Składniki: ulubiony miks sałat pomidorki koktajlowe filet z kurczaka mozzarella 2 łyżki octu winnego białego 4 łyżki oliwy sól, pieprz Filet z kurczaka usmażyć na niewielkiej
Moja Galeria SmakuSposobów na przyrządzenie piersi drobiowych jest wiele, a ten który Wam zaproponuje, mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Składniki: - piersi drobiowe Składniki marynaty: - ciemny sos
mojewypiekiinietylkoCzyli kolejna wariacja na temat piersi. Zainspirowany komentarzem przy jednym z moich postów na fejsbuku postanowiłem zrobić roladki z indyka z szynką i śliwkami. Znaczy miały
Gotuj z Misiemlodówki na minimum 1 h. Nasze filety miały miały skórkę, dzięki temu stały się niezwykle chrupiące. Kiedy piersi się zamarynują, rozgrzewamy na patelni odrobinę oleju i smażymy po 5 min z każdej strony. Na końcu wlewamy na patelnię pozostałą marynatę. Polewamy nią kurczaka, dzięki dodatkowi cukru ładnie się skarmelizuje. Filety karmelizujemy z każdej strony po 1 minucie. Ściągamy z patelni
Kuchnia od dwojgapodstawie przepisu z książki "Domowy wyrób kiełbas" Susan Mahnke Peery i Charles G. Reavis. składniki 500 g filet z piersi indyka lub mieszane jasne i ciemne mięso (można ze skórą) 500 g udo z kurczaka bez kości ( można ze skórą) 2 łyżeczki soli kuchennej 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka
Stare Garytalarki, wymieszać z łyżką przyprawy warzywnej Vegeta Natur , ułożyć na dnie żaroodpornego rondla lub gęsiarki. Nagrzać piekarnik do 220°. W tym czasie kurczaka dokładnie wypłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym wewnątrz i zewnątrz. Nożycami przekroić na pół wzdłuż piersi, przekręcić grzbietem do góry i uciskając po środku, lekko całość spłaszczyć nadgarstkiem. Obsypać obficie z dwóch stron przyprawą warzywną
Kulinarne przemysleniaRobię takie kotleciki z kurczaka ryby teraz przyszedł czas na indyka zapraszam na obiad Składniki • 400 g mięso piersi z indyka •2 jajka • posiekane świeże zioła pietruszka kolendra i lubczyk • 2 -2,5 czubate łyżki mąki razowej • sól • pieprz • kurkuma • 1 łyżka magii • 1 ząbek czosnku • olej do smażenia Sposób przygotowania
W królestwie smaków BeatySprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe. Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin. Z kolendrą Składniki: 2 posiekane ząbki czosnku łyżka posiekanej kolendry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kuminu
Menu Zdrowiamoim talerzu, wmawiała mi, że to kurczak. To dawne czasy, ale pammiętam z tego okresu niechęć do całego drobiu, za wyjątkiem kurczaków właśnie. Dzisiaj przekonana z przyjemnościa powróce do tego przepisu. Składniki: 1 filet z piersi indyka (800 g) 4 plastry wędzone szynki 400 g mrożonego szpinaku 50g startego parmezanu 2 jajka 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej
Gosia gotujepółplasterki białe części porów. Są świetną bazą lub dodatkiem dla wielu dań. Tym razem połączyłam pory z pieczarkami i kurczakiem, a wszystko przygotowałam w wolnowarze. Użyłam udek bez skóry ale ze skórą też będą dobre. Można też użyć kurzych piersi, ale moim zdaniem mięso z udek jest znacznie smaczniejsze. Sos doprawiałam bardzo ostrą angielską musztardą. Jeżeli takiej nie macie
Stare Garypory rzadko jadaliśmy mięso indycze, mnie się kojarzyło raczej z mięsem suchym, ale w sumie to nie wiem dlaczego królowały generalnie kurczaki. Poszukując alternatywy dla wędlin sklepowych pomyślałam o zapiekanej piersi właśnie z indyka, bo taką pierś wędzoną jada moja córka. Zrobiłam i od razu pochłonęliśmy ponad połowę upieczonego kawałka! Przygotowałam wg zasad Kuchni Pięciu Przemian. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyTo danie wyszło super, nie jest zbyt ostre. Zaletą tego dania jest to że robi się w ekspresowym tempie. Kilkanaście minut i obiad gotowy, a do
Kuchnia Pokoleńchrupiąca , a mięso soczyste . Po tym czasie zdejmujemy go z butli . W miseczce łączymy ze sobą wszystkie przyprawy . Nacieramy marynatą tuszkę kurczaka z zewnątrz i od środka . Delikatnie palcami podnosimy skórę , łatwo da się unieść na udach i piersiach , po sparzeniu , także wciskamy pod nią marynatę . Trzeba tylko uważać ,żeby jej nie rozerwać . Szczelnie owijamy go folią spożywczą i umieszczamy(...)termoobiegiem . Pieczemy około 1,5 – 2 godzin w zależności od wielkości tuszki ( im większy , tym dłużej ) . W trakcie pieczenia , można delikatnie osłaniać folią aluminiową , te partie kurczaka , które zbyt szybko się przypiekają . Mój piekarnik niestety tak ma ,że niezbyt równo opieka , więc jest to jakiś sposób , by wyrównać jego błędy Po tym czasie kurczak jest gotowy . Serwujemy na gorąco
Ogrodnik w podróżyKurczak w cieście francuskim z pieczarkami, serem feta i pomidorem. Idealny pomysł na pyszny obiad. Składniki filet z kurczaka ciasto francuskie pieczarki cebula ser feta pomidor jajko Przygotowanie Fileta przekroić, przyprawić. Z ciasta wykroić prostokąt i dłuższe boki ponacinać ale nie do końca. Na środek dać pierś, na nią pieczarki usmażone z cebulką, na to pomidor i ser feta. Zawijać
Wasze Przepisy