Galaretki mięsne robię bardzo często. Wieprzowe, wołowe, z drobiu, mieszane. Tym razem na Wielkanoc w planie była mała porcja galaretek z kurczaka. A , że kupiłam na Święta gęsią pierś to przy okazji po wycięciu połówek do pieczenia okazało się, że zostały mi jeszcze kawałki na inne potrawy. Połączyłam więc gęś i kurczaka w jednym. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnisię przygotowywać kaczkę – uważa ją za bardzo suche i trudne w zrobieniu mięso. Nic bardziej mylnego. Można ją przygotować znacznie szybciej niż kurczaka wystarczy trzymać się kilku zasad. Poniżej znajdziecie przepis w wykonaniu Madzi na pierś z kaczki ze smażonymi jabłkami. Jeśli chcecie aby wyszła soczysta i różowiutka w środku po prostu trzymajcie się czasu smażenia i pieczenia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jest co odkurzać Poniżej przedstawiam przepis tradycyjny i w wariancie na TCC, zapraszam! Scroll down for recipe in English Szybka potrawka wiosenna z kurczakiem i szparagami (4-6 porcji) Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 2 piersi drobiowe, bez kości i skóry (jeśli nie lubisz), pokrojone w grubą kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki ¼ łyżeczki(...)domowego lub ze sklepu ½ szklanki bulionu drobiowego ½ szklanki świeżej bazylii, posiekanej sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie (Tefal Cuisine Companion): Do pojemnika wyposażonego w mieszadło wlej olej, włóż kurczaka i uruchom program P1 slow cook. Po sygnale dodaj cebulę, czosnek, chilli, oregano, paprykę, grzyby, łodygi szparagów (nie czubki) i wino i ponownie włącz program P1 slow cook. Po sygnale
karmelowyPrzepis na 6 patyczków. Składniki: podwójna duża pierś drobiowa 200 gram świeżego boczku 3 -4 średnie cebule czerwona papryka 12 pieczarek przyprawa do grila, przyprawa do kurczaka, sól, papryka czerwona, olej patyczki do szaszłyków Sposób wykonania: Pieczarki oczyściłam, odkroiłam nóżki, cebulkę obrałam, podzieliłam na ćwiartki. Paprykę umyłam, oczyściłam, pokroiłam w dużą kostkę.Pierś umyłam pokroiłam w kostkę, boczek
Darcia w kuchniMakaron z kurczakiem w gęstym sosie pomidorowym z podsmażoną cukinią (Obiad jednoosobowy) Składniki: 70g makaronu fusilli lub świderki 100g piersi z kurczaka1/2 cukini 150g passaty pomidorowej (przecier pomidorowy) duża łyżka śmietany 12% 1/2 płaskiej łyżeczki tapioki (skrobi z manioku) lub 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej masło klarowane lub olej do podsmażenia kurczaka Przygotowanie: Umyj kurczaka i pokrój na małe kawałki. Umyj
Moja MichaMielona słodka papryka 1 łyżeczka vegety Wykonanie: Orzechy zalewamy gorącą wodą aby zmiękły. Kurczaka myjemy i luzujemy ( proponuję łatwiejszą wersję z przecięciem kurczaka, ale jak zrobicie to w sumie bez znaczenia, ważne jest aby usunąć kości ). Część piersi odcinamy i kroimy na mniejsze kawałki. Do filetów dodajemy mięso mielone, posiekaną pietruszkę i odsączone, pokrojone orzechy. Całość przyprawiamy vegetą, solą
Smaki EwyBardzo lubię drób, ale najczęściej przygotowuję kurczaka. Dlatego dzisiaj postanowiłam zastąpić kurczaka - indykiem :) W tym daniu zamiast indyka można użyć oczywiście wcześniej wspomnianego kurczaka lub nawet schab. Składniki: 5 kotletów z indyka (może być pierś, tylko należy ją podzielić na cieńsze plastry) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły
