się oszukiwać - ten dietetyczny gulasz z piersi kurczaka nie smakuje jak gulasz z wieprzowiny, lecz może być jego miłą namiastką na diecie:). Jest smaczny i lekki, przeważają w nim warzywa. Można podać go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub pieczywem. 2 filety z kurczaka 2 papryki 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 dużego selera 2 cebule 200g pieczarek 2 ząbki czosnku
Szefowa kuchnikawałki i smażymy. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do kurczaka i razem dusimy. Kapustę włoską szatkujemy, dodajemy do piersi z kurczaka. Wlewamy 250 ml wody i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 15 minut. W międzyczasie gotujemy makaron al. dente. Do warzyw wlewamy krajankę warzywną i sos pomidorowy, po 3 minutach dodajemy makaron, mieszamy i przyprawiamy do smaku. Część mozzarelli
Kulinarne życiePomidory i mozzarellę kroimy w drobną kostkę, łączymy ze sobą dodając bułkę tartą. Przygotowany farsz układamy na usmażonej piersi z kurczaka. Na patelnie wlewamy kilka łyżek wody i przykrywamy. Odparowujemy przez ok. 30 sekund do zagrzania farszu. Podajemy z ryżem i warzywami. Życzę smacznego
Kulinarne życiecebula 1/3 czerwonej papryki 1/3 zielonej papryki Słodka czerwona papryka Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej Filet z piersi kurczaka kroimy na 6 płatów (jak na schabowe). Pieczarki, cebulkę oraz papryki kromy w kosteczkę. Szklimy na patelni w niewielkiej ilości oleju. Warzywa dusimy pod przykryciem, wtedy będą bardzo miękkie. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Każdy płat mięsa
VioletoweKucharzeniepietruszki szczypiorek camembert president lekki pierś z kurczaka przyprawy Kamis: grill ziołowy, zioła do drobiu Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w paski. Natrzeć mięso przyprawami i smażyć bez dodatku tłuszczu. Gotowe mięso pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa należy pokroić w kostkę. Szczypiorek i natkę drobno posiekać. Mix sałat wyłożyć na talerz razem z warzywami, ziołami
The Sweet Damseltaka wersja najbardziej nam smakuje w domu. Dodatkowo obok kapusty pak choi w daniu pojawiają się inne warzywa: marchewka, cebula i fasolka szparagowa, czyli lekko i zdrowo. Kurczak z pak choi i sezamem Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 spora marchewka 1 cebula 150 ugotowanej fasolki szparagowej 1 kapusta pak choi 2 łyżki uprażonego
Kulinarne przygody Gatitytaka wersja najbardziej nam smakuje w domu. Dodatkowo obok kapusty pak choi w daniu pojawiają się inne warzywa: marchewka, cebula i fasolka szparagowa, czyli lekko i zdrowo. Kurczak z pak choi i sezamem Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 spora marchewka 1 cebula 150 ugotowanej fasolki szparagowej 1 kapusta pak choi 2 łyżki uprażonego
Kulinarne przygody Gatitywarzyw.. Pomysły na ciekawe wykorzystanie resztek można mnożyć, wszystko jest kwestią inwencji twórczej. W naszej kuchni świetnie sprawdziły się dania z resztek pieczonego kurczaka, które opisaliśmy niżej. Przygotowywaliśmy je dziesiątki razy. Mamy nadzieję, że i Wam posmakują, albo zainspirują do własnych kuchennych eksperymentów. Zapraszamy Was do małego przeglądu przepisów na to co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka. Codziennie(...)mają ładne określenie: shredded chicken, czyli rozdrobnione widelcem dobrze wypieczone mięso porwane na niteczki), w chlebku pita, na pizzy lub w tortilli. Co można zdobić z resztek pieczonego kurczaka? Kawałki piersi będą świetnie smakowały w tortilli. Tortille – czyli pszenne placki – są hitem w naszym domu. Eugeniusz dostał obsesji na ich punkcie i testował różne przepisy na ciasto dotąd
Niedzielny kucharzWitajcie, pomysł na zrobienie kurczaka w sosie curry chodził mi już po głowie od dłuższego czasu. W końcu postanowiłam go zrobić i... od tego momentu stał się jedną z najczęściej goszczących potraw na moim stole. Połączenie delikatnego mleczka kokosowego oraz mięsa z dość intensywnym smakiem pasty curry to dla mnie połączenie idealne. Plusem jest(...)danie dość szybko się przygotowuje i można w nim łatwo przemycić sporą ilość warzyw. Spróbujcie koniecznie! Składniki (3-4 porcje) - 200 ml mleczka kokosowego - 150 ml wody - 2 łyżki pasty curry - 1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny w paskach - pół czerwonej papryki - pół piersi z kurczaka - pół czerwonej cebuli - 2 łyżeczki przyprawy curry - sól, pieprz - 1 łyżka oleju Dodatkowo - ryż - ilość wedle
