pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:327/1124)

SAŁATKA Z KURCZAKIEM I GRANATEM 109

Pierś z kurczaka to jedno z najbardziej popularnych mięs. Choć bywa sucha, przyrządzona poprawnie wprost rozpływa się w ustach! SAŁATKA Z KURCZAKIEM I GRANATEM, połączenie piersi z grilla i lekkich warzyw, to danie stworzone na letni lunch w ogrodzie lub grilla. Artykuł SAŁATKA Z KURCZAKIEM I GRANATEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kasza z pomidorowym sosem z piersi kurczaka (porcja - ok. 470 kcal) 207

Szybki, prosty, smaczny przepis :) Składniki (1 porcja - zdjęcie): 125 g piersi z kurczaka (zmielonej lub pokrojonej na małe kawałki) 15 g (czubata łyżeczka) koncentratu pomidorowego 15 g mąki pszennej ok. 180 ml wody 1 łyżka oleju sól ew. łyżka mleka Przygotowanie: 1. Zmieloną/pokrojoną pierś z kurczaka solimy i smażymy na łyżce oleju. 2. Usmażoną pierś (nie musi być(...)małym ogniu (tak 15 min wystarczy). 4. W małej szklaneczce mieszamy na gładko mąkę z powstałym wcześniej bulionem i łyżką mleka, tak przygotowaną rzadką "pastę" dodajemy do gotującego się kurczaka i mieszamy. 5. Ciągle mieszając czekamy aż sos zgęstnieje i gotowe. 6. W międzyczasie gotujemy na sypko kaszę gryczaną (tu: niepalona). (Gotowałam w parowarze ok. pół godziny, zalaną wodą lekko

Malowane smakiem
Lawendowa pierś z kurczaka w orzechowo- sezamowej panierce 200

Soczysta pierś z kurczaka marynowana w odrobinie lawendy. Aromatyczna orzechowo- sezamowa panierka nadaje jej intensywnego i oryginalnego smaku. Składniki pierś z kurczaka szczypta lawendy firmy Eco Blik 2 łyżki oleju 1 łyżeczka tymianku ok. 1/2 szkl zmielonych orzechów 1/3 szkl … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kijowski kotlet. 172

blogu mam święto, bo właśnie ten przepis jest 50 przepisem opublikowanym na blogu i myślę, że i dalej pójdzie mi wszystko tak sprawnie jak teraz. Składniki: 2 piersi z kurczaka  50 g masła Natka pietruszki jajko mąka bułka tarta sól, pieprz Przygotowanie:  Miękkie masło rozcieramy z pietruszką, solą i odrobiną pieprzu.  Pierś z kurczaka nakrywamy folią spożywczą(...)odbijamy tłuczkiem na cienki płat, solimy, pieprzymy. Na bok ubitej piersi łożymy łyżkę masła i zawijamy jak burito: najpierw dwa boki do środka i następnie rolujemy, aby masło było w środku kotleta.  Kurczaka panierujemy najpierw w mące, potem zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy jeszcze 2 razy, ale już bez obtaczania w mące

Kuchnia Łukasza
Galantyna z kurczaka 260

może być z kurczaka lub kaczki. Smażyłam na smalcu z gęsi. Kurczaka umyć, osuszyć, zdjąć z niego skórę uważając aby nie zrobić w niej dziur. Skórę odłożyć. Odkroić piersi kurczaka wycinając z nich 6 -8 ładnych długich kawałków jednakowej wielkości. Mięso z ud (około 450 gram) pokroić w niewielką kostkę i odłożyć do zmiksowania. Korpus i pozostałe resztki kurczaka włożyć(...)wątróbką a oddzielnie z kawałkami piersi. Skórę na dnie wysmarować połową farszu, ułożyć na nim połowę piersi, następnie wątróbkę, ponownie piersi. Następnie posmarować pozostałą częścią farszu i dokładnie przykryć skórą. Całość polać łyżką bulionu. Foremkę z kurczakiem ustawić w naczyniu z ciepłą wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Wyjąć foremkę z kurczakiem i ułożyć

