łyżki oliwy z oliwek Szybki sos: 3 łyżeczki keczupu (miałam swojski z cukinii) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1/2 ząbka czosnku sól, pieprz, oregano, bazylia Dodatki: 80 g. piersi z kurczaka 40 g. bobu ugotowanego i obranego 100 g. sera żółtego 1 pieczarka pokrojoną w plasterki kilka plasterków cebuli kawałek papryki, pokrojonej w paski kilka listków bazylii Wykonanie: Drożdże i cukier
Agusiowe smakołykikotleta. I tutaj z pomocą przychodzi właśnie makaron, który dosłownie przygotujesz w 15 minut. Jeśli potrzebujesz, żeby danie było bardziej sycące, możesz dodać więcej bobu lub dołożyć podsmażoną pierś z kurczaka. Ja często robię od razu podwójną porcję i jedną połowę dania pakuję do lunchboxa i zabieram kolejnego dnia do pracy PS. Po więcej przepisów z bobem w roli głównej
365 dni dookoła kuchniPyszna sezonowa potrawa ze świeżą cukinią. Kiedyś robiłam podobne danie tyle, że z mięsem wieprzowym. Można jeść solo, z pieczywem lub kaszami. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 małe cukinie (ok 700g) 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżka słodkiej papryki
Kuchnia domowa AniSałatka jak pełne danie obiadowe, bardzo sycąca a zarazem idealna na wycieczkę w plener. Składniki: Piers z kurczaka (podwójna) Średniej wielkości kapusta pekińska Puszka kukukrydzy 300 g ryżu Przyprawy do kurczaka z kurkumą lub gotowa mieszanka do gyros Dowolne dodatki szczypiorek lub młoda cebula. Olej Wstawiamy ryż na osolony wrzątek i gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Sama do białego
prawdziwe jedzenieświetny pomysł na wyjątkowy obiad, lunch, jako składnik sałatki. Smakują na ciepło i zimno. Składniki 6 udek drobiowych średniej wielkości 30dag mięsa mielonego z łopatki 30 dag mielonej piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki siekanej natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej kolendry 1łyżeczka tymianku 2 jajka Bułka tarta Sól, pieprz do smaku
Kulinarne pyszności Molkisosie mascarpone fantastycznie smakują z kromką dobrego chleba lub z dodatkiem klusek śląskich. Oczywiście można wykorzystać sos do przygotowania wegetariańskiego spaghetti lub dla mięsożerców spaghetti z dodatkiem piersi z kurczaka. Sos na bazie mascarpone jest bardzo delikatny i łagodny w smaku wręcz aksamitny. Kurki są grzybami o lekko kwaśnym smaku, a serek mascarpone świetnie przełamuje ich intensywny smak. Przygotowując sosy
SprawdzonaKuchnia.plKurczaka z pieczarkami zawiniętego w ciasto francuskie zna chyba każdy. Wydaje mi się, że jest to tak świetne danie, a jednocześnie dosyć proste do przygotowania, że
Smaki Na TalerzuWystarczy je zrozumieć, a nowe receptury same przyjdą do głowy. Poniżej przedstawiam jeden z moich ulubionych <3 Z podanych składników przygotowałam 4 porcje makaronu. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 1 brokuł 300g makaronu tagiatelle 20g masła 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka mleka 2/3 szklanki startego żółtego sera 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka granulowanego
Prosto z Kotłabyć pozytywnie zaskoczeni, bo rzadko kiedy ktoś ma chęć robić własne wyroby. Zostaje pytanie zasadnicze : Jakie można zrobić wędliny z szynkowara bez peklowania? Należą do nich: szynki drobiowe (pierś z kurczaka lub z indyka) mielonki szynki wieprzowe (karkówka, schab) rolady mięsne pasztet kiełbasy golonka parzona boczek prasowany i rolowany Dlatego warto zainwestować w taki sprzęt! Smacznego i przede wszystkim powodzenia
sierotka maRysia w kuchniszparagami smakują rewelacyjnie, mięciutkie mięsko i chrupiąca szparaga. Mój syn prosi o więcej, tak jemu smakują. Kotlety są rewelacyjne i niecodzienne. Polecam. SKŁADNIKI : 4 duże połówki piersi z kurczaka 1/2 kg szparagów zielonych sól, czosnek, słodka i ostra papryka w proszku do smaku dowolna przyprawa do mięsa ( niekoniecznie ) 3 jajka, mąka, bułka tarta do panierowania
Kulinarne Fantazje Marioliryżem. Filety a panierce – należy wiedzieć, że panierka nie będzie odpadała w trakcie smażenia, jeśli przygotujemy ją z mąki kukurydzianej i ziemniaczanej (w proporcji 5:1). Ryba lub pierś z kurczaka zyskają znów ładny złocisty kolor. Zimowe warzywo – buraki to jedne z najbardziej popularnych warzyw okresu jesienno-zimowego. Są podstawą wielu znakomitych dań. Ugotowane buraki ostudźmy, pokrójmy i podawajmy
ProstePesto.plsałatkę z pęczakiem i awokado Sałatka z pęczakiem i awokado Składniki na 2 porcje 100 g pęczaku (woreczek ) oliwa sok z ½ cytryny 1 cebulka ze szczypiorkiem 200g wędzonej piersi z kurczaka 3 plasterki sera żółtego ½ papryki łodyga selera naciowego awokado 4 suszone pomidory w oliwie sól, pieprz, zioła prowansalskie Wykonanie Pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać
Pomysłowa kuchnia