Szczęśliwa kuchniadodać coś od siebie ,i pokazać wam jedno z dań regionalnych tam skąd pochodzę. W dodatku kto z nas nie lubi spieczonej na kurczaku skórki? Składniki: 8-10 skórek kurczęcych ( są one zrywane z piersi kurczęcych) 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego :kurczęce ,indycze 1/2 szczypiorku pokrojonego drobno. sól, pieprz do smaku trochę tymianku i majeranku 2 jajka słodka papryka
Viola cooks with passionBardzo lubię drób, ale najczęściej przygotowuję kurczaka. Dlatego dzisiaj postanowiłam zastąpić kurczaka - indykiem :) W tym daniu zamiast indyka można użyć oczywiście wcześniej wspomnianego kurczaka lub nawet schab. Składniki: 5 kotletów z indyka (może być pierś, tylko należy ją podzielić na cieńsze plastry) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comkurczaka ok 2kg 3 marchewek 2 pietruszek średniego selera 1 pora 1 gałązki selera naciowego ziela angielskiego liścia laurowego soli pieprzu małej cebulki Wykonanie: Kurczaka myjemy pod zimną bieżącą wodą. Porcjujemy go wycinając skrzydełka, udka, piersi i korpus. Ponownie myjemy wszystkie części. Wkładamy je do dużego garnka i zalewamy zimną wodą. Wstawiamy na kuchence na średnim ogniu, po zagotowaniu zmniejszamy
Walijskie Pichceniewarto zachować umiar w jej użyciu. Mięso z indyka jest wyjątkowo delikatne w smaku, przewyższając kurczaka pod tym względem. Uważam, że tak przyprawiony indyk w sosie stanowi wyśmienitą opcję na obiad . Gulasz z fileta indyka 5 – 6 porcji Składniki: 700 g fileta z piersi indyka 2 łyżki pszennej mąki 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 duża cebula 3 ząbki czosnku
codojedzeniasłodkiej suszonej żurawiny i winnego bukietu to świetny pomysł na wykwintny świąteczny obiad. Składniki: 1 kaczka (2,5kg) 2 pomarańcze 50g żurawiny 2 łyżki masło 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka sól pieprz Zalewa: 500ml wina cherry półsłodkiego 3 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 cebula(...)obrać ze skóry i wyfiletować (pozbawić błonek). 3. Kaczkę wyjąć z zalewy, natrzeć masłem, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Do środka kaczki włożyć wyfiletowane pomarańcze, żurawinę i pomarańcze z zalewy, dokładnie spiąć wykałaczkami i przełożyć do rękawa piersiami do góry. 4. Gotową kaczkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 2,5 godziny
Szalona Kuchnia Ewelinymiksujemy z dodatkiem rozkruszonego sera i pokrojonymi na mniejsze kawałki pomidorami suszonymi. Nie solimy, bo ser wystarczaj ą co jest słony. Filety z kurczaka myjemy, suszymy papierowym r ę cznikiem, oddzielamy z nich pol ę dwiczki. Piersi przekrawamy na dwie równe płaskie cz ęś ci, a pol ę dwiczki na połow ę po długo ś ci. Filety rozbijamy tłuczkiem(...)dzie mo ż na zwin ąć ). Ka ż d ą z nich posypujemy Vegetą Natur pikantną z chili i doprawiamy pieprzem. Rada: je ś li filety z kurczaka s ą bez pol ę dwiczek, to po prostu ich nie dodajemy, pomijamy etap ich przygotowania. Mas ę z rukoli dzielimy na 4 cz ęś ci. Rozsmarowujemy j ą na całym
Moniki Smakołykipanierce Chrupiące kotlety z udek kurczaka z kością na patelni, to znakomity pomysł na całe duże udka jak i na same małe pałki. Mięso z udka kurczaka bez kości czy z kością jest wyjątkowo smaczne, soczyste i delikatne. I moim skromnym zdaniem dużo lepiej smakuje z ryżem i warzywami czy w potrawce niż pierś. Luz, o gustach się nie dyskutuje
Dieta moja pasja