królestwo garów
Kurczak nadziewany suszonymi pomidorami i fetą 151

świeżą bazylią. Kurczaka smażę na patelni. Ważne aby dość cienko go rozbić, żeby dobrze się usmażył z obu stron. Poniżej podaję składniki dla dwóch osób. 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 małego słoika suszonych pomidorów z zalewą (ok. 150 ml) 2 łyżeczki suszonego oregano 1 duży ząbek czosnku 100 g sera feta garść świeżych liści bazylii sól olej do smażenia(...)Każdą z piersi z kurczaka oczyścić, umyć i przekroić wzdłuż włókien (uważać aby nie naciąć do końca). Tak przygotowaną pierś rozbić tłuczkiem do mięsa (rozłożyć i ubić oddzielnie każdą rozkrojoną połówkę), nasolić, natrzeć zalewą z pomidorów, suszonym oregano i wyciśniętym czosnkiem. Odstawić na ok. pół godziny. Fetę i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę i wymieszać z posiekaną bazylią (część

Bullio
Kurczak nadziewany suszonymi pomidorami i fetą 184

świeżą bazylią. Kurczaka smażę na patelni. Ważne aby dość cienko go rozbić, żeby dobrze się usmażył z obu stron. Poniżej podaję składniki dla dwóch osób. 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 małego słoika suszonych pomidorów z zalewą (ok. 150 ml) 2 łyżeczki suszonego oregano 1 duży ząbek czosnku 100 g sera feta garść świeżych liści bazylii sól olej do smażenia(...)Każdą z piersi z kurczaka oczyścić, umyć i przekroić wzdłuż włókien (uważać aby nie naciąć do końca). Tak przygotowaną pierś rozbić tłuczkiem do mięsa (rozłożyć i ubić oddzielnie każdą rozkrojoną połówkę), nasolić, natrzeć zalewą z pomidorów, suszonym oregano i wyciśniętym czosnkiem. Odstawić na ok. pół godziny. Fetę i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę i wymieszać z posiekaną bazylią (część

Bullio
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami w papilotkach 131

pomysł na zdrowe, bardzo proste i dietetyczne danie. Robi się praktycznie samo, a suszone pomidory nadają fajnego smaczku. Pierś jest miękka i soczysta, bardzo posmakowała dzieciakom. 1 podwójna pierś z kurczaka kilka sztuk suszonych pomidorów sól pieprz folia aluminiowa Pierś z kurczaka pokroić na połowę, oprószyć solą i pieprzem i zostawić w lodówce na kilkanaście minut. Pomidory pokroić w paski

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Poniedziałkowy "fit" - Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowaru 183

mają wiele wspólnego z grillowaniem jednak nadal pozostają szaszłykami, a wersja ta jest zdrowa i smaczna. Szaszłyki z kurczaka i cebuli z parowaru   SKŁADNIKI: 130 g piersi z kurczaka 0,5 czerwonej cebuli 1 łyżeczka papryki słodkiej sól ziołowa do smaku kilka różyczek brokuła 50 g ryżu 20 g kiełek brokuła sól   PRZYGOTOWANIE: Ryż gotujemy do miękkości(...)odrobiną soli.  Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki dodajemy paprykę oraz sól ziołową - mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 25-30 minut.  Cebulę kroimy na mniejsze kawałki.  Na patyczki do szaszłyków nakładamy na przemian kurczaka i cebulę.  Szaszłyki przekładamy do parowaru i okładamy brokułem - ustawiamy parowar na 30 minut. Szaszłyki podajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pierogi z gotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów 365

Dzieci mogą wygodnie chwytać pierożki w rękę i samodzielnie delektować się pysznym jedzeniem. Do przygotowania takich pierogów możecie wykorzystać mięso pozostałe po gotowaniu rosołu, lub ugotować wcześniej np. kawałek piersi kurczaka. Takie pierogi można podać dziecku, które skończyło 8 miesiąc życia. Składniki na farsz: gotowana ćwiartka kurczaka (może być z rosołu) pół pęczka natki pietruszki 2-3 łyżki rosołu pół

