pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:914/1124)

Ryż po hiszpańsku 162

Często przyrządzam taki ryż jako dodatek do pieczonego lub smażonego kurczaka, możemy też usmażyć pokrojoną pierś i dodać do ryży, mamy wtedy smaczne kolorowe danie. Ryż zabarwiłam na żółty kolor kurkumą od firmy Skworcu . . Składniki: 2 torebki ryżu 1 puszka kukurydzy  1 puszka groszku 300 gram pieczarek 1 cebula 1 papryka czerwona 1,5 łyżki kurkumy od Skworcu curry

Bajeczna Kuchnia
Galaretki drobiowe. 155

sztywna): Galaretka zrobiona z 1L rosołu, gdzie ilość żelatyny jest również na 1L ( galareta wychodzi wtedy bardziej miękka): Składniki: drób na rosół (mogą to być udka lub piersi, a także dodatkowo korpus kurczaka - dla mnie rosół musi być ugotowany na korpusie), kawałek selera, 3 marchewki, 1 pietruszka, połowa pora, sól, pieprz, 3 jajka, puszka zielonego groszku, kilka listków natki pietruszki

W kuchni u Moniki
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 114

perliczek oraz małż w poniższych linkach. małże zapiekane pod ciastem francuskim małże zapiekane zuppa di cozze – zupa z małży spaghetti z małżami paella z małżami, chorizo i kurczakiem małże perliczka z kaparami pierś perliczki w pomarańczach perliczka pieczona II smażona w pierniku pierś perliczki pierogi z perliczką vol-au-vent z perliczką perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną pierś

królestwo garów
Klasyczna sałatka GYROS 560

pokarm. A teraz zapraszam do wypróbowania klasycznej sałatki o smaku najpopularniejszego fast-foodu w Polsce. Dla 5-6 osób Czas przygotowania 20 minut Składniki: 300-350g piersi lub udka b/k z kurczaka 2 papryki czerwone Pół średniej wielkości cebuli 3-3,5 garści odsączonej kukurydzy konserwowej BEZ GMO 2 garści ugotowanego makaronu typu małe kolanka Olej rzepakowy 3 łyżki

Kuchnia PROzdrowotna
Sos słodko-kwaśny 126

kuchniapepin.blogspot.com/2014/07/sos-sodko-kwasny.html .Wystarczy dodać ryż i pierś w słupki pokrojoną z kurczaka, aby zjeść smaczny obiad w kilka chwil.  Składniki

w mojej kuchni
Paella 2222

Zapraszam na danie w stylu hiszpańskim - paellę z kurczakiem i chorizo. Składniki na 2-3 porcje: 1 filet z kurczaka 50 g chorizo lub salami chorizo

Moja Galeria Smaku
Kurczak pieczony 92

mięsem a skórą kurczaka. Jak to zrobić? Wystarczy wkładać łyżkę wypukłością do góry (w stronę skóry), delikatnie wprowadzając łyżkę dalej. Musisz uważać aby nie uszkodzić skóry kurczaka i zrobić ten zabieg od strony piersi i od drugiej strony. Czas na marynowanie. Połowę marynaty wlej teraz w wytworzone kieszenie po obu stronach kurczaka, starając się równomiernie rozprowadzić marynatę. Pozostałą część marynaty

nietylkopasta.pl
Filet z kurczaka w teriyaki 185

podwójny filet z kurczaka 3 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki suszonego lub świeżego rozmarynu Przygotowanie kurczaka teriyaki: Filet z kurczaka osuszyć i przekroić na dwie pojedyncze piersi ( chyba, że kupiliście pojedyncze filety ). Sos teriyaki wymieszać z oliwą, dodać przyprawy. Powstałą marynatą zalać filety z kurczaka i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zamarynowane

kolorowotorcikowo
KURCZAK W MARYNACIE JACK DANIEL'S 150

spożywczą,  wstawiamy na całą noc do lodówki lub na minimum 3-4 godziny zostawiamy na blacie. Rano wyjmujemy kurczaka z lodówki, do środka wkładamy obrany czosnek i szalotkę. Spinamy otwór wykałaczką, nogi związujemy nicią.  Umieszczamy w żaroodpornej brytfance piersiami do góry, polewamy(...)marynatą, która znajduje się na dnie naczynia. Piekarnik rozgrzewamy do 130℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Pieczemy kurczaka przez około 2 godziny i 30 minut lub do momentu, gdy temperatura w najgrubszym miejscu piersi osiągnie 75℃. (wbity termometr nie może dotykać kości) lub sprawdzając, czy mięso przy nóżce jest miękkie. W połowie czasu pieczenia przekładamy kurczaka

cool and minty
Kurczak z solanki pieczony w całości na ruszcie 96

Kurczak z solanki pieczony w całości na ruszcie to moja jedna z ulubionych wersji pieczonego kurczaka. Mnóstwo osób pisało mi, że piekąc całego kurczaka musi jeść suche, często bez smaku mięso, więc postanowiłam Wam zaprezentować prosty oraz niejednokrotnie sprawdzony przepis na idealnego, soczystego kurczaka. Jego sekretem jest solanka, do której możecie również włożyć same udka lub inne części kurczaka. Dodatkowo(...)kurczaka należy dokładnie osuszyć, a masło roztopić i porządnie wysmarować nim drób, również od wewnątrz. (Uwaga! Masło i kurczak powinien mieć podobną temperaturę, ponieważ zimne mięso i ciepły tłuszcz spowoduje, że masło będzie miało tak jakby zważoną, mydlaną konsystencję.) Kurczaka dokładnie natrzeć przyprawami oraz do środka włożyć gałązki natki pietruszki. Nogi można związać. Kurczaka umieścić na kratce do piekarnika piersiami

Di gotuje
Kurczak faszerowany śliwką i żurawiną 120

chłodne miejsce. Na drugi dzień rozkładamy mięso wysypujemy śliwki i żurawinę , rozkładamy równomiernie. Przechodzimy do zwijania rolady.  Robimy robimy  to od strony jednej piersi do drugiej. sznurujemy dobrze nicią. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym , nakrywamy i pieczemy ok 1,5 godz. w temperaturze 200 stopni. Kiedy rolada będzie już zimna możemy usunąć nici. SMACZNEGO  Czekam na Państwa

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka z gotowanym kurczakiem 118

uporządkujesz swoje myśli", zróbmy więc porządek w lodówce. Porcja, na którą macie podane składniki jest na 2 osoby. Sałatka z gotowanym kurczakiem Składniki: - jakaś część gotowanego kurczaka - u mnie to był kawałek piersi - sałata - kawałek surowej marchewki - plasterki boczku - kawałek ogórka -kilka rzodkiewek - pomidor Sos: - jogurt naturalny - koperek - sól, pieprz - ząbek czosnku Warzywa pokroiłam w plastry. Mięso podarłam w kawałeczki

Kuchnia Pełna Emocji

Proponowane wyszukiwania