pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:904/1124)

Kurczak pieczony z warzywami 292

Szybki i mało pracochłonny obiad. Wystarczy wszystkie składniki włożyć do naczynia do zapiekania i poczekać, aż się upiecze. Składniki: kurczak (w moim przypadku dwa skrzydełka, dwa udka i pierś) 5-6 ziemniaków spora marchew 2 cebule 2 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego ciemnego papryka wędzona, papryka ostra, sól, pieprz, zioła prowansalskie, przyprawa do kurczaka Przygotowanie Kurczaka dzielimy na porcje

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z pieczonego kurczaka z ryżem i czerwoną fasolą 276

więc troszkę ją zmodyfikowałam. Wszystkie podane proporcje są orientacyjne, każdy sam niech ją zestawi według swojego gustu. Składniki: upieczone i przestudzone mięso z kurczaka , najlepiej nadają się do tego celu dwie piersi, powinny być przyprawione według Waszego smaku puszka czerwonej fasoli ugotowany i przestudzony ryż (mniej więcej około 1 szklanka suchego) ok.400 ml. kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu keczup (kilka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak z grilla w sosie satay 106

tego sos na bazie masła orzechowego. Petarda.  Warto się postarać, żeby współbiesiadników wprawić w zachwyt:) Kurczak z grilla w sosie satay 1.5 kg mięsa z kurczaka – najlepiej udka (ale mogą też być piersi)   Marynata: 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu sojowego 2 posiekane ząbki  czosnku 1 łyżka brązowego cukru po ½ łyżeczki kurkumy, mielonej kolendry i ostrej(...)ogień, dodać mleko kokosowe, masło orzechowe, cukier i sos sojowy – gotować ok 10 minut. Zmiksować na gładko, dodać orzeszki i sok z limonki – chwilę pogotować i zestawić z ognia. Kurczaka nadziać na patyczki do szaszłyków, piec na mocno rozgrzanym grillu aż się zarumienią, przewracając na każdą stronę. Podawać z sosem, pokropione sokiem z limonki

Smaczny zeszyt
Kurczak kukurydziany w sosie śmietanowym 336

masła 10 g cukru - nie użyłam 500 ml creme fraiche  - zastąpiłam śmietaną 18% ( Użyłam ok 250 ml) przygotowanie Umytego i osuszonego kurczaka podzielić na 8 części - 2 skrzydełka, 2 nóżki, 2 uda, 2 piersi + korpus. Korpus i skrzydełka odłożyć na wywar. Na dużej, głębokiej patelni roztopić mało, obsmażyć kawałki kurczaka ze wszystkich stron na jasny kolor. Przyprawić solą

Stare Gary
Pasta rybna z tuńczykiem i sardynkami na kanapki 159

tymi informacjami.  Dodam jeszcze, że jeśli bardzo chcecie jeść kurczaka to polecam zakup ekologicznych kurczaków, przede wszystkim po to żeby zobaczyć jak wygląda kurczak, bo te ostrzykane wyglądają jak po liftingu piersi a najlepiej po ich dobrym powiększeniu.  Jakie mięso wybierać? Przede wszystkim mięso powinniśmy jeść max 2 -3 razy w tygodniu, sięgnij raz po cielęcinę, wołowinę

SMYKWKUCHNI
Udka w sosie miodowo-sojowym 69

fajna propozycja zarówno na obiad, jak i jako dodatek, który można wykorzystać np do tortilli czy sałatek. Dzięki temu, że wykorzystujemy mięso z nogi kurczaka, jest ono dużo bardziej soczyste, od kurczęcej piersi. Przepis jest bardzo prosty. Wystarczy pokrojone mięso obsmażyć na patelni, a następnie zalać go sosem przygotowanym z 3 składników – sosu sojowego, miodu i białego wina

Smaki Na Talerzu
Konfitowany czosnek 91

ceneoaffcontainer393969', ad_formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: false, ad_showRank: false }; Co można konfitować? Zgodnie z klasycznymi przepisami, najczęściej konfituje się mięso, takie jak piersi i udka z kaczki, gęsi lub kurczaka. Jednak to nie wszystko. Z powodzeniem w ten sposób możesz przygotować także sporo warzyw począwszy od pomidorów a na czosnku i cebuli kończąc. Gotowanie w tłuszczu

okolicepalnika.pl
Curry masala z kurczaka, szybko i pysznie 126

Bardzo smaczne danie, ostrość dopasujcie sobie według gustu. Mięso pokroić na średniej wielkości kawałki. Na patelnię wlać olej, rozgrzać. Dodać kminek, imbir, papryka słodka, płatki chili

