smaczna . Winegret na bazie miodu doskonale dopełnia smak kaszy i równoważy kwaśny szczaw. Byłam naprawdę zaskoczona, jaka wyszła dobra:) Sałatka jest bardzo lekka, możecie ją więc uzupełnić grillowaną piersią z kurczaka lub rybą. Uwagi do przepisu: Kaszę bulgur powinniście dostać bez większych problemów w supermarketach, delikatesach i sklepach ze zdrową żywnością, a na pewno w sklepach z produktami arabskimi. Zawsze
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki na trzy porcje. Składniki: 500 g mielonej piersi z kurczaka 1 żółtko 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Bułka tarta do panierki Olej do smażenia Dodatkowo: 3 łyżki siekanej natki pietruszki Przepis: Mielone mięso łączymy z namoczoną bułką, żółtkiem, miękkim masłem, solą oraz pieprzem. Całość mieszamy
Emcia Pichcikolorowej letniej sałatki. Ta sałatka to idealne rozwiązanie na wykorzystanie czerstwego pieczywa i moich dojrzewających na balkonie kolorowych pomidorków. Sałatka jest idealna do grillowanego mięsa. Karkówki, albo faszerowanej piersi z kurczaka. Panzanella (toskańska sałatka pomidorowa z chlebem): kawałek bagietki dojrzałe pomidorki czerwone i żółte sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżka drobnych kaparów 1 mała biała cebula, obrana
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięProste w przygotowaniu danie na kolację jak i na szybki obiad. Składniki : 500 g piersi z kurczaka makaron lub ryż papryka 3 ząbki czosnku duszone pomidory lub przecier natka pietruszki olej sól, pieprz, majeranek, oregano Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodzieProste w przygotowaniu danie na kolację jak i na szybki obiad. Składniki : 500 g piersi z kurczaka makaron lub ryż papryka 3 ząbki czosnku duszone pomidory lub przecier natka pietruszki olej sól, pieprz, majeranek, oregano Mięso czyścimy i kroimy w kostkę ok. 2-3 cm. Obsmażamy na oleju, posypujemy solą i resztą przypraw. Dolewamy tyle wody żeby zakryła mięso
prawdziwe jedzeniepomidorów suszonych 2 łodygi selera naciowego mała cukinia 1/2 pęczka zielonych szparagów (miałam zamrożone jeszcze z maja, jednak szparagi nie są warunkiem koniecznym) 1/2 pęczka natki pietruszki mięso: pierś z kurczaka szczypta kurkumy 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki startego imbiru 1 ząbek czosnku pieprz pomarańczowy Skworcu (można wykorzystać inny) sól Kurczaka kroimy na 4 kawałki. Łączymy wszystkie
Brzuszki Łakomczuszkidodatku cukru (np. Fortuna). Mleko 3,2% zamieniłem na 1,5% - nie polecam mleka o niższej zawartości tłuszczu, ponieważ jest ono praktycznie bezwartościowe. Mięso to tylko i wyłącznie pierś z kurczaka, filet z indyka i szynki właśnie z drobiu. Po odpowiednim przygotowaniu jest na prawdę pyszne. A chleb zwykły zamieniłem na razowy z ziarnami słonecznika. Tak więc idzie przeżyć
All My Fit Liferestauracjach? Raz na jakiś czas, za każdym razem w innej - lubię testować nowości. Co polecił/a byś na uroczysty obiad? Indyjską zupę pomidorowo - marchewkową z soczewicą, cytrynową pierś z kurczaka z tagliatelle i ptysie - łabędzie , a do tego kilka różnych przystawek. Moje pytania do nominowanych blogerów: Od jak dawna gotujesz? Czekolada, chilli czy cytryna? Co do Ciebie najbardziej pasuje
Kulinarny PamiętnikSkładniki - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka ananasa - 1 słoik selera konserwowego - 10 dag rodzynek - majonez - sól, pieprz - 1 kostka rosołowa Wykonanie Przygotować bulion z kostki według przepisu. Mięso pokroić w drobną kostkę, ugotować w przygotowanym wcześniej bulionie, odcedzić. Rodzynki sparzyć w gorącej wodzie, odcedzić, osuszyć. Ananasa pokroić w kostkę, wymieszać z kurczakiem, rodzynkami, odsądzoną kukurydzą
Świat SmakuPycha! Pizza wiejska vs kebab 1 spód do pizzy (28 cm) sos pomidorowy (własnoręcznie robiony) sos czosnkowy (własnoręcznie robiony) kilka plastrów kabanosa (ale może być inne mięsiwo) 1/2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki trochę kukurydzy z puszki kilka plasterków pieczarek ser żółty przyprawy (bazylia, czosnek, mieszanka gyros) ząbek czosnku pomidory w puszce Zaczęłam od przygotowania sosu
bastalenaLubicie dania jednogarnkowe? bo ja tak..i taki jest ten właśnie gulasz....przepis znaleziony w książce Kuchnia Polska.. 1 kg mięsa z indyka pokrojonego
Moje domowe kucharzenieMłodszej córce zachciało się nuggetsów... no ,ale ja miałam mięso z kurczaka gulaszowe.. w kawałkach..tak więc powstały pyszne kotleciki nuggetsowe...pomysł na nie podpatrzyłam
Moje domowe kucharzeniesię znajdzie w lodówce czy zamrażarce i coś się wymyśli..Miałam akurat mięso drobiowe gulaszowe, kawałek kapusty..No i obiad gotowy prawie w kilka minut.. pierś z kurczaka lub mięso gulaszowe z kurczaka 1 cebula 2-3 marchewki kawałek kapusty sól, pieprz, wegeta listek, ziele koperek sos Worcestershire Do pokrojonego mięsa dodać przyprawy [ według gustu], podsmażyć na oliwie.Cebul
Moje domowe kucharzenieszynkowarze Duet ..Mięsko jest pyszne...pachnące przyprawami...[tym razem do mięsa dodałam peklosól] ..ilość mięsa zależy od pojemności szynkowara , a przyprawy oczywiście według własnego gustu.. pierś z kurczaka lub mięso gulaszowe drobiowe mięso wieprzowe np.z łopatki 2 łyżeczki soli peklującej przyprawa Rozkoszna 2-3 łyżeczki żelatyny Mięso drobiowe i wieprzowe pokroić w kostkę, dodać
Moje domowe kucharzenie