Health-Fit-LifeWitajcie, pomysł na zrobienie kurczaka w sosie curry chodził mi już po głowie od dłuższego czasu. W końcu postanowiłam go zrobić i... od tego momentu stał się jedną z najczęściej goszczących potraw na moim stole. Połączenie delikatnego mleczka kokosowego oraz mięsa z dość intensywnym smakiem pasty curry to dla mnie połączenie idealne. Plusem jest(...)danie dość szybko się przygotowuje i można w nim łatwo przemycić sporą ilość warzyw. Spróbujcie koniecznie! Składniki (3-4 porcje) - 200 ml mleczka kokosowego - 150 ml wody - 2 łyżki pasty curry - 1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny w paskach - pół czerwonej papryki - pół piersi z kurczaka - pół czerwonej cebuli - 2 łyżeczki przyprawy curry - sól, pieprz - 1 łyżka oleju Dodatkowo - ryż - ilość wedle
Health-Fit-Lifeprostego pożywienia Indian stały się składnikiem kuchni smakosza.składniki:1 podwójna pierś z kurczaka2 czerwone papryki1 duża cebula1 mała cukinia (ja użyłam żółtej i zielonej mrożonej)3 ząbki czosnku1 puszka ciecierzycy2 woreczki dzikiego ryżu RISANA1 l bulionu1 łyżeczka bazylii Kamissól z pieprzem Kamisolej do smażeniaPierś kurczaka pokroić w kostkę, opruszyć solą pieprzem i podsmażyć na oleju, bardzo krótko aby mięso(...)papryk usunąć gniazda nasienne i również pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać drobno posiekany czosnek oraz paprykę i cukinię. Wszystkie warzywa smażyć chwilę a następnie zalać bulionem i zagotować. Dodać ryż oraz bazylię, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować ok 10 minut. Następnie dodać podsmażonego kurczaka i osączoną ciecierzycę. Gotować
Monia miesza i gotujeprzygotowane cukinie dopraw solą i pieprzem. Kiedy we wnętrzu zbierze się woda, osusz je ręcznikiem papierowym. Pierś, pomidory, czerwoną i żółtą paprykę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż kurczaka aż nabierze złotego koloru. Następnie wsyp paprykę, smaż 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj oczyszczone kurki, smaż aż odparuje cały(...)majonez kielecki lekki z pesto. Upieczone cukinie podawaj z sosem majonezowym z pesto. Wiadomo nie od dziś, że praktycznie każde warzywo da się faszerować. Z zawodowego doświadczenia nie polecam na pewno brukselki, wielkie z tym warzywem kłopoty a efekt mizerny Z drugiej strony, najlepszym znanym
kuron.com.plSPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pierś kurczaka, umyć i pokroić w kostkę Składniki marynaty dokładnie wymieszać, włożyć do niej pokrojonego kurczaka, cebulę wszystko dokładnie wymieszać tak aby każdy kawałek mięsa oraz cebuli był posmarowany marynata , i odstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Zamarynowane mięso nasuwać na patyczki na przemian z warzywami, np. plasterek ziemniaka(...)czterema łyżkami marynaty i całości zawinęłam tworząc sakiewkę. Szaszłyki przed grillowaniem również polałam marynatą aby ziemniaki także przeszły smakiem marynaty, gotowe szaszłyki leżały w marynacie około godziny. Szaszłyki z piersi kurczaka grillujemy z każdej strony na złoty kolor . Sakiewki potrzebują więcej czasu aby były miękkie około 40 minut położyłam je na węglu, po otwarciu sakiewki tworzą „swoisty” talerz z którego
RAROSSAtortille przełożone pikantnym farszem z kurczaka i warzyw, zapieczone na patelni grillowej razem z mozzarellą, podane z sosem czosnkowym. Po prostu świetne danie! Wygląda na bardzo skomplikowane, ale wcale takie nie jest. składniki: tortille: 2 szkl mąki pszennej 160 ml bardzo gorącej wody 2 łyżki oliwy duża szczypta soli nadzienie: podwójna pierś kurczaka duża łyżka przyprawy meksykańskiej cebula papryka puszka
6nieboŚwieże warzywa, mięso kurczaka i pełnoziarnisty makaron to szybki, nieskomplikowany pomysł na kolorowy, pożywny obiad dla całej rodziny. Przygotujesz go w zaledwie 30 minut. Składniki: 500g mięsa z kurczaka (pierś, udka bez skóry) 2 małe cebule mała cukinia Strąk czerwonej papryki Kolba kukurydzy (zamiennie ½ puszki) 2-3 ząbki czosnku sól, biały pieprz, tymianek łyżka masła + łyżka oliwy do smażenia(...)czosnkiem. Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli, oprószamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz tymiankiem. Kiedy mięso się przesmaży dodajemy na patelnię kukurydzę, cukinię i paprykę. Przesmażamy razem około 3 minut. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z mąką pszenną i zmniejszamy ogień. Gotujemy na małym ogniu kilka minut do mi miękkości warzyw.. Serwować
Pyry na Gaz