tego dania wykorzystałam przyprawę udko pieczone i rosołową z Tytki Smaku . Sklep ten posiada w swoim asortymencie nie tylko przyprawy ale także kawę, herbatę i inne dodatki. pierś z kurczaka przyprawa udko pieczone ziemniaki przyprawa rosołowa sok z 1/2 cytryny Mięso skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą i odstawić na pół godziny. Następnie obrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć
Moje domowe kucharzeniemielonkę robiłam już jakiś czas temu...była pyszna...ilość mięsa i przypraw wedle gustu i pojemności szynkowaru.. mięso drobiowe gulaszowe lub pierś z kurczaka przyprawa Natura Smak-John przyprawa Smaczuś peklosól żelatyna Mięso pokroić na kawałki, natrzeć przyprawami , przełożyć do szynkowaru . Zamknąć szynkowar i odstawić do lodówki na 2-3 dni.Następnie szynkowar wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać
Moje domowe kucharzenieszpinaku i masy serowej. Bardzo smaczna, sycąca porcja zapiekanki w sam raz na obiad. Można dla urozmaicenia dodać do niej np. kawałki piersi z kurczaka. Prosta i szybka w wykonaniu. Polecam. Post Zapiekanka z szpinakiem i ziemniakami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeKLIK ozdobiłam je kolorową, ozdobną taśmą klejącą. Moim zdaniem efekt jest mega uroczy :) Na grillu było dla każdego coś dobrego :) Kiełbaska wiejska, łosoś i sola oraz piersi z kurczaka które przyprawiłam tak jak w przepisie który znajdziecie tu —>KLIK W torbach termicznych z wkładami chłodzącymi zabrałam kostki lodu ponieważ nie wyobrażam sobie ciepłych napojów w upalny dzień
Mienta blogprzypadku sprawdza się doskonale J Penne z czerwonym pesto Składniki: 250 g makaronu pene (używam pełnoziarnistego lub makaronu z pszenicy durum) 1 pierś z kurczaka 2 garści rukoli 50 g parmezanu 2 łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka sosu sojowego ½ łyżeczki papryki ostrej pieprz Pesto : 12 suszonych pomidorów w oleju 2 ząbki czosnku
Mania Gotowaniabazie whiskey Jack Daniels jest kilka, ja zdecydowałam się na smak „Full flavor Smokey”. Do tej pory wykorzystałam go w trzech potrawach: burgerach, żeberkach i jako marynatę do piersi z kurczaka. Sosu można używać zarówno jako glazurę, jak i jako dodatek do grillowanych mięs, w każdej roli spisuje się idealnie. Sos jest bardzo „dymny” w smaku i zdecydowanie czuć
Mania Gotowaniarolady i szukacie alternatywy dla tych klasycznych to zapraszam to wypróbowania tego przepisu. Roladki można zrobić w sposób tradycyjny bez użycia piekarnika, możemy do ich wykonania użyć również piersi z kurczaka . Rolady po grecku Składniki: 2 grubsze plastry schabu 4 plastry sera feta 5 plastrów bakłażana 1/3 cebuli 10 czarnych oliwek 1/3 papryki żółtej lub czerwonej
Mania Gotowaniasobie ulubione kombinację. Jedzenie i zabawa jednocześnie J Oczywiście dodatki możecie dowolnie modyfikować. Polecam! Meksykańska uczta czyli Fajitas na kilka sposobów Składniki na 2-3 osoby: 2 piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy 1/2 limonki około 10-12 pieczarek 1 papryka (najlepiej ½ czerwonej i ½ żłótej lub zielonej) 1 pomidor ½ zielonej części z cebulki dymki 1/3 sałaty lodowej około
Mania Gotowaniawersji warzywnej. Szybkie, proste i smaczne danie, idealne kiedy nie mamy czasu na gotowanie. Makaron smażony z jajkiem po chińsku Składniki: 200-250 g chińskiego makaronu błyskawicznego 1 pierś z kurczaka 1/2 pęczka zielonej cebulki ½ marchewki ½ papryki ½ papryczki chilli 1 cm korzenia imbiru 1 ząbek czosnku 2 łyżki ziaren sezamu 3 jajka 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka oleju roślinnego
Mania Gotowaniadomu:)Polecam wszystkim. Z pewnością zrobię ją jeszcze nie raz. Przepis oryginalny zaczerpnięty został z bloga White Plate. Marokańska zupa z soczewicą Składniki: 1 cebula 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka (lub 2 małe) 1 łyżka sosu sojowego oliwa z oliwek 1 ząbek czosnku 3/4 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 1/2 łyżeczki utłuczonego kminu indyjskiego lub rzymskiego
Mania Gotowaniajesteście fanami bardzo ostrych dań możecie nieco zniwelować jego ostrość poprzez zmniejszenie ilości papryczek chili. Danie jest naprawdę warte uwagi, naprawdę polecam. Ogień smoka Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 mała cebula 1 czerwone papryka ½ marchewki ½ pęczka dymki 250 g ananasa z puszki 3-4 grzyby mun 2 łyżki oleju 100 ml rosołu drobiowego 2 łyżeczki
Mania Gotowaniajajko 4-5 łyżki wody (opcjonalnie) sól Farsz: 200 g wieprzowiny lub wołowiny (użyłam karczku) 3 ząbki czosnku około 6-7 suszonych pomidorów 1 liść laurowy 1 pierś z kurczaka 80 g szpinaku 50 g szynki dojrzewającej 1 jajko sól, pieprz, gałka muszkatołowa, oregano, bazylia, przyprawa d kuchni włoskiej Sos: 400 ml pomidorów z puszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego ½ cebuli
Mania Gotowaniakaszą i polane sosem paprykowo-pomidorowym tworzą wyśmienity obiad. Ja wszystko robię w jednej machinie, ale oczywiście da się to zrobić bez niej :) Na pulpeciki potrzebujemy 200 g piersi z kurczaka 200 g schabu 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej 50 g bułki tartej 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka
Olikowa kuchniałyżki cukru trzcinowego 2 łyżki sosu rybnego 3-4 liści kaffiru czyli liści limonki 1 puszka mleka kokosowego 1 pomidor 1 łyżeczka pasty chilli 1 papryczka chilli 2 piersi z kurczaka lub 6 krewetek tygrysich warzywa opcjonalnie( fasolka szparagowa, marchewka,groszek) 1 i 1/2 szkl bulionu sok z limonki kolendra olej Trawę cytrynową kroimy na mniejsze kawałki
Olikowa kuchniazdrowy i niskokaloryczny obiad. Bardzo gorąco polecam ten posiłek dla osób, które są na diecie. Spożywanie ryb polecam zawsze, ale zazwyczaj jak się odchudzamy to spożywamy albo pierś z kurczaka albo filet z indyka, a to zaczyna być po jakimś czasie nudne. Ryby nie zawierają dużo tłuszczu, a te przygotowywane na parze nie dość, że są smaczne
SMYKWKUCHNI