granulowany Pierś z kurczaka kroimy na kawałki doprawiamy solą i pieprzem - podsmażamy na odrobinie oleju. Pieczarki kroimy w większe kawałki i dorzucamy do naszego kurczaka, kiedy nam już zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę oraz

Moje-pitraszenie
Gulasz na winie z indykiem i pieczarkami 202

Delikatny, bardzo smaczny gulasz z piersi indyczej z soczystymi pieczarkami i wyraźnym winnym aromatem. Bez zbędnych przypraw i mąki w sosie. Polecam szczególnie z makaronem lub chlebem, którym można moczyć w pysznym, lekko kwaskowatym śmietanowym sosie. Mięso w nim staje się kruche i soczyste, a pieczarki głębokiego smaku. Polecam wszystkim, nie tylko w zimie! ;) Składniki: 400 g piersi indyczej pokrojonej

Kuchnia Prezydentowej
Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem 373

małe piersi z kurczaka (około 50 dag) 20 dag pieczarek 15 dag sera żółtego 4 łyżki majonezu 1 cebula majeranek sól, pieprz Składniki marynaty: 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki łagodnej  1 łyżeczka papryki ostrej  1 łyżeczka złocistej przyprawy do kurczaka 4 łyżki sosu sojowego  4 łyżki oleju lub oliwy Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami(...)serem, to pyszna wariacja na temat kotletów drobiowych. Dzięki marynacie mięsko jest delikatne i soczyste, a uzupełnione o pieczarki i ser, daje wyśmienitą całość. Naprawdę warto spróbować. Piersi z kurczaka przekroić na pół wzdłuż (żeby były cieńsze). Delikatnie rozbić. Przygotować marynatę. Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miski, dodać resztę składników i wymieszać. Włożyć do niej mięso

Świat Domowej Kuchni
Risotto z kurczakiem i pieczarkami 188

Dawno nie robiłam risotta....tak więc jest, z dodatkiem kurczaka, pieczarek i papryki. 250 g ryżu 1 cebula marchewka pierś z kurczaka kawałek papryki 20-30 dkg pieczarek 2 kieliszki wina 2-3 szkl. gorącego bulionu  sól, pieprz  masło Na patelni rozgrzać masło,wrzucić posiekaną cebulę, pieczarki , chwilę razem podsmażyć, dodać pokrojone mięso ,paprykę, marchewkę. Po kilku minutach

Moje domowe kucharzenie
Filet z kurczaka z pieczarkami z patelni (z maślankowej marynaty) 427

obłożyć czosnkiem. Ułożyć w naczniu i zalać maślanką. Przykryć folią spozywczą i odstawić na całą noc do lodówki piersi wyjąć z maślanki, zdjąć czosnek, lekko osuszyć. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Odłożyć na bok pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem i pokroić. Nigdy nie myjemy pieczarek(...)stracą cały aromat. Obrać i pokroić w piórka cebulę. Przesmażyć na tym samym tłuszczu przez kilka minut, aż stracą objetość. Dolać śmietanę kremówkę. Dosmaczyć solą i pieprzem. Na pieczarkach ułożyć obsmażone piersi z kurczaka. Przykryć patelnię pokrywką i dusić około 10 minut, aż sos zgęstnieje podawać z posiekaną zieloną pietruszką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Piersi kurze smażone i zapiekane w sosie grzybowym 165

grzybowo śmietanowy i ser.To wszystko razem daje super kombinacje. Piersi kurze przekroić na pół w poprzek. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Obtoczyć płaty mięsa w mące. Na patelni rozgrzać masło z oliwą i obsmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć mięso z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Pieczarki umyć i osuszyć, obsmażyć na tej samej patelni co smażyło

Kuchnia Pokoleń
KOCIOŁEK WARZYWNY Z KURCZAKIEM 201

jakimś mięskiem powstanie syty obiad.  Składniki: garść fasolki szparagowej 20 dag ziemniaków 1 cukinia 1/2 czerwonej cebuli 1/2 białej cebuli 1 czerwona papryka 20 dag pieczarek 25 dag piersi z kurczaka 1,5 szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz kolendra, słodka papryka 2 ząbki czosnku Wykonanie: *Cebule siekamy. Ziemniaki obieramy , kroimy w kostkę. Cukinię i paprykę kroimy w kostkę, pieczarki(...)ćwiartki.Fasolkę szparagową kroimy na połowę.  *Cebule szklimy na oleju, dokładamy paprykę i pieczarki, podsmażamy. Dorzucamy ziemniaki ,rozgniecione zaąki czosnku, posypujemy kolendrą, sola, pieprzem, słodką papryką. Obsmażamy. Dolewamy bulion, dokładamy fasolkę szparagową i cukinię, dusimy razem ok 15 minut.  * Na drugiej patelni obsmażamy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i oproszona solą, pieprzem i słodka papryką. Przekładamy

Z Majeczką w kuchni
Świderki z kurczakiem w sosie pieczarkowym. 223

uwielbia i mógłby jeść bez przerwy. U mnie dziś makaron z sosem pieczarkowym - może właśnie on stanie się tym Twoim ulubionym.        Składniki: 1 pierś z kurczaka 250 g pieczarek natka pietruszki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek granulowany 300 g makaronu świderki 1 czerwona cebula 1 szklanka wrzątku 1 łyżka śmietany 18% 1 czubata łyżeczka mąki(...)masła Pierś z kurczaka kroimy w kawałki, pieczarki w talarki, cebulę w kosteczkę. Kurczaka polewamy oliwą i posypujemy czosnkiem - dokładnie mieszamy i wrzucamy na patelnię, następnie dorzucamy cebulę. Kiedy cebula nam się zeszkli dodajemy pieczarki, gdy zaczną mięknąć doprawiamy solą i pieprzem. Po tym jak pieczarki całkowicie zmiękną wlewamy wodę posypujemy natką pietruszki i odrobiną gałki muszkatołowej, dodajemy śmietanę

Moje-pitraszenie