Kuchnia Pokoleń
Kawałki kurczaka 549

Pyszne kawałki kurczaka, to smaczna propozycja na każdy stół. Piersi z drobiu kroimy w kawałki 3-6 cm, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką. -- Potem przekładamy wszystko do miski, dodajemy trochę oliwy i dokładnie mieszamy. Możemy wstawić do lodówki żeby wchłonęły się przyprawy... Następnie dodajemy jajko i oprószamy porządnie mąką.  Po wymieszaniu smażymy w głębokim tłuszczu na złoto brązowo

chleba naszego
Jak zrobić idealny rosół 205

będzie duży (6 litrowy) garnek i najlepsze składniki. Poniżej znajduje się kilka wskazówek. Tak rosół gotuję ja, tak mnie nauczyła Mama. - Rosół gotujemy na kurze (lub kurczaku) wiejskiej, naturalnie karmionej. Nie używajmy samych piersi drobiowych. Jeśli chcemy mieć zdrowy, esencjonalny rosół, musi on zawierać mięso z kością. - Rosół gotujemy długo – nawet trzy godziny. Nie jest to tania zupa. Używamy najlepszych

Posadzone i zjedzone
Francuskie kluseczki ze szpinakiem, sosem figowym i piersią kaczki 230

Składniki: 200g makaronu risoni 20g masła 200g młodziutkich liści szpinaku 1 cebula, drobno posiekana 6 suszonych fig (90g), pokrojonych w ćwiartki 250ml porto 250ml bulionu z kurczaka 20g masła, dodatkowo 4 filety z piersi kaczki 4 gałązki świeżego rozmarynu 4 liście laurowe   Przygotowanie: W dużym garnku z wrzątkiem gotujemy kluseczki. Po ugotowaniu i odcedzeniu przekładamy je do miski

Smakowity Blog Kulinarny
Rosół z domowej kury 299

biała część)  sól, pieprz 4 ziarenka ziela angielskiego  1 liść laurowy ( w moich stronach babkowy ) ugotowany makaron posiekana natka pietruszki  Sposób przyrządzenia: Kurczaka pokroić na części  i wszystkie oprócz piersi włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą. Posolić, odstawić na pół godzinki. W tym czasie umyć wszystkie warzywa pokroić w słupki. Cebulę przekroić na pół

pieprzny smaczek
Szynka z indyka i kurczaka z szynkowara 316

znaleźć swój idealny smak i dodatki. Jeśli ktoś lubi paprykę lub ma swoje ulubione warzywo może go wykorzystać do podbicia smaku. SKŁADNIKI: - 1 kg kurczaka (mój miał 1,3) - 0,4 kg piersi z indyka  - 3 płaskie łyżeczki peklosoli - 1 plaska łyżeczka cukru pudru  - 1 płaska łyżeczka białego pieprzu - mały ząbek czosnku  - 3 płaskie łyżeczki żelatyny(...)lodu  - 50 ml wody  SPOSÓB WYKONANIA - filet z indyka myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, a następnie w paski o długości ok 5 cm. Kurczaka obieramy ze skóry, trybujemy i mielimy przez sitko o oczku 5mm, następnie mięso z kurczaka wraz z lodem mielimy w malakserze. ( kości z wytrybowanego kurczaka świetnie się nadają na wywar

Basia w kuchni
Sałatka cezar z kurczakiem i sosem anchois 189

kurczaka, 1-2 łyżeczki przyprawy do kurczaka, Olej. Sałatka cezar z kurczakiem i sosem anchois Przygotowanie: Fileta z kurczaka skrapiamy olejem, oprószamy przyprawą do kurczaka i ostawiamy na godzinę do lodówki, następnie zamarynowaną pierś smażymy na patelni grillowej. Sałatę układamy na talerzu polewamy wcześniej przygotowanym i schłodzonym sosem anchois , dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i przecięte na pół pomidorki cherry

Księga-Smaku