pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:931/1124)

Sałatka z kurczakiem 2 178

Składniki: ulubiony miks sałat pomidorki koktajlowe filet z kurczaka mozzarella 2 łyżki octu winnego białego 4 łyżki oliwy sól, pieprz Filet z kurczaka usmażyć na niewielkiej

Moja Galeria Smaku
Piersi drobiowe w domowym „papirusie” 668

Sposobów na przyrządzenie piersi drobiowych jest wiele, a ten który Wam zaproponuje, mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Składniki: - piersi drobiowe Składniki marynaty: - ciemny sos

mojewypiekiinietylko
Roladki z indyka ze śliwkami 219

Czyli kolejna wariacja na temat piersi. Zainspirowany komentarzem przy jednym z moich postów na fejsbuku postanowiłem zrobić roladki z indyka z szynką i śliwkami. Znaczy miały

Gotuj z Misiem
Swieza tortilla z meksykanskim akcentem 150

lodówki na minimum 1 h. Nasze filety miały miały skórkę, dzięki temu stały się niezwykle chrupiące. Kiedy piersi się zamarynują, rozgrzewamy na patelni odrobinę oleju i smażymy po 5 min z każdej strony. Na końcu wlewamy na patelnię pozostałą marynatę. Polewamy nią kurczaka, dzięki dodatkowi cukru ładnie się skarmelizuje. Filety karmelizujemy z każdej strony po 1 minucie. Ściągamy z patelni

Kuchnia od dwojga
Kiełbasa drobiowa o smaku curry 315

podstawie przepisu z  książki "Domowy wyrób kiełbas" Susan Mahnke Peery i Charles G. Reavis. składniki 500 g filet  z piersi indyka lub mieszane jasne i ciemne mięso (można ze skórą) 500 g udo z kurczaka bez kości ( można ze skórą) 2 łyżeczki soli kuchennej 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka

Stare Gary
Kurczak w piwnej kąpieli 151

talarki, wymieszać z łyżką przyprawy warzywnej Vegeta Natur , ułożyć na dnie żaroodpornego rondla lub gęsiarki. Nagrzać piekarnik do 220°. W tym czasie kurczaka dokładnie wypłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym wewnątrz i zewnątrz. Nożycami przekroić na pół wzdłuż piersi, przekręcić grzbietem do góry i uciskając po środku, lekko całość  spłaszczyć nadgarstkiem.    Obsypać obficie z dwóch stron przyprawą warzywną

Kulinarne przemyslenia
Kotleciki z indyka i świeżymi ziołami 172

Robię takie kotleciki z kurczaka ryby  teraz przyszedł czas na indyka zapraszam na obiad Składniki • 400 g mięso piersi z indyka  •2 jajka • posiekane świeże zioła pietruszka kolendra i lubczyk  • 2 -2,5 czubate łyżki mąki razowej  • sól  • pieprz  • kurkuma • 1 łyżka magii  • 1 ząbek czosnku  • olej do smażenia Sposób przygotowania

W królestwie smaków Beaty
Domowe marynaty do kurczaka 147

Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe. Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin. Z kolendrą Składniki: 2 posiekane ząbki czosnku łyżka posiekanej kolendry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kuminu

Menu Zdrowia
Rolada z indyka faszerowana szpinakiem 190

moim talerzu, wmawiała mi, że to kurczak. To dawne czasy, ale pammiętam z tego okresu niechęć do całego drobiu, za wyjątkiem kurczaków właśnie. Dzisiaj przekonana z przyjemnościa powróce do tego przepisu. Składniki: 1 filet z piersi indyka  (800 g) 4 plastry wędzone szynki 400 g mrożonego szpinaku 50g startego parmezanu 2 jajka 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej

Gosia gotuje
Kurczak w porach w wolnowarze 110

półplasterki białe części porów. Są świetną bazą lub dodatkiem dla wielu dań. Tym razem połączyłam pory z pieczarkami i kurczakiem, a wszystko przygotowałam w wolnowarze. Użyłam udek bez skóry ale ze skórą też będą dobre. Można też użyć kurzych piersi, ale moim zdaniem mięso z udek jest znacznie smaczniejsze. Sos doprawiałam bardzo ostrą angielską musztardą. Jeżeli takiej nie macie

Stare Gary
Pieczona pierś indycza 219

pory rzadko jadaliśmy mięso indycze, mnie się kojarzyło raczej z mięsem suchym, ale w sumie to nie wiem dlaczego królowały generalnie kurczaki. Poszukując alternatywy dla wędlin sklepowych pomyślałam o zapiekanej piersi właśnie z indyka, bo taką pierś wędzoną jada moja córka. Zrobiłam i od razu pochłonęliśmy ponad połowę upieczonego kawałka! Przygotowałam wg zasad Kuchni Pięciu Przemian. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Szybkie curry z piersi kurzych 142

To danie wyszło super, nie jest zbyt ostre. Zaletą tego dania jest to że robi się w ekspresowym tempie. Kilkanaście minut i obiad gotowy, a do

Kuchnia Pokoleń
Pieczony , butelkowy kurczak po pekińsku 103

chrupiąca , a mięso soczyste . Po tym czasie zdejmujemy go z butli . W miseczce łączymy ze sobą wszystkie przyprawy . Nacieramy marynatą tuszkę kurczaka z zewnątrz i od środka . Delikatnie palcami podnosimy skórę , łatwo da się unieść na udach i piersiach , po sparzeniu , także wciskamy pod nią marynatę . Trzeba tylko uważać ,żeby jej nie rozerwać . Szczelnie owijamy go folią spożywczą i umieszczamy(...)termoobiegiem . Pieczemy około 1,5 – 2 godzin w zależności od wielkości tuszki ( im większy , tym dłużej ) . W trakcie pieczenia , można delikatnie osłaniać folią aluminiową , te partie kurczaka , które zbyt szybko się przypiekają . Mój piekarnik niestety tak ma ,że niezbyt równo opieka , więc jest to jakiś sposób , by wyrównać jego błędy Po tym czasie kurczak jest gotowy . Serwujemy na gorąco

Ogrodnik w podróży
Kurczak w cieście francuskim 63

Kurczak w cieście francuskim z pieczarkami, serem feta i pomidorem. Idealny pomysł na pyszny obiad. Składniki filet z kurczaka ciasto francuskie pieczarki cebula ser feta pomidor jajko Przygotowanie Fileta przekroić, przyprawić. Z ciasta wykroić prostokąt i dłuższe boki ponacinać ale nie do końca. Na środek dać pierś, na nią pieczarki usmażone z cebulką, na to pomidor i ser feta. Zawijać

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania