pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:329/1124)

Ryż z kurczakiem a'la risotto 119

Kremowy ryż z dużą ilością mięsa z kurczaka. Przygotowuje się go bardzo szybko. Ja wykorzystuje mięso z rosołu, z udek kurczaka z zupy, ale dobra będzie również pierś z kurczaka. Można dodać różne składniki np. paprykę, kukurydzę, marchewkę czy pora. Składniki: 1,5 szklanki ryżu + 3 szklanki wody duża cebula ząbek czosnku kilka pieczarek groszek zielony (mrożony lub z puszki(...)minutę ciągle mieszając. Dodajemy wodę, solimy, zmniejszamy ogień i gotujemy aż ryż wchłonie wodę. 2. W tym czasie przygotowujemy mięso (oddzielamy od kości i rozdrabniamy lub jak używamy piersi z kurczaka kroimy w kostkę) przyprawiamy papryką, przyprawą do kurczaka i odstawiamy. Drugą połowę cebuli podsmażamy, dodajemy posiekany ząbek czosnku, pokrojone pieczarki i smażymy. Kurczaka dodajemy jak już woda z pieczarek

Na moim talerzu
MAKARON ŚWIDERKI Z KURCZAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM 127

Dzisiejszy pomysł na szybki i pyszny obiad to makaron świderki w delikatnym sosie śmietanowym z kurczakiem.  Składniki: 1 opakowanie makaronu świderki  Malma pierś z kurczaka  1 duża cebula 400 g pieczarek  natka pietruszki  2 ząbki czosnku śmietanka 30% lub 18%  sól, pieprz  zioła prowansalskie  oliwa do smażenia  Przygotowanie: Makaron(...)oliwie. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plastry i dodaj do cebuli razem z czosnkiem.  Całość podsmaż do czasu aż wyparuje woda dopraw solą i pieprzem  Pierś z kurczaka pokrój w kostkę przypraw ziołami i dodaj do reszty. Kiedy kurczak się podsmaży wlej śmietankę Całość mieszaj do czasu, aż powstanie gęsty sos. Posyp natką pietruszki. Smacznego

Kukuleczki
Ryż z kurczakiem a'la risotto 286

Kremowy ryż z dużą ilością mięsa z kurczaka. Przygotowuje się go bardzo szybko. Ja wykorzystuje mięso z rosołu, z udek kurczaka z zupy, ale dobra będzie również pierś z kurczaka. Można dodać różne składniki np. paprykę, kukurydzę, marchewkę czy pora. Składniki: 1,5 szklanki ryżu + 3 szklanki wody duża cebula ząbek czosnku kilka pieczarek groszek zielony (mrożony lub z puszki(...)minutę ciągle mieszając. Dodajemy wodę, solimy, zmniejszamy ogień i gotujemy aż ryż wchłonie wodę. 2. W tym czasie przygotowujemy mięso (oddzielamy od kości i rozdrabniamy lub jak używamy piersi z kurczaka kroimy w kostkę) przyprawiamy papryką, przyprawą do kurczaka i odstawiamy. Drugą połowę cebuli podsmażamy, dodajemy posiekany ząbek czosnku, pokrojone pieczarki i smażymy. Kurczaka dodajemy jak już woda z pieczarek

NA MOIM TALERZU
Sałatka gyros 223

Składniki 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 5 ogórków marynowanych 2 piersi z kurczaka majonez+ketchup przyprawa gyros sól, pieprz Sposób przygotowania Pierś z kurczaka pokroić w paseczki, posypać przyprawą … Czytaj dalej Sałatka gyros

czarrna od kuchni
Szaszłyki dziecięce 168

smacznym pomysłem są szaszłyki dziecięce którym wystarczy tylko lekkie grillowanie. Składniki : filet z kurczaka owoc ananasa (ew. z puszki) tymianek pieprz cytrynowy trochę oliwy szczypta soli Przygotowanie : Pierś z kurczaka i ananas kroję (osobno) w mniej więcej tej samej wielkości kawałki zwracając uwagę aby nie były za duże. Pierś przekładam do misy, skrapiam oliwą posypuję skruszonym w palcach tymiankiem

Mechanik w kuchni
Pasztet z owoców i kurczaka 185

Pate with fruit and chicken Składniki. 40 dag piersi kurczaka 2 jabłka 2 gruszki 2 brzoskwinie 6 śliwek 2 łyżki masła 1 łyżka oleju 3 goździki 1 kawałek cynamonu 1/2 łyżeczki estragonu 1/2 cytryny sól, pieprz 600 ml wody 3-4 łyżki cukru 6 łyżeczek żelatyny Wykonanie. Owoce obrać i pokroić w cząstki. W rondlu zagotować wodę z cukrem(...)Mięsa nie rumienić. Pokroić w małą kostkę. Z kompotu wyjąć owoce i gorący wymieszać z żelatyną. Dodać 2-3 łyżki sosu z duszenia piersi. Podłużną foremkę wyłożyć folią .Na dnie ułożyć kawałki owoców, następnie kawałki kurczaka i znowu owoce, do wyczerpania zapasów. Całość zalać galaretą i wstawić do lodówki. Kiedy stężeje podawać z sosem żurawinowym lub chrzanowym