Dieta bez mleka
Złote kieszonki z kurczaka nadziewane morelami i brązowym ryżem 164

Kolejna wersja dietetycznego kurczaka z parowaru.   Złote kieszonki z kurczaka nadziewane morelami i brązowym ryżem 2 piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta imbiru szczypta białego pieprzu 10 suszonych moreli 2 łyżki posiekanych migdałów uprażonych na suchej patelni 4 łyżki ugotowanego brązowego ryżu (al dente) 1 żółta(...)miodu Przygotowujemy marynatę do mięsa. Dwie łyżki oliwy  mieszamy z przyprawami tj. kurkumą, pieprzem ziołowym, imbirem i pieprzem białym. Dodajemy do marynaty przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy. Piersi z kurczaka formujemy w kieszonki, przecinamy poziomo z jednego boku tak, by zmieścił się farsz. Wkładamy kieszonki do marynaty. Wcieramy ją w mięso ze wszystkich stron, również w środek kieszonki. Odstawiamy

Gotuj Sam!
Pierś z kurczaka z warzywami chińskimi (duża porcja ok. 425 kcal) 254

ryżem, jak podałam poniżej, albo z makaronem ryżowym (ilość makaronu podobna do ilości ryżu). Obie wersje bardzo lubię i polecam :) Składniki (porcja dla jednej osoby): 125 g piersi z kurczaka 200 g mrożonych warzyw chińskich 50 g ryżu trzy kolorowego 3 łyżeczki sosu sojowego łyżeczka oleju sól (ew. w międzyczasie można dodać szczyptę - mniej niż pół łyżeczki - cukru) Przygotowanie(...)niego zamrożone warzywa, trzymamy na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając aż warzywa będą rozmrożone i ciepłe. 2. Do warzyw dokładamy pokrojoną w drobną kosteczkę pierś z kurczaka, solimy. Dodajemy sos sojowy, trzymamy pod przykryciem aż pierś będzie dobra do jedzenia. 3. W międzyczasie przygotowujemy ryż, według przepisu na opakowaniu albo jak ja w parowarze (zalewając ciut

Malowane smakiem
Sałatka z kurczakiem curry 83

Sałatka z kurczakiem curry i czerwoną fasolą to szybka i łatwa w przygotowaniu potrawa, która świetnie sprawdzi się podczas rodzinnych imprez czy spotkań z przyjaciółmi. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 3 czerwone cebule 1 ogórek zielony 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli przyprawa curry majonez keczup Przygotowanie Pierś z kurczaka posypujemy przyprawą curry(...)około godzinie (można zostawić na więcej czasu) smażymy. Po wystygnięciu kawałki piersi kroimy w kostkę. Cebule drobno kroimy też w kostkę. To samo z ogórkiem zielonym. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Fasolę i kukurydzę odsączamy z soków. Przygotowane składniki układamy warstwami w miskach: warstwa mięsa, warstwa cebuli, warstwa ogórka, warstwa majonezu, warstwa kukurydzy, keczup, warstwa kapusty, jeszcze raz cienka warstwa majonezu

Wasze Przepisy
Pikantne piersi w złocistej panierce na popcornie 289

ponad większość i przeciętność? Gdyby tak przygotować coś, co zaskoczy, co spowoduje skojarzenia: "wow", "super pomysł", co będzie poprostu inne? Jednym z takich pomysłów mogą być właśnie panierowane piersi z kurczaka. Przystawka na ostro, podana jest na popcornie. Niby proste i znane, prawda? A ile razy zastąpiliście sałatkę taką propozycją?  Potrzebujesz: 3 pojedyncze piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka(...)pikantna (można zastąpić zwykłą) oregano sól oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku płatki kukurydziane popcorn 1. Piersi kroimy w długie paski ok 4 cm. W miski wlewamy oliwę z oliwę z oliwek, pół przyprawy do kurczaka, szczyptę oregano, szczyptę soli i drobno posiekany czosnek. Marynata ma być gęsta, więc nie używajmy zbyt dużo oliwy. Kawałki mięsa dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy

Mój Smak na Życie

Proponowane wyszukiwania