Kulinarny karnet Christophera
Ryż, curry, kurczak i warzywa 213

Składniki: 3 woreczki ryżu 1 podwójna pierś kurczaka 1 opakowanie warzyw na patelnie 1 litr rosołu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka curry sól, pieprz olej do smażenia  Sposób przygotowania: 1.Ryż podsmażyć na łyżce oleju. Dodawać stopniowo rosół aż ryż będzie miękki. Dodać curry i dokładnie wymieszać. 2. Pierś pokroić w kostkę i posypać przyprawą do kurczaka

A Ty Smakuj Mnie
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I GRANATEM 94

Pierś z kurczaka to jedno z najbardziej popularnych mięs. Choć bywa sucha, przyrządzona poprawnie wprost rozpływa się w ustach! SAŁATKA Z KURCZAKIEM I GRANATEM, połączenie piersi z grilla i lekkich warzyw, to danie stworzone na letni lunch w ogrodzie lub grilla. Artykuł SAŁATKA Z KURCZAKIEM I GRANATEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kasza z pomidorowym sosem z piersi kurczaka (porcja - ok. 470 kcal) 190

Szybki, prosty, smaczny przepis :) Składniki (1 porcja - zdjęcie): 125 g piersi z kurczaka (zmielonej lub pokrojonej na małe kawałki) 15 g (czubata łyżeczka) koncentratu pomidorowego 15 g mąki pszennej ok. 180 ml wody 1 łyżka oleju sól ew. łyżka mleka Przygotowanie: 1. Zmieloną/pokrojoną pierś z kurczaka solimy i smażymy na łyżce oleju. 2. Usmażoną pierś (nie musi być(...)małym ogniu (tak 15 min wystarczy). 4. W małej szklaneczce mieszamy na gładko mąkę z powstałym wcześniej bulionem i łyżką mleka, tak przygotowaną rzadką "pastę" dodajemy do gotującego się kurczaka i mieszamy. 5. Ciągle mieszając czekamy aż sos zgęstnieje i gotowe. 6. W międzyczasie gotujemy na sypko kaszę gryczaną (tu: niepalona). (Gotowałam w parowarze ok. pół godziny, zalaną wodą lekko

Malowane smakiem
Lawendowa pierś z kurczaka w orzechowo- sezamowej panierce 161

Soczysta pierś z kurczaka marynowana w odrobinie lawendy. Aromatyczna orzechowo- sezamowa panierka nadaje jej intensywnego i oryginalnego smaku. Składniki pierś z kurczaka szczypta lawendy firmy Eco Blik 2 łyżki oleju 1 łyżeczka tymianku ok. 1/2 szkl zmielonych orzechów 1/3 szkl … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kijowski kotlet. 155

blogu mam święto, bo właśnie ten przepis jest 50 przepisem opublikowanym na blogu i myślę, że i dalej pójdzie mi wszystko tak sprawnie jak teraz. Składniki: 2 piersi z kurczaka  50 g masła Natka pietruszki jajko mąka bułka tarta sól, pieprz Przygotowanie:  Miękkie masło rozcieramy z pietruszką, solą i odrobiną pieprzu.  Pierś z kurczaka nakrywamy folią spożywczą(...)odbijamy tłuczkiem na cienki płat, solimy, pieprzymy. Na bok ubitej piersi łożymy łyżkę masła i zawijamy jak burito: najpierw dwa boki do środka i następnie rolujemy, aby masło było w środku kotleta.  Kurczaka panierujemy najpierw w mące, potem zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy jeszcze 2 razy, ale już bez obtaczania w mące

Kuchnia Łukasza
Galantyna z kurczaka 250

może być z kurczaka lub kaczki. Smażyłam na smalcu z gęsi. Kurczaka umyć, osuszyć, zdjąć z niego skórę uważając aby nie zrobić w niej dziur. Skórę odłożyć. Odkroić piersi kurczaka wycinając z nich 6 -8 ładnych długich kawałków jednakowej wielkości. Mięso z ud (około 450 gram) pokroić w niewielką kostkę i odłożyć do zmiksowania. Korpus i pozostałe resztki kurczaka włożyć(...)wątróbką a oddzielnie z kawałkami piersi. Skórę na dnie wysmarować połową farszu, ułożyć na nim połowę piersi, następnie wątróbkę, ponownie piersi. Następnie posmarować pozostałą częścią farszu i dokładnie przykryć skórą. Całość polać łyżką bulionu. Foremkę z kurczakiem ustawić w naczyniu z ciepłą wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Wyjąć foremkę z kurczakiem i ułożyć

królestwo garów
Kurczak nadziewany suszonymi pomidorami i fetą 128

świeżą bazylią. Kurczaka smażę na patelni. Ważne aby dość cienko go rozbić, żeby dobrze się usmażył z obu stron. Poniżej podaję składniki dla dwóch osób. 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 małego słoika suszonych pomidorów z zalewą (ok. 150 ml) 2 łyżeczki suszonego oregano 1 duży ząbek czosnku 100 g sera feta garść świeżych liści bazylii sól olej do smażenia(...)Każdą z piersi z kurczaka oczyścić, umyć i przekroić wzdłuż włókien (uważać aby nie naciąć do końca). Tak przygotowaną pierś rozbić tłuczkiem do mięsa (rozłożyć i ubić oddzielnie każdą rozkrojoną połówkę), nasolić, natrzeć zalewą z pomidorów, suszonym oregano i wyciśniętym czosnkiem. Odstawić na ok. pół godziny. Fetę i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę i wymieszać z posiekaną bazylią (część

Bullio

Proponowane wyszukiwania